Usuari:Miikii2001/Ousmane Dembélé

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMiikii2001/Ousmane Dembélé

Ousmane Dembélé (Vernon, 14 de maig de 1997), és un futbolista professional francès. Juga actualment com a davanter al Borussia Dortmund de la Bundesliga.

Biografia[modifica]

Infantesa i començaments

Nascut el 14 de maig de 1997 a Vernon, en el departament d'Eure, Ousmane Dembélé creix a la ciutat veïna de Évreux.

A l'octubre de 2004, debuta la pràctica del futbol sota els colors de l'ALM Évreux, el club del barri de la Madeleine, l'una de les tres zones urbanes sensibles de l'aglomeració ébroïcienne. Ousmane Dembélé juga durant cinc temporades, abans d'agafar, de juliol de 2009 a d'octubre de 2010, Évreux FC. S'intenta llavors al futsal, es mesura a jugadors més grans que ell, i demostra qualitats tècniques superiors a la mitjana. A l'edat de tretze anys, està detectat pel club professional de l'Estadi Rennais, i realitza tests que revelen concloents. El jugador pren llavors la direcció de Bretanya, i integra el centre de formació del club Rennais. És un crac.

A Rennes, Ousmane Dembélé realitza la seva formació durant cinc anys al si de la generació 1997 del club vermell i negre. Demostra qualitats que ell permeten estar seleccionat en els equips de França de joves. En de setembre de 2013 , fa així els seus començaments amb menys de 17 anys amb ocasió de dos partits amistosos davant Ucrania. A vegades massa individualista a la seva arribada a l'Estadi Rennais, mostra igualment alguns problemes de comportament, però corregeix poc a poc seus defectos. amb els menys de 17 anys tricolors, Dembélé marca quatre objectius durant l'estació 2013-2014, però fracassa amb els seus sòcies de classificar per la Eurocopa de la categoria, eliminats per Països Baixos, futurs finalistas. en durant l'estació 2014 -2015, honra cinc seleccions amb l'equip de França dels menys de 18 anys, però no marca En el mateix temps, Ousmane Dembélé participi al bon recorregut Rennais durant la Copa Gambardella 2014-2015: marca contra el USSA Vertou a la primera volta, després contra l'AJ Auxerre a quarts de final, però l'equip stadiste està eliminada en semifinal per la Olímpica lyonnais. nov Finalment, el jugador brilla en el grup HA del CFA 2 amb la reserva rennaise, marcant tretze objectius per divuit partits disputats, i que està triat millor jugador del grup pels entrenadors dels equips adversos.

Passatge contraríe en els professionals, i començaments en Lliga 1[modifica]

En acabar el mes de juny 2015, Ousmane Dembélé està convidat per Philippe Montanier a la recuperació de l'entrenament de l'efectiu professional, tot com tres altres joves sortits del centre de formació Rennais, Namakoro Diallo, Jérémy Gélin i Denis-Will Poha. Mentre que la signatura d'un primer contracte professional sembla haver d'intervenir, la proposició de la direcció del club Rennais triga a venir, massa al gust del jugador i dels seus consellers, que denuncien una manca de confianza. Una situació que provoca llavors la còlera del president de l'Estadi Rennais, René Ruello. el jugador anuncia llavors voler abandonar Rennes, i rebutja una primera proposició finalment formulada pel seu club formador. Prosseguint la preparació estival amb el grup professional, realitza algunes bones prestacions durant els partits amistosos, i marca sobretot un objectiu enfront de l'Estadi brestois. Veient la seva situació bloquejada, el jugador acaba per boycotter un stage de preparació efectuada en Alemania, i per negar a entrenar-se amb el seu club. Convoité pel Red Bull Salzburg i pel Benfica Lisboa , Dembélé és bloquejat finalment per l'Estadi Rennais, que no desitja la seva transferència i argumentat el seu dret de conservar un jugador sota contracte fins al 2017.

El 1r d'octubre de 2015, el jugador acaba per signar un primer contracte professional de tres anys a favor de l'Estadi Rennais, convençut sobretot per Mikaël Silvestre. Un mes més tard, el 6 de novembre de 2015, disputa el seu primer partit a Lliga 1 sobre la gespa de l'estadi Jean-Bouin, davant del SCO Angers, tornant a final de partit en substitució de Kamil Grosicki. Dues setmanes més tard, titular al Roazhon Park contra els Girondins de Bordeus, Ousmane Dembélé marca el seu primer objectiu professional, sobre un passada decisiva de Paul-Georges Ntep. Resultant ràpidament un element regularment utilitzat pel seu entrenador Philippe Montanier, dóna després una passada decisiva a Kamil Grosicki contra l'Estadi de Reims25, després està implicat en tots dos objectius d'una victòria rennaise a l'estadi de Roudourou contra el En abans de Guingamp, obrint el resultat amb una assistència de Giovanni Sio, abans de retornar la indistinta al seu Coéquipier alguns minuts més tarde. En de janvier 2016, marca encara novament contra el FC Lorient , sobre una assistència de Juan Quintero, després contra el I'ES Troyes AC, partit llavors del qual provoca igualment un penalti. Mentre que l'Estadi Rennais canvia d'entrenador, Rolland Courbis que reemplaça Philippe Montanier, Dembélé contínua de afirmar-se al si del atac rennaise. Després d'haver empatat, sobre penal contra el LOSC Lille el 7 de febrer de 2016, permet al seu equip de portar-contra Tolosa FC tres setmanes més tard, empatant després donant l'objectiu de la victòria a Kamil Grosicki, per 1 retournement de situació realitzada en el temps addicional del encuentro. el 6 de març, aconsegueix el primer hat trick de la seva carrera professional, que permet a l'Estadi Rennais de portar-lo durant un derbi enfront del FC Nantes a Roazhon Park (4 objectius a 1 ), mentre que dels recruteurs del FC Barcelona eren en tribunes per al superviser.

Estil de joc[modifica]

Després dels seus començaments en Lliga 1, Yannick Quin, un dels seus antics formadors a l'Estadi Rennais afirma que Ousmane Dembélé és un bon jugador, gràcies a la seva fluïdesa. Seleccionador de l'equip de França dels menys de 19 anys, Ludovic Batelli estima , que és molt bo en el sentit del joc, ràpid, i pot eliminar gràcies a les seves qualitats de percussió i de perforació », però ha de «jugar més fácil, com més aviat i més simple. Director del centre de formació de l'Estadi Rennais fins al 2014, Patrick Rampillon estima que Dembélé forma part dels jugadors que hagi vist evolucionar en els equips de joves Rennais, a la manera de Sylvain Wiltord, Yoann Gourcuff, Yann Em Vila i Stéphane Mbia. Mikaël Silvestre estima per la seva part que el jugador és en el top 10 »dels talents que ha pogut observar durant la seva carrera.

Referències[modifica]

«Ousmane Dembélé, nuevo jugador del Borussia Dortmund»

Enllaços externs[modifica]

Ficha en Soccerway