Discussió:Veganisme

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Aquest article es desastrós. El propi text és contradictori.

El veganisme és un estil de vida basat en no fer ús d'animals per menjar, per vestir-se, per experimentar ni per divertir-se.

El benestarisme no és cap tendència del veganisme, sinó de l'animalisme. El benestarisme és un animalisme fals o hipòcrita pel fet que accepta l'explotació d'animals de ramaderia extensiva/ecològica quan no hi ha cap necessitat de menjar productes d'origen animal per viure saludablement al 100% entre altres raons, com la que els animals també senten i tenen interessos, i són vulnerats pel caprici del plaer culinari i innecessari de l'ésser humà.

La versió en castellà ho explica bé: http://es.wikipedia.org/wiki/Veganismo

Alizée Arnau.

VEGANISME = ABOLICIONISTA (NO BENESTARISTA)[modifica]

EL VEGANISME ÉS UN MOVIMENT ABOLICIONISTA.205.223.231.72 (discussió) 18:18, 24 maig 2008 (CEST)

Lo siguiente es un disparate:

"Dins del veganisme es pot distingir entre dues tendències:

1. La benestarista: composta per aquells que mengen ous però només si provenen de gallines criades a l'aire lliure (que es distingeixen perquè tenen el codi començat en 0 - agricultura ecològica - o 1). Dins d'aquest corrent també és possible consumir làctics sempre i quan la llet no provingui de la mateixa indústria vinculada a la carn, que fa criar contínuament les vaques lleteres durant sis anys per arrabassar-los immediatament les cries per engreixar-les ràpid i matar-les i, passat aquest temps, també envien aquestes mares frustrades a l'escorxador. Cal remarcar, però, que el formatge vegà, a part d'estar fet amb llet ecològica, s'ha hagut de quallar amb quall vegetal, ja que el quall animal s'extreu de l'estómac de mamífers lactants.

2. L' abolicionista: és la que no només rebutja els productes que comporten la tortura i/o la mort dels animals, sinó també els que suposen l'aprofitament del seu esforç o treball, com ara la mel, la llet i els ous."el comentari anterior sense signar és fet per 85.54.147.19 (disc.contr.) 04:46, 26 maig 2008 (CEST)

Com diuen abans, es fals el que posa l'article. El veganisme sempre es abolicionista, perque vol sempre que s'acavi qualsevol tipus de explotació animal. Es el moviment animalista el que pot ser benestarista o abolicionista. Ho cambio. Akhran (discussió) 12:01, 12 ago 2008 (CEST)
Potser sí, però s'haurien de posar referències de la versió que s'expliqui, com està demanat de fa mesos.--Pere prlpz (discussió) 12:11, 12 ago 2008 (CEST)
Hola. Estic traduint l'article de la Wikipedia en espanyol i de miqueta en miqueta aniré ampliant així aquest, amb les referencies que te l'altre incloses. De fet, ja hi he posat algunes referencies, així que he tret l'etiqueta de "calen referencies". Salutacions. Akhran (discussió) 16:30, 12 ago 2008 (CEST)
Hola. He acabat de traduir tot el text, al començament "a má", finalment amb el traductor OpenTrad apertium, que dona crec força bons resultats. Falta una miqueta per pulir, especialment les referencies, que el traductor les destroça una mica, i alguna paraula sense traduir de l'espanyol. Proximament (si puc demá) o acabo. Salutacions. Akhran (discussió) 17:14, 21 ago 2008 (CEST)
Referencies arreglades. Ja crec que no queda res més que alguna paraula mal escrita o sense traduir que se m'hagi escapat. Prego que si algú veu alguna cosa així o arregli. Salutacions. Akhran (discussió) 16:15, 22 ago 2008 (CEST)

Traduït per Akhran.

Micrograms de vitamina B12[modifica]

El text proposa tres maneres d'obtenir vitamina B12. Les dues primeres en suposen 10 mg al dia o menys, però la tercera en requereix 2000 mg a la setmana, que és unes 30 vegades més. Tot i venir d'una traducció de http://www.vegansociety.com/resources/nutrition-health/vitamins-minerals-and-more/vitamin-b12-your-key-facts , com a mínim s'hauria d'explicar millor.--Pere prlpz (disc.) 12:16, 18 ago 2014 (CEST)