Resolució 822 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 822 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/822 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3205)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació30 abril 1993 Modifica el valor a Wikidata
TemaArmènia-Azerbaitjan
Llengua del terme, de l'obra o del nomllengües sinítiques Modifica el valor a Wikidata

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 822 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 30 d'abril de 1993. Després d'expressar la seva preocupació per la transició entre Armènia i Azerbaidjan, i la posterior escalada de forces armades i situació humanitària a la regió les forces d'ocupació en el districte de Kalbajar prop Nagorno-Karabakh a l'Azerbaidjan.[1]

El Consell insta les parts implicades a començar negociacions que posin fi al conflicte en el marc del procés de pau proposat pel Grup de Minsk de l'OSCE, abstenint-se de qualsevol acció que interrompi el procés. Encara que va reconèixer la participació d'Armènia, no acusen directament Armènia d'agressió.[2]

A continuació la resolució va demanar l'accés sense traves als esforços internacionals d'ajuda humanitària a la regió per alleujar el sofriment de la població civil a través d'ajuda humanitària, recordant a les parts que compleixin les seves obligacions sota el dret internacional humanitari. Va concloure demanant al secretari general, en consulta amb el president en exercici de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa, així com el president del Grup de Minsk, que informe al Consell de Seguretat.

Ambdues parts van acollir amb beneplàcit l'adopció de la resolució.[3]

Referències[modifica]

  1. Europa Publications Limited. Eastern Europe and the Commonwealth of Independent States, Volume 4. 30th. Routledge, 1999, p. 176. ISBN 978-1-85743-058-5. 
  2. Keesing's World News Archive «Apr 1993 – New Armenian offensive». Keesing's World News Archive. Keesing's Worldwide, LLC, 39, 1993, pàg. 39,424.
  3. Croissant, Michael P. The Armenia-Azerbaijan conflict: causes and implications. Greenwood Publishing Group, 1998, p. 89. ISBN 978-0-275-96241-8. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 822 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.