Love (pel·lícula de 1927)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLove
Fitxa
DireccióEdmund Goulding
Protagonistes
Director artísticCedric Gibons, Alexander Toluboff
ProduccióEdmund Goulding
GuióLorna Moon (adaptació), Frances Marion (continuïtat), Marian Ainslee i Ruth Cummings (intertítols), adaptació de la novel·la Anna Karenina de Lev Tolstoi
MúsicaWalter Donaldson Modifica el valor a Wikidata
FotografiaWilliam H. Daniels Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeHugh Wynn
ProductoraMetro-Goldwyn-Mayer
DistribuïdorMetro-Goldwyn-Mayer Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1927
Durada82 min
Idioma originalanglès
cap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Pressupost488.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema mut, drama, cinema romàntic i melodrama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióUnió Soviètica Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0018107 Letterboxd: love-1927 Allmovie: v100279 TMDB.org: 120831 Modifica el valor a Wikidata

Love és una pel·lícula estatunidenca d'Edmund Goulding estrenada el 1927.

Argument[modifica]

Un vespre de tempesta de neu, el comte rus Vronsky, ajuda de camp del Gran Duc, coneix una dona alhora misteriosa i magnífica. Com no poden arribar a Sant Petersburg, passen la nit en un hostal i Vronsky intenta seduir-la, per força, però el rebutja fredament. Algun temps més tard, en una recepció organitzada a casa seva pel diputat Karenina, Vronsky és presentat a l'esposa d'aquest, Anna. És la dona de la nit glacial: intenta llavors fer-se perdonar el seu comportament, cosa que concedeix finalment. Anna té un jove fill, Sergei, encara no adolescent, amb qui comparteix un amor mare-fill fusional.

Una passió es desenvolupa naturalment entre Anna i Alexei Vronsky, el que es comença a saber en l'aristocràcia de Sant Petersburg, per desagradar al marit. Anna escull l'amor amb un gran A i el comte i marxa amb ell tres mesos a viatjar per Europa. No pot tanmateix oblidar el seu fill i en sofreix enormement. Alexei se n'adona, fins i tot n'està gelós. Tornen a Rússia.

Anna desitja tornar a veure el seu fill però el seu marit ho impedeix: ha fet fins i tot creure al seu fill que la seva mare és morta. Finalment, aconsegueix trobar-lo i els seus sentiments són encara forts. El senyor Karenina apareix i fa marxar la seva dona. El Gran Duc estaria a punt per retornar Vronsky al seu estat major però l'oprobi sobre el comte és encara important. Anna es compromet amb el Gran Duc a no tornar mai més a veure el seu amant. Marxa de la ciutat. Vronsky torna a l'exèrcit.

Durant tres anys, els amants ja no es tornen a veure però Vronsky busca bojament Anna. Per casualitat, llegeix en un diari un article sobre el fill d'Anna, cadet a les tropes del Gran duc i li retrà visita. En aquesta ocasió, comunica que el pare de Serguei és mort i que Anna ret visita tots els dies al seu fill. Arriba en aquest instant i la parella finalment es reuneix.[1]

Repartiment[modifica]

Al voltant de la pel·lícula[modifica]

Es tracta d'una adaptació molt lliure de la novel·la de Tolstoi. En aquest, no hi ha trobada en un hostal, no hi ha Grand-Duc. Tampoc, relació fusional mare-fill, fins i tot si la separació de Serguei és un trencament per a Anna. Al final del llibre, Serguei encara és un nen, no pot doncs ser cadet. Però sobretot, Alexis Karenina no mor, Vronsky i Anna no se separen i Vronsky no torna a l'exèrcit. Al contrari, viuen junts un any, Anna queda fora de la societat i s'acaba llançant sota un tren. La novel·la deixa a més un lloc considerable a una altra parella, la de Kitti Chtcherbatsky i Constantin Levine, aquest últim una mena de doble de l'autor.

Greta Garbo[modifica]

  • Es tracta de la 17a pel·lícula de Greta Garbo, que tenia llavors 24 anys, la 10a de la seva carrera hollywoodienca.
  • El 1935, Garbo rodarà de nou una Anna Karenina, sota la direcció de Clarence Brown, amb Fredric March al paper de Vronsky.

Referències[modifica]

  1. «Love» (en anglès). The New York Times.