Daniel McFadden

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDaniel McFadden

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(en) Daniel L. McFadden Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement29 juliol 1937 Modifica el valor a Wikidata (86 anys)
Raleigh (Carolina del Nord) Modifica el valor a Wikidata
President
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Minnesota - psicologia conductista (–1962) Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiLeonid Hurwicz Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballEconomia i econometria Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióeconomista, catedràtic, professor d'universitat, estadístic Modifica el valor a Wikidata
OcupadorInstitut de Tecnologia de Massachusetts
Universitat del Sud de Califòrnia
Universitat de Califòrnia a Berkeley Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Influències
Obra
Estudiant doctoralWalter Erwin Diewert, Hal Varian, John Rust, Axel Börsch-Supan, Hidehiko Ichimura (en) Tradueix, Philip Cook, Donald J. Harris, Brian Arthur, David Brownstone (en) Tradueix, Vasilis Hajivassiliou (en) Tradueix, Jonathan Feinstein (en) Tradueix, Chunrong Ai (en) Tradueix, Edward C. Norton (en) Tradueix, Li Gan (en) Tradueix, Kenneth A. Small (en) Tradueix, Stephen Rhys Cosslett (en) Tradueix, Jeffrey Alan Dubin (en) Tradueix, James Arthur Berkovec (en) Tradueix, Brian Lee Palmer (en) Tradueix, Thomas Gilbert Cowing (en) Tradueix, Walter Beckert (en) Tradueix, Jack Bong-Jay Wang (en) Tradueix, Armando Paul Levy (en) Tradueix, David Andrew Revelt (en) Tradueix, Chad Lynn McCauley Shirley (en) Tradueix, Tiago Ribeiro (en) Tradueix, George Washington McKenzie (en) Tradueix, Donald Sant (en) Tradueix i Kenneth Train Modifica el valor a Wikidata
Premis

Daniel McFadden (Raleigh, EUA 1937) és un economista i professor universitari nord-americà guardonat amb el Premi del Banc de Suècia de Ciències Econòmiques l'any 2000.

Biografia[modifica]

Va néixer el 29 de juliol de 1937 a la ciutat de Raleigh, població situada a l'estat nord-americà de Carolina del Nord. Va realitzar els seus estudis universitaris d'economia a la Universitat de Minnesota, on es graduà el 1957 i doctorà el 1962.

El 1964 inicià la docència a la Universitat de Berkeley i el 1977 fou nomenat professor d'economia a l'Institut Tecnològic de Massachusetts. Des de l'any 1991 torna a ser professor de la Universitat de Berkeley a Califòrnia.

Recerca econòmica[modifica]

Interessat en l'econometria, i especialment, en la microeconomia, va desenvolupar la "Teoria de l'opció discreta" (en anglès: discrete choice). L'any 1991 fundà l'"Econometrics Laboratory", un centre de recerca que es dedica a la computació estadística per a aplicacions econòmiques i del qual n'és el director.

L'any 2000 fou guardonat amb el Premi del Banc de Suècia de Ciències Econòmiques, juntament amb James Heckman, pel desenvolupament de la teoria i dels mètodes d'anàlisi de l'opció discreta.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Daniel McFadden