The Wild Blue Yonder

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Wild Blue Yonder
Fitxa
DireccióWerner Herzog Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióFrance 2 Modifica el valor a Wikidata
GuióWerner Herzog Modifica el valor a Wikidata
MúsicaErnst Reijseger Modifica el valor a Wikidata
FotografiaHenry Kaiser i Klaus Scheurich Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeHenry Kaiser i Joe Bini Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorFandango (en) Tradueix i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenAlemanya, Estats Units d'Amèrica, França i Regne Unit Modifica el valor a Wikidata
Estrena5 setembre 2005 Modifica el valor a Wikidata
Durada80 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de ciència-ficció Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0443693 Filmaffinity: 527821 Allocine: 122951 Rottentomatoes: m/the_wild_blue_yonder_2005 Letterboxd: the-wild-blue-yonder Allmovie: v335991 TCM: 684225 Metacritic: movie/the-wild-blue-yonder TMDB.org: 8410 Modifica el valor a Wikidata

The Wild Blue Yonder és una pel·lícula de ciència-ficció fantàstica del 2005 del director alemany Werner Herzog.[1] Va ser presentada a la 62a Mostra Internacional de Cinema de Venècia, on va guanyar el Premi FIPRESCI.[2] Es va projectar a competició al Festival Internacional de Cinema de Mar del Plata i el XXXVIII Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, on hi va guanyar el premi "Carnet Jove – Menció Especial".[3] La major part de la pel·lícula consisteix en metratges recontextualitzats de documental que es superposen amb narració de ficció (de vegades fantàstica). Aquesta tècnica es va utilitzar a la pel·lícula anterior d'Herzog Lektionen in Finsternis (1992).

El nom de la pel·lícula prové de la primera línia de la cançó "The U.S. Air Force". Les escenes a l'espai són cortesia de la NASA. Segons els extres del DVD, l'entrevista amb l'extraterrestre es filma a Niland, CA, i a prop de Slab City, CA.

Argument[modifica]

La pel·lícula tracta d'un extraterrestre (interpretat per Brad Dourif) que va arribar a la Terra fa unes dècades des d'un planeta d'aigua (The Wild Blue Yonder) després d'això. va experimentar una edat de gel.[1] La seva narració revela que la seva carrera ha intentat al llarg dels anys formar una comunitat al nostre planeta, sense cap èxit.

L'extraterrestre també explica la història d'una missió espacial de la qual va descobrir gràcies a la seva feina a la CIA. A finals de la dècada de 1990, es van desenterrar i examinar les restes de l'accident OVNI de Roswell. Els científics van creure erròniament que havien contret una malaltia alienígena infecciosa a partir de les deixalles. Es va llançar una missió d'exploració a Blue Yonder (representada amb imatges d'arxiu de la missió del transbordador espacial STS-34 i l'expedició de busseig d'Henry Kaiser a Antàrtida)[1][4] per explorar la possibilitat d'establir una nova colònia humana no infectada al planeta. Després de trobar Blue Yonder adequat per a l'habitació humana, els astronautes van tornar a casa 820 anys més tard, només per descobrir que la Terra havia estat abandonada en la seva absència.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Schager, Nick. «Review: The Wild Blue Yonder». Slant Magazine, 24-10-2006. [Consulta: 13 juny 2021].
  2. «62th [sic Venice International Film Festival]». fipresci.org. [Consulta: 13 juny 2021].
  3. 'Hard Candy' de David Slade, gran triunfadora del Festival de Sitges, Europa Press, 17 d'octubre de 2005
  4. Wils, Tyson (July 2013). «CTEQ Annotations on Film: The Wild Blue Yonder». Senses of Cinema (67). 

Enllaços externs[modifica]