Usuari Discussió:Planvi/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Us donem la BENVINGUDA

Ajuda

Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Planvi! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Podeu proposar una pàgina per a que un administrador l'esborri. Per a fer això, editeu la pàgina que voleu que s'esborri i poseu-hi {{destrucció|motiu per a esborrar la pàgina}}.}}


Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?

Pau Cabot · Discussió 12:51, 24 set 2006 (UTC)


les "ciències de la informació" existeixen i no tenen relació amb les TIC

Gràcies per la informació. Ja he arreglat l'article sobre Leibniz. --Mzamora2 (disc.) 21:24, 21 abr 2010 (CEST)

Embarcacions, vaixells, nàutica

No he trobat la petició que vas fer al respecte i no t'he pogut contactar, però ho he fet perquè ho vas demanar. Posa't en contacte amb Mcapdevila, que du uns dies fent articles sobre temàtica nàutica, i podeu treballar en equip i repartir-vos alguna feina. Jo aniré polint les categories, perquè encara hi ha coses que millorar i moltes coses a recategoritzar. Què et sembla si classifiquem les embarcacions per tipologia de propulsió (rem/vela/motor)? Agrupem les categories de persones (almiralls, mariners, navegants, pirates, armadors...) en una categoria Gent de mar o per l'estil? --Panotxa (disc.) 16:01, 3 juny 2010 (CEST)

Vaig posar la consulta/petició al tauler. Ja em posaré en contacte amb Mcapdevila. Personalment opino que és més prioritari separar les categories de vaixells per època que per a mitjà de propulsió (al meu entendre té més sentit separar en categories: vaixells antics, vaixells medievals, vaixells de l'època dels s.XV-XVIII, vaixells s. XIX, etc.) ja que organitzaria més les coses (si fós només per vela estarien junts un petit veler recreatiu d'ara, amb un trirrem o una goleta). Pel que dius dels personatges importants em sembla bé la categoria, però també els inclouria en les èpoques corresponents. Crec que dins d'una categoria determinada d'una època històrica hi haurien d'anar tant les embarcacions, com els personatges importants, a més dels avançament tècnics (i armamentístics) propis d'aquesta època. Ja sé que aquest és un enfocament més històric que temàtic, però jo quan busco informació sempre m'agrada trobar en una mateixa categoria els articles relacionats amb l'article que miro (per exemple vaixells contemporanis).

Gràcies--Planvi (disc.) 16:31, 3 juny 2010 (CEST)

Passo part de la discussió a la categoria, on es pot seguir millor --Panotxa (disc.) 16:42, 3 juny 2010 (CEST)
El que proposo:jo em faig unes plantilles a partir de les existents però que agafen el text tal com surt del traductor google (amb pre i post procès) videt= {{Plantilla:Fitxa de vaixell}}. Amb la plantilla existent cal canviar tots els camps manualment..jo ho trobo feina inútil.. (la prova és que s'han fet només 31 usos amb 1 any i mig), amb el meu concepte (un tris-tras).. fent-ho ben fet no hi ha cap problema i estalvia molta feina, 1000 vaixells per traduir...;-)
Volia fer una anàlisi prèvia (he agafat el model d'una que va fer en Gomà per Matemàtiques) i em sembla que hi ha certa part de l'estructura que es mossega la cúa recopio la discusió a Viquiprojecte Discussió:Transport aquàtic/Categorització dels articles--Mcapdevila (disc.) 15:16, 4 juny 2010 (CEST

Plantilla Wikimedia CAT

Bon dia, perdona que et vinga a emprenyar. S'ha creat la plantilla d'usuari Wikimedia CAT. El motiu d'aquesta és mirar de fer el màxim visible el suport a la iniciativa de crear la secció local de Wikimedia. La teniu a la vostra disposició per tal de posar-la en la vostra pàgina d'usuari (tant d'aquí com d'altres projectes, si no és molt demanar). El suport de tots i cadascú de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Tens més informació a la pàgina d'Amical Viquipèdia Gràcies i disculpa la intrusió a la teva pàgina, et desitge un molt bon estiu, cordialment --Capsot (disc.) 15:13, 7 juny 2010 (CEST)

Avions de combat

Salutacions Planvi. Ja em sembla bé que continuïs l'article del MiG-21 que vaig deixar endegat. Crec que una bona solució pot ser traduir tots els articles sobre els MiG, i després continuar amb els avions occidentals. És cert que la terminologia tècnica no està feta per als traductors automàtics, però també és cert que un programa d'aquests com a mínim ja et dóna un començament i t'estalvies la feina mecànica d'escriure-ho tot (i potser d'oblidar-te parts de traduir, cosa que sí m'ha passat en d'altres articles).

També t'he de dir que el viquiprojecte d'aviació de la viqui francesa té bons articles al respecte, i per raó de proximitat són més ràpids de traduir que els anglesos, a part que la viqui anglesa té el costum de fer els articles massa llargs. Jo, de fet, n'he traduïts molts des d'aquest idioma.

En fi, que tu mateix: si pots anar traduint-ne algun, endavant. Jo ara estic molt enfeinat amb els articles relatius al sionisme (són més llargs que un dia sense pa), o sigui que una empenta sempre va bé. --MALLUS (disc.) 22:19, 23 nov 2010 (CET)

Submarins

Hola Planvi, Com que he vist que en els comentaris estaves canviat l'article, et comento algunes coses que he fet i d'altres que crec que s'haurien de fer. He canviat la introducció de submarí per tal de simplificar-la. Per altra banda crec que cal fer una bona repassada al tema de tecnologia, ja que barreja la història amb la tecnologia i, com que després torna a parlar de la història, es repeteix sovint. En la molts articles posen la tecnologia al final, per exemple en tanc i dins de la tecnologia només citen alguns aspectes històrics de passada. Per altra banda la referència als Ictinis, són necessàries, però potser excessives tenint en compte que hi ha un article dedicat a ells. Per últim caldria evitar paràgrafs massa llargs i en canvi afegir algunes imatges més per tal d'evitar de fer l'article massa carregós. També es pot dividir l'article amb d'altres de més petits. Ja em diràs que en penses. Salutacions.--Maltrobat (disc.) 20:15, 2 des 2010 (CET)

Mikoian-Gurèvitx MiG-21

Doncs això, que vols fer amb Mikoian-Gurèvitx MiG-21, està a mig traduir i així no es pot quedar. Vols acabar-la? sino pots o no vols fer-ho la proposaré per esborrar per si algú vol acabar-la. Fins aviat! --Beusson (disc.) 22:22, 16 des 2010 (CET)

Ja acabaré de fer la traducció de les parts que trobi que s'ho valen i eliminaré la resta. Tot i això jo no sóc l'autor original de l'article si si el vaig començar a traduir (feina pesada per què estava mig traduït pel bot i amb molt llenguatge tècnic) ho vaig fer perquè no trobava tolerable l'estat en què estava -en bona part en anglès- (com també em va passar amb Caça (avió)). Doncs això veient que l'autor original no ha aportat més a la traducció, per això havia deixat d'editar-ho durant un temps, ja l'acabaré jo. Gràcies per anar seguint els articles.--Planvi (disc.) 14
39, 17 des 2010 (CET)

Aeronaus i plantilles

Hola Planvi. Crec que no hem parlat mai o sigui que em presentaré com un editor força actiu a la Viquipèdia en català. Si vols saber algunes coses sobre mi no tens més que visitar la meva pàgina d'usuari en la que hi tinc un fotimer de "collonades" (perdona el llenguatge però m'agrada aquesta expressió d'en Pla). Veig que estàs "adoptant" alguns articles sobre la navegació aèria i et felicito per repassar el format i continguts d'articles que altres usuaris no tant curosos han abandonat. Endavant! M'agradaria tanmateix comentar-te que hi ha diverses plantilles que et poden ajudar en la redacció i ha donar coherència al conjunt de l'estil formal dels articles de la Viquipèdia. En aquest cas concret parlo de {{Article principal}} que fa poc has mirat d'afegir i que he corregit fent servir la sintaxi més senzilla per aquesta plantilla. Per usar les plantilles pots visitar les pàgines que les allotgen que solen començar per Plantilla:Tal o Plantilla:Qual. Et recomano que llegeixis Viquipèdia:Plantilles per saber-ne més. Si tens cap dubte després de llegir-ho comenta-m'ho per veure si es pot millorar o ampliar el redactat d'aquesta pàgina del projecte. Salut! --Bestiasonica (disc.) 21:15, 15 set 2011 (CEST)

Salutacions Bestiasonica! Gràcies per la correcció, la veritat és que vaig un xic perdut amb les plantilles. Algun cop he intentat corregir-ne alguna i no ho trobo gens fàcil. De fet aprofito per dir que en faria falta alguna de les prestacions dels avions, ja que es fa força pesat fer-les "manualment". No em refereixo pas a la plantilla de l'inici d'article sinó la que acostuma a ser al final, amb les prestacions específiques d'un model concret. Mica en mica ho aniré repassant tot, de fet l'àmbit de l'aeronàutica i les aeronaus en general és força pobra a la Viquipèdia. Vagi bé!--Planvi (disc.) 23:33, 15 set 2011 (CEST)

Pots reanomenar manualment i després demanar l'esborrament amb la plantilla destrucció de la pàgina que no toca--barcelona (disc.) 11:42, 16 set 2011 (CEST)

Gràcies Barcelona; no sabia si tenia autoritat per a fer-ho. He dedicit fer una redirecció des l'article vell. --Planvi (disc.) 11:53, 16 set 2011 (CEST)

N'estàs segur?

Bona part de l'aviació polonesa va ser destruïda als hangars, tot just començar la guerra, els alemanys els van bombardejar. Tot això alguns caces com el PZL P.11 aconseguiren algunes victòries. Ho saps de segur? Vols dir? --Gvg (disc.) 14:13, 16 set 2011 (CEST)

Que tots els avions polonesos van ser destruïts a terra és una generalització i simplificació que es fa sovint. Molts van ser destruïts cert, però també en combat aeri. De fet la major part de les unitats de caça, entre elles les equipades amb P.11, va ser repartides per aeròdroms improvisats i aïllats abans que les bases principals fossin bombardejades. La superioritat aèria la van guanyar els alemanys molt ràpidament, però també en part perquè van destruir la pobra logística polonesa; deixant avions que encara haurien pogut volar sense subministres. Una breu explicació es pot trobar a http://en.wikipedia.org/wiki/Invasion_of_Poland#Misconceptions de la viqui en anglès.--Planvi (disc.) 18:56, 16 set 2011 (CEST)

PZL P.11

Hola Planvi. No és que sigui un error, segur que no he posat la plantilla adequada per que encara vaig una mica peix trobant les coses. Només volia comentar que al fer referència a un llibre indiquis {{cita llibre}} i omplis els paràmetres per localitzar-lo: títol, isbn i aquestes coses. Veig que has tingut dificultats amb les plantilles, no m'estranya és una mica enravessat, tot plegat, però poc a poc jo també em vaig enterant més. Si vols fer alguna plantilla en particular igual et puc donar un cop de mà, ara que hi estic posat. Si tens algun model que ens hi podem amarrar me'l comentes i la podem fer junts. Ah! encara que sembli una mica merder, les respostes es fan a la pàgina de discussió de qui t'ha escrit el comentari, si no ha de tenir la patrulla posada de la teva pàgina per saber que has contestat. Bona feina. Salut --Anskar (disc.) 19:12, 16 set 2011 (CEST)

Hawker Hurricane

Hola company, soc un entusisasta de l'aviació en general, i admiro els bonics avions de la segona guerra mundial. He vist el article, i em sembla incomplert, ultimament he fet tres traduccions d'avions anglessos el Spitfire, Boulton Paul Defiant i el De Havilland Mosquito, i n'he quedat fins el cap de munt, massa extensos per el meu gust. Per això et faig arribar una pàgina que pot ser interessant per continuar el article, ahi va : [ http://lasgm.blogspot.com/2011/04/hawker-hurricane.html%7C Història del Hurricane] . si tu et dediques a continuar el article, jo em dedicaré a avions americans com el Mustang i el lighting sort !--Jbaropuig (disc.) 12:56, 11 des 2011 (CET)

Em sembla perfecte! Ara mateix tinc poca disponibilitat però per les vacances de Nadal milloraré notòriament l'article. És evident que és un article pobre, a la viquipèida en català hi ha molta mancança d'articles en relació amb l'aeronàutica. A poc a poc ho anirem solucionant! --Planvi (disc.) 15:06, 11 des 2011 (CET)

Motor

Hola Planvi. Tens tota la raó pel que fa al motor. Estava corregint articles pel VP:QQ11 i no ho he llegit prou bé. Merci per l'avís!.--Kippelboy (disc.) 23:53, 28 des 2011 (CET)

ISBN

Hola,

Veig que has tornat a corregir l'ISBN que jo havia arreglat a Pilatus PC-6. L'ISBN correcte és ISBN 1 85753 245 7 i no ISBN 1 85753 246 7 Error en ISBN: suma de verificació no vàlida. Per comprovar-ho, segueix l'enllaç que es crea; en un cas et dóna un error (El codi ISBN donat no és vàlid. Comproveu si l'heu copiat correctament); en l'altre no el dóna, i a més, si després segueixes l'enllaç a "Google llibres", et dóna tota la informació bibliogràfica del llibre en qüestió.

És possible que tinguis el llibre i hi surti l'ISBN malament; no seria el primer cop que passa. Però el bo és el que acaba en 2457, segur. --Joutbis (disc.) 19:26, 30 gen 2012 (CET)

No sóc conscient d'haver-ho canviat, em sembla que devia estar editant l'article quan tu has fet al canvi i quan he guardat els meus canvis dec haver-ho fet amb la versió vella (i errònia de l'ISBN). Ara ho canvio. Gràcies! --Planvi (disc.) 20:24, 30 gen 2012 (CET)

Eppendorf, Ramon Cotrina i Sant Joan de les Abadesses

Hola Santjoaní. Aixó dels gentilicis no és gaire fàcil per a un foraster. Vaig descobrir que la millor manera per a trobar el gentilici correcte és fabricar un gentilici artesanal i d'esperar fins que un autòcton reactua :-). Demanaré a la RdG l'autoritzatció de copiar la foto - una mica antiga. Nogensmenys em feria il·lusió una foto recent. Podria ser per a tu un inici d'una conversació interessant amb un personatge que a mi em sembla fascinant. No el conec personalment, només el vaig descobrir accidentalment a les meves peregrinacions viquipedístiques.--Flamenc (disc.) 22:38, 12 abr 2012 (CEST)

Wiki Loves Monuments 2013

Hola, com va tot? Et contactem per convidar-te a participar en l'edició d'enguany de Wiki Loves Monuments. Com sabràs, comença el proper diumenge dia 1 i s'allargarà tot el mes de setembre. Ens agradaria molt poder comptar de nou amb la teva participació. Pots llegir més sobre el concurs a Wikilovesmonuments.cat Sort! --Judesba (digues...) 02:41, 30 ago 2013 (CEST)

Mcapdevila

Bona tarda, i gràcies per posar-te en contacte amb mi. Els articles que comentes, entre molts d'altres, no s'han esborrat, només s'han usuarificat, i estan indexats a Usuari:Mcapdevila/proves, on pots trobar els que t'interessi, per afegir res referències que manquen, únicament estan sense les plantilles d'avís i sense categories.

La mesura d'usuarificar tots i cada uns dels articles que no estiguessin completament acabats (ben revisats i referenciats) després d'anys d'abandonament i acumulació immensa d'articles en mes o menys mal estat es va informar a l'interessat de manera personal en un dinar que vam tenir un grapat d'administradors amb Mcapdevila el dia de la Viquipèdia:Viquimarató drassanes, i es donava un darrer termini després de molts sopars de duro però zero correccions (veure Usuari Discussió:Mcapdevila). Tot i això s'han fet dues iniciatives consecutives per involucrar la comunitat, amb força èxit, i que han netejat al voltant d'un miler d'articles, però en queden alguns milers. El fet d'usuarificar els articles només respon al què es va informar a l'autor, i estan indexats de manera que es poden usar en un proper viquirepte.

És possible que algun dels articles et sembli que pequin d'excés de zel en l'usuarificació, i segurament puc estar d'acord en exemples concrets, però respon a l'explicitat de la necessitat d'articles sense errors i ben referenciats. Aquesta usuarificació és reversible i ho pots fer tu mateix reanomenant el o els articles que et sembli convenient, únicament reanomenant, sense restablir els arxius esborrats, que només contenien la redirecció a l'article usuarificat.

Respecte al missatge que surt en esborrar la redirecció (... i l'únic col·laborador era Panotxa), és un missatge automatitzat. L'historial de contribucions roman en l'article usuarificat, com pots comprovar, per exemple, en Usuari:Mcapdevila/Aviació militar, en el què vas participar, i un cop revisat de nou l'article i reanomenat, aquest seguirà tenint-lo quan torni a l'espai principal.

Moltes gràcies per l'interès, i espero que l'explicació no hagi estat massa feixuga. --Panotxa (disc.) 20:09, 14 oct 2013 (CEST)

Benvolgut, l'explicació ha estat detallada. Tot i això opino que fer aquest pas de forma automatitzada en tots els articles és una falta d'atenció a altres editors d'aquests articles i una pèrdua de contingut (que tot i imperfecte) aporta quelcom de referència sovint en àmbits poc coberts en cap altra recurs en català. Un missatge a la discussió advertint que en un cert marge de temps no es millora aquell article en concret es farà aquest procés seria un mínim necessari. Opino que si es fa via bot caldria comprovar si hi ha algun editor recent (diguem en els darrers 3 mesos) es consultés a aquest abans de realitzar el canvi. Atentament,--Planvi (disc.) 21:47, 14 oct 2013 (CEST)
Si hi ha algun article que vulguis passar al principal, només ho has de dir o fer-ho tu mateix, però un dels defectes més importants que tenen els articles traduïts de qualsevol manera és que no disposen de referències, de manera que si passes a principal t'agraïria que afegeixis les que justifiquen el contingut o posessis marcadors de mancances. Per la meva part aniré mirant els historials de la resta d'articles a usuarificar per veure si hi ha que t'afectin, pero crec que l'arbre d'articles incorrectament traduits i sense referències sobre avions ja està netejat.--Panotxa (disc.) 22:12, 14 oct 2013 (CEST)
L'article aviació militar és una traducció infecta i li manquen totes les referències. Porto una hora amb ell i encara trobo errors. El torno a l'espai d'usuari. Quan el tinguis completament reparat i referenciat, podràs passar-lo al principal. En les condicions actuals és de vergonya. --Panotxa (disc.) 18:44, 13 gen 2014 (CET)
Bon dia Panotxaǃ Perdona, tens raó, estava fent una altra edició i vaig revertir-la perquè pensava millorar-la al moment i llavors em vaig distreureǃ Miraré de revisar-la i millorar-la bé abans de revertir-la (si es dóna al cas). Merciǃ--Planvi (disc.) 09:50, 14 gen 2014 (CET)

Joc de rol

Bones, Planvi. Ja que estàs amb aquest tema (suposo que hi entens), veig que "Enllaços externs" és una col·lecció d'enllaços, i convindria reduir-ho. T'hi veus, fent la selecció? Haurien de ser webs relacionades amb el tema, que aportin més informació sobre els jocs de rol, i no pàgines i plataformes per a jocs i tal. Pots mirar això: enllaços externs. Gràcies! --Judesba (digues...) 22:41, 21 oct 2013 (CEST)

Ok! M'ho miraré ;)--Planvi (disc.) 18:59, 23 oct 2013 (CEST)

Benvinguts al Bus turístic de la Viquipèdia!

Hola Planvi! Estem molt contents que hagis volgut participar en el nostre circuit de descoberta sobre la nostra comunitat i missió de forma entretinguda i divertida. Aquests són alguns enllaços que poden ser útils per quan vulguis començar:


Necessito ajuda
Sobre el Bus turístic | Una estona a la Parada d'esbarjo

Necessito ajuda

Sobre el Bus turístic | Una estona a la Parada d'esbarjo

-- Missatge automàtic enviat durant el circuit del Bus turístic per Planvi (disc.) 13:47, 27 març 2014 (CET)

Benvinguts al Bus turístic de la Viquipèdia!

Hola Planvi! Estem molt contents que hagis volgut participar en el nostre circuit de descoberta sobre la nostra comunitat i missió de forma entretinguda i divertida. Aquests són alguns enllaços que poden ser útils per quan vulguis començar:


Necessito ajuda
Sobre el Bus turístic | Una estona a la Parada d'esbarjo

Necessito ajuda

Sobre el Bus turístic | Una estona a la Parada d'esbarjo

-- Missatge automàtic enviat durant el circuit del Bus turístic per Planvi (disc.) 13:47, 27 març 2014 (CET)

Avaluació d'impacte ambiental

Hola Planvi. Vaig veure que hi havia una altra pàgina amb el mateix tema quan ja l'havia guardat. També aleshores em vaig donar compte que havia escrit malament el títol. Després em vaig adreçar als administradors proposant-ne la fusió. En la seva resposta, però, no em va quedar clar si m'autoritzaven a fer-ho o calia fer algun pas previ. Si et sembla bé, les fusionaré aquests propers dies. Cordialment, --Reixav (disc.) 18:54, 7 abr 2014 (CEST)

No cal fer cap pas més, tu mateix, merci per aportar!--Planvi (disc.) 18:57, 7 abr 2014 (CEST)

Ja he fusionat els dos termes. Ara caldria suprimir "avaluació dimpacte ambiental", del qual he esborrat el contingut. Cordialment, --Reixav (disc.) 18:16, 11 abr 2014 (CEST)

Infobox Veler

quan facis la traducció dels paràmetres, intenta que es pugui traduir directametn de l'anglès o que es pugui posar en català: {{{paràmetrecat|{{{paràmetreeng}}}}}}. Ens veiem div.--Arnaugir (discussió) 18:03, 1 oct 2014 (CEST)

Bona tarda Arnau, crec que així ho he fet. Si es copia i enganxa de l'infotaula en anglès tan sols cal canviar el nom de la plantilla i la resta ja es tradueix bé. Almenys m'ha funcionat a J/80. Fins divendres!--Planvi (disc.) 18:19, 1 oct 2014 (CEST)

Reversió Albatros D. V

No entenc la reversió que has fet. - - gerardduenasparlem-ne 18:40, 8 oct 2014 (CEST)

Bones! Sobrava un "=" al títol de referències, però veig que no l'he modificat adequadament.--Planvi (disc.) 18:57, 8 oct 2014 (CEST)

Pages for article and photo requests

Hi, Planvi! Where are the pages for article and photo requests?

Thanks WhisperToMe (disc.) 07:48, 13 gen 2015 (CET)

Hello WhisperToMe, you can ask for articles in Viquipèdia:Articles demanats and for photos in Viquipèdia:Petició d'imatges.--Planvi (disc.) 08:48, 13 gen 2015 (CET)
Thank you! WhisperToMe (disc.) 12:32, 13 gen 2015 (CET)

De res, Planvi, salut!, m.--Maria Fullana de València (disc.) 15:05, 25 maig 2015 (CEST)

Bonesǃ

Gràcies pel missatge, Planvi. Ja havia visitat la teva pàgina d'usuari, després de que fèssis uns quants retocs a les pàgines que havia començat, i m'he adonat de que tu també et dediques a expandir els articles d'aviació de la Viquipèdia en català. És cert que anem justosː com pot faltar l'article del gran He-219? Això ha de canviarǃ ːD

Sí, vaig adonar-me recentment d'aquest truc de traduïr informació directament que m'has comentat mentre feia l'article del Megalomys desmarestii, però no havia pensat en utilitzar-lo amb articles d'aviació, ja que per fer les infotaules d'aeronaus simplement vaig a {Infotaula aeronau} i omplo els buits. Només porto un mes i poc més a la Viquipèdia, i m'he acostumat a afegir tota la informació general de l'avió a la infotaula. Modifico els articles, doncs?

Krauss64 És és? (disc.) 18:53, 24 juny 2015 (CEST)

Sobre les referències i els enllaços interns.

Hola, Planvi

Miraré d'especificar millor les meves referències. M'havia conformat mencionant simplement el llibre o text on havia tret les meves informacions. Seria millor, potser, citar un paràgraf a les referències, i indicar a quina part de les meves fonts he trobat la informació? I sobre les dades rellevant que no he posat, des de que em vas dir que no poses tanta informació a les infotaules, m'he limitat una mica, i a la infotaula he afegit quatre coses generals (tipus, fabricant, primer vol, usuaris...) i he posat les coses més detallades a l'apartat d'Especificacions, tal com em vas suggerir. Potser em caldria afegir una mica més a les infotaules.

Ja havia posat enllaços interns als articles, però no volia passar-me, fins que tot l'article fos enllaços i més enllaços. Els tornaré a revisar, a veure si trobo alguna cosa que m'hagi deixat.

Per cert, Planvi, podríes firmar a la pàgina del Viquiprojecte que he començat? Allà podrem discutir, amb altres usuaris, sobre l'organització dels articles d'avions. Hi han moltes coses que hauriem de parlar, com, per exemple, acordar quines dades han de sortir a l'infotaula i quines no, o quins articles d'avions tenen prioritat per ser creats. També serà un bon lloc per a compartir referències i coneixements.

Fins aviat,

Krauss64- És és? (disc.) 19:11, 28 juny 2015 (CEST)

Categoria "Avions experimentals" o "Avions experimentals militars".

Hola, Planvi

Estava pensant en crear una nova categoria on afegir tots els avions experimentals que no van passar la fase de prototip i els avions de proves. Uns exemples d'avions que entrarien en la categoria serien el Bell X-1, el Lockheed XFV-1 Salmon, el Martin XB-48, el North American X-15, i fins i tot avions més antics com el el Heinkel He 280, Heinkel Wespe, etc. Ho dic perquè mentre afegia el XFV-1 Salmon a la categoria "Avions militars dels Estats Units", he vist que aquesta categoria només inclou avions que van superar la fase de prototip i van ser produïts en massa, i encara que que l'XFV-1 és un avió de l'exèrcit Estatunidenc, crec que aquests avions haurien d'estar en una altra categoria, ja que són "especials".

Bàsicament, en aquesta categoria sortirien tots els avions que no van ser produïts en massa. Què et sembla?--Krauss64- És és? (disc.) 01:02, 28 jul 2015 (CEST)

Bon dia Krauss64, trobo molt bé crear la categoria que dius, probablement la titularia "Avions militars experimentals" o "Avions experimentals" en general i per també incloure-hi avions civils com alguns emprats per la NASA o els múltiples models que han sorgit per desenvolupar la propulsió elèctrica. Pel que dius sobre no incloure-hi la categoria "Avions militars dels Estats Units" no ho tinc clar, ja que qualsevol article pot tenir múltiples categories. Entenc el que dius que no va entrar en servei actiu, però igualment em sembla útil poder ubicar amb una categoria els dissenys en funció del país d'origen.--Planvi (disc.) 13:50, 28 jul 2015 (CEST)

Tens raó. De manera que "Avions experimentals dels Estats Units" seria una subcategoria de "Avions experimentals". Millor que creem aquesta última primer. Jo la titularia "Avions experimentals" perquè, encara que no crec que tinguem com a mínim 5 avions experimentals civils, els tindrem al futur.--Krauss64- És és? (disc.) 23:27, 28 jul 2015 (CEST)

Em sembla perfecte.

Els 100 essencials

Hola, Planvi

Perdona'm si sóc un pesat a la teva pàgina de discussió, però crec que ets un dels pocs usuaris actius que conec que els interessa l'aviació. Potser l'únic.

Et volia dir que, a la pàgina del Viquiprojecte: Aviació, he proposat crear una llista de 100 avions militars essencials, els més destacats durant la història. Seràn avions de totes les èpoques, des de la Primera Guerra Mundial fins als nostres dies. En la llista inserirem tant d'articles existents com articles que encara s'hagin de crear. Així tindrem un llistat que ens servirà de referència durant la nostra feina. La llista també la podríem expandir, si és que arribem als 100 avions i creiem que encara n'hi falten. Després, podríem organitzar els articles no existents per prioritat: fama de l'avió, nombre d'enllaços vermells d'aquell avió a la Viquipèdia...

Simplement et proposo que, quan tinguis temps o et vingui de gust, visitis la pàgina del Viquiprojecte i escriguis el nom d'un o dos avions, o tants com vulguis, en forma de llista puntejada, siguin existents a la Viquipèdia o no.--Krauss64- És és? (disc.) 23:18, 17 ago 2015 (CEST)

Canó antitanc

Hola Planvi,

he vist que has canviat el nom de l'article canó antitanc a canó antitancs amb el motiu: "Denominació correcta en català". A quina referència ho has vist? Fent una cerca ràpida sempre surt com a antitanc. I no només els canons: míssil antitanc, gossos antitanc, projectils antitanc, fusell antitanc... Per altra banda, a la categoria de canons antitanc no crec que s'hi hagin d'afegir els canons sense retrocés, una arma completament diferent, encara que tinguin la mateixa finalitat.

Salut, --Auledas (disc.) 13:41, 1 abr 2016 (CEST)

Benvolgut Auledas, a mi també em va sorprendre la definició i a la majoria de fonts hi és en la forma antitanc en singular. Tot i això fent una cerca tant a l'enciclopèdia.cat enciclopedia.cat/EC-GEC-0079147.xml com al Gran Diccionari de la Llengua Catalana o a Termcat apareix en plural "antitancs" i com a sinònim de "antitanque" o "anticarro" en castellà, adaptat del qual suposo que apareix en diverses fonts en català.Com a curiositat el propi corrector del Firefox marca com a error antitanc però reconeix antitancs.

Pel que fa als canons sense retrocés no estic d'acord amb el teu criteri, aquestes armes es van dissenyar primordialment per a destruir tancs i altres vehicles blindats. Així mateix, per definició, són canons, encara que d'un subtipus determinat. Quan hi hagin prou articles sobre aquestes armes seria partidari de crear una categoria de "canons sense retrocés" i categoritzar-los a ambdues.

--Planvi (disc.) 10:13, 2 abr 2016 (CEST)

pescar

Hola, com anem? Vinc a suggerir-te una possible feina: que les armes i similars que facis tinguin a veure amb el viquiprojecte PESCAR, és a dir, que cada mes ampliïs armament relacionat amb el segle objecte de concurs i ho posis a la pàgina de "fora de concurs" o extres. Així ens ajudes fent més gran el projecte i cobrim buits històrics militars--barcelona (disc.) 18:47, 23 jul 2017 (CEST)

Plantilla de traducció

Benvolgut Planvi, moltes gràcies per les teves recomanacions. Les tindré en compte, no coneixia l'existència de la plantilla de traducció. Salut i a reveure --DoriyakiSan (disc.)

Referències a les traduccions

Bona tarda Planvi, em trobo amb un problema que no sé si tu em pots ajudar a solucionar. Quan faig una traducció del anglès, gairebé mai em copia bé les referències i després he de fer una feinada reconstruïnt totes les referències errònies. Hi ha alguna manera que això no passi ? Moltes gràcies i a reveure --DoriyakiSan (disc.)

Em temo que no de forma automatitzada/fàcil. El problema és que molts articles en anglès segueixen el mètode de citar només nom autor principal / any i en un apartat separat de bibliografia dir el llibre al qual correspon la cita. En la viquipèdia en català és preferible utilitzar les plantilles de "cita ref". Et recomanaria repassar les referències i prioritzar les més repetides. Llavors vas al primer lloc on apareixen i hi poses la plantilla cita ref (segurament ja ho saps però per accelerar el procés pots copiar l'isbn, llavors clicar a la lupa i molts dels camps ja s'omplen sols) i a la resta de llocs el nom de la cita. És lent i tediós però fins on jo sé la millor manera.--Planvi (disc.) 07:37, 22 set 2017 (CEST)

Moltes gràcies per la resposta --DoriyakiSan (disc.

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey

WMF Surveys, 20:40, 29 març 2018 (CEST)

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey

WMF Surveys, 03:38, 13 abr 2018 (CEST)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey

WMF Surveys, 02:48, 20 abr 2018 (CEST)

Categories d'avions

Bon dia Planvi,

Em trobo amb un parell de dubtes amb els quals potser em pots ajudar.

1- Si un avió té la categoria d'Avions de la Década XXXX, ha de tenir també la categoria Avions o Aeronaus ?
2- Els avions de Douglas creats abans de la creació de McDonnell Douglas, han de tenir la categoria McDonnell Douglas o l'hi hauria de crear una nova de Avions de Douglas ?

Moltes gràcies per avançat i fins aviat
--DoriyakiSan (disc.) 10:36, 28 nov 2018 (CET)

Benvolgut DoriyakiSan,

En primer lloc gràcies per les teves aportacions i feina a la Viquipèdia. Respecte als dubtes que em planteges jo et diria que si ja hi ha la categoria d'avions de la dècada XXXX no val que hi hagi el de la categoria genèrica d'Avions, ja que ja hi ha una categoria més específica (o múltiples d'elles). Dit això crec que seria preferibles emprar el terme més genèric d'aeronau (en anglès aircraft) perquè aquests permetien incloure avions, helicòpters, drons, etc. Però entenc que ja hi ha molta categorització feta amb "avió".

Respecte al 2n que em planteges pot ser més difícil de decidir, certament primaria la companyia que el va dissenyar i produir inicialment. Tot i això avions que americans que s'han produït durant molts anys han passat per les diferents fusions i marques. Així versions tardanes de l'A-4 Skyhawk ja eren de McDonnell Douglas. En el cas de l'F-15, que els darrers 21 anys ja s'ha produït dins de Boeing, no dubtaria en classificar-lo també com a avió de Boeing, encara que el títol i explicació general mantindria McDonnell Douglas. Per dir un criteri més clar, si l'empresa "hereva" només ha estat implicada en versions i/o producció "menor" del disseny original no ho classificaria com un producte de l'empresa "hereva". Per contra si ha estat implicada en versions destacades i de producció elevada/continuada sí. --Planvi (disc.) 16:55, 4 des 2018 (CET)