Economia de Rússia

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula economia paísEconomia de Rússia
Moscow City2018.jpg
Monedaruble rus
Organitzacions comercialsOMC, CEI, APEC, G-8, G-20 i altres
Estadístiques
PIB (en PPP)2 553 miliards (2013)
Rànquing PIB7è (2013)
Taxa del PIB1.3% (2013)
PIB per càpita18 800 (2013)
PIB per sectoragricultura 4,2%, indústria 7,5%, serveis 58,3%
Inflació6,8% (2013)
Població sota el llindar de pobresa11,3% (2013)
Força laboral75.290.000 (2013)
Ocupació laboral per sectoragricultura 9,7%, indústria 27,8%, serveis 62,5% (2012)
Taxa d'atur5,8% (2013)
Indústries principalsGamma completa de mineria i extracció: les indústries produeixen carbó, petroli, gas natural, substàncies químiques, i metalls; totes les formes de màquines: de molins a aeronaus i vehicles espacials; indústries de defensa incloent radars, producció de míssils i components electrònics avançats; construcció de vaixells; vehicles a motor i equipaments de transport per ferrocarrils; equipament de comunicacions; maquinària agrícola, tractors, i equipament de construcció; equipaments per a la generació i transmissió de electricitat; instruments mèdics i científics; béns de consum durables, tèxtils, aliments, artesanies
Socis comercials
Exportacions 515 miliards (2013)
Productes d'exportació petroli i derivats, gas natural, metalls, fusta i derivats, productes químiques, equipaments civiles e militars
Socis principals Països Baixos 14,6%, República Popular de la Xina 6,8%, Alemanya 6,8%, Itàlia 6,2%, Turquia 5,2%, Ucraïna 5,2%, Belarus 4,7% (2012)
Importacions 341 miliards (2013)
Productes d'importació màquines, vehicles, fàrmacs, plástics, productes semielaborats de metal, carn, fructes i llavors, instruments òptiques i metges, ferro i acer
Socis principals República Popular de la Xina 16,6%, Alemanya 12,2%, Ucraïna 5,7%, Japó 5%, Estats Units 4,9%, França 4,4%, Itàlia 4,3% (2012)
Finances públiques
Deute extern714.2 miliards (2013)
Ingressos439 miliards (2013)
Despeses450.3 miliards (2013)
Nota: dades monetàries en dòlars (US$)
Modifica les dades a Wikidata
Edificis modernes a Moscou.

Rússia ha passat per importants transformacions des de la fi de la Unió Soviètica, sortint d'una economia aïllada i planejada centralment, per una economia de mercat globalment integrada. Les reformes econòmiques dels anys 1990 van privatitzar gran part de la indústria, amb la notable excepció dels sectors d'energia i militar.[1]

No obstant això, el ràpid procés de privatització, incloent un sistema de préstec per a la compra d'accions, va permetre la formació d'"oligarquies" econòmiques amb fortes relacions polítiques, que van deixar la propietat de les empreses privatitzades altament concentrada en poques mans. La protecció als drets de propietat és petita i el sector privat està subjecte a intervencions de l'Estat.[1] Rússia segueix depenent fortament de les exportacions de matèries, en particular del petroli, gas natural, metalls, i fusta, que compten amb més del 80% de les exportacions, deixant el país vulnerable a les oscil·lacions dels preus mundials.

La indústria del país pot ser dividida en dos blocs: un amb grans productores de matèries primeres, que tenen competitivitat global -el 2009 Rússia es va transformar en el principal exportador de petroli i gas natural del món, així com el tercer exportador mundial d'acer i alumini primari- i un altre amb altres indústries pesants menys eficients, altament dependents dels comprats consumidors locals.[1]

Fons històric[modifica]

Article principal: Història econòmica de la Unió Soviètica

Durant gairebé seixanta-dos anys, l'economia russa i allò de la resta de la Unió Soviètica dirigida en la base d'un centralment economia planificada, viz. manifesti control sobre virtualment tot el mitjà de producció i sobre inversió, producció, i decisions de consum per tota l'economia. La política econòmica es feia segons directives del Communist Party, quin controlava tots els aspectes d'activitat econòmica. El sistema de planificació estatal deixava un cert nombre de llegats amb què l'economia russa ha de tractar en la seva transició a una economia de mercat.

Molta de l'estructura de l'economia Soviètica que operava fins a 1987 s'originava sota la direcció de Joseph Stalin, amb modificacions només addicionals fetes entre 1953 i 1987. El pla quinquennal i els plans anuals eren els mecanismes principals a què el govern soviètic solia traduir polítiques econòmiques programes. Segons aquelles polítiques, el Comitè de Planificació Estatal (Planovyy Gosudarstvennyy komitet-Gosplan) formulava objectius de producció de countrywide per a períodes de planificació estipulats. Els cossos de planificació regionals llavors refinaven aquests objectius per a unitats econòmiques com estat empreses industrials i granges estatals (sovkhozy; canti., sovkhoz) i la col·lectivitat cultiva la terra (kolkhozy; canti., kolkhoz), cada un de quin tenia el seu propi pla de producció específic. La planificació estatal operava la suposició que si cada unitat trobava o excedia el seu pla, llavors equilibrarien la demanda i subministrament.

El paper del govern era assegurar que els plans es complien. La responsabilitat per producció fluïa de la part superior avall. En el nivell nacional, els aproximadament setanta ministeris governamentals i els comitès estatals, cada un responsable d'un sector de producció o subsector, supervisaven les activitats de producció econòmiques d'unitats dins de les seves àrees de responsabilitat. Els cossos ministerials regionals es presentaven als ministeris de nivell nacional i controlaven unitats econòmiques en les seves àrees geogràfiques respectives. Mapa del reixat elèctric durant l'era soviètica. Mapa del reixat elèctric durant l'era soviètica.

Els plans incorporats imprimeixen objectius per a primera matèria i béns intermedis, així com béns finals i serveis. En teoria, però no en la pràctica, el sistema de planificació estatal assegurava un equilibri entre els sectors per tota l'economia. Sota planificació estatal, l'estat executava les funcions d'assignació que els preus executen en un sistema de mercat. En l'economia soviètica, els preus eren un mecanisme de comptabilitat només. El govern establia preus per a tots els béns i serveis basats en el paper del producte en el pla i en uns altres criteris no econòmics. Aquest sistema de preuació produïa anomalies. Per exemple, el preu de pa, una grapa tradicional del règim rus, era per sota el cost del blat utilitzat per produir-lo. En alguns casos, els pagesos alimentaven el seu bestiar amb pa més que la fibra perquè el pa costava menys. En un altre exemple, les quotes de lloguer per a apartaments es posaven per molt baix aconseguir equitat social, tot i així l'allotjament era en el subministrament extremadament curt. Les indústries soviètiques obtenien primera matèria com oli, gas natural, i carbó a preus per sota nivells de mercat mundial, fomentant residus.

El sistema de planificació estatal permetia als líders soviètics ordenar recursos de pressa en els temps de crisi, com la invasió nazi, i reindustrialitzar el país durant la postguerra. El desenvolupament ràpid de la seva base de defensa i industrial després de la guerra permetia a la Unió Soviètica convertir-se en una superpotència.

El registre de reforma econòmica russa pel mig-el 1990 és barrejat. Els intents i fallades de reformistes durant l'era de perestroika (reestructuració) en el règim de Mikhail Gorbachev (al càrrec 1985-91) testificat a la complexitat del desafiament. Des de 1991, sota la direcció de Boris Yeltsin, el país ha fet grans passos cap a desenvolupar una economia de mercat implantant principis bàsics com preus resolut de mercat. Els elements crítics com privatització d'empreses estatals i inversió estrangera extensa entraven a lloc durant els primers pocs anys del període postsoviètic. Però unes altres parts fonamentals de la infraestructura econòmica, com banca comercial i drets mercantils autoritzats, complets, eren absents o només en part a lloc per 1996. Encara que pel mig-1990 un retorn a planificació estatal d'era soviètica semblada improbable, la configuració de l'economia posttransició romasa imprevisible.

Encara que el mercat ara determina la majoria dels preus, el Govern (L'armari de Rússia) encara fixa preus en alguns béns i serveis, com utilitats i energia.

Segons dades russes oficials, el 1994 el producte interior brut nacional (GDP) eren 604 bilions de rubles (cap a 207 mil milions de dòlars EUA, segons el tipus de canvi de 1994), o al voltant d'un 4% dels Estats Units GDP durant aquell any. Però aquest diagrama subestima la mida de l'economia russa. Ajustat per una fórmula de paritat de potència adquirint per explicar el cost de la vida més baix a Rússia, el rus de 1994 GDP era sobre US$678 mil milions, fent l'economia russa aproximadament un 10% de l'economia dels Estats Units. El 1994 el PIB rus ajustat era de 4,573 dòlars EUA per capita, aproximadament un 19% d'allò dels Estats Units. Un segon factor de càlcul important és l'anomenada economia d'ombra extremadament activa, que no produeix cap impost o estadística governamental però que un informe governamental de 1996 quantificava com explicar aproximadament un 51% de l'economia i un 40% de la seva facturació d'efectiu.

Història econòmica[modifica]

Dos objectius fonamentals i interdependents - estabilització macroeconòmica i reestructuració econòmica - la transició des de la planificació estatal fins a una economia basada en el mercat. L'anterior suposat que implementa fiscal i polítiques monetàries que promouen creixement econòmic en un ambient de preus estables i tipus de canvi. L'últim exigia establir les entitats comercials, legals, i institucionals - bancs, propietat privada, i codis legals comercials- que permeten a l'economia operar eficaçment. Obrir mercats nacionals a comerç exterior i inversió, així connectar l'economia amb la resta del món, era un ajut important arribant a aquests objectius. El règim de Gorbachev fracassava a encarar aquests objectius fonamentals. En el moment de la defunció de la Unió Soviètica, el govern de Yeltsin de la República Russa havia començat a atacar els problemes d'estabilització macroeconòmica i reestructuració econòmica. Per mid-1996, els resultats es barrejaven.

Des de l'esfondrament de la Unió Soviètica el 1991, Rússia ha intentat desenvolupar una economia de mercat i aconseguir creixement econòmic coherent. L'octubre de 1991, Yeltsin anunciava que Rússia continuaria amb la reforma radical, orientada al mercat al llarg de les línies de "teràpia de xoc", com recomanada pels Estats Units i IMF.[2] Tanmateix, aquesta política resultada en l'esfondrament econòmic, amb milions que se submergeixen a l'extensió de pobresa i corrupció i delicte rapidly.[3] Hyperinflation resultat de la supressió de controls de preus soviètics i una altra vegada seguint la crisi financera russa de 1998. Assumint el paper com la personalitat legal que continua de la Unió Soviètica, Rússia seguia la responsabilitat per resoldre els deutes externs de l'URSS, tot i que la seva població compensava només la meitat de la població de l'URSS en el moment del seu dissolution.[4] Quan una vegada totes les empreses pertanyien a l'estat i se suposaven que es tenia igualment entre tots els ciutadans, queien a les mans d'algun, que es feien immensament rics. S'emetien existències de les empreses tingudes d'estat, i aquestes companyies públicament canviades noves es passaven de pressa als membres de Nomenklatura o caps criminals coneguts. Per exemple, el director d'una factoria durant el règim soviètic es convertiria sovint en el propietari de la mateixa empresa. Durant el mateix període, els grups criminals violents sovint es feien càrrec d'empreses estatals, aclarint el camí per assassinats o extorsió. La corrupció d'oficials governamentals es convertia en una regla diària de vida. Sota la coberta del govern, les manipulacions financeres escandaloses es realitzaven de tal manera que enriquien el grup estret d'individus en posicions clau de la màfia de negoci i governamental. Molts prenien milers de milions al comptat i béns a fora del país, amb un capital enorme.[5]

Les empreses estatals més grans eren controvertidament privatitzades pel President Boris Yeltsin a insiders[6]; per lluny menys que eren.[2] Molts Russos consideren aquests "oligarchs" infames que eren lladres.[7] a Través del seu patrimoni immens, els oligarchs tenien influència política significativa.

El programa econòmic de Ieltsin[modifica]

En octubre de 1991, dos mesos abans de l'Esfondrament oficial de la Unió Soviètica i dos mesos després de l'agost de 1991 el cop, Yeltsin i els seus assessors, incloent-hi l'economista de reforma Yegor Gaidar, establien un programa de reformes econòmiques radicals. El parlament rus, el Soviètic Suprem, també estenia potències de decret al president durant un any per implementar el programa. El programa era ambiciós, i el registre fins avui indica que els objectius per a estabilització macroeconòmica i programes de reestructuració econòmics puguin haver estat alts de manera irrealista. Una altra complicació en el programa de reforma de Yeltsin és que des de 1991 les autoritats tant polítiques com econòmiques han recaigut significativament des del nacional sobre el nivell regional; en una sèrie d'acords amb la majoria de les vint-i-una repúbliques de Rússia i unes quantes altres jurisdiccions subnacionals, Moscou ha concedit una varietat de drets especials i potències que tenen harmònics econòmics importants.

Mesures d'estabilització macroeconòmiques[modifica]

El programa replantejava un cert nombre de mesures de política macroeconòmiques per aconseguir estabilització. Anomenava per a reduccions afilades en govern que gastava, apuntant outlays per a projectes d'inversió públics, defensa, i subvencions de productor i consumidor. El programa apuntat cap a reduir el dèficit pressupostari governamental des del seu nivell de 1991 d'un 20% de GDP a un 9% de GDP prop de la segona meitat de 1992 i a un 3% per 1993. El govern imposava impostos nous, i la recollida d'impost s'havia de millorar per augmentar ingressos estatals. En l'esfera monetària, el programa econòmic exigia que el Banc Central rus (RCB) tallés crèdits subvencionats per empreses i restringís creixement d'oferta monetària. El programa anomenava per a l'encongiment d'inflació des d'un 12% per mes en un 1991 a 3,5% per mes a mitjan 1993.

Polítiques monetàries i fiscals[modifica]

El 1992 i el 1993, el Govern expandia l'oferta monetària i crèdit disponible a proporcions explosives que conduïen directament a inflació alta i a una deterioració en el tipus de canvi del ruble. En gener de 1992, el govern subjectat sobre creació de diners i crèdit alhora que alçava controls de preus. Tanmateix, començant el febrer el Banc Central destravava les regnes sobre l'oferta monetària. En el segon i terceres estances de 1992, l'oferta monetària havia augmentat a proporcions especialment agudes d'un 34% i un 30%, respectivament. Al final de 1992, l'oferta monetària russa havia augmentat de divuit vegades.

L'augment afilat en l'oferta monetària era influït per dipòsits de moneda estrangera grans que les empreses corregudes d'estat i els individus havien fet, i per la depreciació del ruble. Les empreses consumien aquests dipòsits per pagar sous i unes altres despeses després del Govern havien estret restriccions d'emissions monetàries. Els bancs mercantils van canviar en efectiu deutes d'empresa canviant cap a comptes de bancs estrangers i canviant sobre accessos privilegiats de comptes del Banc Central.

1991-1992[modifica]

Els esforços governamentals per fer-se càrrec de l'expansió de crèdit també resultaven efímers en els primers anys de la transició. El crèdit domèstic augmentava aproximadament nou vegades entre l'extrem de 1991 i 1992. L'expansió de crèdit era provocada en part per la construcció de ròssecs interempresa i el subsegüent finançament del RCB d'aquells ròssecs. El Govern restringia finançament per manifestar que les empreses després d'això alçaven controls sobre preus el gener de 1992, però les empreses s'encaraven amb escassetats d'efectiu perquè el liberalitzar de demanda de tall de preus dels seus productes. En comptes de producció que retallava, la majoria de les empreses decidien construir cap amunt d'inventaris. Per donar suport a producció continuada en aquestes circumstàncies, les empreses depenien de préstecs d'unes altres empreses. Per mid-1992, quan la quantitat de préstecs interempresa impagats havien arribat a 3.2 bilions de rubles (cap a 20 mil milions de dòlars), el govern congelava deutes interempresa. Poc temps després, el govern proporcionava 181000 milions de rubles (cap a 1.100 milions de dòlars) en crèdits per empreses que estaven tenint encara debt.[citation necessitat]

El govern també fracassat per constrènyer les seves pròpies despeses en aquest període, parcialment sota la influència del soviètic Suprem postsoviètic, que fomentava el finançament d'estil soviètic d'indústries afavorides. Al final de 1992, el dèficit pressupostari rus era un 20% de GDP, molt més alt que el 5% projectat sota el programa econòmic i estipulat sota l'International Monetary Fund (IMF) condicions per finançament internacional. Aquest dèficit pressupostari es finançava en gran part expandint l'oferta monetària. Aquests monetari i les polítiques fiscals eren un factor junt amb liberalització de preu en una proporció d'inflació de més d'un 2,000% el 1992. [la citació necessitava]

L'últim 1992, deteriorant-se les condicions econòmiques i un conflicte agut amb el parlament portaven Yeltsin a acomiadar el defensor de reforma neoliberal Yegor Gaidar com primer ministre. El successor de Gaidar era Viktor Chernomyrdin, un anterior cap de la Companyia de Gas Natural Estatal (Gazprom), que era considerat menys favorable a reforma neoliberal. [la citació necessitava]

1993[modifica]

Chernomyrdin formava un govern nou amb Boris Fedorov, un reformista econòmic, com primer ministre representant i Ministre de finances. Fedorov considerava estabilització macroeconòmica un objectiu primari de política econòmica russa. El gener de 1993, Fedorov anunciava un anomenat programa anticrisi per controlar inflació completament estanc monetari i polítiques fiscals. Sota el programa, el govern controlaria diners i creuria emissions exigint que el RCB augmenti tipus d'interès sobre crèdits emetent bons de l'estat, parcialment finançant dèficits pressupostaris, i ell començant a tancar empreses estatals ineficaces. Els dèficits pressupostaris eren posats sota control per augments de sou restrictius per a empreses estatals, per establir objectius de dèficit pressupostari trimestrals, i per proporcionar una seguretat social més eficaç net pel desocupat i pensioners.[citation necessitava]

La impressió de diners i expansió de crèdit domèstica es moderava una mica el 1993. En una confrontació pública amb el parlament, Yeltsin guanyava un referèndum sobre les seves polítiques de reforma econòmiques que poden haver donat una mica de poder polític als reformistes per restringir despeses estatals. El maig de 1993, el Ministeri de Finances i el Banc Central acceptaven mesures macroeconòmiques, com subvencions que es reduïen i ingressos creixents, per estabilitzar l'economia. El Banc Central era augmentar la proporció de préstec de descompte per reflectir inflació. Basat sobre positiu d'hora resulta d'aquesta política, l'IMF estenia la primera paga de 1.500 milions de dòlars EUA a Rússia des d'una Facilitat de Transformació Sistèmica especial (STF) el seguir July.[citation necessitat]

El programa anticrisi de Fedorov i el Govern concordar amb el Banc Central tenia algun efecte. A les primeres tres estances de 1993, el Banc Central tenia expansió de diners a una proporció mensual d'un 19%. També substancialment moderava l'expansió de crèdits durant aquell període. La proporció d'inflació anual de 1993 era al voltant d'un 1,000%, una millora aguda més de 1992, però encara molt alta. Els diagrames de millora s'exageraven, tanmateix, perquè les despeses estatals s'havien retardat des de l'últim quart de 1993 al primer quart de 1994. Manifesti que els ròssecs d'empresa, per exemple, havien augmentat el 1993 a aproximadament 15 bilions de rubles (cap a 13 mil milions de dòlars, segons el canvi de mid-1993 rate).[citation necessitat]

1994[modifica]

El juny de 1994, Chernomyrdin presentava un conjunt de reformes moderades de les quals es calculava que acollien els elements més conservadors del Govern i parlament mentre aplacava reformistes i creditors Occidentals. El primer ministre es comprometia a moure's endavant amb reestructurar l'economia i seguir fiscal i polítiques monetàries conducive a estabilització macroeconòmica. Però l'estabilització era minada pel Banc Central, que subministrava crèdits a empreses a proporcions subvencionades, i per pressió dura de lobbies industrials i agrícoles que buscaven crèdits addicionals. [la citació necessitava]

Abans d'octubre de 1994, inflació, que havia estat reduït a prop més estanc fiscal i polítiques monetàries d'hora el 1994, es començava a enlairar una vegada més a nivells perillosos. 11 d'octubre, un dia que es tornava conegut com a Dimarts Negre, el valor del ruble en mercats de canvi interbanc submergits per un 27%. Encara que els experts presentaven un cert nombre de teories per explicar la gota, incloent-hi l'existència d'una conspiració, el destravar de crèdit i controls monetaris clarament era una causa significativa de confiança decreixent en l'economia russa i el seu currency.[citation necessitava]

L'últim 1994, Yeltsin reafirmava el seu compromís a estabilització macroeconòmica acomiadant Viktor Gerashchenko, cap del Banc Central, i nominant Tat'yana Paramonova com la seva substitució. Encara que els reformistes en el govern rus i l'IMF i uns altres suports Occidentals rebien la cita amb l'escepticisme, Paramonova podia implementar una política monetària estanca que acabava crèdits barats i refrenava tipus d'interès (encara que l'oferta monetària fluctuava el 1995). A més, el parlament passava restriccions sobre l'ús de política monetària per finançar el deute estatal, i el Ministeri de Finances començava a emetre bons de l'estat a proporcions de mercat per finançar el deficits.[citation necessitat]

El govern també començava a encarar el deute interempresa que havia estat alimentant inflació. L'esborrany pressupostari de 1995, que es proposava el setembre de 1994, incloïa un compromís a reduir inflació i el dèficit pressupostari a nivells acceptables per a l'IMF, amb el propòsit de classificar-se pel finançament internacional addicional. En aquesta proposta pressupostària, el govern de Chernomyrdin enviava un primer govern priority.[citation necessitat a un senyal que ja no toleraria crèdits suaus i no deixaria anar coaccions pressupostàries, i aquella estabilització ha de ser]

1995[modifica]

Durant la majoria de 1995, el govern mantenia que el seu compromís a coaccions fiscals estanques, i dèficits pressupostaris romania dins de paràmetres prescrits. Tanmateix, en 1995 pressions muntades per augmentar despeses governamentals per alleujar arrearages de sou, que s'estaven convertint en un problema crònic dins d'empreses estatals, i per millorar la seguretat social cada vegada més esparracada marquen. De fet, en 1995 i 1996 la fallada de l'estat de pagar moltes tals obligacions (també com els sous de la majoria dels treballadors estatals) era un factor essencial en el dèficit pressupostari del manteniment Rússia en un nivell moderat. Condicions canviades per la segona meitat de 1995. Els membres de l'Estat Duma (començant en 1994, casa el més baixa del Muntatge Federal, el parlament de Rússia) eleccions amb què un s'encara en desembre, i Yeltsin les perspectives fosques amb què un s'encara en la seva reelecció presidencial de 1996 liciten. Per això, les condicions polítiques provocaven els dos representants de Duma i el president per fer promet augmentar despeses. [la citació necessitava]

A més a més, tard el 1995 Yeltsin Anatoly Chubais acomiadat, un dels últims defensors de reforma econòmics que romanen en una primera posició Governamental, com primer ministre representant al càrrec de política econòmica. A lloc de Chubais, Yeltsin anomenava Vladimir Kadannikov, un anterior director de fàbrica d'automòbils les vistes del qual eren antireforma. Aquest moviment alçava assumptes a Rússia i l'Occident sobre el compromís de Yeltsin a reforma econòmica. Una altra víctima de l'atmosfera política era el president de RCB Paramonova, el nomenament de qui havia romàs una font de controvèrsia entre l'Estat Duma i el Govern. El novembre de 1995, Yeltsin es forçava a canviar-la per Sergey Dubinin, un protégé de Víktor Txernomirdin que continuava la política de diners estancs que Paramonova havia establert. [la citació necessitava]

1996[modifica]

Inflació[modifica]

El 1992, el primer any de reforma econòmica, els preus al detall a Rússia augmentaven d'un 2,520%. Una causa essencial de l'augment era el deregulation de gran part dels preus el gener de 1992, un pas que demanava un preu mitjà augment d'un 245% en aquell mes de manera sola. Per 1993 la proporció anual havia declinat a un 240%, encara un diagrama molt alt. El 1994 la proporció d'inflació havia millorat a 224%.[citation necessitat]

Les tendències en proporcions d'inflació anuals emmascaren variacions en proporcions mensuals, tanmateix. El 1994, per exemple, el govern dirigit per reduir-se mensualment considera des d'un 21% el gener fins a un 4% l'agost, però les proporcions pujaven una vegada més, a un 16,4% abans de desembre i un 18% abans de gener de 1995. La inestabilitat en la política monetària russa provocava les variacions. Després que estrenyent el flux de diners d'hora el 1994, el Govern destravés les seves restriccions en resposta a demandes de crèdits per agricultura, les indústries en Altre Nord, i alguns afavorien empreses grans. El 1995 la recessió s'evitava més reeixidament mantenint la política monetària estanca adoptada d'hora en l'any i aprovant un pressupost relativament estricte. Així, la proporció d'inflació mensual es mantenia virtualment constant per sota un 5% en l'últim quart de l'any. Per a la primera part de 1996, la proporció d'inflació eren un 16,5%. Tanmateix, els experts es fixaven que contribuïa a control d'inflació substancialment la fallada de pagar sous als treballadors en empreses estatals, deprimint una política que mantenia baixos preus per demanda. [la citació necessitava](http://www.russiansabroad.com/russian_history_196.html)

Tipus de canvi[modifica]

Un símptoma important d'inestabilitat macroeconòmica russa han estat fluctuacions severes en el tipus de canvi del ruble. Des del juliol de 1992, quan el ruble primer podia ser legalment intercanviat per dòlars dels EUA, a l'octubre de 1995, la taxa de canvi entre el ruble i el dòlar declinat des de 144 rubles per US$1 a al voltant de 5,000 per US$1. Abans de juliol de 1992, la proporció del ruble es posava artificialment en un nivell altament sobrevalorat. Però els canvis ràpids a la proporció nominal (la proporció que no explica la inflació) reflectien la inestabilitat macroeconòmica global. L'exemple més dràstic de tal fluctuació era el dimarts Negre (1994) reducció d'un 27% en el valor del ruble. [la citació necessitava]

El juliol de 1995, el Banc Central anunciava la seva intenció de mantenir el ruble dins d'una banda de 4,300 a 4,900 per US$1 durant octubre de 1995, però més tard estenia el període al juny de 1996. L'anunci reflectit es reforçava fiscal i polítiques monetàries i la construcció de reserves amb què el govern podria defensar el ruble. Al final d'octubre de 1995, el ruble s'havia estabilitzat i de fet s'havia revalorat en termes ajustats d'inflació. Romania estable durant la primera part de 1996. El maig de 1996, un tipus de canvi "de banda arrossegant-se" s'introduïa per deixar el ruble disminuir gradualment a través de l'extrem de 1996, començament entre 5,000 i 5,600 pels EUA el $1 i final entre 5,500 i 6,100.[citation necessitaven]

Un altre senyal d'estabilització de moneda era l'anunci que juny eficaç de 1996, el ruble es tornaria plenament transformable en una base de compte actual. Això volia dir que els ciutadans russos i els estrangers podrien convertir rubles a unes altres monedes per al comerç transactions.[citation necessitat]

Impacte econòmic[modifica]

A partir de mid-1996, quatre i anys d'una meitat després de l'avarada de la reforma econòmica postsoviètica de Rússia, experts a qui es troben els resultats que prometen però barrejats. L'economia russa ha passat completament un molt de temps i depressió de torçada. Les estadístiques econòmiques russes oficials indiquen que des de 1990 fins a l'extrem de 1995, Russian GDP declinava a prop aproximadament un 50%, molt més gran que la decadència que els Estats Units experimentaven durant el Gran Depression.[citation necessitat] (Tanmateix, els pressuposts alternatius per analistes Occidentals descrivien una decadència molt menys severa, tenint en compte el prejudici ascendent de dades econòmiques d'era soviètica i el descendent prejudici de dades postsoviètiques. P. ex. pressuposts d'IMF: [1]) Molt de la decadència en la producció s'ha acudit en les indústries pesants complexes i altre militars industrials que es beneficiaven més de les prioritats econòmiques esbiaixades de planificadors soviètics excepte tenir molta menys demanda robusta en un mercat lliure.

Però uns altres sectors essencials com agricultura, energia, i indústria clara també patien de la transició. Per permetre aquests sectors funcionar en un sistema de mercat, les empreses ineficaces havien de ser tancades i els treballadors paraven, amb resultar decadències a curt termini en producció i consum. Els analistes havien esperat que el GDP de Rússia començaria a augmentar en 1996, però les dades durant els primers sis mesos de l'any mostraven una decadència que continuava, i alguns experts russos pronosticaven una fase nova de crisi econòmica en la segona meitat de l'any.

El dolor de la reestructuració ha estat satisfet una mica per l'aparició d'un sector privat nou. Els experts occidentals creuen que les dades russes exageren les dimensions de l'esfondrament econòmic de Rússia fracassant a reflectir una porció gran de l'activitat de sector privat del país. El sector de serveis rus, vendes especialment al detall, està jugant un paper cada vegada més vital en l'economia, explicant gairebé la meitat de GDP el 1995. Les activitats del sector de serveis no s'han mesurat adequadament. Les dades en rendiment de sector són esbiaixades per l'underreporting o no-informació de producció que els ordenaments tributaris de Rússia fomenten. Segons analistes Occidentals, al final de 1995 més que la meitat de GDP i més d'un 60% de la mà d'obra eren basats en el sector privat.

Un servei important però original en l'economia de Rússia és "comerç de llançadores" - el transport i venda de béns de consum per empresaris individuals, a 10 milions es creia que 5 dels quals fossin actius el 1996. Els comerciants compren béns en països estrangers com la Xina, Turquia, i els Emirats Àrabs Units i en ciutats russes, llavors els venen el mercat nacional on la demanda és més alta. Yevgeniy Yasin, ministre d'economia, calculava allò el 1995 una mica d'US$11 mil milions valor de béns introduïts Rússia d'aquesta manera. Els comerciants de llançadores han estat vitals mantenint el nivell de vida de russos que no es poden permetre béns de consum en el mercat convencional. Tanmateix, les indústries domèstiques com teixits pateixen d'aquesta infusió de mercaderia que competeix, el moviment del qual s'incontrola, ingravada, i sovint la màfia -controlled.

La distribució geogràfica del patrimoni de Rússia s'ha esbiaixat com a mínim tan severament com era en temps soviètics. Pel mig-1990, la potència econòmica s'estava concentrant a Moscou a una proporció fins i tot més ràpida del que el govern federal estava perdent poder polític en la resta del país. A Moscou una oligarquia econòmica, composta de polítics, bancs, businesspeople, dispositiu de seguretat, i agències de ciutat, controlava un percentatge enorme dels béns financers de Rússia sota la regla de l'energètic i popular alcalde de Moscou, Yuriy Luzhkov. El delicte, desafortunadament, organitzat també ha jugat un paper dur en el creixement de la ciutat. Oposada per una força de policia dèbil, la proporció de Moscou de raquetes de protecció, assassinats de contracte, kickbacks, i suborns - tot íntimament connectava amb la infraestructura econòmica - ha romàs entre el més alt a Rússia. La majoria dels negocis no han pogut funcionar sense pagar una mica de forma de protecció de màfia, informalment anomenada un krysha (la paraula russa per a sostre).

Luzhkov, que té corbates estretes a tots els centres de potència legítims a la ciutat, ha supervisat la construcció d'estadis d'esports, passeigs de compra, monuments a la història de Moscou, i el decorat Crist la Catedral de Salvador. El 1994 Yeltsin donava ple control sobre tot el bé de domini públic a Luzhkov a Moscou. En la primera part de 1996, la ciutat privatitzava empreses estatals a raó d'US$1 mil milions per any, una proporció més ràpida que el procés de privatització nacional sencer en el mateix període. Sota el lideratge de Luzhkov, el govern de ciutat també adquiria interessos complets o essencials en una varietat àmplia d'empreses - des de banca, hotels, i construcció fins a fleques i salons de bellesa. Tal propietat ha permès als planificadors de Luzhkov manipular recursos eficaçment i amb poc o cap competició. Mentrestant, Moscou també es convertia en el centre d'inversió estrangera a Rússia, sovint a l'exclusió d'unes altres regions. Per exemple, la cadena de menjar de dejuni del McDonald, que començava operacions a Moscou el 1990, gaudia d'èxit immediat però s'expandia només a Moscou. La concentració de la indústria de banca de Rússia a Moscou donava un avantatge enorme a la ciutat competint per a l'activitat comercial estrangera.

En mid-1996 el govern nacional semblava haver aconseguit algun grau d'estabilitat macroeconòmica. Tanmateix, l'estabilitat de terme més llarg depèn de l'habilitat de fabricants de política per resistir les pressions inflacionistes de demandes de subvencions estatals i crèdits més fàcils per empreses que fracassen i uns altres interessos especials. (Chubais calculava que les promeses de despeses fetes durant la campanya de Yeltsin equivalien a US$250 per votant, que si de fet es gastava aproximadament doblaria el dèficit pressupostari nacional; la majoria de les pignoracions de Yeltsin pel que sembla s'oblidaven en breu després de la seva reelecció.)

Per 1996 l'estructura de producció econòmica russa havia canviat prou lluny allò això més de prop assemblat allò d'una economia de mercat desenvolupada que el model de planificació central soviètic distorsionat. Amb la decadència a petició per a béns d'indústria de defensa, la producció global ha canviat des d'indústria pesant fins a producció de consumidors. Tanmateix, en el mig-1990 la qualitat baixa de la majoria dels béns de consum domèsticament produïts continuava als beneficis de les empreses de límit i per això la seva habilitat per modernitzar operacions de producció. En l'altre costat del "cercle viciós", la confiança en un sistema de producció antiquat garantia que la qualitat del producte romandria baixa i incompetitiva.

La majoria dels preus queden al mercat, encara que els governs locals i regionals controlen els preus d'algunes grapes. Els preus d'energia romanen controlats, però el Govern ha estat canviant aquests preus cap a dalt per tancar el buit amb preus de mercat mundial.

Història econòmica de 1996 fins a l'actualitat[modifica]

Rússia enviava creixement de producte interior brut d'un 6,4% el 1999, un 10% el 2000, un 5,1% el 2001, el d'un 4,7% 2002, el d'un 7,3% 2003, el d'un 7,2% 2004, el d'un 6,4% 2005, el d'un 7,4% 2006 i el d'un 8,1% 2007 [8] que el sector industrial enviï diagrames de creixement alts també. Rússia és actualment el més ràpid desenvolupant economia en el G8.

El rus GDP, tanmateix, es contreia un aproximat un 40% entre 1991 i 1998, malgrat el patrimoni del país de recursos naturals, la seva població ben educada, i la seva base industrial diversa - encara que cada vegada més dilapidated.

Al final de 1997, Rússia havia aconseguit una mica de progrés. La inflació s'havia portat sota control, el ruble estava estabilitzat, i un programa de privatització ambiciós havia transferit milers d'empreses a propietat privada. Alguns drets orientats al mercat importants també s'havien aprovat, incloent-hi un codi de comerç que governava relacions comercials i l'establiment d'un jutjat d'arbitratge per resoldre disputes econòmiques.

Però el 1998, la crisi financera asiàtica escombrava a través del país, contribuint a una decadència afilada en els beneficis de Rússia des d'exportacions d'oli i ocasionant un èxode d'inversors estrangers. Les matèries venien a un cap en la crisi financera d'agost de 1998 quan deixava el govern el ruble caure precipitously i aturava paga en $40 mil milions en ruble bons.

El 1999, la producció augmentava per només segona vegada des de 1991, a prop un oficialment un 3,2% aproximat, recobrant molta de la gota d'un 4,6% de 1998. Aquest augment s'aconseguia malgrat un any de confusió potencial que incloïa l'arrendament de tres primers ministres i culminava en la dimissió de New Year's Eve del President Boris Yeltsin. De la gran ajuda era el triplicar d'oli internacional valora en la segona meitat de 1999, alçant el superàvit d'exportació a $29 mil milions.

En el costat negatiu, la inflació aconseguia una mitjana el d'un 86% 1999, comparada amb una mitjana d'un 28% el 1998 i una mitjana esperada per d'un 30% el 2000. Les persones ordinàries trobaven els seus sous caient al costat d'aproximadament un 30% i les seves pensions per un 45%. El govern Vladimir Putin ha donat prioritat alta a complementar ingressos baixos pagant ròssecs de sou i pensió avall.

Rússia ha estat experimentant un boom en inversió de capital des del començament de 2007. La inversió de capital mostrava creixement de registre el juny, augmentant un 27.2 per cent durant juny del darrer any en termes genuïns (ajustats per a canvis de preu), a 579800 milions de rubles, que la indústria de construcció porti el camí. Allò és una pujada d'un 58 per cent en termes nominals i una millor actuació que a la Xina. Rússia modern mai abans no ha vist tal taxa de creixement. La taxa d'inversió en rosa de Rússia un 22.3 per cent en la primera part de 2007 era comparable al mateix període l'any abans de. L'augment durant aquell període en 2005 eren només un 11 per cent. Les estadístiques significativament excedeixen els dos pronòstics conservadors del Ministeri de Desenvolupament Econòmic i Comerç i menys anàlisis independents conservadores. Segons Interfax, el consens entre analistes al final del darrer mes el creixement d'un 15.3 per cent era comparable per durar any. [9]

Recuperació[modifica]

Deute públic rus[modifica]

L'economia russa sofria compulsió enorme mentre es movia d'un centralment economia planificada a un sistema de mercat lliure. Les dificultats d'implementar reformes fiscals apuntaven als ingressos públics de perxatge i una dependència de préstec a curt termini per finançar dèficits pressupostaris conduïa a una crisi financera seriosa el 1998. Abaixi preus per als assalariats d'exportació essencials de Rússia (oli i minerals) i una pèrdua de confiança d'inversors a causa de la crisi financera asiàtica exacerbava problemes financers. El resultat era una decadència ràpida en el valor del ruble, vol d'inversió estrangera, pagues retardades en sobirà i deutes privats, una avaria de transaccions comercials a través del sistema bancari, i l'amenaça de fugitiva inflació.

Rússia, tanmateix, sembla haver aguantat la crisi relativament bé. A partir de 2007 GDP genuí augmentava del percentatge més alt des de la caiguda de la Unió Soviètica a un 8,1%, el ruble roman estable, la inflació ha estat moderada, i la inversió començava a augmentar una altra vegada. El 2007 el World Bank declarava que l'economia russa havia aconseguit "stability".[10 macroeconòmic sense precedents] Rússia és progrés que fa complint les seves obligacions de deutes estrangeres. Durant 2000-01, Rússia no solament coneixia els seus serveis de deute externs sinó que també feia reemborsaments d'avenç grans de director sobre préstecs d'IMF però també construït cap amunt de reserves de Banc Central amb pressupost governamental, comerç, i superàvits de compte corrent. El FY 2002 el pressupost Governamental rus suposa paga d'aproximadament $14 mil milions en pagues de servei de deute oficials que cauen degudes. Els superàvits de compte corrent grans han portat una apreciació ràpida del ruble durant el passat uns quants anys. Això ha significat que Rússia hagi cedit retrocedir molt de l'avantatge qualifica de comerç que guanyava quan el ruble queia per un 60% durant la crisi de deute. L'oli i gas dominen exportacions russes, així Rússia roman altament dependent al preu d'energia. Presti i dipositi proporcions a o per sota la proporció d'inflació inhibeix el creixement del sistema bancari i fa molt menys eficaç l'assignació de capital i risc que no seria altrament.

El 2003, el deute ha aconseguit $19 mil milions a causa de Ministeri més alt de pagues de Finances i Eurobò. Tanmateix, $1 mil milions d'això ha estat a ports pagats, i alguns del deute de sector privat ja se'n poden haver recomprat. Rússia continua explorant deute canviar/oportunitats de canvi.

El juny de 2002 Cimera de G8, els líders de les vuit nacions signaven una declaració que acceptava d'explorar cancel·lació d'alguns del deute soviètic vell de Rússia per utilitzar els estalvis per a materials que protegeixen a Rússia que es podrien utilitzar per terroristes. Sota la quantitat proposada, $10 mil milions vindria des dels Estats Units i $10 mil milions des d'uns altres països de G-8 durant 10 anys.

L'1 de gener, de 2004, el fons d'Estabilització de la Federació Russa era establert pel Govern de Rússia com a part del pressupost federal per equilibrar-ho si caigudes de preus d'oli. Ara el fons d'Estabilització de la Federació Russa s'està modernitzant. El Fons d'Estabilització es dividirà en dues parts l'1 de febrer, de 2008. La primera part convindrà a un igual de fons de reserva a un 10 per cent de GDP (Un 10% d'iguals de GDP a sobre $200 mil milions ara), i serà invertit en un camí similar com l'L'Estabilització Fons. La segona part es girarà al Fons Nacional de Prosperitat de Federació Russa. Pressuposts Sergei Storchak de Ministre de Finances de representants que arribarà a 600-700 mil milions rubles abans d'1 de febrer, de 2008. El Fons Nacional de Prosperitat és ser invertit a més instruments arriscats, incloent-hi les porcions de companyies estrangeres. Shyhkin, Maxim. "Fons d'Estabilització per Ser Convertit en Prosperitat Nacional". Recuperat en 2007-08-02.

Anys de Putin[modifica]

Economia russa des de caiguda de la Unió Soviètica.

Sota l'administració de Putin, l'economia de Rússia veia el Producte Interior Brut nominal (GDP) augmentar 6 pleguen, escalada de 22è a 10è més gran al món. L'economia feta genuïna guanya d'un 7% mitjà per any (2000: 10%, 2001: 5,7%, 2002: 4,9%, 2003: 7,3%, 2004: 7,1%, 2005: 6,5%, 2006: 6,7%, 2007: Un 8,1%), fent-lo la 7a economia més gran al món en poder adquisitiu. El 2007, el GDP de Rússia excedia allò de 1990, significant que hagi vençut les conseqüències que devasten de la crisi financera de 1998 i recessió anterior durant els anys 1990. [11]

Durant els vuit anys de Putin al càrrec, la indústria augmentava per un 75%, inversions augmentades de 125%,[11] i la producció agrícola i construcció augmentaven també. Rendes reals més que doblat i el salari mitjà augmentava eightfold des de $80 fins a $640.[12][13][14] El volum de crèdit al consum entre 2000-2006 times,[15 augmentat de 45][16] i durant aquell mateix període d'hora, la classe mitjana augmentava de 8 milions a 55 milions, un augment de 7 vegades. El nombre de gent que vivia sota de la línia de pobresa també disminuïa des d'un 30% el 2000 fins a un 14% el 2008. [11][17][18]

La inflació romania un problema tanmateix, com el govern fracassava a contenir el creixement de preus. Entre 1999-2007 la inflació es guardava al sostre de previsió només dues vegades, i el 2007 la inflació excedia allò de 2006, continuant una tendència ascendent al començament de 2008.[11]

L'economia russa és quieta conduït a la mercaderia malgrat el seu creixement. Les pagues des del sector de combustible i energia en forma d'obligacions de duana i impostos explicaven gairebé la meitat dels ingressos del pressupost federal. La majoria gran de les exportacions de Rússia són constituïdes per primera matèria i fertilitzants,[11] encara que les exportacions globalment considerades per a només un 8,7% del GDP el 2007, eren comparables a un 20% dins 2000.[19]

Hi ha també un buit de creixement entre ric i pobre en Rússia. Entre 2000-2007 els ingressos dels rics creixien des d'aproximadament 14 vegades fins a 17 vegades més gran que els ingressos dels pobres. La proporció de diferenciació d'ingressos es nota que el 10% de Rússia ric viure cada vegada més millor que el 10% dels pobres, entre qui són principalment els pensionistes i els treballadors no qualificats en regions depressives. (Vegi-hi: Gini Coefficient)

Anys després de Putin[modifica]

L'economia russa és en camp molt més ferm ara però en comptes de recolzar-se en els seus llorers està decidit que el govern rus faci Rússia una primera economia mundial moderna. Després d'assolir estabilitat econòmica de macro ampla i creixement alt amb possibilitats d'excedir tant l'Índia com la Xina en 2008 segons l'IMF, el focus és ara utilitzant la ganga d'oli per construir i modernitzar infraestructura i crear un ambient conducive a negoci, especialment les exportacions no-mercaderies.

Les vendes d'armes han augmentat al punt on Rússia és primer al món en la venda d'armes, la indústria d'IT ha enregistrat un any de registre de creixement que es concentra en llocs finals alts com disseny d'algoritme i microelectrònica, mentre deixa el menor treball final per a l'Índia i la Xina; Rússia és ara la tercera destinació més gran del món per al programari de subcontractació darrere l'Índia i la Xina. La indústria d'avarada espacial és ara el segon del món més gran darrere Arian Space d'Europa i central nuclear les companyies se n'estan anant de força a força, venen plantes a la Xina i a l'Índia, i últimament signen una aliança d'empreses amb Toshiba per desenvolupar centrals elèctriques de tall tallants.

El civil a qui la indústria aeroespacial també ha fet un retorn amb el Superraig de Sukhoi, discutiblement el raig regional més advanced disponible, així com el MS 21 futur projecten per competir amb Boeing i Aerobús. Rússia està bé al seu camí a ser un país desenvolupat dins del timeframe de 2020-2025. Sostenir aquest impuls de creixement alt en fabricació final alta i serveis que el govern ha bombat quantitats grans de diners en l'ensenyament superior, ocasionant el nombre més alt de matrícula d'estudiants en l'ensenyament superior a qualsevol moment en la història, incloent-hi al zenit de l'URSS.

Problemes[modifica]

Retroextracció d'avantatge i permuta[modifica]

Segons el "Consens de Washington", la privatització conduiria a incentius de millorar productivitat d'empreses estatals d'era soviètica. Les empreses, tanmateix, privatitzades serien difícils de revitalize, donats els tipus d'interès alts i manca d'institucions financeres per proporcionar capital.

Amb inflació a proporcions de dígit doble per mes com a resultat de liberalització de preu instantània, el programa d'estabilització macroeconòmic promulgat per restringir aquesta tendència suposava la restricció l'oferta monetària i tipus d'interès de perxatge. Durant els primers anys 1990 el focus en macroestabilització anava al davant a tipus d'interès des d'un 20% fins a un 250%. Amb tipus d'interès així alt, "non-insiders" estaven deixats en gran part incapaços de prendre en préstec la capital per invertir en empreses russes, un factor essencial que deixa indústries privatitzades matades de gana d'efectiu. A més a més, la teràpia de xoc havia destruït els estalvis de la majoria dels russos, deixant en gran part incapaços d'invertir en empreses a l'esquerra amunt per subhasta russos ordinaris.

Fins a al voltant de 1996-1997, deute en part a la manca de competició, gaires empreses no tenien prou fons de maniobra per pagar els sous i impostos puntualment, i comerciaven que l'un a l'altre utilitzés permuta. No capaç de pagar sous, millorar i modernitzar les seves instal·lacions era impossible.

Els tipus d'interès alts i escassetat de capital financera forçaven algunes indústries a bescanviar, conduint a un sistema nou de preus distorsionats (la permuta crea valors irreals). Per 1998, com a mínim la meitat de producció d'empresa s'estava "venent" a través de permuta o comerç. El govern federal els ha permès eficaçment evitar pagar molts dels seus drets reals a canvi de quedar-se clients clau, com bases militars i empreses industrials essencials, a qui es donaven energia i potència.

Problemes institucionals[modifica]

Existint les institucions s'abandonaven abans que les estructures legals d'una economia de mercat que governen propietat privada, supervisa el mercat de capitals, i reforça impostos fossin funcionals. Tanmateix, els dos components essencials d'una macroeconomia són sistema bancari i l'estat sistema pressupostari. Els mercats complicats exigeixen aplicació de contracte dura, duana acceptada i pràctiques, i les institucions financeres i reguladores expliquen la majoria de producció econòmica. En canvi, Rússia quedava amb institucions d'era soviètica amb organització. Les empreses privatitzades serien així difícils de revitalize, donat la manca d'institucions financeres per proporcionar capital.

Uns quants cops que devastaven es donaven al mercat de capitals potencial. Primer els estalvis de la gent a Sberbank tingut d'estat es congelaven i eficaçment eren destruïts per hyperinflation. Segon, un nombre gran de piràmides financeres extreien quantitats enormes de diners de públic confiat. Third, el govern ha repetit reeixidament l'esquema les seves obligacions governamentals a curt termini, extraient tens de milers de milions de dòlars d'inversors confiats i llavors demorant obligacions domèstiques.

Volada del capital[modifica]

"Privatització de persones amb informació privilegiada", acompanyada per l'obertura dels mercats de capitals, portats a incentius per al capital vol per a més a més bescanviar, conduint a moviments $2 mil milions a $3 mil milions de capital per mes. Tanmateix la situació ha canviat en gran manera el 2006, i durant l'any econòmic de 2007, el flux net de capital a l'economia russa segons el Banc Central Rus s'espera a $30–35 colpit mil milions. [2]

La fuga de cervells[modifica]

Entre unes altres coses destruïdes durant la transició a economia de mercat eren els sistemes educatius i de ciència soviètics. Els professors i els científics, juntament amb doctors, eren els més durs colpits prop de la transició. Com el govern era poc disposat a indexar salaris fixos segons inflació o fins i tot fer pagues de salari puntualment, els ingressos d'educació i ciència de pressa baixaven per sota el nivell de manteniment, lliurant les escoles, universitats i instituts d'investigació d'especialistes qualificats en temps de registre. Alguns científics fugien a l'Oest, atraient una mica d'atenció al problema de "fuga de cervells"," però res no es feia.

Macroeconomia[modifica]

Producte interior brut[modifica]

Mostrant el mapa rubles de >400,000 150,000 a 400,000 rubles al producte regional per capita (a partir de 2006)) 100,000 a 150,000 rubles) 50,000 a 100,000 rubles <50,000 rubles Mostrant el mapa rubles de >400,000 150,000 a 400,000 rubles al producte regional per capita (a partir de 2006)) 100,000 a 150,000 rubles) 50,000 a 100,000 rubles <50,000 rubles

Això és una carta de tendència de producte interior brut de Rússia a preus de mercat calculats per l'International Monetary Fund amb diagrames en milions de Rubles Russos. [20] Any Producte interior brut Que Dòlar dels EUA intercanvia 1995 1,428,500 4.55 Rubles 2000 7,305,600 28.13 Rubles 2005 21,665,000 28.27 Rubles 2008 39,952,177 23.52 Rubles

Per a comparacions de paritat del valor adquisitiu, el Dòlar dels EUA s'intercanvia a 13.63 Rubles només. Els sous mitjans el 2007 volten al voltant de $42–51 per dia.

El GDP de Rússia, calculava a $1,250 mil milions a 2007 tipus de canvi, augmentava per un 8,1% el 2007 comparats amb 2006. Inflació mitjana continuada d'aproximadament un 10% i pressupost governamental estricte portat al creixement, mentre preus d'oli més baixos i ruble que l'apreciació alentia això. A partir de novembre de 2007, la desocupació a Rússia era a 5.9%[21], avall d'un 10,4% el 2000. La desocupació combinada i subocupació poden excedir aquells diagrames. La producció industrial el 2007 augmentava per un 6,3% comparats amb 2006, conduït per creixement d'inversió i demanda de consum privada.

A partir de 2005, la indústria petroliera i els serveis relacionats expliquen com a mínim un 40 per cent del producte interior brut de Rússia.

A partir d'abril de 2008, l'International Monetary Fund calcula que el producte interior brut de Rússia (nominal) creixerà del seu valor de 2007 de $1,289,582 un milió a $3,462,998 un milió per 2013, un augment d'un 168%. Es creu que el seu GDP PPP creixi de $2,087,815 a $3,330,623 en el mateix temps, que el faria la segona economia més gran a Europa en termes d'adquirir power.[22]

Política monetària[modifica]

El tipus de canvi s'estabilitzava el 1999; després de caure d'agost de 6.5 rubles/dòlar de 1998 a aproximadament 25 rubles/dòlar abans d'abril de 1999, un any més tard havia disminuït més només a aproximadament 28.5 rubles/dòlar. A partir de juny de 2002, el tipus de canvi eren 31.4 rubles/dòlar, avall de 29.2 rubles/dòlar l'any abans de. Després d'algunes punxes grans en la inflació després de l'agost de 1998 crisi econòmica, la inflació ha declinat constantment. La inflació de preu de consumidors acumulativa per a 2001 eren un 18,6% una mica per sota la proporció d'inflació d'un 20,2% de l'any previ però damunt l'objectiu d'inflació posat en el pressupost de 2001. L'acumulació del Banc Central de reserves estrangeres feia tornar més alta inflació i s'espera que aquella tendència continuï. Les 2002 previsions pressupostàries una proporció d'inflació d'un 12%, però el World Bank pronostica que la inflació es quedarà damunt un 15% el 2002.

Política fiscal[modifica]

Central i les despeses de govern municipal són sobre igual. Combinat ells vénen a aproximadament un 38% de GDP. La política fiscal ha estat molt disciplinada des de la crisi de deute de 1998. El superàvit pressupostari global per a 2001 eren un 2,4% de GDP, tenint en compte la primera vegada en la història perquè el pressupost del proper any es compti amb un superàvit (un 1,63% de GDP). Molt d'aquest creixement, que excedia la majoria de les expectatives durant el tercer any consecutiu, era conduït per la demanda de consum. Els analistes romanen escèptics que les proporcions altes de creixement econòmic continuaran, especialment des que Rússia planejava que els pressuposts a través de 2005 suposin que els preus d'oli augmentaran constantment. Els preus d'oli baixos significarien que l'economia russa no aconseguiria el seu creixement projectat. Tanmateix, els preus d'oli alts també tindrien efectes econòmics negatius, a mesura que provocarien el ruble per continuar revalorant-se i fent menys competitives exportacions russes. Els 2007 corporates de llei de pressupostos al 25% augmenten en despeses, molt per a augments salarials de sector públic, augments de pensió i programes socials. Gastant en educació és apuntat augmentar de parent d'un 60% a la legislació de 2006 i gastant en assistència sanitària ha d'augmentar per un 30%. Finançant per al quatre "els projectes nacionals", compromisos en agricultura, educació, allotjament i assistència sanitària, augmentaran a prop 85000 milions de rubles sobre el diagrama de 2006 a 230000 milions de rubles.

Privatització[modifica]

Article principal: Privatització a Rússia

L'essència de reestructuració econòmica, i una consideració crítica per préstecs estrangers i inversió en l'economia de Rússia, és el programa de privatització. En la majoria dels respectes, entre 1992 i 1995 Rússia quedat[Cal aclariment] pas amb o excedia la proporció establerta en el programa de privatització original d'octubre de 1991. Com primer ministre representant per a la política econòmica, el reformista Chubais era un defensor eficaç de privatització durant les seves primeres fases importants. El 1992 la privatització d'empreses petites començava durant compres d'empleats i subhastes. Al final de 1993, més d'un 85% d'empreses petites russes i més de 82,000 empreses estatals russes, o sobre un third del total en l'existència, havia estat privatitzat.

La tasca de privatitzar l'economia russa era d'una balança enorme. Com descrit en al Blasiet. (1997), l'economia russa durant els últims anys 1980 era dominada per empreses industrials grans i mitjanes que tenien més de 200 empleats. Aquestes empreses empraven aproximadament un 95 per cent de la població activa industrial i un 95 per cent produït de producció. Les empreses grans amb més de 1000 empleats explicaven un 75 per cent de feina i producció. Al començament de 1991 la Federació Russa tenia més petits aproximadament 24,000 empreses industrials mitjanes i grans i aproximadament 170,000 un - sorprenentment pocs negocis per a tal economia gran i diversa. A més, virtualment tots aquests negocis eren a les mans de l'estat. Com OECD (1995) explica, les mesures preses cap a l'extrem del període comunista a Rússia havien permès a una varietat de cooperatives i empreses d'arrendament ser establert, sovint utilitzant els béns i població activa d'existir SOEs per posar cap amunt d'aquests negocis nous, quasi privats. Aquestes mesures causaven a una ona d'espontani o privatització de nomenklatura. Aquesta privatització espontània prenia una varietat de formes: des de la privatització burocràtica de nomenklatura fins a privatització directiva i compres d'arrendament d'empleats.

L'últim esquema era especialment estès - el dret d'URSS deixant promulgat el 1989 donava l'oportunitat d'arrendar empreses estatals amb el dret d'adquisició als empleats (col·lectivitats de treballadors); les empreses es re-established[Cal aclariment] llavors mentre un 100% tinguts de persones amb informació privilegiada tancaven corporacions. Formalment, la privatització de compra d'arrendament s'aturava en mid-1991 quan el dret sobre privatització s'aprovava; tanmateix, això de facto continuava completament 1991 i fins i tot 1992. La incidència de l'esquema de compra d'arrendament era especialment gran en el comerç al detall i sectors de serveis de consumidors, en indústria clara i alguns altres. Abans de febrer de 1992, 9,451 empreses estatals que explicaven un 8 per cent de feina total eren arrendades pels seus treballadors i directors.

El programa de privatització massiu de 1992 classificava empreses a tres categories: (un) empreses petites, per ser venudes per l'adquisició d'orlease de licitació pública; (b) empreses grans, per ser convertides en societats anònimes de junta first(corporatization), llavors privatitzades a través del programa de privatització massiu; i (circa) mitges empreses, que podrien utilitzar qualsevol mètode. Algunes empreses, com la majoria de les utilitats públiques i empreses en el sector de defensa, s'eximien d'aquesta ronda de privatització. Tanmateix, s'exigia que empreses venent-se i serveis de consumidors, que ja s'havien transferit a propietat municipal el 1991 participessin en la privatització petita, i la privatització massiva s'exigia per a aproximadament 5000 empreses grans i sobre 15,000 de mitjans.

Privatització massiva[modifica]

El procés es referia a privatització tan massiva a Rússia implicada, de facto, una combinació de dues tècniques principals - compres d'empleat de direcció i la privatització massiva mateixa. Sorprenentment, el paper principal en el procés resultava implicar l'anterior més que l'última tècnica. A més a més de, alguns elements de la venda competitiva de porcions d'empresa per a efectiu- a través de subhastes d'efectiu i ofertes d'inversió - era també incorporat en aquesta fase de privatització. Associat amb la privatització massiva, el govern rus distribuït a la població, per a una quota nominal de 25 Rubles per val, al voltant de 150 milions de vals, cada un amb un valor nominal de 10,000 Rubles. Des que els vals estaven fent lliurement circular seguretats, habiti podia usethem com a mitjà de pagament quan adquirint porcions d'empreses a subhastes de val, els podria vendre o els inverteix en fons d'inversió mobiliària de val creats de manera especial. El component de compra d'empleat de direcció provenia des dels privilegis substancials donats per l'estat fins a directors i els empleats de les empreses s'oferien per a la privatització. El programa concedia l'oportunitat de rebre una fracció significativa de porcions o de franc o amb descomptes substancials a aquests grups. La privatització de cada empresa començada amb un desenvolupament d'un pla de privatització que determinava els procediments per a la venda de porcions així com les proporcions oferia a diversos grups d'inversors potencials, més importantment, els empleats i els directors dins dels límits permetien en les regulacions de privatització. El pla era ser aprovat pel Comitè Estatal per a la Direcció de Bé de Domini Públic (GKI) - l'agència de privatització russa principal - o les seves oficines regionals. El pròxim pas implicava corporatization, que transformava empreses estatals en societats anònimes obertes completament tingudes per l'estat. En aquesta fase la capital de carta de cada empresa es comptava mentre el valor comptable dels seus béns altres que terra (i xarxa de qualsevol deute pendent), i la junta directiva s'assignava comprenent el director general amb dos vots, un representant d'empleats fila-i-llima, i un representant cada un del federal i governs municipals. Les porcions de companyies novament creades es transferien al Fons de Propietat Federal (FPF) i les seves branques regionals, que servien dels venedors d'empreses.

Donats els entitlements generosos oferts als directors i empleats en la privatització russa, aquestes persones amb informació privilegiada podien triar entre entre tres opcions, o mètodes de privatització, a una junta general de la seva empresa:

 • Opció 1: Els treballadors i els directors eren per rebre un 25% d'equitat en forma de preferència (no-votació) comparteix de franc, més el dret per adquirir altre 10% de porcions d'ordinary(voting) que utilitzen efectiu o vals (a descompte d'un 30% pel gener de 1992 bookvalue). A més a més, els directors superiors d'empreses podrien adquirir un 5%of addicional les existències en forma d'accions ordinàries.
 • Opció 2: Els treballadors i els directors podrien comprar - per a efectiu o vals - un 51% de votar porcions a 1.7 vegades el valor comptable de l'empresa el gener de 1992.
 • Opció 3: Un grup que se'n surt (allò podria incloure direcció existent i treballadors, o anyother físic o persona jurídica) que prenia responsabilitat perquè l'execució del pla de privatització i la prevenció de fallida d'empresa podrien comprar un 30% de porcions de thevoting; altre 20% podria ser adquirit per direcció i treballadors (sense tenir en compte si eren part del grup que se'n sortia) a un descompte d'un 30%.

A més a més, shareholdings d'empleats es podrien augmentar a través d'anomenats Fons d'EmployeePrivatization (Aktsionirovaniya Rabotnikov Predpriyatiya afectuós - FARP). Les accions ordinàries que equivalen a un 10% de la capital de carta d'una empresa (si una empresa seguia la segona opció de privatització, el límit eren un 5%) es podrien assignar a aquests fons per a la subsegüent venda per a empleats en termes preferents. Aquests fons es podrien crear només si la sol·licitud de privatització es presentava abans d'1 de febrer de 1994. L'opció 1 es proposava primer com l'aproximació principal, però es trobava amb resistència dura de directors que, a través de líders regionals i a través dels seus representants en el Muntatge Federal eren capaç de posar pressió suficient sobre el govern per fer que s'inclogui en el programa (Åslund, 1995) Opció 2. L'opció 3 també s'incloïa a causa de pressió del lobby directiu, però en la pràctica el govern prohibia al seu ús en general empreses i imposant-se un "no fallida" condició finalment feta això força inatractiva pels directors. En les tres opcions, donat la inflació ràpida a Rússia durant el període pertinent, els preus que a les persones amb informació privilegiada se'ls demanava que paguessin per porcions d'empresa eren difícilment més que nominal. En aquest sentit, la privatització massiva realment era una operació donar fora.

Pel que fa al component de privatització massiu, el programa imaginava que un es vendria a no menys d'un 29 per cent de porcions de cada empresa una subhasta de val, encara que en realitat el diagrama era més proper a un 20 per cent. Com la gent tractava els seus vals era interessant: aproximadament la meitat era invertida per empleats (i, per norma, els seus parents) en les seves pròpies empreses, o durant subscripció tancada o durant subhastes de val. Un quart del weresold de vals, i el quart restant s'invertien en fons d'inversió mobiliària de val. Aquests eren fons d'extrem tancat que emetien les seves pròpies porcions a canvi per vals invertits per gent; no estaven obligats a recomprar les porcions emeses. El nombre de fons de val culminava el 1994, equivalent a 662. Aproximadament 25 milions de persones - per sobre d'un 16 per cent de ciutadans - convenien a l'accionariat en aquests fons que adquirien més d'un 10 per cent dels béns de les empreses ofertes per a la privatització.

L'últim component de privatització - la venda competitiva de porcions a ofertes d'inversió o subhastes d'efectiu - típicament implicava un 10 a 20 per cent de les porcions d'empreses. En una oferta d'inversió, que era una competició entre inversors per comprar un paquet d'accions, els licitadors havien d'acceptar donar l'ajuda addicional en forma d'inversions de capital o tecnologia a la companyia. Similarment, les subhastes d'efectiu també produïen capital per a empreses.

Malgrat retards periòdics, l'administració inepta de les fases més recents del programa, i al·legacions de favoritism i transaccions corruptes en les estructures d'empresa i financeres, el 1996 els experts internacionals jutjaven l'esforç de privatització de Rússia un èxit qualificat. El moviment de capitals actius des d'estat fins a mans privades ha progressat sense inversió seriosa de direcció - malgrat crides periòdiques per control estatal que restableix de certs béns. I el procés ha contribuït a la creació d'una classe nova d'empresari privat.

La compra de persones amb informació privilegiada[modifica]

En la retrospectiva, Sovietologist Marshall Goldman prominent ha sostingut que Yeltsin hauria d'haver estès propietat de propietat per aterrar, ha facilitat la formació de companyies noves, ha reformat la moneda, ha liberalitzat preus, ha descartat impostos en sous, ha portat política fiscal sota control, i s'ha traslladat cap a convertibility del ruble abans d'implementar el procés de privatització.

Marshall Goldman, Joseph Stiglitz (el guanyador del Nobel Prize de 2001 en economia), i uns altres crítics de l'aplicació de Rússia de privatització generalment sostenen que la "compra de persones amb informació privilegiada", que permetia als directors estatals ferir normalment amunt amb la porció que controla de les existències, més explicava l'aplicació pobra de Rússia de reestructuració econòmica.

La "compra de persones amb informació privilegiada" suposadament provocava ' propietat dominant d'empleats ', inevitablement conduint a la tendència per als accionistes, que són directors o empleats mateixos, per votar a favor de sous augmentats, reduïts inversions, i menys acomiadaments, que tota la desaprovació el creixement d'economia de mercat.

A Rússia una porció molt més alta de béns tinguts d'estat es venia als directors i als treballadors, o "a les persones amb informació privilegiada", era comparable a l'anterior Txecoslovàquia, Hongria, i Polònia. En aquest sentit, és més precís descriure la privatització de Rússia com "privatització de persones amb informació privilegiada" (la primera fase) i "privatització d'oligarques", i així distinta del canvi general de privatització en altre, més reeixit països a Europa de l'Est.

Molts han sostingut per això que seria més acurat dir que la reforma econòmica genuïna mai no es provava, posat que era de pressa enderrocat per actors a fora del control del govern, com el Banc Central, ministeris, governs regionals, i directors industrials.

De banda de les distorsions associades amb la manca de competició, la propietat dels treballadors en general guarda sous i feina en nivells que eren massa alt. L'impacte de "compra de persones amb informació privilegiada" a Rússia es pot veure des de les taxes de desocupació anormalment baixes i nivells de subocupació molt alts en indústries privatitzades. En general, privatització a gran escala de moribund, perdent diners l'estat reconeixia que les empreses haurien d'augmentar desocupació. Algunes indústries soviètiques, després de tot, no eren ni tan sols addició de valor, amb cost d'aportacions que excedien el cost de produccions (encara que un s'ha de fixar que en una economia planificada això pot de vegades ser raonable). Un setze per cent de la població activa es tornava desocupada dins ambdós l'anterior Est Alemanya i Polònia.

Com a punt en comparació, fins i tot en Comunista Xina, on la privatització organitzada, a gran escala no s'ha fet, la taxa de desocupació el 1998 era conservadorament comptada a les 8 a un 9%. Però a Rússia, en la fase més radical de privatització un, 1994, només 6,3% de l'econòmicament la població activa era desocupat (una porció molt més gran de la població està aturada).

Segons enquestes essencials de direccions d'empresa russes sobre si estarien disposats a vendre una majoria de les porcions de la seva empresa a un inversor exterior qui portaria a la capital necessitava invertir modernitzant l'empresa, els dos terços deien que no estarien disposats. En altres paraules, romandrien més propietaris majoritaris d'una empresa improfitosa que els propietaris minoritaris d'un de molt més profitós. Molt poques empreses han experimentat molta facturació de direcció.

Segons Stiglitz, les equivocacions econòmiques clau de la transició eren l'èmfasi en privatització sobre competició i l'èmfasi en empreses existents que reestructuraven sobre creació de feines noves i empreses. Amb l'èmfasi en només transferint propietat a mans privades per a crear un lobby per a empresa privada per evitar un retorn comunista i per pressionar per la creació d'institucions per governar el mercat en comptes de competició, els controls de preus s'alçaven sense desmantellar monopolis d'era soviètica clau. Els preus així no eren capaços a pròpiament equilibrate segons nivells manats pel subministrament i demanda que des de cerca de benefici privada als monopolis els faltaven els incentius proporcionats per la competició per abaixar preus.

Dret[modifica]

Manca de legislació i, on hi ha legislació, manca d'aplicació de dret eficaç, en gaires àrees d'activitat econòmica és un assumpte urgent. Durant 2000 i 2001, els canvis en l'administració governamental augmentaven la potència del govern central per imposar localitats per fer complir drets. El progrés s'ha fet sobre reforma de pensió i reforma del sector d'electricitat. No obstant això, les regulacions d'impostos i negoci són imprevisibles, i l'aplicació legal d'acords de negoci privats és dèbil. Les actituds deixades sobre del període soviètic consideraran que vencen molts anys. Les decisions governamentals que afecten negoci han estat sovint arbitràries i incoherents. El delicte ha augmentat costos per a negocis tant locals com estrangers. En el costat positiu, els negocis russos s'estan convertint cada vegada més en els jutjats per resoldre disputes. El passatge d'un codi de fallida millorat el gener de 1998 era un dels primers passos. El 2001, el Duma passada legislació per a canvis positius dins del sector de negoci i inversió; la legislació més crítica era un paquet de deregulation. Aquesta tendència en la legislació es continua a través de 2002, amb el codi impositiu corporatiu nou que entra a efecte.

Recursos naturals[modifica]

Les Muntanyes Ural mineralment empaquetades i l'oli vast, gas, carbó, i les reserves d'arbreda de Siberia i el Far East rus fan Rússia ric en recursos naturals. Tanmateix, la majoria dels tals recursos estan situats en àrees remotes i climàticament adverses que són difícils de desenvolupar i lluny des de ports russos. L'oli i les exportacions de gas continuen sent la font principal de moneda forta. Rússia és un productor principal i exportador de minerals, or, i tots els combustibles essencials. La indústria de pesca russa és el món més gran de quart, darrere el Japó, els Estats Units, i la Xina. Els recursos naturals, especialment energia, dominen exportacions russes. Un noranta per cent d'exportacions russes als Estats Units són minerals o una altra primera matèria.

Esperant l'àrea per tornar-se més accessible com canvi climàtic es fon Arctic gel, i creient l'àrea conté reserves grans de sense explotar oli i gas natural, en 2 d'agost, 2007, exploradors russos, en submersibles, plantats la bandera russa en el seabed Arctic, estacant una declaració a fonts d'energia bé fins a Polonès del Nord. La reacció a l'esdeveniment es barrejava: El president Vladimir Putin felicitava els exploradors per a "el projecte científic excepcional", mentre que els oficials canadencs manifestaven que l'expedició era només un públic show.[23]

Sota el Dret Federal "Sobre Desenvolupament de Plataforma Continental" a proposta des de l'agència federal que gestiona el fons estatal de mineral recursos o les seves oficines territorials que el govern rus aprova la llista d'algunes seccions dels recursos minerals que s'aproven per al desenvolupament sense cap competició i subhastes, algunes seccions de federal importància de la plataforma continental russa, algunes seccions dels recursos minerals de federal importància que són situats a Rússia i estenen a la seva plataforma continental, una mica de gas diposita de federal importància que són lliurats per fer prospeccions i desenvolupar els recursos minerals sota una llicència de junta. El govern rus també s'autoritza a decidir-se per l'handover de les seccions de foresaid dels recursos minerals per al desenvolupament sense cap competició i subhastes.

Sectors[modifica]

Empreses Estratègiques[modifica]

El setembre de 1995, el govern rus adoptava l'Ordre #949, que classificava tres mil empreses com estratègic. Des de 1996 les llistes de tals empreses immune de la privatització haver estat format per decrets presidencials. A partir de 2008 hi ha una llista de 1.000 empreses en considerava tan estratègics Privatització de tals companyies, o qualsevol reducció de les estaques tingudes de govern és prohibida pel dret. L'estatus d'empresa estratègic implica un cert nombre de privilegis com un procediment de fallida especial quan una companyia pot sol·licitar ajut des de cassetons estatals.

Indústria[modifica]

Rússia és una de la majoria s'industrialitzava de les anteriors repúbliques soviètiques. Tanmateix, els anys d'inversió molt baixa han deixat antiquada i altament ineficaç molta d'indústria russa. A més a més de les seves indústries basades en el recurs, ha desenvolupat capacitats de fabricació grans, notablement en maquinària. Rússia heretava la majoria de la base industrial de defensa de la Unió Soviètica, així els armaments són la categoria d'exportació de béns fabricada més senzilla gran per a Rússia. Els esforços s'han fet amb èxit divers durant el passat pocs anys per convertir indústries de defensa en ús civil.

Telecom[modifica]

La indústria de telecomunicacions de Rússia està augmentant en mida i maduresa. A partir de 31 de desembre de 2007, hi havia un aproximat 4,900,000 línies de banda ampla en Russia.[24] per sobre d'un 72% de les línies de banda ampla eren via mòdems de cables i la resta mitjançant DSL.

En 2006, hi havia més que 300 xarxes d'operador de BWA, explicant per a un 5% de part del mercat, amb la connexió per línia commutada que explica un 30%, i Accés Fix de Banda Ampla que explica el 65%.[citation restant necessitat] En desembre de 2006, Tom Phillips, govern principal i apoderat d'afers regulador de l'Associació de GSM manifestada:

"Rússia ja ha aconseguit més que la penetració mòbil d'un 100% gràcies a la popularitat enorme de comunicacions sense cables entre russos i el bon treball del govern promovent un mercat conduït sector mòbil basat en competition."[25 dur]

Mentre que hi ha molt interès en una xarxa de banda ampla nacional, a partir de gener de 2007 encara no hi havia one.[26]

Agricultura[modifica]

Article principal: Agricultura a Rússia

Rússia comprèn aproximadament tres estances del territori de l'anterior Unió Soviètica però té relativament poca àrea ajustada per l'agricultura a causa del seu clima àrid i precipitacions incoherents. Les àrees del nord es concentren principalment en bestiar, i les parts del sud i Siberia occidental produeixen fibra. Reestructurant d'anteriors granges estatals ha estat un procés extremadament lent. El codi de terra nou passava de llarg el Duma el 2002 hauria d'accelerar reestructuració i atreu inversió domèstica nova a agricultura russa. Les granges privades i els complots de jardí d'individus expliquen per damunt l'una meitat de tota la producció agrícola.

El 1999, les exportacions eren amunt una mica, mentre que les importacions queien per un 30,5%. Com a conseqüència, el superàvit de comerç es disparava a $33.2 mil milions, més que doblar el nivell de l'any previ. El 2001, la tendència es movia, com les exportacions declinaven mentre les importacions augmentaven. Els preus mundials continuen tenint un efecte essencial sobre rendiment d'exportació, ja que les mercaderies, especialment l'oli, gas natural, els metalls, i arbreda comprenen un 80% d'exportacions russes. Les exportacions de metalls ferroses patien els molts el 2001, declinant un 7,5%. En el costat d'importació, acer i fibres deixades caure per un 11% i un 61%, respectivament.

La majoria dels analistes pronosticaven que aquestes tendències de comerç continuarien en alguna mesura el 2002. Durant el primer quart de 2002, les despeses d'importació eren cap amunt d'un 12%, augmentats de béns i una pujada ràpida de despesa de viatge. La combinació d'obligacions d'importació, un impost afegit de valor d'un 20% i impostos d'impost en béns importats (especialment automòbils, begudes alcohòliques, i aeronau) i un règim d'autorització d'importació per a l'alcohol encara refrenen demanda d'importacions. Els canvis freqüents i imprevisibles a regulacions de duana també han creat problemes per a comerciants estrangers i domèstics i inversors. El març de 2002, Rússia posava una prohibició en aviram dels Estats Units. En el primer quart de 2002, les exportacions eren avall un 10% com ingressos que cauen des d'exportacions de béns era en part compensat per exportacions de serveis de pujada, una tendència des de 2000. El superàvit de comerç disminuïa a $7 mil milions de bé sobre $11 mil milions el mateix any últim de període.

El comerç exterior aconseguia un 34% $151.5 mil milions en la primera part de 2005, principalment a causa de l'augment en preus d'oli i gas que ara formen un 64% de totes les exportacions per valor. Comerciï amb països de CIS és cap amunt d'un 13,2% a $23.3 mil milions. Comerciï amb les formes d'UE un 52,9%, amb el CIS un 15,4%, Comunitat Econòmica Eurasian un 7,8% i Comunitat Econòmica Pacífica d'Àsia un 15,9% [3]. Exportacions russes el 2006 Exportacions russes el 2006

El volum de comerç entre la Xina i Rússia arribava a $29.1 mil milions el 2005, un augment d'un 37,1% comparats amb 2004. L'exportació de la Xina de béns de maquinària i electrònics a Rússia augmentava un 70%, la qual cosa són un 24% de l'exportació total de la Xina a Rússia durant els primers 11 mesos de 2005. Durant el mateix temps, l'exportació de la Xina d'alt-tecnologia els productes a Rússia augmentaven per un 58%, i allò és un 7% de les exportacions totals de la Xina a Rússia. També en aquesta vegada comerç de frontera de període entre els dos països a què es passa $5.13 mil milions, creixent un 35% i explicant per a gairebé un 20% del comerç total. La majoria de les exportacions de la Xina a Rússia romanen indumentària i calçat.

Rússia és el vuitè soci de comerç més gran de la Xina i la Xina és ara el quart soci de comerç més gran de Rússia.

La Xina ara té sobre 750 projectes d'inversió a Rússia, implicant $1.05 mil milions. La inversió contreta de la Xina a Rússia sumava $368 un milió durant setembre de gener de 2005, dues vegades allò el 2004.

Les importacions xineses des de Rússia són principalment aquelles de fonts d'energia, com cru, la qual cosa és principalment transportat per barana, i l'electricitat exporta de veí siberià i Lluny regions Orientals. En el pròxim futur, les exportacions d'aquestes dues mercaderies es posen per augmentar, mentre Rússia està construint el Siberia Oriental - l'oleoducte d'Oceà Pacific amb una branca a frontera xinesa, i UES de monopoli de reixat de potència rus està construint algunes de les seves estacions d'hydropower amb una vista d'exportacions futures a la Xina.

Tecnologia de la informació[modifica]

Rússia té més llicenciats acadèmics que qualsevol altre país a Europa

El mercat d'IT és un dels sectors més dinàmics de l'economia russa. Les exportacions de programari russes han augmentat de només $120 un milió el 2000 a $1.5 mil milions el 2006. Des de l'any 2000 el mercat d'IT ha demostrat taxes de creixement d'un 30-40 per cent a l'any, augmentant en un 54% el 2006 de manera sola. El sector més gran en termes d'ingrés és integració de sistema i xarxa, que explica un 28,3% dels ingressos de mercat totals [4]. Mentrestant el segment de creixement més ràpid del mercat d'IT és programació en alta mar. La indústria de subcontractació de desenvolupament de programari creuava la marca de $1 mil milions d'ingressos totals el 2005 i $1.8 al qual s'arribava mil milions el 2006 [5]. Els analistes de mercat pronostiquen aquest indicador que augmenta tenfold per 2010 [6]. Actualment Rússia controla un 3 per cent del mercat de desenvolupament de programari en alta mar i és el terç que porta país (després de l'Índia i la Xina) entre exportadors de programari. Tal creixement de subcontractació de programari a Rússia és provocat per un cert nombre de factors. Un d'ells és el paper que dóna suport del Govern Rus. El Govern ha llançat un programa que promou construcció de parcs de tecnologia orientats a l'IT (Technoparks) - zones especials que tenen una infraestructura establerta i gaudeixen d'un règim d'impost i duana favorable, en set llocs diferents al voltant del país: Moscou, Novosibirsk, Nizhny Novgorod, Kaluga, Tumen, República de Regions de Peterburg de Tatarstan i c. Un altre factor que estimula el creixement de sector d'IT a Rússia és la presència de corporacions de tecnologia globals com Intel, Motorola, Sun Microsystems, Boeing, Nortel i altres, que han intensificat les seves activitats de desenvolupament de programari i han obert els seus centres de R&D a Rússia.

Nanotecnologia[modifica]

En la seva empenta diversificar la investigació de Rússia i desenvolupament emergent tecnologies, El govern de Vladímir Putin ha anunciat un $7 massiu mil milions programa d'inversió en nanotecnologia. Com a part del programa, durant 2007, $5 mil milions està sent invertit a una corporació estatal nova, Rosnanotech, que serà responsable de supervisar i coordinar investigació en l'àrea.

En crítica de la iniciativa, ha estat fixat que el programa de nanotech rus rebrà tres vegades més finançament estatal que la resta dels científics de Rússia munten. [28]

A banda de finançament públic, Mikhail Prokhorov, un rus davanter metalls i magnat de banca, ha anunciat la creació d'un $17 mil milions companyia de holding que se centrarà en alt-tecnologia inversions, incloent-hi energia alternativa i nanotecnologia.

Inversió[modifica]

El 1999, la inversió augmentava d'un 4,5%, el primer tal creixement des de 1990. Ha continuat el creixement d'inversió a proporcions altes d'una base molt baixa, amb un augment de gairebé un 30% en total les inversions estrangeres el 2001 eren comparables a l'any previ. Els beneficis retinguts més alts, les operacions de tresoreria augmentades, la perspectiva positiva per a vendes, i l'estabilitat política han contribuït a aquestes tendències favorables. La inversió estrangera a Rússia és molt baixa. Inversió acumulativa des de fonts dels EUA de sobre $4 mil milions són sobre el mateix com la inversió dels EUA a Costa Rica. Durant el terme de medium-to-long, les companyies russes que no inverteixen per augmentar la seva competitivitat el trobaran més dur d'o expandir exportacions o protegir el seu mercat nacional recent guanya des d'importacions de qualitat més altes.

La inversió directa estrangera, que inclou contribucions a capital d'engegada i crèdits estesos per copropietaris estrangers d'empreses, augmentava una mica en 1999 i 2000, però disminuïa el 2001 en aproximadament un 10%. La inversió de cartera estrangera, que inclou porcions i seguretats, disminuïa dramàticament el 1999, però ha experimentat creixement significatiu des de llavors. El 2001, la inversió de cartera estrangera era $451 un milió, més que dues vegades la quantitat des de l'any previ. La inversió estrangera interior durant els anys 1990 era empetitida pel capital vol rus, calculava a sobre $15 mil milions anualment. Durant els anys de recuperació després de la crisi de deute de 1998, el capital vol sembla que hagi disminuït. Inversió interior des de Xipre i Gibraltar, dos canals importants per al capital vol des de Rússia en aquests darrers anys, suggerir que alguns diners russos estan retornant a casa.

Un desavantatge significatiu per a inversió és el sector bancari, al qual falten els recursos, la capacitat, i la confiança de la població que necessitaria atreure estalvis substancials i dirigir-lo cap a inversions productives. Els bancs de Rússia col·laboren només aproximadament amb un 3% d'inversió global a Rússia. Mentre ruble el préstec ha augmentat des de l'agost de 1998 crisi financera, els préstecs són encara un només 40% de béns bancaris totals. El Banc Central de Rússia reduït refinançant proporció cinc vegades el 2000, des d'un 55% fins a un 25%, que indiquen que el seu interès en préstec més baix consideri. Interessi en dipòsits i els préstecs són sovint per sota la proporció d'inflació. El sistema bancari pobrament desenvolupat fa difícil per a empresaris alçar capital i diversificar risc. Els bancs encara perceben préstec comercial com arriscat, i alguns bancs són inexperts amb risc de crèdit que avalua.

Els diners en dipòsit amb bancs russos representen només un 7% de GDP. Sberbank rep tracte preferent de l'estat i agafadors un 73% de tots els dipòsits bancaris. També és l'únic banc rus que té una garantia d'assegurança de dipòsit federal. El març de 2002, Sergei Ignatiev reemplaçava Viktor Gerashchenko com a President del Banc Central Rus. Sota el seu lideratge, és probable que s'implementin reformes de banca necessàries, incloent-hi procediments comptables més estrictes i assegurança de dipòsit federal.

Sectors Estratègics[modifica]

Al dret rus, hi ha sectors de l'Economia dels quals es considera que són cruicial per a la seguretat nacional i les companyies estrangeres es restringeixen de tenir-los. Les inversions en els anomenats Sectors Estratègics es defineixen en un dret Adoptat pel Parlament rus el 2007 Dret Federal "Sobre l'Accés d'Estrangers a Sectors Estratègics".

Tipus de persones jurídiques a Rússia[modifica]

 • IP () - "empresari Individual" rus
 • OOO () - "Societat de responsabilitat limitada" russa
 • ZAO () - el rus "Tancava societat anònima"
 • OAO () - "societat anònima Pública" russa
 • ANO () - "organització no lucrativa Autònoma" russa
 • GP o GUP (, o) - "empresa estatal Unitària" russa
 • - "Fons" rus
 • PK (K) - "Cooperativa de Producció" Russa
 • PP () - "Partit polític" rus

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Economia de Rússia
 1. 1,0 1,1 1,2 CIA. «The World Factbook». [Consulta: 8 juny 2014].