Usuari Discussió:Medol/2015

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Festes

Primer de tot, gràcies per la feina que estàs fent a xucladors amb la cultura popular. Tinc una petició relacionada amb les festes però d'un altre caire. Tenim Tots Sants però ens falta la del dia 2, que si cliques l'enllaç redirigeix a la data i llavors surt com a manca quan mires els interwikis de en:All Souls' Day, podries arreglar-ho?--barcelona (disc.) 13:16, 5 gen 2015 (CET) Fet Fet! Es pot ampliar, però almenys hi ha alguna cosa ara.--Medol (disc.) 16:05, 5 gen 2015 (CET)

Germans Lumière

Gràcies per haver afegit que faltava citació. Només volia comentar-te que aquest és un viquiprojecte i per tant havia d'entregar-ho sense ninguna modificació si no és per part del grup. Treient això li agraiexo que hagi recomanat coses per afegir. - Paulamuñoz9

Festes majors de Barcelona

Hola, molt bona feina amb les festes majors i populars de Barcelona. Només et volia dir que potser seria molt útil crear categories de festes per mesos o per estacions. Seria una bona manera de que les categories funcionessin com un "calendari". Una altre manera, podria ser la de fer una plantilla sobre les festes majors de Barcelona en les que aquestes estiguessin ordenades per mesos. Seria molt útil per a fer cerques per temps de l'any i també seria útil per a enllaçar les festes majors dels diferents barris, carrers i festes populars de Barcelona. Què en penses?--Pitxiquin (disc.) 01:37, 23 gen 2015 (CET)

Hola per al mes de gener s'està preparant una Viquimarató sobre http://culturapopular.bcn.cat/ca/noticia/fem-crzsixer-la-preszuncia-de-la-cultura-popular-barcelonina-a-la-viquipzudia a Barcelona [ ] i des de l'ajuntament em pregunten si tens alguna manera d'arribar als col·lectius de la festa major dels barris.--Tiputini (disc.) 17:30, 16 nov 2015 (CET)

Tamany

Hola, Medol. He vist que acostumes a fer servir la paraula tamany, que és un barbarisme, i no és correcte. Cal dir mida o dimensions segons el context. Espero que no et molesti, t'ho dic perquè de vegades ja passa que un fa servir paraules incorrectes sense adonar-se'n!.--Edu Rne (disc.) 09:34, 29 gen 2015 (CET)

Castell Palau de l'Abat

Gràcies a tu per ajudar i corregir. Crec que ara està bé però dóna-hi un cop d'ull si-us-plau... Elena Fàbregas (disc.) 19:19, 28 feb 2015 (CET)

Xucladors

Mil gràcies per haver finalitzat la llista de cultura popular de Barcelona i per la feinada que estàs fent darrerament a xucladors!!!! :-)--Kippelboy (disc.) 05:15, 3 març 2015 (CET)

Hola Medol! Com ja has vist, la "categoria:Portals" es feia servir pels portals de la Viquipèdia, i l'arbre de categories quedava malament amb els portals arquitectònics. Estic d'acord que caldria una categoria específica per aquests casos. Tenim Categoria:Portes, que fins ara s'ha utilitzat per a portes monumentals; els portals potser s'hi podrien enquibir, o crear una categoria pròpia "Portals (arquitectura)" que fos -o no- dins de "Portes". Què en penses ? Salutacions cordials, Jordi Roqué (Discussió) 13:01, 17 març 2015 (CET)

Plantilla:Catholic-hierarchy

Ei, campió !. Si a {{Catholic-hierarchy}} li canvies la forma d'escriure el codi, deixa de ser compatible amb l'anglesa, a banda de que hauries de retocar els articles (pocs) que ja la criden. Jo ho deixaria com estava.--amador (disc.) 20:36, 20 abr 2015 (CEST)

és q no funcionava. Afegia una b em sembla que per error i no linkava correctament. T, agrairé q ho comprovis, però em sembla q ara funciona bé.--Medol (disc.) 23:21, 20 abr 2015 (CEST)
Accepto pulpo !. Perquè t'he dit que no era compatible amb l'anglesa i era fals; tal com l'has deixat és compatible. Ara bé, en defensa meva, la "b" no li sobrava; quan la vaig crear em vaig adonar que tots els codis de la web comencen per "b" seguit del cognom o d'un acrònim dels cognoms, i vaig pensar que estaria bé que no s'hagués de posar cada cop. Ja estan canviats els articles que la cridaven de l'altra forma. Fi de la història. --amador (disc.) 06:22, 21 abr 2015 (CEST)

Hola Medol! Veig que has decidit reescriure enterament l'article Zenòbia Camprubí i Aymar, cosa que ja està bé (tot és millorable). Però em sobta una mica que no hagis reflectit els fets l valoracions de l'article antic en l'article nou. Si el que s'hi deia era fals, o estava mal escrit, o no estava prou referenciat, entendria que haguessis posat plantilles de millora i que haguessis esmenat el que estigués malament. Però substituir un article per un altre sembla més qüestió de gustos que no d'enciclopedisme; és més, crec que va contra l'esperit de la viquipèdia. Com ho veus ? Cordialment, Jordi Roqué (Discussió) 17:49, 29 abr 2015 (CEST)

L'article es va fer en una època en què l'aportació de referències no era tan vista tan clara com en l'actualitat. Intentaré trobar les referències adients i posar-les. Tot i això, especialment si les informacions no referenciades són relativament innòcues (és a dir, no sembla que hagin de generar controvèrsia), esborrar-les i punt sembla una mica indelicat; com bé dius, es poden posar les plantilles de millora on calgui. També posaré enllaços a les obres citades, però em sembla que no és una pràctica habitual de la viquipèdia demanar citacions per a les llistes d'obres. Em sembla que es tracten com a veritats evidents (com el lloc i la data de naixement i mort, que normalment no es referencien si no és que hi pugui haver algun element polèmic). Bé, m'hi poso. Salutacions cordials, Jordi Roqué (Discussió) 18:19, 29 abr 2015 (CEST)
Refaré l'article antic (ja que l'he de referenciar una mica), i incorporaré totes les coses noves que havies posat. Al final tindrem un article guapo. Salutacions, Jordi Roqué (Discussió) 18:41, 29 abr 2015 (CEST)

Catalans històrics

Bona tarda. Compte que les categories de catalans històrics són per als anteriors a 1714. Et deixo l'enllaç a Viquipèdia:Presa_de_decisions/2007/Categorització_de_balears,_catalans_i_valencians#Tercera_volta.--Pere prlpz (disc.) 21:08, 2 maig 2015 (CEST)

20.000 edicions

Bones, per casualitat he vist que has creuat la frontera de les 20.000 edicions. Felicitiacions i moltíssimes gràcies per tot plegat! --Kippelboy (disc.) 07:20, 5 juny 2015 (CEST)

Bots

I apologize for sending this message in English.

You are receiving this message because a technical change may affect a bot, gadget, or user script you have been using. The breaking change involves API calls. This change has been planned for two years. The WMF will start making this change on 30 June 2015. A partial list of affected bots can be seen here: https://lists.wikimedia.org/pipermail/wikitech-l/2015-June/081931.html This includes all bots that are using pywikibot compat. Some of these bots have already been fixed. However, if you write user scripts or operate a bot that uses the API, then you should check your code, to make sure that it will not break.

What, exactly, is breaking? The "default continuation mode" for action=query requests to api.php will be changing to be easier for new coders to use correctly. To find out whether your script or bot may be affected, then search the source code (including any frameworks or libraries) for the string "query-continue". If that is not present, then the script or bot is not affected. In a few cases, the code will be present but not used. In that case, the script or bot will continue working.

This change will be part of 1.26wmf12. It will be deployed to test wikis (including mediawiki.org) on 30 June, to non-Wikipedias (such as Wiktionary) on 1 July, and to all Wikipedias on 2 July 2015.

If your bot or script is receiving the warning about this upcoming change (as seen at https://www.mediawiki.org/w/api.php?action=query&list=allpages ), it's time to fix your code!

Either of the above solutions may be tested immediately, you'll know it works because you stop seeing the warning.

Do you need help with your own bot or script? Ask questions in e-mail on the mediawiki-api or wikitech-l mailing lists. Volunteers at m:Tech or w:en:WP:Village pump (technical) or w:en:Wikipedia:Bot owners' noticeboard may also be able to help you.

Are you using someone else's gadgets or user scripts? Most scripts are not affected. To find out if a script you use needs to be updated, then post a note at the discussion page for the gadget or the talk page of the user who originally made the script. Whatamidoing (WMF) (talk) 21:03, 17 juny 2015 (CEST)

Plantilla:Infotaula d'encíclica

He creat Plantilla:Infotaula d'encíclica, no he traduit els paràmetres ja que es farà servir relativament poc. Es pot copiar directe de l'anglès adaptant els valors. L'he afegida a les dues encícliques del papa Francesc. Salut company!--Arnaugir (discussió) 17:19, 20 juny 2015 (CEST)

Jeroni Martorell

Hola Medol! L'article a crear que has proposat (Jeroni Martorell) no serà el mateix que Jeroni Martorell i Terrats? :) --Davidpar (disc.) 23:16, 23 juny 2015 (CEST)

Tens raó, gràcies. Ara el canvio.--Medol (disc.) 17:24, 24 juny 2015 (CEST)

commonscat

Ei, merci per les ampliacions que estàs fent a les cases modernistes del Raspall, molt admirat meu. He vist que li afegeixes paràmetres al commonscat. Per què?. Si ho deixes sense, els agafa automàticament des de Wikidata que sempre és millor per si en el futur hi ha canvis de nom de la categoria, per exemple. Des de que Wikidata va sortir de la fase Beta, s'estan canviant tots en el sentit contrari al que tu fas. Salut, company !--amador (disc.) 07:13, 22 jul 2015 (CEST)

Sovint ho faig perquè és com els deixa el bot de Vriullop quan fa els articles a través del patmapa amb els que complemento els articles existents. Si coneixes algun lloc on ho expliqui bé m'agradaria conèixer-lo, perquè no ho acabo d'entendre. No obstant, faré el que dius. Gràcies.--Medol (disc.) 09:04, 22 jul 2015 (CEST)
Perdoneu que m'hi fiqui. Sol ser millor deixar el paràmetre a Wikidata per les raons que diu l'Amador. Wikidata té errors, però l'experiència és que a la llarga els paràmetres a Wikidata tenen menys errors que els paràmetres en local. Ara bé, si la pàgina de Wikidata no existeix o si existeix però no té el paràmetre Commonscat pot ser més curt deixar-lo en local que anar a editar a Wikidata. En la situació del bot d'en Vriullop, que gairebé sempre crea articles que encara no tenen pàgina a Wikidata, entenc que editar a Wikidata complicaria molt el programa i a més faria difícil que el revisor humà detectes errors en el paràmetre, i per això el bot els posa en local. Ara bé, en circumstàncies habituals, és millor no posar el paràmetre a l'article si ja és a Wikidata.
I per les coordenades (amb la plantilla {{cal coor}}) i els paràmetres de la plantilla autoritat, val aproximadament el mateix.--Pere prlpz (disc.) 13:21, 22 jul 2015 (CEST)

Francisca

Hola Medol, he una mica modificat el teu article sobre Francisca. Principalment el format de la referència i dels llibres. Em sembla imprescindible mencionar el nom de l'autora de l'article de EBD que has utilitzat. Ja m'adono que molts obliden sovint citar el nom de l'autor o del periodista. ídem, quan utilitzes una referència per tot l'article, a mi em sembla una mica exagerat de posar una referència després de cada frase. Fins aviat i bona continuació. --Flamenc (disc.) 10:38, 29 jul 2015 (CEST)

Moltes gràcies pels canvis, estic d'acord amb tots, menys amb el de treure les referències a cada paràgraf. Entenc que un paràgraf sense referència és susceptible de ser esborrat, si és la mateixa que el paràgraf anterior o una de diferent tant li fa. Per la resta, molt bé.--Medol (disc.) 10:52, 29 jul 2015 (CEST)

100 wikidays i 500 mil

Felicitats per sumar-te al repte 100 wikidays. Espero que ho aconsegueixis i de pas ens ajudes amb els 500mil que ens fa molta falta, hem de fer sprint aquest estiu. A veure si convences més usuaris d'incrementar el ritme de creació :) --barcelona (disc.) 17:39, 4 ago 2015 (CEST)

100 articles en 100 dies és fàcil, però el repte serà realment difícil d'assolir. Però res és impossible, aviam. Gràcies pels ànims.--Medol (disc.) 17:44, 4 ago 2015 (CEST)

Plantilla dies de la setmana

Ahir vaig treballar a abreviacions del Nom dels dies de la setmana (amb referències). Vaig canviar una plantilla que vas crear: Plantilla:Dies de la setmana. Vaig afegir les abreviacions. Pots provar si els meus canvis son bé?

Molt bé!--Medol (disc.) 18:10, 7 ago 2015 (CEST)

Edificis inexistents de Vilafranca del Penedès

Hola! M'estava mirant la llista de monuments de Vilafranca del Penedès perquè demà pensava anar-hi i fer les fotos que faltessin. He vist que gairebé està tota plena, i que a més a més molts dels monuments tenen també l'article fet, però alguns d'aquests són d'edificis enderrocats, i en canvi la definició i tot el que s'hi diu sembla com si encara existís (només hi posa la referència "enderrocat" a la taula de la dreta). A més a més, alguns tenen fins i tot una foto, però no de l'edifici que estava protegit, sinó del que hi ha ara, que no té res a veure amb la definició. Això de la foto té fàcil solució, perquè com a peu d'imatge s'hi podria posar: "edifici que ocupa el lloc de l'antic XXX", però pel que fa al text caldria deixar clar que aquest edifici ja no existeix i parlar sempre en passat. O això o bé eliminar l'article. Jo, quan li vaig demanar al Vicenç que passés el bot per fer els articles que faltaven de la llista de monuments de Terrassa, els enderrocats ja no els vaig marcar. Ah, he vist també que surten els "habitatges de la plaça Llorens i Barba 21"; a part que ja no existeixi tampoc, aquesta adreça és incorrecta, la plaça no té tants números: en realitat es tracta de l'habitatge (un, no dos) de la plaça Llorenç i Barba, 2, cantonada amb el carrer de la Palma, 19. Però tant se val, perquè ja ha desaparegut. --Enric (discussió) 19:10, 13 ago 2015 (CEST)

Encara que estiguin enderrocats, entenc que si estan inventariats és perquè tenien algun valor i per tant mereixen estar a la Viquipèdia. Tens tota la raó que estaria bé canviar els peus de foto i el temps verbal de les descripcions.--Medol (disc.) 15:08, 14 ago 2015 (CEST)

Star Wars episodi III

Hola Medol, quan tinguis un moment, i si vols, podries fer una mira a l'article Star Wars episodi III: La venjança dels Sith per votar la seva proposta? L'article ja fa 7 mesos que està en votació, m'agradaria arxivar-lo si fora possible.

Gràcies.--Mbosch (会話) 23:42, 14 oct 2015 (CEST)

Viquipèdia:Viquimarató 25 cares de la religió a Catalunya

Gràcies per tenir-me al corrent, però no hi podré participar. Ho trobo una molt bona iniciativa; que sigui ben fructuosa!--Hinio (disc.) 08:44, 17 oct 2015 (CEST)

relacionat amb el que vam parlar: en:List of religions and spiritual traditions, encara hi ha feina per fer :) --barcelona (disc.) 18:52, 1 nov 2015 (CET)

Viquitrobada

Que ens hi veurem? Va que aquest any et queda a prop :)--Arnaugir (discussió) 15:25, 7 nov 2015 (CET)

Aiguaviva

Hola Mèdol En la pàgina de monuments d'Aiguaviva de Gironès hi falten com a monuments l'església parroquial de Sant Joan i l'ermita de Vilademany, dos monuments prou destacats de la vila. Molt bé les teves contribucions. Adéu. --Jvinolase (disc.) 17:21, 15 nov 2015 (CET)

Bon dia. Ho he estat mirant. Pel que fa a l'Ermita de Sant Jaume de Vilademany, segons base de dades amb la que es treballa per les llistes, està integrada al Castell de Vilademany. És diferent el cas de Sant Joan d'Aiguaviva, que incomprensiblement no està entre edificis inventariats d'aiguaviva, i per tant no pot estar a la llista, però sí que ha de tenir article, és un momument destacadíssim, aquesta setmana quan pugui el faré o si vols tu mateix. Revisant-ho veig que a la llista hi manquen quatre obres inventariades, un d'elles Sant Pere d'Aiguaviva, però les llistes s'han d'anar actualitzant. Mica en mica. Bona feina també la teva amb les fotos! Gràcies per la observació.--Medol (disc.) 10:22, 16 nov 2015 (CET)

més feina

Hola. Crec que hauríem de tenir tots els enllaços de la Plantilla:Vida de Jesús en blau, a veure si entre els companys de la marató o tu mateix podeu ajudar ;) --barcelona (disc.) 10:25, 19 nov 2015 (CET)

Quinzena de la Qualitat de 2015

El 28 de desembre comença la Gran Quinzena Anual de la Qualitat. Et convido a participar, i a apadrinar, si ho creus convenient, alguna categoria específica. Si creus que hi ha coses a millorar, encara estem a temps! --Panotxa (disc.) 09:31, 7 des 2015 (CET)

Duana del Port de Barcelona

Hola aquestes contribucions en les que vas participar no corresponen a l'edifici del Pla de Palau sinó al que hi ha a les Drassanes (Pg Carner)[1]. L'edifici historicista d'en Sagnier (de fi XIX i BCIL) és el que hi ha a davant de les Drassanes. Bestiasonica: enraonem? 23:51, 13 des 2015 (CET)

El vaig confondre amb Duana del Port de Barcelona, estava mal enllaçat a la llista. Gràcies.--Medol (disc.) 00:07, 14 des 2015 (CET)