Maria Antonieta de Borbó-Dues Sicílies (1851-1938)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaria Antonieta de Borbó-Dues Sicílies

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement16 març 1851 Modifica el valor a Wikidata
Nàpols (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Mort12 setembre 1938 Modifica el valor a Wikidata (87 anys)
Friburg de Brisgòvia Modifica el valor a Wikidata
Sepulturacementiri de Grand Jas Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolPrincess of Bourbon-Two Sicilies (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FamíliaDinastia borbònica Modifica el valor a Wikidata
CònjugeAlfons de Borbó-Dues Sicílies (1868–1934), mort del cònjuge Modifica el valor a Wikidata
FillsPrince Francesco d'Assisi of the Two Sicilies (en) Tradueix, Jenaro de Borbón-Dos Sicilias, Gabriel de Bourbon-Siciles, Maria Immaculata de Borbó-Dues Sicílies, Prince Francesco di Paola of Bourbon-Two Sicilies (en) Tradueix, Princess Maria Giusepinna of the Two Sicilies (en) Tradueix, Prince Filippo of the Two Sicilies (en) Tradueix, Marie-Pie de Bourbon-Siciles, Rainier de Borbó-Dues Sicílies, Carles de Borbó-Dues Sicílies, Marie-Christine de Bourbon-Siciles, Ferran de Borbó-Dues Sicílies Modifica el valor a Wikidata
ParesFrancesc de Borbó-Dues Sicílies Modifica el valor a Wikidata  i Maria Isabel d'Àustria-Toscana Modifica el valor a Wikidata
GermansPrincess Maria Carolina of Bourbon-Two Sicilies (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 44974203 Modifica el valor a Wikidata

Maria Antonieta de Borbó-Dues Sicílies, princesa de les Dues Sicílies (Nàpols 1851 - Friburg 1938). Princesa de les Dues Sicílies amb el tractament d'altesa reial que contragué matrimoni amb el seu cosí, Alfons, comte de Caserta.[1]

Biografia[modifica]

Nascuda a la ciutat de Nàpols, capital del Regne de les Dues Sicílies, el dia 16 de març de 1851, essent filla del príncep Francesc de Borbó-Dues Sicílies i de l'arxiduquessa Maria Isabel d'Àustria-Toscana. Maria Antonieta era neta per via paterna del rei Francesc I de les Dues Sicílies i de la infanta Maria Isabel d'Espanya i per via materna del gran duc Leopold II de Toscana i de la princesa Antonieta de Borbó-Dues Sicílies.

L'any 1861 marxà a l'exili amb la resta de la família reial a conseqüència de l'ocupació del regne per part de les tropes garibaldines, i s'instal·là a Roma.

El dia 8 de juny de 1868 es casà a Roma amb el príncep Alfons de Borbó-Dues Sicílies, fill del rei Ferran II de les Dues Sicílies i de l'arxiduquessa Maria Teresa d'Àustria. La parella tingué dotze fills:

Maria Antonieta esdevingué l'any 1894 la muller del cap de la Casa Reial de les Dues Sicílies i, per tant, en hipotètica reina de les Dues Sicílies.

Morí l'any 1938 a la ciutat alemanya de Friburg.

Referències[modifica]

  1. Almanach de Gotha. Annuaire généalogique, diplomatique et statistique (en francès). Gotha: Justus Perthes, 1910, p.24. 
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Maria Antonieta de Borbó-Dues Sicílies