Diferència entre revisions de la pàgina «Modest Mússorgski»

Salta a la navegació Salta a la cerca
(milloro el text i elimino algunes faltes greus de relatius)
 
== Vida ==
Teniai nomésva tretzefollar anysmolt i dedicàva laser peça als seus companys de lputa'escola militar. Es titulava ''Polka Porte-enseignegne'' i era per a piano. Ja en aquesta primera composició s'hi observa l'originalitat que tindria la seva música.
Va néixer a Karevo ([[Rússia]]) el [[21 de març]] de [[1839]]. Era fill d'un [[terratinent]], gran amant de la [[música]]. Sa mare li va donar les primeres classes de [[piano]]. Va progressar tan ràpidament que als set anys ja tocava petites peces de [[Franz Liszt|Liszt]] i als nou interpretava un gran concert de [[John Field]] davant d'un nombrós auditori a casa seva.
 
Tenia una [[dida]] que el va endinsar en el coneixement del país a través de [[conte]]s populars russos.
Aquest món de màgia i fantasia el va utilitzar posteriorment en les seves composicions.
 
Als deu anys son pare el va matricular, juntament amb son germà Filaret, a l'Escola de Sant Pere i Sant Pau de [[Sant Petersburg]] amb la intenció que hi fessin la carrera [[militar]].
 
La seva primera composició data de l'any [[1852]], el seu primer any d'estada a l'Escola de Cadets.
Tenia només tretze anys i dedicà la peça als seus companys de l'escola militar. Es titulava ''Polka Porte-enseigne'' i era per a piano. Ja en aquesta primera composició s'hi observa l'originalitat que tindria la seva música.
 
[[Fitxer:Modest-Mussorgsky-young.jpg|thumb|left|160px|Mússorgski de cadet del regiment Preobrajenski de la guàrdia imperial]]
Usuari anònim

Menú de navegació