Resolució 802 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 802 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Pont de Maslenica
Identificador de llei o regulacióS/RES/802 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3163)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació25 gener 1993 Modifica el valor a Wikidata
TemaCroàcia
Llengua del terme, de l'obra o del nomllengües sinítiques Modifica el valor a Wikidata

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 802 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, fou adoptada per unanimitat el 25 de gener de 1993, després de reafirmar la resolució 713 (1991) i totes les resolucions pertinents posteriors i expressant les seves ofensives per part de l'Exèrcit Croat A les àrees protegides de les Nacions Unides, el Consell va exigir el cessament immediat de les hostilitats i la retirada de les forces croates de les zones.[1]

El Consell també va condemnar els atacs contra la Força de Protecció de les Nacions Unides (UNPROFOR), exigint que tornessin immediatament les armes confiscades de la Força als magatzems.[2] També va demanar a totes les parts i altres parts interessades que respectessin estrictament els acords d'alto el foc i el pla de manteniment de la pau de les Nacions Unides, inclòs el desmantellament i la desmobilització de les Forces de Defensa Territorial Sèrbia i altres unitats.

La resolució va expressar condolences a les famílies dels morts de la UNPROFOR, exigint que les parts a la regió respectin la seguretat de la Força. També va exigir que totes les parts cooperessin amb la Força de Protecció i permetessin que el trànsit civil utilitzés els passos a Maslenica i a Split.

Referències[modifica]

  1. Trifunovska, Snežana. Yugoslavia through documents: from its creation to its dissolution. Martinus Nijhoff Publishers, 1994, p. 1027. ISBN 978-0-7923-2670-0. 
  2. Schweigman, David. The authority of the Security Council under Chapter VII of the UN Charter: legal limits and the role of the International Court of Justice. Martinus Nijhoff Publishers, 2001, p. 100. ISBN 978-90-411-1641-3. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 802 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.