Santiago Sequeiros

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSantiago Sequeiros

Santiago Sequeiros al 41 Comic Barcelona (2023) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1971 Modifica el valor a Wikidata (52/53 anys)
Buenos Aires (Argentina) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióautor, autor de còmic, dibuixant Modifica el valor a Wikidata
Premis

Santiago Sequeiros (Buenos Aires, 1971) és un dibuixant de còmics i il·lustrador.

Biografia[modifica]

Amb la seva família va viure a Madrid i després a Vigo, on va estudiar els últims anys de Batxillerat.

Estudiant Filologia Anglesa a Sevilla, va publicar en la revista subvencionada Imagen de Sevilla. Animat per aquest fet, s'estableix a Barcelona i col·labora amb els últims números de la revista Totem, al mateix temps que estudia Disseny Gràfic a ELISAVA, preveient el negre futur que vindria per a la seva vocació.[1]

La seva historieta Ambigú acabaria sent publicada per l'editorial independent Camaleón Ediciones en format 'àlbum d'historietes', el mateix que la seva següent obra: Nostromo Quebranto (1995). Totes elles s'ambienten a la fictícia ciutat de la Mala Pena, que deu molt a l'obra de Juan Carlos Onetti i al Cinema expressionista alemany. Un any després, era guardonat amb el Premi a l'autor revelació en el Saló Internacional del Còmic de Barcelona i La Cúpula edita To apeirón en la seva col·lecció Brut Comix.

Complerts els 25 anys, va abandonar per un llarg període un mitjà que no li donava per viure,[1] centrant-se en la il·lustració, la publicitat i els storyboards. L'any 2000 rep el premi a la millor seqüència animada en el Festival Internacional de Cinema d'Animació d'Annecy. Es trasllada a Nova York per un temps i al seu retorn col·labora amb José Luis Sampedro en els llibres El Mercat i la Globalització i Mongoles a Bagdad entre altres títols de diferents autors. Les seves il·lustracions apareixen a diaris com El Mundo, El País, El Periódico de Catalunya i altres publicacions digitals i impreses. El seu treball ha estat exposat a Europa i Llatinoamèrica. Actualment treballa en la seva obra Romeo Muerto. Resideix a Madrid.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Santiago Sequeiros: El Supervivent, entrevista a l'autor realitzada per Carlos Reyes G. per Ergocomics, Santiago de Xile, 2000-2005.

Enllaços externs[modifica]