Usuària:Mondona/Minna Specht

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Minna Specht (22 desembre 1879 – 3 febrer 1961) era un educador alemany, socialista i membre de la Resistència alemanya. Sigui una dels fundadors del Internationaler Sozialistischer Kampfbund.

Anys primerencs[modifica]

Minna Specht Va néixer el setè nen de Mathilde i Wilhelm Specht (d. 1882). La família viscuda en Reinbek castell, al principi la caça allotja en Friedrichsruh, el qual van adquirir dins 1874 i va convertir en un hotel. L'aproximadament castell de 70 habitacions era només obrir dins estiu, durant quins els nens van viure amb una mainadera i un governess dins un de dues cases petites després porta.[1][2] Dins 1882, seguint un accident, el seu pare mort, deixant la família en dificultats financeres.

Specht primer schooling era en una escola privada petita al castell de 1884 a 1894 i a l'escola d'unes noies en Bergedorf. Ella llavors assistit a un monastic escola dins Hamburg de 1896 a 1899, on va ser entrenada com a mestre, la carrera única disponible a famílies de classe alta empobrides.[3] La seva educació era tal, que Specht feina sol·licitada primer com a governess. Dins 1902, va ser convidada per ensenyar en unes noies noves escolar dins Hamburg, va fundar per un mestre del monastic escola hi hagi assistit a. En aquesta feina nova, va ser donada la llibertat per decidir el seu currículum propi i ella van descobrir el seu amor d'ensenyar. Va quedar allà fins que va anar a universitari dins 1906 per tal d'augmentar les seves qualificacions i esdevenir un Oberlehrerin. Per tres anys, va estudiar geografia, història, geologia i filosofia a la Universitat de Göttingen i un o dos semestres a la Universitat de Munic. Dins 1909, va retornar per ensenyar a l'escola de les noies on ella anteriorment treballat, quedant fins que 1914.

Retorns a universitat[modifica]

Dins 1914, a l'edat de 35, Specht retornat a la Universitat de Göttingen per estudiar matemàtiques, acabant com un Oberlehrerin, va certificar per ensenyar els graus més alts. L'any següent, va conèixer el filòsof Leonard Nelson, un acquaintance que va canviar la seva manera de pensar i desenvolupat a una relació laborable i personal propera. Junt, van fundar el Internationaler Jugendbund, juntament amb Max Hodann i la seva muller, Mary.[4]

Specht Treballat per un curt mentre amb Hermann Lietz a Haubinda, primera escola d'abordatge progressiva d'Alemanya . Dins 1922, va anar a Walkemühle, una escola d'abordatge progressiva en Melsungen Kassel proper, va fundar per Nelson. Llavors va córrer l'escolar fins que 1931, quan va anar a Berlín per treballar com l'editor del diari de l'ISK , Der Funke. Després que la mort de Nelson dins 1927, va córrer el Internationaler Sozialistischer Kampfbund (ISK) amb Willi Eichler. Dins 1932, sigui una del 33 signatories de l'ISK Dringender Appell, el qual va demanar un front unit de comunistes i socialistes en la lluita contra Socialisme Nacional. Artistes bé coneguts, científics i polítics que van signar l'apel·lació va incloure Käthe Kollwitz, Albert Einstein, Erich Kästner i Erich Zeigner.[5] Specht Retornat a Walkemühle dins març 1933, mentre va ser ocupat pel SA. L'escola va ser confiscada dins maig 1933.

Exili i retorn[modifica]

Dins 1933, Specht va fugir Alemanya amb el Walkenmühle alumnes, la majoria de qui era nens de pares socialistes o jueus i va anar a Dinamarca, on va establir una escola pels nens d'alemany émigrés.[6][7][8] Dins novembre 1938, va emigrar a Gal·les i era interned com un estranger d'enemic en el Isle d'Home de 1940 a 1941, una pràctica comuna al temps. La seva oposició pública als Nazis evidència proporcionada que va dirigir al seu alliberament després un any. Després del seu alliberament, va treballar dins Londres en polític re-educació per un Nazi-Alemanya lliure, desenvolupant un concepte basat en les necessitats de joventut que hi havia estat aixecat amb Nazisme i destrossat per guerra. Dins caiguda 1945, sigui l'alemany únic convidat a una conferència internacional dins Zúric en nens va destrossar per guerra. Allà, va conèixer els fundadors del Odenwaldschule, Edith i Paul Geheeb, qui va decidir preguntar-li per encapçalar cap amunt de l'escola, el qual havien hagut d'abandonar dins 1934.

Specht Retornat a Alemanya i va córrer el Odenwaldschule, de 1946 a través de 1951.[9] Specht Era un membre de la Comissió alemanya per UNESCO. Dins 1952, va començar amb Professor Walther Merck al UNESCO-Instituts für Pädagogik dins Hamburg. Sigui també una inspectora d'entaular escoles. Dins 1955, va ser atorgada la Goethe Plaque per Entrenar i Educació pel seu servei en teoria de ciència educativa i pràctica.

Specht Mort en Bremen dins 1961.

Legacy[modifica]

Specht els papers personals són localitzats al Friedrich Ebert Fundació en Bonn, en el Archive de Democràcia Social. La col·lecció conté correspondència extensa, arxius, rècords en la història de Walkemühle, les escoles dins Dinamarca i Anglaterra, manuscrits i Specht és va publicar escriptures damunt educació i política. Hi ha també àlbums de foto.

Hi ha una escola dins Frankfurt sóc Principal anomenat per Minna Specht.[10]

Va seleccionar feines[modifica]

  • Patates fregides de Friedrich del Jakob. Der Begründer unserer politischen Weltansicht, Verlag Öffentliches Leben, Stuttgart (1927) ((alemany))
  • Vom Sinn der Jugendweihe, Verlag Öffentliches Leben, Göttingen (1930) ((alemany))
  • Educació dins correu-Alemanya de guerra, Empresa Editorial Internacional, London (1944)
  • Re-Fent Alemanya, per Mary Saran, Willi Eichler, Wilhelm Heidorn, Minna Specht. Preface Per James Griffiths. Publicat en nom del Socialista Vanguard Grup, Empresa Editorial Internacional, London (1945)
  • Kindernöte, va editar amb Martha Friedländer. Verlag Öffentliches Leben, Frankfurt sóc Principal (1950) ((alemany))
  • Leonard Nelson. Zum Gedächtnis, Verlag Öffentliches Leben, Frankfurt sóc Principal (1953) ((alemany))

Referències[modifica]

  1. "Minna Specht: Biografisches" Error a la plantilla webarchive: Revisau |url= value. Empty. Philosophical-Political Academy, official website. Retrieved July 19, 2010 (alemany)
  2. Ilse Fischer, "Minna Specht – eine politische Pädagogin" Friedrich Ebert Foundation, official website. Retrieved July 20, 2010 (alemany)
  3. Dr. Inge Hansen-Schaberg, Erinnerung an Minna Specht Error a la plantilla webarchive: Revisau |url= value. Empty. Philosophical-Political Academy. Lecture on memories of Minna Specht at the opening of an exhibit at Rhinbek castle. Retrieved July 19, 2010 (alemany)
  4. "Politische und pädagogische Arbeit" Error a la plantilla webarchive: Revisau |url= value. Empty. Philosophical-Political Academy, official website. Retrieved July 19, 2010 (alemany)
  5. Der Funke, Edition No. 147 A (PDF) Friedrich Ebert Foundation, official website. (June 25, 1932) Dringender Appell on p. 2. Retrieved July 6, 2010 (alemany)
  6. Mary Saran, Pause vor dem Neuanfang in Hellmut Becker, Willi Eichler and Gustav Heckmann (Eds.), Erziehung und Politik. Minna Specht zu ihrem 80. Geburtstag. Frankfurt (1960) pp. 327-329 (alemany)
  7. Mary Saran, Never give up. Memoirs. Preface by W. Arthur Lewis. Oswald Wolff Ltd., London (1976)
  8. Birgit S. Nielsen, Erziehung zum Selbstvertrauen, Ein sozialistischer Schulversuch im dänischen Exil 1933-1938. Foreword by Hellmut Becker. Peter Hammer Verlag, Wuppertal (1985), 2nd edition, with additional foreword by Hermann Röhrs. Weinheim (1999) (alemany)
  9. "Exil und Neuanfang" Error a la plantilla webarchive: Revisau |url= value. Empty. Philosophical-Political Academy, official website. Retrieved July 20, 2010 (alemany)
  10. Minna-Specht-Schule Official website. Retrieved July 20, 2010 (alemany)

Lectura més llunyana[modifica]

  • Inge Hansen-Schaberg, Minna Specht - Eine Sozialistin en der Landerziehungsheimbewegung (1918 bis 1951), Untersuchung zur pädagogischen Biographie einer Reformpädagogin. Studien zur Bildungsreform, 22. Frankfurt (1992) ((alemany))

Enllaços externs[modifica]

[[Categoria:Professors a Alemanya]] [[Categoria:Membres de la Resistència alemanya]]