Resolució 889 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 889 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Distribució de la UNFICYP
Identificador de llei o regulacióS/RES/889 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3322)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació15 desembre 1993 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació de Xipre

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 889 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 15 de desembre de 1993. Després de recordar la Resolució 186 (1964) i altres resolucions pertinents sobre Xipre, el Consell va prendre nota d'un informe del Secretari General Boutros Boutros-Ghali i va estendre la mandat de la Força de les Nacions Unides pel Manteniment de la Pau a Xipre (UNFICYP) fins al 15 de juny de 1994.[1]

En les circumstàncies d'aleshores el Consell va assenyalar que no era possible actualitzar l'estructura i força de poder. Les autoritats militars de tots dos bàndols de la zona d'amortiment van dir que no s'havien produït més incidents al llarg de la frontera i van exhortar els països a reduir el nombre de tropes estrangeres a la República de Xipre. Van demanar a la República de Xipre que redueixi la despesa de defensa per ajudar a restaurar la confiança en el progrés de la pau, tal com es preveu en el «Conjunt d'idees».

Es va instar les autoritats militars de la República de Xipre i Xipre del Nord a iniciar converses sobre la prohibició de municions reals o d'altres armes que es mantenen a mà durant l'alto el foc, a més de prohibir el disparar armes a la vista o oïda de la zona d'amortiment de les Nacions Unides. Els líders d'ambdues comunitats van instar a promoure la reconciliació i la tolerància, tot afirmant que l'statu quo és inacceptable. Turquia i Grècia van donar suport a un conjunt de mesures que haurien de fomentar la confiança i ajudar a resoldre a la situació. A aquest efecte, es va demanar al Secretari General que informés al Consell, al final de febrer de 1994, sobre els resultats de les mesures de foment de confiança i que es revisés el futur del paper de les Nacions Unides a Xipre.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Boutros-Ghali, Boutros. Building peace and development: 1994 report on the work of the organization from the forty-eighth to the forty-ninth session of the General Assembly (en anglès). United Nations, 1994, p. 180. ISBN 978-92-1-100541-7. 

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 889 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.