Peter Lawrence

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPeter Lawrence
Biografia
Naixement23 juny 1941 Modifica el valor a Wikidata (82 anys)
Dades personals
FormacióSt Catharine's College Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiVincent Brian Wigglesworth Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballEntomologia i genètica Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciózoòleg, biòleg, biòleg del desenvolupament, entomòleg Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Cambridge Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Influències
Premis

Peter Lawrence (Anglaterra 1941) és un biòleg anglès, una de les autoritats mundials en la biologia del desenvolupament.

Biografia[modifica]

Va estudiar biologia a la Universitat de Cambridge, on es va doctorar l'any 1965 esdevenint posteriorment l'any 1969 membre permanent del laboratori de biologia molecular (LBM). Entre 1984 i 1986 va codirigir el departament de biologia cel·lular del laboratori.

El 1976 es va convertir en membre de l'Organització Europea de Biologia Molecular i el 1983 de la Royal Society amb seu a Londres. Així mateix és membre de l'Acadèmia Sueca de Ciències.

Recerca científica[modifica]

Mundialment és considerat una autoritat en el camp de la biologia del desenvolupament, centrant-se en l'estudi de la mosca Drosophila melanogaster. Aquest estudi se centra en l'estudi dels gens compartits per a l'estudi i tractament de malalties genètiques com l'envelliment humà. També ha centrat la seva recerca en la regeneració de parts del cos, com succeïx amb les sargantanes i amb les ales d'algunes papallones.

Juntament amb el biòleg espanyol Ginés Morata Pérez ha ajudat a establir la teoria del compartiment, teoria proposada i desenvolupada per Antonio García Bellido. En aquesta hipòtesi una sèrie de cèl·lules construeixen un territori o compartiment en l'animal. El desenvolupament procedeix d'un gen específic o «gen selector» que dirigeix la clonació de cèl·lules.

L'any 1994 fou guardonat amb la Medalla Darwin per la Royal Society, i el 2007 amb el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica, juntament amb Ginés Morata Pérez.

Enllaços externs[modifica]