Resolució 892 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 892 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Situació a Abkhàzia octubre 1993-gener 1994
Identificador de llei o regulacióS/RES/892 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Resolucions de l'ONU sobre Abkhàzia Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3325)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació22 desembre 1993 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Abkhàzia

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 892 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 22 de desembre de 1993. Després de reafirmar les resolucions 849 (1993), 854 (1993), 858 (1993), 876 (1993) i 881 (1993) sobre la guerra georgiana-abkhaz i la Resolució 868 (1993) sobre la seguretat de les forces de pau de les Nacions Unides, el Consell va discutir el desplegament final de 50 observadors militars a Geòrgia.[1]

El Consell va donar la benvinguda al memoràndum d'entesa entre Geòrgia i Abkhàzia, afirmant que l'augment de la presència internacional a la zona de conflicte ajudaria a garantir la pau.[2]

El Consell també va prendre nota de les converses celebrades a Moscou i la intenció de tornar a entrar en negociacions a Ginebra l'11 de gener de 1994 per resoldre el conflicte. Es van avançar en les converses i això va justificar el desplegament d'observadors militars addicionals de les Nacions Unides. Tanmateix, al mateix temps va expressar la seva preocupació per la situació humanitària a Geòrgia i pel nombre de persones desplaçades i refugiats.

Després d'aprovar el desplegament progressiu de 50 observadors militars, s'assenyala la intenció del Secretari General Boutros Boutros-Ghali d'enviar més observadors en cas de millorar la situació. El Consell revisarà el mandat de la Missió d'Observació de les Nacions Unides a Geòrgia (UNOMIG) basada en el progrés de les negociacions. En aquest sentit, es va instar a les parts a complir els seus compromisos en el memoràndum d'entesa i l'acord d'alto el foc i vetllar per la seguretat del personal de la UNOMIG, acollint amb satisfacció l'assistència de Rússia en aquest àmbit.

La resolució va concloure demanant la tornada dels refugiats i la prestació de l'ajuda humanitària a la població civil, mentre que els països donants van demanar que contribuïssin a l'apel·lació humanitària de les Nacions Unides.

Referències[modifica]

  1. United Nations, Dept. of Public Information. The United Nations and the situation in Georgia. United Nations, Dept. of Public Information, 1995, p. 6. 
  2. Tessitore, John; Woolfson, Susan. A Global Agenda: Issues Before the 49th General Assembly of the United Nations. University Press of America, 1994, p. 75. ISBN 978-1-880632-21-5. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 892 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.