Alan III de Nantes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlan III de Nantes

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Mort990 Modifica el valor a Wikidata
Nantes Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuc Modifica el valor a Wikidata
PareGuerech de Bretanya Modifica el valor a Wikidata

Alan de Bretagne (li correspondria Alan III, però no se li aplica més que rarament, i tampoc s'utilitza gaire el nom Alan II de Bretanya; a vegades se l'esmenta com Alan III de Nantes aprofitant que Alan III de Bretanya fou l'únic Alan que no fou comte de Nantes) (nascut després del 981, mort el 990), fou duc de Bretanya (de iure) i comte de Nantes de 988 a 990, fill i successor de Guerech de Bretanya i d'Aremburga d'Ancenis, de 988 à 990.

Va succeir al seu pare (mort 988) com a duc i comte quan era molt jove, i hauria mort de malaltia el 990. La seva mort va permetre a Conan I de Bretanya, comte de Rennes, que ja havia matat el pare Guerech (i al germà d'aquest Hoel I) d'ocupar Nantes i proclamar-se duc de Bretanya.

Bibliografia[modifica]

  • André Chédeville & Noël-Yves Tonnerre La Bretagne féodale XIe-XIIIe siècle. Ouest-France, Université Rennes (1987) ISBN 27-37300-14-2.
  • Naissance de la Bretagne. Géographie historique et structures sociales de la Bretagne méridionale (Nantais et Vannetais) de la fin du VIIIe à la fin du XIIe siècle, Noël-Yves Tonnerre Presses de l'Université d'Angers Angers (1994) ISBN 2903075589 Error en ISBN: suma de verificació no vàlida.
  • Crònica de Nantes, Presentada i anotada per René Merlet, a Gallica