Institució Cultural del CIC

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula d'organitzacióInstitució Cultural del CIC
Altres dades
Premi(s)

Modifica dades a Wikidata

La Institució Cultural del CIC (ICCIC) és una entitat al servei de la societat catalana en els àmbits de la cultura i de l'educació.[1]

Història[modifica]

Va ser fundada a Barcelona, l'any 1950, per la pedagoga M. Rosa Farré i Escofet amb el nom de Centre d'Influència Catòlica Femenina (CICF), amb l'objectiu d'introduir la dona en els corrents culturals d'aquells anys i engegar projectes relacionats amb la seva promoció cultural i religiosa. Durant els anys de la dictadura, el CICF va realitzar una tasca de conservació i difusió de la cultura catalana tot formant part d'un ampli moviment de resistència cultural.[2]

La Institució, al llarg d'aquests anys, ha anat evolucionant i s'ha anat adaptant a les exigències dels nous temps.  Actualment la Institució Cultural del CIC incorpora a la seva oferta educativa estudis que donen resposta a les necessitats de la societat actual. En aquest sentit, la Institució, a través de les escoles que la conformen, ofereix totes les etapes educatives del sistema educatiu reglat: Educació Infantil, Educació primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerats i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior. A més, la ICCIC compta també amb una extensa experiència en els ensenyaments no reglats: en les llengües estrangeres, l'educació musical, la formació per a les empreses, l'aprenentatge d'idiomes a l'estranger, l'organització de colònies d'estiu i altres activitats pedagògiques i culturals.

La Institució Cultural del CIC, Fundació privada, ha estat distingida amb la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya. També van rebre aquesta distinció la que fou la seva fundadora i directora M. Rosa Farré i el seu director pedagògic Joan Triadú.[3]

Organització[modifica]

Les escoles que formen part del grup pedagògic de l'ICCIC són diferents en funció de l'etapa educativa. Així, podem distingir:

Escoles Thau Barcelona i Thau Sant Cugat, les quals ofereixen els tres nivells d'educació obligatòria: Educació Infantil (Parvulari), l'Educació Primària i l'Educació Secundària Obligatòria (ESO)

CIC escola de batxillerats. Escola especialitzada en el batxillerat que ofereix totes les modalitats existents de l'ensenyament secundari post obligatori: Batxillerat d'Arts, Batxillerat d'Humanitats i Ciències Socials, Batxillerat de Ciències i Tecnologia. Dins de cadascuna de les modalitats esmentades, l'escola ofereix 10 itineraris ben definits i coherents que ajuden a l'alumnat a orientar de forma més específica la seva formació. A més, al CIC escola de Batxillerats s’ofereix el Batxibac, amb el qual l'alumnat obté una doble titulació del batxillerat català i el baccalauréat francès.

Escola CIC-ELISAVA Cicles Formatius. En aquesta escola s’hi imparteixen Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior. Els alumnes adquireixen una Doble Titulació (Títol de Cicle Formatiu i Acreditació Oficial d'Anglès). Les dues especialitats de Cicles Formatius ofertes pertanyen a la branca d'Activitats Esportives i a la d'Arts Plàstiques i Disseny. L'Escola CIC-ELISAVA també ofereix la titulació oficial de Tècnics Esportius de Futbol o Bàsquet.

- Cicles Formatius d'Activitats Esportives:

Grau Mitjà: Conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural (CAFEMN)

Grau Superior:

Animació d'activitats físiques i esportives (Fitness i Wellness)

Animació d'activitats físiques i esportives (Outdoor)

- Cicles Formatius d'Arts Plàstiques i Disseny:

     Grau Mitjà: Assistència al producte gràfic interactiu

     Grau Superior: Gràfica Publicitària / Gràfica Interactiva

CIC Escola d'Idiomes disposa d'una gran varietat de cursos per satisfer les demandes d'un públic molt ampli. Té centres a Barcelona, Sant Cugat i Mataró. Les llengües que s’imparteixen són: Anglès, Francès, Alemany. CIC idiomes també disposa d'un Departament d'Estades Lingüístiques per a totes les edats a partir dels 6 anys.

Virtèlia Escola de Música. Virtèlia, com a escola de música, des de l'any 1995 forma part de la Institució Cultural del CIC.  Compta amb el reconeixement del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a centre educatiu privat de música i a més, ha estat reconeguda com a centre examinador del Trinity College London. Etapes educatives: nivell elemental; nivell mitjà: juvenil; adults i sènior.

Referències[modifica]

L'escola Thau de Sant Cugat, entre els 30 centres escollits per arrencar el projecte Escola Nova 21 [1]

Alumnes del Thau guanyen un Premi Ciutat de Sant Cugat amb un projecte d'una manta per als refugiats [2]

La Escola Thau cumple medio siglo de educación humanista [3]

La Institució Cultural del CIC se establece en Gràcia [4]

Enllaços externs[modifica]