Murder!

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaMurder!

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióAlfred Hitchcock Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióJohn Maxwell Modifica el valor a Wikidata
GuióAlfred Hitchcock i Alma Reville Modifica el valor a Wikidata
MúsicaJohn Reynders Modifica el valor a Wikidata
FotografiaJack E. Cox Modifica el valor a Wikidata
ProductoraAssociated British Picture Corporation Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorNetflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Estrena31 juliol 1930 Modifica el valor a Wikidata
Durada104 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Pressupost200.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enEnter Sir John (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Gènerecinema de ficció criminal, pel·lícula basada en una novel·la, drama i thriller Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0021165 Filmaffinity: 537425 Allocine: 12905 Rottentomatoes: m/1014396-murder Letterboxd: murder Allmovie: v33794 TCM: 84128 TV.com: movies/murder TMDB.org: 31930 Modifica el valor a Wikidata

Murder! és una pel·lícula britànica de 1930 dirigida per Alfred Hitchcock, basada en la novel·la Enter Sir John de Clemence Dane i Helen Simpson.

És una pel·lícula un poc peculiar, ja que materialitza la frontera entre el cinema mut i el cinema parlat. El cinema sonor encara estava en els seus inicis i no era considerat com una opció amb futur. La productora de la pel·lícula, que no desitjava córrer cap risc, imposà que fos muda. Hitchcock, en canvi, estava convençut de l'interès del cinema sonor, i rodà discretament algunes escenes amb so. La pel·lícula va sortir primer en versió muda i després en versió parcialment sonora, quan el futur del so va ser més evident. Aquesta última versió es cèlebre perquè Hitchcock fa ús per primera vegada de la veu en off per a que l'espectador escoltés el monòleg intern d'un personatge.

Els drets de la pel·lícula van ser obtinguts per la companyia francesa Canal+ el 2005, i dos anys més tard en va sortir al mercat una edició restaurada en DVD.

Argument[modifica]

Una actriu és descoberta sobre el cos assassinat d'una col·lega de la seva troupe, amb qui se sabia que havien estat enemigues, i no recorda què va passar.

Al seu judici, el jurat decideix que o bé és culpable o té esquizofrènia i s'hauria de penjar per tal que no ho torni a fer. Un membre del jurat, Sir John Menier, un conegut mànager d'actors, no n'està convençut i, utilitzant tècniques que ha après al teatre, investiga les circumstàncies del cas. Recluta Ted Markham i la seva dona perquè l'ajudin, i reexaminen l'escena del crim.

Sir John descobreix qui és l'assassí, i intenta aconseguir-ne una confessió. L'acció arriba a un clímax emocionant en el circ.

Repartiment[modifica]

Enllaços externs[modifica]