Tre donne (sèrie de televisió)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaTre donne

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióAlfredo Giannetti Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
MúsicaEnnio Morricone Modifica el valor a Wikidata
FotografiaLeonida Barboni Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenItàlia Modifica el valor a Wikidata
Estrena1971 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalitalià Modifica el valor a Wikidata

Tre donne és un cicle de tres pel·lícules per a televisió el 1971, dirigida per Alfredo Giannetti i protagonitzades per Anna Magnani.

La Sciantosa[modifica]

La sciantosa és la primera pel·lícula del cicle, emesa a Programma Nazionale el 26 de setembre de 1971.[1][2]

Argument[modifica]

Durant la Gran Guerra Flora Bertuccioli, ja no jove diva del cafè-chantant a l'avinguda Sunset i en risc de ser desnonada de casa seva a Torí, rep l'oferta de cantar per als soldats al front.
A la seva arribada és rebuda pel jove soldat Tonino Apicella, que juntament amb tres soldats més formen la trontollada orquestra encarregada d'acompanyar les cançons de Flora.

Quan puja a l'escenari i s'adona que el seu públic està format per joves soldats ferits i mutilats, l'assalta la indignació i l'emoció: es nega a cantar la marxa militar, li arrenca el Tricolor del cos i entona ' O overdato 'nnammurato d’Aniello Califano. L'espectacle, però, s'interromp per un bombardeig i tothom intenta salvar-se.

L'endemà al matí, la Flora i el Tonino, després d'haver pujat al cotxe del comandant, creuen que ara estan salvats, però en aquell moment passa un avió enemic per sobre. La Flora protegeix el jove Tonino amb el seu cos i és metrallada fins a la mort.

Intèrprets i personatges[modifica]

1943: Un incontro[modifica]

1943: Un incontro és la segona pel·lícula del cicle, emesa a Programma Nazionale el 3 d'octubre de 1971.

Argument[modifica]

A la Roma de 1943 ocupada pels alemanys, la infermera Jolanda Morigi es troba casualment i acull a casa seva el tinent Stelvio Parmegiani, un desertor de la guerra.

Entre tots dos sorgeix un sentiment que els porta a compartir les dificultats de l'ocupació nazi. Així recorren al mercat negre, recorrent el camp amb bicicleta a la recerca de menjar. Quan arriba la nit es refugien en una masia amb uns desplaçats. Al matí els sorprenen els alemanys que s'apoderen de tot. Stelvio cedeix a les provocacions d'un soldat i té lloc una baralla al final de la qual és carregat en un camió i se l'emporten.

Jolanda aconsegueix tornar-lo a veure per un breu moment, de nit, en un tren ple de deportats que es dirigeix a Alemanya.

Intèrprets i personatges[modifica]

L'automobile[modifica]

L'automobile és la tercera i última pel·lícula del cicle, emesa a Programma Nazionale el 10 d'octubre de 1971.[3]

Argument[modifica]

Anna Mastronardi és una exprostituta madura que s'ha convertit, amb el pas dels anys, en una mena d'institució per a la vida nocturna romana, tant és així que s'autoanomena la comtessa. D'altra banda, però, la dona se sent sola i sense objectius. Per això decideix comprar un cotxe per trobar un nou interès, per satisfer la seva necessitat de sentir-se com una dona realitzada i per destacar davant de tota la gent de Via Veneto.

Amb aquesta finalitat, el seu amic Gigetto l'ajuda donant-li classes de conducció. L'Anna està entusiasmada amb el seu cotxe, un Fiat 850 Spider, que literalment tracta com una filla, però amb les alegries aviat també comencen els problemes, com la por obsessiva d'un robatori o una avaria, o la comparació amb el trànsit estressant de la ciutat i amb els tràmits d'assegurances, que per a ella són quasi incomprensibles.

Per celebrar la compra del cotxe, però, l'Anna se'n va de viatge sola a Ostia. A la tornada fa pujar a dos homes, un dels quals diu conduir: l'Anna, encara que a contracor, accepta, i de seguida es penedeix, ja que el jove provoca un greu accident i el cotxe es queda al centre de la carretera bolcat per un costat.

La policia de trànsit s'apressa i arresta els dos homes i intenta tranquil·litzar l'Anna, que es veu commocionada per l'accident i els danys que ha patit el seu cotxe que, entre altres coses, ha bloquejat completament el trànsit. La resta de motoristes de la cua, ansiós per veure el partit o escoltar-lo per la ràdio, s'impacienten i empenyen el cotxe de l'Anna fins a la vora de la carretera, deixant-lo amb les rodes en l'aire. El trànsit continua circulant amb normalitat.

Intèrprets o personatges[modifica]

Referències[modifica]

  1. La sciantosa al Lincoln Center
  2. La Sciantosa a Mubi
  3. L'automobile a Mubi

Enllaços externs[modifica]