Usuari:Èric Codina/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

CODINA BLOCS[modifica]

Infotaula d'organitzacióCodina Blocs
Dades
TipusCadena de blocs i webs
EspecialitatCiència i diversió
Història
CreacióEl 2009
FundadorÈric Codina i Nil Codina
Fusionat aA tothom
Activitat
ServeisPoder aprendre amb els blocs i webs i saber notícies d'última hora.
Governança corporativa
Seu 
  • Barcelona
Propietat deÈric i Nil Codina
SucursalPremià de Mar i Barcelona
Indicador econòmic
Actius totals2009 - present

Lloc webhttp://www.nilcodina.wix.com/portal
NotesUna cadena de blocs amb moltes novetats, més a baix, algunes esmentades.
Codina Blocs a la gala de premis 2012

Una mica d'informació[modifica]

Codina Blocs és una cadena de blocs i algunes webs creats per nens de 12 i 13 anys. Va ser creada al 2009, amb l'obertura del seu primer bloc, Cientificus [1]. Després, van anar venint altres blocs i webs, com per exemple GN 24 h actualment un bloc de crítiques constructives de diferents temes. També hi ha una web que és de Premis. Més avall, informació més detallada. També, tenen un portal on fiquen notícies d'actualitat i d'ells mateixos, i també anuncien concursos imminents, al Facebook, al mateix Portal, o a altres webs d'ells. L'iOmar, ara mateix en en estat d'aturada, és un programa web que s'emetia cada setmana, peró ara ho han canviat per cada X temps. Tracta de que, abans del projecte iOmar + (més avall detallat), explicar notícies i coses de ciència. Amb el projecte iOmar +, iOmar es centra més en la diversió i humor, i s'han eliminat les seccions de ciència. TV Jove, el projecte més innovador de Codina Blocs, més a baix, informació detallada, que s'ha estrenat aquest 2013, és una televisió per internet que, actualment emet de 11:30 a 23:30, amb directes cada X temps.

Cientificus[modifica]

El Cientificus és un bloc de ciència, però no només és un bloc de ciència, sinó que és d'animals, tecnologia... i és el primer que va estrenar Codina Blocs. El bloc es va crear al juliol de 2009, juntament amb la idea de crear Codina Blocs. El bloc s'actualitza periòdicament i mai hi ha hagut un concurs de Codina Blocs relacionat amb el Cientificus. Tot i així hi ha moltes pàgines, com per exemple, una pregunta per a cada dia, recomanacions de jocs (que no té a veure amb ciència però ho posen)...

Entrades importants[modifica]

Entrades importants Data de publicació Link
El CSIC, la fundació Endesa i el centre cientific Huinay Chile s’uneixen per investigar la biodiversitat 1 juliol 2011 http://cientificus.wordpress.com/2011/06/27/el-csic-la-fundacio-endesa-i-el-centre-cientific-huinay-chile-suneixen-per-investigar-la-biodiversitat/
Orquídia 6 de setembre 2011 http://cientificus.wordpress.com/2011/09/06/orquidia/
Catalunya, gran Excelència científica 29 març 2012 http://cientificus.wordpress.com/2012/03/29/catalunya-gran-excelencia-cientifica/
Canagla 18 d'abril 2012 http://cientificus.wordpress.com/2012/04/18/canagla/
Ajolote Mexicà (el perquè de la seva extinció) 20 de maig 2012 http://cientificus.wordpress.com/2012/05/20/ajolote-mexica-perque-la-seva-extincio/
Aurora polar 20 de desembre 2012 http://cientificus.wordpress.com/2012/12/20/aurora-polar/
L’atmosfera 7 de març 2013 http://cientificus.wordpress.com/2013/03/07/latmosfera/
Es pot fer del CO₂ una matèria primera industrial? 12 de març http://cientificus.wordpress.com/2013/03/12/es-pot-fer-del-co2-una-materia-primera-industrial/
Nova notícia relacionada amb el CSIC 11 d'abril 2013 http://cientificus.wordpress.com/2013/04/11/nova-noticia-relacionada-amb-el-csic/

TV Jove[modifica]

La TV Jove, és una televisió per internet, en el qual hi ha molts vídeos, com per exemple dibuixos animats (més a baix el títol), Emissió RTVE CARDEDEU batalletes, iOmars... Més a baix trobareu els programes que s'emeten cada dia.

Horaris i programació[modifica]

La TV Jove cada estiu emet de 11:30 a 23:30, de dilluns a diumenge, amb diversos directes durant la setmana. Hi ha molta diversitat de programes, tot i que cada dia es repeteixin. De directes, hi ha varis, un que es diu Peculiars i, només per l'estiu, Especial estiu, on es faran diverses coses cada diumenge, com per exemple recomanar llibres, explicar notícies de la setmana... De tant en tant es fan maratons d'algun dels programes que apareixen a baix.

Programes d'emissió actual[modifica]

  1. Dibuixos animats: Cesc i Cati (1-2 min).
  2. Dibuixos animats: El paquet (7-8 min).
  3. Dibuixos animats: La caixa (9-10 min).
  4. Dibuixos animats: El món dels dracs (8-9 min).
  5. Dibuixos animats: La formació del món (3-4 min).
  6. Dibuixos animats: Big Buck Bunny (3-9 min).
  7. Dibuixos animats: Mega Cartoon (23-24 min).
  8. Música catalana (sense anuncis: 55 min).
  9. Emissió RTVE CARDEDEU batalletes (8-12 min).
  10. iOmar (11-42 min).
  11. Recomanacions de Llibres (7-14 min).
  12. Ji ji, ja ja: Caigudes i diversió (2-4 min).
  13. Teatre pels petits de la casa (13-14 min).

La revista[modifica]

Codina Blocs ha creat projectes molt ambiciosos, d'entre altres la TV Jove i molts més. Però ha volgut travessar els límits digitals entrant en un món amb molta menys sortida i un públic notablement menor. Així doncs, l'any 2012, Codina Blocs crea una revista mensual d'una tirada molt reduïda impresa a l'impremta "Gráficas MB". La revista comença a ampliar tirada a partir de la revista 4. A partir de la 5, també arriben una desena de col·laboradors que faran créixer el nivell i també la tirada de la revista. Però per raons tècniques la revista comença a fer-se trimestral.

Les seccions de les revistes Codina Blocs[modifica]

  • 99 CONTES 99 Contes és un dels dos blocs de la cadena, (l'altre és Viatgera de llibres). Aquesta secció compta amb contes per capítols; els contes són de producció pròpia i escrits per Nil i Èric Codina d'entre altres, amb la posible nova incorporació de contes d'un únic capítol de la mateixa directora del bloc esmentat abans. Aquesta secció és una de les que més gent es decideix per comprar la revista ja que són contes que enganxen.
  • CODIS QR La secció creada en la revista número 5 sota la redacció d'Èric Codina és un resum dels codis QR de les webs i els blocs de la cadena amb petites endevinalles i també una eina d'entrar al digital des d'una revista. Ja en la segona edició, però, els codis QR de les webs pròpies no donen més de si i es converteixen amb enllaços d'altres webs externes.
  • ZONA NENS El problema principal de la revista es basa en el públic en el que es dirigeix i això ha causat certs dubtes, i és que el canvi des de la revista 4 a la 5 ha estat brutal deixant de fer una maquetació adulta a una per a nens però mantenint el nivell adult a la vegada. Tot i així, la revista de Codina Blocs ha mantingut una zona amb nivell infantil amb la zona nens. Acudits, endevinalles i articles senzills han estat la base d'aquesta zona nens.
  • ZONA DIGITAL Aquesta secció és la més antiga de totes, amb creació en la revista 3, la secció espera ser un punt de mira en el sentit extern a Codina Blocs però això sí, d'internet i les noves tecnologies. Entrevistes, debats i articles han estat el centre de la secció.
  • FAMOSOS VS TECNOLOGIES Els famosos també arriben a la revista de Codina Blocs, però no de manera amb premsa rosa si no amb un petit test de com porten el tema de les noves tecnologies, revelem tots els secrets de com s'adapten els més coneguts al que per molts trobem molt normal. Per el micròfon de Codina Blocs n'hi han passat cares tan conegudes com Marc Cartes, Peter Vives i Andreu Rifé, d'entre altres.