Resolució 826 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 826 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/826 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3213)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació20 maig 1993 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Cambòdja
Llengua del terme, de l'obra o del nomllengües sinítiques Modifica el valor a Wikidata

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 826 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, fou adoptada per unanimitat el 20 de maig de 1993. Després de recordar les resolucions 668 (1990), 745 (1992) i 810 (1993), el Consell va donar suport als cinc milions de cambodjans que es van inscriure per votar malgrat la violència i la intimidació i va tractar altres preparatius per a les pròximes eleccions.

Aprovant un informe del Secretari General Boutros Boutros-Ghali, el Consell va expressar el seu suport als preparatius per l'Autoritat Transitòria de les Nacions Unides a Cambodja (UNTAC), exigint que totes les parts compleixin amb els Acords de París i cooperar amb la UNTAC. També condemna la no cooperació amb els Acords de París i la interferència i els atacs contra personal de la UNTAC, expressant el seu suport a les mesures adoptades per aquests últims per protegir el seu personal.

Van donar suport als esforços de la UNTAC en la preparació de les eleccions, fent una crida a assegurar un ambient polític neutral propici per a la celebració d'eleccions lliures i justes i anunciant la seva intenció de donar suport als resultats de les eleccions, sempre que siguin lliures i justes. La resolució també argumenta que una manca de qualsevol de les parts en complir amb llurs obligacions en podria resultar mesures del Consell, Conscient que tenen la plena responsabilitat d'implementar els Acords de París.[1]

La resolució conclou demanant al Secretari General que informi sobre la celebració i el resultat de les eleccions, el comportament dels partits i noves mesures si calia assegurar el compliment per les parts.

Referències[modifica]

  1. United Nations, Dept. of Public Information. The United Nations and Cambodia, 1991–1995. United Nations, 1995, p. 308. ISBN 978-92-1-100548-6. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 826 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.