Maria Antonieta de Borbó-Dues Sicílies (1851-1938)

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
La princesa Maria Antonieta de Borbó-Dues Sicílies.

Maria Antonieta de Borbó-Dues Sicílies, princesa de les Dues Sicílies (Nàpols 1851 - Friburg 1938). Princesa de les Dues Sicílies amb el tractament d'altesa reial que contragué matrimoni amb el seu cosí, el comte de Caserta.

Nascuda a la ciutat de Nàpols, capital del Regne de les Dues Sicílies, el dia 16 de març de 1851, essent filla del príncep Francesc de Borbó-Dues Sicílies i de l'arxiduquessa Maria Isabel d'Àustria-Toscana. Maria Antonieta era néta per via paterna del rei Francesc I de les Dues Sicílies i de la infanta Maria Isabel d'Espanya i per via materna del gran duc Leopold II de Toscana i de la princesa Antonieta de Borbó-Dues Sicílies.

L'any 1861 marxà a l'exili amb la resta de la Família Reial com a conseqüència de l'ocupació del Regne per part de les tropes garibaldines, instal·lant-se a Roma.

El dia 8 de juny de 1868 es casà a Roma amb el príncep Alfons de Borbó-Dues Sicílies, fill del rei Ferran II de les Dues Sicílies i de l'arxiduquessa Maria Teresa d'Àustria. La parella tingué dotze fills:

  • SAR el príncep Francesc de Paula de Borbó-Dues Sicílies, nat a Rorschach el 1873 i mort a París el 1876.
  • SAR la princesa Maria Josepa de Borbó-Dues Sicílies, nascuda a Canes el 1880 i morta el 1971 a Canes.
  • SAR el príncep Genaro de Borbó-Dues Sicílies, nascut el 1882 a Canes i mort a Canes. Es casà amb la comtessa Beatriu Dorothy Bordessa, comtessa de Villa Colli.
  • SAR el príncep Felip de Borbó-Dues Sicílies, nascut a Canes el 1885 i mort el 1949 a Sant Joan de Nova Brunsvic al Canadà. Es casà en primeres núpcies amb la princesa Maria Lluïsa d'Orleans i en segones núpcies amb Odette Labori.
  • SAR el príncep Francesc d'Assís de Borbó-Dues Sicílies, nat a Canes el 1888 i mort el 1914.
  • SAR el príncep Gabriel de Borbó-Dues Sicílies, nat a Canes el 1897 i mort a Itu (Brasil) el 1975. Es casà en primeres núpcies amb la princesa Malgorzata Czartoryski i en segones núpcies amb la princesa polonesa Cecilia Lubomirska.

Maria Antonieta esdevingué l'any 1894 la muller del cap de la Casa Reial de les Dues Sicílies i, per tant, en hipotètica reina de les Dues Sicílies.

La comtessa de Caserta morí l'any 1938 a la ciutat alemanya de Friburg.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Maria Antonieta de Borbó-Dues Sicílies (1851-1938) Modifica l'enllaç a Wikidata