Usuari Discussió:Aleator/2006 i 2007

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Aleator! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Podeu proposar una pàgina per a que un administrador l'esborri. Per a fer això, editeu la pàgina que voleu que s'esborri i poseu-hi {{destrucció|motiu per a esborrar la pàgina}}.}}

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Hola monino! he he! He vist què has signat a la Presa de decisions i per tant he vist què m'has copiat la meua signatura, bé no passa res, només què em senc tot pagat de poder servir d'exemple als altres! ;P

Pasqual · * 22:55, 21 gen 2006 (UTC)

Je, je... Abans amb el vàndal gairebé m'agafa taquicàrdia, quan he vist el Séptimo de Caballeria ja m'he calmat. Victòria! (Pensava que la signatura era una mena de template d'aquests que corren per la viqui... Encara estic en període de rodaje). Salut ;D
Aleator · * 0:06, 22 gen 2006 (UTC)
T'he afegit la plantilla de benvingudavolia dir-te que per a contestar-me és millor que ho fages a la meua pàgina de discussió, hi podràs accedir fent clic sobre el sobre. Ja t'hauràs fixat què si et conteste a la teua pàg de discussió reps un avís a l'instant, d'altra manera és més dificl, no te'n adones si no mires els canvis recents. Pasqual · * 00:18, 22 gen 2006 (UTC)

Com és Plòvdiv o Plòvdiv, jo ho he posat com en Usuari:Jolle o va fer a Filipòpolis, però no sé molt bé com s'ha de transliterar. Pasqual · * 01:30, 22 gen 2006 (UTC)

Per revertir vandalisme...[modifica]

- Clica a l'historial de la pàgina en qüestió.
- Clica a la data de la revisió més antiga que no hagi estat vandalitzada.
- Clica a "edita".
- Al principi posarà "ATENCIÓ:Esteu editant una versió antiga d'aquesta pàgina. Si la graveu, els canvis fets des d'eixa revisió es perdran." perfecte, això és el que volem.
- Escriu "rvv" o "revertint vandalisme" al resum de l'edició.
- Desa la pàgina.

Pots fer proves a la Viquipèdia:pàgina de proves si vols

--Razor Ramon HG 15:45, 22 gen 2006 (UTC)

Perdó per la brusquedat[modifica]

Benvolgut Aleator,
he provat de concertar una audiència via la vostra secretària però tot ha estat endebades (sembla que esteu realment ocupat i ella ve prova de mantenir ben alta la vostra productivitat). Per això us escric doncs aquí.

M'excuso per la brusquetat amb què ahir vaig eliminar les imatges que vau introduir a telecabina. Volia ràpidament substituir-les per unes altres però llavors vaig haver de deixar l'ordinador i tot plegat em temo va quedar molt esquerp i arrogant. Us en demano, doncs perdó. I us prego, en tot cas, que l'existència d'usuaris a voltes malcarats com jo mateix no us desanimi de seguir col·laborant en aquest gran projecte. Sense cap altre particular m'acomiado elogiant la netedat que regna en aquest racó vostre. Atentament, --Ensopegador 19:50, 1 feb 2006 (UTC)

En els EE has canviat "de n'Haukins" a "d'en Haukins", no deuria ser "de'n Haukins", posició de l'apòstrof sempre el més a la dreta possible. Sé que "de n'Haukins" no és possible pq l'H no és muda, però no tinc clar com es deu quina partícula es deu d'elidir en la combinació de + en. Pasqual · * 23:38, 8 feb 2006 (UTC)

Ja he fet la meua consulta, la norma que et deia era per als pronoms febles, no per a la preposició de, per tant el text és correcte. Pasqual · * 16:22, 10 feb 2006 (UTC)

The pywikipedia bot[modifica]

When I run the bot, it will look at some 30 wiktionaries at the same time.. The routine is that only existing articles that are spelled EXACTLY the same can have an interwiki link in the Wiktionary environment. When the bot finds things that is not conformant to this rule, it will amend things. In essence you do not have to add interwiki links yourself. When I run the bot, every so often, it will add the missing interwiki links. GerardM 21:24, 28 jul 2006 (UTC)

Resposta: "Importar"[modifica]

Hola Aleator,

L'eina a què feia referència és: Special:Import. És la forma d'assegurar que l'historial roman en l'article importat, donat que se li indica a aquesta eina un arxiu XML que conté les dades tant de la versió actual de l'article com de totes les revisions.

És important triar un administrador per Viquitexts, tant per fer les tasques de manteniment habituals com per aquestes importacions que cal fer des de l'antiga wikisource i des de Viquitexts :-) --Álvaro M 14:55, 1 nov 2006 (CET)[respon]

Catalan GFDL[modifica]

Hi, Aleator,

I'm replying to the message you left on my talk page about the GFDL. The problem with hosting the GFDL as a text, involves licensing issues. When a work is featured on a Wikimedia project (such as Wikisource), it implicitly allows people to take whatever work they can find and do with it as they will. One such thing they can do is modify the document. However, the GFDL is actually copyrighted by the Free Software Foundation, and one of their requirements is that the text of the license cannot be modified. This goes against the grain of what the WMF projects stand for, so we at the English WS decided to delete it so as not to infringe upon the FSF's copyright of the work.

In regards to the Catalan version, you might have to discuss possibly deleting the text, unless you make explicit the restrictions placed on the text of the license (although, since I am not a lawyer, I cannot give any advice other than possible deletion--this is a decision that should be made among the Catalan Wikisource--a possible alternative might be to move the GFDL to something in the "Wikisource" namespace). Hope this helps. Zhaladshar 23:12, 24 nov 2006 (CET)[respon]

Dius bè[modifica]

dices bien sabio amigo, lo hablo pero no lo escribo bien.--85.55.8.141 13:00, 25 nov 2006 (CET)[respon]

Al fin!![modifica]

y tenía que ser un chimpacé!!

je je, bromas a parte, estaría encantado, no obstante te advierto dos cosas actualmente existe una incomprensión sobre este tema, heredada desde wikipedia, realmente es como dices son meras traducciones y traslados. Así mismo te comento que la catalana como la version castellana pueden ser similares (cuestiones legales) pero la versión inglesa tal vez difiera algo.

Te sugiero que crees esos contenidos en un borrador, en tu página de usuario algo así como:

  • [[Usuario:Aleator/Limitación general de responsabilidad]]
  • [[Usuario:Aleator/Aviso legal]]
etc tec

Ya que últimamente hay algo de tensión sobre este tema, una vez lo completes lo expondré, y ya por último lo subimos. Un saludo y gracias

PD:lo de estar por otros lares sólo es porque a veces es necesario pequeñas correcciones, y así estoy localizado.

--Silvestre 11:43, 5 des 2006 (CET)[respon]

Gorg Blau[modifica]

El vaig moure allà des de l'article Gorg Blau de la Viquipèdia. Mirant l'historial, veig que l'hi va pujar Antoni I. Alomar. Potser si xerres amb ell, t'ho sabrà dir. Pau Cabot · Discussió 20:24, 17 des 2006 (CET)[respon]

Avís des de Viquillibres[modifica]

Hola Aleator,

Moltes gràcies pels avisos per esborrar que has posat a Viquillibres. Ja he eliminat totes les pàgines vandalitzades.

Fa temps que ets pràcticament l'únic col·laborador actiu a Viquillibres. Jo en sóc administrador però amb el nom Vedranell que ja fa un temps em vaig canviar. Potser seria bona cosa demanar els botons d'administrador ara, amb el nou nom d'usuari, però no sé quin procediment seria l'adequat. Ho puc demanar a meta: i prou, sense més tràmits?

Salutacions i bones festes --Álvaro M 16:13, 25 des 2006 (CET)[respon]

Per cert, ja ets admin al viquisource. Buròcrata em sembla que no t'hi faran.--SMP·d·+ 12:52, 29 des 2006 (CET)[respon]
Gràcies :) --Álvaro M 22:06, 29 des 2006 (CET)[respon]

Words, words words[modifica]

En la pieza en un acto "Words, words, words", David Ives pone a tres chimpancés a escribir en máquina, para verificar si a la larga alguno escribirá a Hamlet. Aunque no lo menciona, la obra, muy divertida, retoma las alusiones de la Biblioteca Total, de Borges. Una inspiradora lectura para su chimpancé... --69.79.180.248 01:38, 14 gen 2007 (CET)[respon]

Wikisource[modifica]

Hola! No me expreso en catalán aunque puedo entenderlo cuando lo leo. Moltes gracies por el comentario en la Embajada sobre WikiSource. Lo usaremos. Un saludo! - eu:Lankide:Theklan

Canvis a Viquillibres.[modifica]

Hola Aleator. Només per confimar que he realitzat els canvis que sol·licitaves a Viquillibres i l'enllaç de donatius ja va :) Salutacions --Álvaro M 20:12, 26 abr 2007 (CEST)[respon]

administ[modifica]

Moltes gràcies, visca l'humor! --Jordicollcosta (discussió) 16:48, 10 juny 2007 (CEST)[respon]

Re: For you[modifica]

16:13, 10 juny 2007 Aleator (Talk | contribucions) m (57 bytes) (for you, Alvaro ;))

xD thanks. --Álvaro M 17:18, 10 juny 2007 (CEST)[respon]

Tornem-hi:
{{Destrucció|the user who created it is molt pesat}}
XD Quina forma de riure quan ho he vist per RSS. No hi ha una viquiestrella pels usuaris humoristes? --Álvaro M 23:23, 17 juny 2007 (CEST)[respon]
Yo lo veo casi todo, però està vist que et connectes abans que jo o el que sigui. Bé, ho veig tot menys els canvis de la viquipèdia perquè són molts i falta temps, i sovint maco com a llegits coses que no he mirat per la mateixa raó (si se'm passa algun dia alguna cosa no m'esbronqueu :P). Els RSS són una bona eina --Álvaro M 19:02, 18 juny 2007 (CEST)[respon]

Si "La paciència és la companya de la saviesa" vostè és un sabi dels grans ;D. Em sembla que crearé una subpàgina d'usuari amb les 101 formes de destruir una pàgina segons l'Aleator per rendir un homenatge a un heroi que no coneix la paraula resignació. --Álvaro M 00:39, 11 jul 2007 (CEST)[respon]

Google Books amb OCR[modifica]

Com que havies dit que n'estaves interessat: saps que Google Books ja permet accedir als llibres com a text net i no en forma d'imatge?

Salutacions :D --Álvaro M 20:03, 4 jul 2007 (CEST)[respon]

Estic d'acord amb tu, però no puc evitar tenir la sensació que destinar esforços ara a passar llibres en català a la xarxa amb mètodes rudimentaris és molt menys eficient i productiu que destinar-los a la consecució d'un OCR com deu mana (estic generalitzant: evidentment contribuir a Viquitexts a nivell particular segueix sent tant important com sempre, i tant útil per tots :). Internet és una eina impressionant, la diferència entre que un llibre sigui digitalitzat i posat a disposició de tothom i que només es trobi en un grapat de biblioteques es tanta com que un llibre pràcticament no existeixi i que existeixi de totes totes.
Tal com es pot comprovar a www.ocropus.org, Google està coordinant un OCR de codi obert, que es pot fer servir a GNU/Linux. Encara està en versió pre-alpha: deu ser el que fan servir a Google Books. A veure com acaba: promet. A veure si se m'acut alguna cosa per contribuir a la seva millora, encara que sigui un granet de sorra... :--Álvaro M 00:48, 6 jul 2007 (CEST)[respon]

Estic fent campanya[modifica]

Hola Aleator,

M'he presentat com a candidat a administrador. No és molt habitual que un candidat perda el temps promocionant-se però sempre hi ha una primera vegada. No sé quina va a ser la teua reacció, simplement et demane que passes per allí i dones la teua opinió. El teu vot compta, sia positiu o negatiu, t'estaré igualment agraït. El meu proposit és coneixer la vostra opinió i que la votació sia per part de tota la Comunitat.

Si creus que no reuneixes els requisits necessaris per poder votar fes m'ho saber, este missatge te l'ha deixat un bot i potser no haja fet la seua feina correctament (encara que la tria d'usuari l'he feta jo, però potser hage errat).

Si penses que no s'ha de fer este tipus d'accions no dubtes a comunicar-m'ho també. El meu propòsit és donar a conéixer la meua candidatura a tots el que tinguen dret a vot, tenint en compte que hagen participat en altres candidatures o que estiguen actualment actius. —Pasqual 23:41, 11 jul 2007 (CEST)[respon]

No vaig entendre molt bé el teu missatge, però tranquil, un vàndal, un usuari nou o qualsevol altre no pot enviar un missatge massiu tan fàcilment. I gràcies per pronunciar-te a VP:CADM. –Pasqual · discussió 13:03, 17 jul 2007 (CEST)[respon]

Viquitrobada[modifica]

Hola Aleator,

Estem intentant organitzar una trobada, en la que es parlaran de tota mena de temes viquipèdics, el primer pas ha estat comunicar-lo a la taverna, el segon ha estat intentar concretar alguna data i un lloc. Finalment podrem tractar de tot el que volem abordar en eixa reunió.

Si penses que és una bona idea i vols participar-hi dirigeix te a esta secció de la Taverna i apunta-t'hi.

Este és un missatge enviat a tots els usuaris més actius o que han col·laborat en mantes ocasions a la viquipèdia i que per tant considerem que podran sentir-se involucrats en esta pròxima trobada.

L'objectiu d'este missatge és aconseguir el màxim possible de participants i que se n'assabente quanta més gent ja que en moltes ocasions els temes de la Taverna passen desapercebuts, si creus que no hauries d'haver estat avisat pots comentar-ho amb el Pasqual que n'és l'autor. Tingues en compte que ha estat una persona qui t'ha triat, no un bot. —Pasqual 00:41, 19 jul 2007 (CEST)[respon]

Viquiprojecte Viquitrobada 2007[modifica]

Seguint la voluntat expressada per alguns companys he fet una pàgina de Viquiprojecte:Viquitrobada 2007 on començar a organitzar la Viquitrobada 2007. Espero que hi participis, diguis la teva i poguem organitzar aquest esdeveniment!

--Hugoaes 13:38, 19 jul 2007 (CEST)[respon]

Es tractava d'un error en la detecció del namespace. Ara ja està resolt. Disculpeu les mol·lèsties. Per cert, me'l podrieu desbloquejar ja?--Iradigalesc (discussions) 19:49, 21 jul 2007 (CEST)[respon]

Trobada dissabte 28 de juliol[modifica]

Bones,

Com s'havia comentat inicialment he fet gestions a l'Ajuntament de Barcelona i he aconseguit que ens cedeixin una espai pel dissabte al matí al Cibernariumde Barcelona gratuitament, on podrem gaudir d'una sala per nosaltres amb aire acondicionat, cadires i connexió WiFi de forma gratuita si portem els portatils, ja que els responsables municipals del Cibernarium estan molt interessats que fem aquesta primera trobada al seu espai (Marie Curie s/n). Digues que penses al respecte si us plau i confirma la teva asistència a la trobada informal. Gràcies!!!!

--Hugoaes 19:59, 25 jul 2007 (CEST)[respon]

Missatge enviat a Vriullop, SMP i Iradigalesc


error[modifica]

perdona per el fals missatge nou, he comés un error amb el meu bot. –Pasqual · discussió 18:17, 4 ag 2007 (CEST)

Bon dia, llibre de Mascaro[modifica]

Bon dia, Aleator, vaja quina foto més mona! M'alegre molt de veure per una banda el teu interés per l'occità i de l'altra que es puga consultar el llibre aquelle de Mascaro. Sí, el text és en occità (de segles passats, òbviament...), jo ja en sabia alguna cosa però no me l'havia mirat amb quatre ulls encara, es tracta d'un llibre de la ciutat de Besièrs (que apareix amb la forma Bezes o Beres i més formes de quan en quan). Això si necessitares saber més coses, no dubtes en contactar-me. Que et vaja tot bé, records,Capsot 13:58, 7 ag 2007 (CEST)


Zakariya al Liyahni[modifica]

Jo crec que ha de ser, pero el llibre que tinc no ho esmenta. Crec que la vas encertar. --joc 00:10, 20 ag 2007 (CEST)

Nobel[modifica]

Merci per avisar-me... marxes a fer el cafè i tot s'embolica. Espero haver-li aclarit el dubte a l'anònim. Salut! --Gcm 20:24, 20 ag 2007 (CEST)

Necesito que te pases por wikisource café, y nos hagas una traducción de ingles a castellano. No sé parece ser que ahora no quieren que hagamos los libros por capítulos. --Silvestre 15:45, 22 ago 2007 (CEST)[respon]

vandalisme[modifica]

sí, ja ho vaig veure, un pesat... ja està blocat--barcelona 23:42, 28 ago 2007 (CEST)[respon]

Nou administrador a Viquidites[modifica]

Hola, Aleator!

Com a usuari de Viquidites, t'he d'anunciar que l'usuari Allman s'ha presentat com a administrador per a Viquidites. T'agrairia que donessis la teva opinió votant aquí --Ula 13:58, 6 set 2007 (CEST)[respon]

Plantilla viccionari[modifica]

Hola,

Creus que aniria bé una plantilla de l'estil Wiktionary pel Viccionari? Hi ha un exemple d'ús a l'article A and an. Crec que això donaria més força al viccionari, separant el que és de diccionari i enciclopèdia, i permetent tenir un article desenvolupant un tema a la Viquipèdia i la definició al Viccionari, en els casos que cal. --Meldor 19:58, 17 set 2007 (CEST)[respon]

Domini públic[modifica]

Hola. He estat comentant algunes coses sobre els drets d'autor amb en KRLS al xat i em demana que t'ho traslladi amb referència al viquitexts. Primer de tot, crec que hi ha una cosa que no és correcte a s:Viquitexts:Drets d'autor. Els drets d'autor són de l'autor segons la legislació d'origen. Els Estats Units, com a firmant del Conveni de Berna, entre altres acords internacionals, garanteix els drets d'autor de tercers estats. Per tant, no és determinant on són els servidors, que també n'hi ha a Amsterdam i Seül, sinó la legislació d'origen de l'autor. En alguns casos són 50 anys post mortem, o 70 o 100. Si jo publico un llibre, els meus drets valen tant aquí com a la Xina Popular :-) Bé de la Xina no n'estic segur però dels Estats Units sí. La llei nord-americana és d'aplicació pels ciutadans nord-americans, no per mi. En el cas de la llei de propietat intel·lectual espanyola, rellevant pels textos d'autors catalans, s'estableix la durada dels drets fins 70 anys post mortem. Però les obres anteriors al 1987, any de l'adopció de la recomanació europea, mantenen els drets adquirits segons la llei anterior que deia 80 anys. Més informació a commons:Commons:Licensing. --V.Riullop (parlem-ne) 19:32, 9 nov 2007 (CET)[respon]

No em vull ficar en el que és política de Viquitexts, i tens raó en que és una paranoia. Part de raó hi ha. El dret a internet és molt fosc. Per una banda, més que la ubicació dels servidors, cal tenir present la seu de la Fundació Wikimedia. Evidentment la fundació ha de respectar la llei dels EUA. Per altra banda, tot usuari és responsable dels seus actes davant la seva jurisdicció. Per últim cal tenir en compte els drets de tercers, en aquest cas els drets d'autor. El que trobo més rellevant és el punt que dius "en obres publicades fora dels EUA [...] es deixa en mans de les normes del país de procedència de l'autor". Jo hi afegiria també el lloc de publicació. Hi ha autors catalans que durant la guerra o a l'exili van publicar a França o Mèxic i potser els drets han caducat abans dels 80 anys. No conec el cas de viquitexts però ho assimilo al de les imatges que està molt analitzat a commons. Si necessites res, ja saps. --V.Riullop (parlem-ne) 11:39, 10 nov 2007 (CET)[respon]

Gràcies por la benvinguda! --Fern 15:32, 16 nov 2007 (CET)[respon]

Com usuari actiu del Viccionari, pots opinar a Discussió:Xe (expresió)? No queden clares les fronteres d'un i altre projecte. --V.Riullop (parlem-ne) 21:29, 22 des 2007 (CET)[respon]

Treball de Recerca[modifica]

Hola! Sóc el KRLS i estic fent un treball d’investigació per descobrir quins són els indicadors que determinen la qualitat d’una Viquipèdia. Per a poder arribar a determinar-los necessitaria que tu com a viquipedista experimentat contestis a aquesta enquesta (aquí)., així tindria la opinió d’una part de la comunitat sobre els indicadors que he marcat i potser sobre alguns que podria haver oblidat. No caldrà que perdis gaire temps, en 5 minuts ho pots tenir fet. Desitjaria tenir-ho abans de l’1 de gener.

La enquesta: aquí. --KRLS , 16:51, 24 des 2007 (CET)[respon]

Re: Tesseract[modifica]

Hola Aleator:

Sí que n'havíem parlat. És una bona notícia! Ara n'hi ha un altra de projecte d'OCR lliure més o menys madur, l'OCROpus, basat en Tesseract però amb voluntat superadora que de moment només està disponible via SVN. A veure si acaben ràpid els desenvolupaments i podem donar-li una mica d'impuls a Viquitexts. Bones festes i feliç 2008 a tu també :) --Álvaro M (discussió) 11:04, 26 des 2007 (CET)[respon]

Mira't això[modifica]

Hola, Aleator,

Com que ets un dels administradors del Viccionari contacto amb tu per dir-te que tinc un projecte per una nova portada per el Vicionari. M'he adonat que la portada actual és molt grossa i hi sobren molts espais. Per això n'he fet una que, si et sembla correcta, ja la podem posar. --Ula (discussió) 18:02, 26 des 2007 (CET)[respon]