Nancy Kelly

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNancy Kelly

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement25 març 1921 Modifica el valor a Wikidata
Lowell (Massachusetts) Modifica el valor a Wikidata
Mort2 gener 1995 Modifica el valor a Wikidata (73 anys)
Bel Air (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Diabetis mellitus Modifica el valor a Wikidata)
SepulturaCementiri Westwood Village Memorial Park Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactriu de teatre, actriu de televisió, actriu de cinema, model Modifica el valor a Wikidata
Activitat1926 Modifica el valor a Wikidata –
PartitPartit Republicà de Califòrnia Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeEdmond O'Brien (1941–1942) Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm0446715 Allocine: 30337 Rottentomatoes: celebrity/nancy_kelly Allmovie: p97117 TCM: 100390 TV.com: people/nancy-kelly IBDB: 47779 TMDB.org: 94036
Find a Grave: 8693 Modifica el valor a Wikidata

Nancy Kelly (Lowell, Massachusetts, 25 de març de 1921 − Bel-Air, Los Angeles, Califòrnia, 2 de gener de 1995) va ser una actriu estatunidenca que va rodar 36 pel·lícules entre 1926 i 1977, destacant entre les seves actuacions la que va fer al costat de Tyrone Power en el clàssic Jesse James. El fou nominada a l'Oscar a la millor actriu per The Bad Seed i al Primetime Emmy a la millor actriu per Studio One.


Nascuda a Lowell (Massachusetts) era la germana més gran de l'actor Jack Kelly, estrella de la sèrie televisiva de 1957 Maverick.

Kelly va ser una estrella infantil, que havia fet tantes pel·lícules quan tenia només nou anys, que el Film Daily la va anomenar la nena més fotografiada d'Amèrica en posat comercial.[cal citació] A més d'altres interpretacions, entre 1933 i 1934 va actuar com Dorothy Gale en un programa radiofònic basat en El meravellós Mag d'Oz.

Ja com a actriu adulta, va guanyar en dues ocasions el Premi Sarah Siddons pel seu treball en l'ambient teatral de Chicago, així com un Tony per la seva interpretació a The Bad Seed, obra que va protagonitzar en la seva versió cinematogràfica el 1956, i per la qual va ser nominada a l'Oscar a la millor actriu. També va treballar per a la televisió, incloent el seu treball al capítol The Lonely Hour, de la sèrie The Alfred Hitchcock Hour, el 1963. El 1957 va ser nominada a un Premi Emmy pel seu treball en l'episodi Pilot, de la sèrie Studio One. Per la seva contribució a la indústria cinematogràfica, Nancy Kelly té una estrella en el Passeig de la Fama de Hollywood, en el 7021 de Hollywood Boulevard.

Nancy Nelly va morir el 1995, a causa de complicacions d'una diabetis, a Bel-Air (Los Angeles), Califòrnia. Va ser enterrada en el Cementiri Westwood Village Memorial de Los Angeles.

Filmografia[modifica]

Premis i nominacions[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Nancy Kelly