Resolució 847 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 847 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Identificador de llei o regulacióS/RES/847 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3248)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació30 juny 1993 Modifica el valor a Wikidata
TemaAntiga Iugoslàvia
Llengua del terme, de l'obra o del nomllengües sinítiques Modifica el valor a Wikidata

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 847 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 30 de juny de 1993. Després de reafirmar la Resolució 743 (1992) i les resolucions posteriors relatives a la Força de Protecció de les Nacions Unides (UNPROFOR), el Consell va condemnar els atacs militars a Croàcia i Bòsnia i Hercegovina i va estendre el mandat de la UNPROFOR fins al 30 de setembre de 1993.[1]

Es va destacar la importància de buscar solucions polítiques als diversos conflictes en el territori de l'antiga Iugoslàvia, i garantir la confiança i l'estabilitat a la República de Macedònia. La integritat territorial dels Estats membres on la força de manteniment de la pau també va ser reafirmada pel Consell. La resolució també va demanar a totes les parts i altres interessats que arribessin a un acord sobre mesures de foment de la confiança a Croàcia, inclosa l'obertura d'un ferrocarril entre Zagreb i la ciutat costanera de Split, la carretera entre Zagreb i Županja, i l'oleoducte de l'Adriàtic, protegir el trànsit ininterromput a través de l'estret Maslenica, i la restauració del subministrament d'electricitat i aigua a totes les regions de Croàcia i les zones protegides de les Nacions Unides.[2]

El Consell va anunciar la seva determinació per la seguretat i la llibertat de moviment de la UNPROFOR, de conformitat amb Capítol VII de la Carta de les Nacions Unides, el seu mandat que es va estendre i al secretari general Boutros Boutros-Ghali se li va demanar un informe sobre l'aplicació de la resolució actual.

Referències[modifica]

  1. Bethlehem, Daniel L.; Weller, Marc The 'Yugoslav' crisis in international law: general issues. Cambridge University Press, 1997, p. 647. ISBN 978-0-521-46304-1. 
  2. Woodward, Susan L. Balkan tragedy: chaos and dissolution after the Cold War. Brookings Institution Press, 1995, p. 416. ISBN 978-0-8157-9513-1. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 847 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.