Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Infotaules que xuclen de Wikidata

18
Resum per Paucabot

Presentació d'aquesta novetat.

Paucabot (discussiócontribucions)

En el marc del Viquiprojecte:Adaptació de plantilles a Wikidata/infotaules, ja tenim unes quantes infotaules que agafen dades de Wikidata i que podeu anar afegint als articles.

La idea és afegir, p.e., {{Infotaula de persona}} als articles de biografies que no tenguin cap infotaula (vegeu Tema:T3orhh6ydlt9a7f0). Si hi ha moltes dades a Wikidata, us les importarà i si no, permetrà detectar fàcilment des de Viquipèdia quins articles tenen poques dades a Wikidata. Jo crec que és bo en ambdós casos. Això sí, si veim que un article no importa res de Wikidata, crec que almanco hi hauríem de posar un statement perquè la infotaula no estàs completament buida. Ara, això és més fàcil a gràcies a l'enllaç que hem posat a baix de les infotaules que diu modifica dades a Wikidata.

També podeu fer el mateix amb programes informàtics ({{Infotaula de programari}}), entitats ({{infotaula d'organització}}) i llocs geogràfics ({{indret}}), entre d'altres.

Uns quants exemples: Edgar Rubin, QEMU, Banc Agrícola i Comercial i Brickebacken.

ESM (discussiócontribucions)

Visca!!! Bona feina!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No oblideu la {{infotaula edifici}}. Sota el seu innocent nom amaga la capacitat de tractar castells, gratacels, palaus, esglésies, refugis (de muntanya i antiaeris), pavellons esportius i estadis i....edificis en general, és clar. El millor de tot és que li posa mapa i recupera totes les proteccions patrimonials de WD sense posar cap paràmetre addicional. Per cert, la {{indret}} esmentada pel Paucabot també tracta les proteccions patrimonials, ja que hi ha una bona colla d'espais naturals que són Patrimoni de la Humanitat i quedava lleig anomenar-los "edifici".

Després de la darrera ampliació està a punt d'integrar la {{Patrimoni de la Humanitat}} i la {{infotaula patrimoni cultural}} que té 20.000 articles.

La bona feina, com sempre, és col·lectiva, però cal esmentar la saviesa del @Vriullop per fer-nos eines que permeten recuperar WD més fàcilment.

Townie (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Molt bé, @Townie.

Estaria bé mirar el nivell de similitud-fusionabilitat que té amb una colla que estava guardant per assaltar-les en quan tingués un foradet. En concret:

Ho dic per concentrar esforços, ja que la "infotaula d'organització" que em semblava una bona candidata a fer de "base" (per endreçada i rica en paràmetres) ja l'ha començat a modificar el @Paucabot. Ja sé que us excita veure el miracle que suposa xuclar de WD i que s'ompli sola, però si prèviament s'han ajuntat les similars (segurament creades al seu dia per la mateixa febre productora que tots tenim quan som viquipèdicament joves), llavors la satisfacció és enorme.

Salut !.

Pacopac (discussiócontribucions)

Excel·lent treball! Gràcies per tot el que feu!

Un detall, a Refugi Font Ferrera les coordenades són correctes, el refugi és al terme de La Sènia al Montsià, però el mapa que figura és del País Valencià no el de Catalunya, com es pot solventar? Gràcies.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Pacopac, dient-li manualment el nom del mapa que ha d'agafar (mapa_nom=Catalunya). La resta de paràmetres, si ja estan bé, no cal indicar-li.

Jey (discussiócontribucions)

Grandíssima feinada! Personalment ja faig servir extensament moltes d'aquestes taules en els articles que creo (la meva preferida és Infotaula d'obra artística, vegeu l'exemple a Retrat de Lluís XIV) Un parell de temes:

- En algun moment un bot podria passar per substituir les inclusions sense paràmetres i canviar-los per paràmetres en blanc, per si de cas algú vol completar-los, una cosa és que els agafem de Wikidata i l'altra és que renunciem totalment a fer-los localment

- Aquest any podríem afrontar les infotaules geogràfiques? Per demanar que no quedi! :)

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Jey El tema bot és una assignatura pendent que dubto que aprovi. Per tant, en soc depenent i sempre haig de pidolar. Un dels problemes estètics que té la concentració d'infotaules és que repleguen molts paràmetres que mai ningú farà servir a l'hora. Ara bé, el que dius seria ideal, per posar paràmetres prou comuns i que no tenen pinta d'aparèixer mai dins WD. Pel mateix preu, el bot podria bescanviar els noms dels paràmetres antics pels nous deixant nets i polits els articles anteriors. Aquesta darrera feina la van fer -parcialment- uns bots del @Pere prlpz i l'@Arnaugir, però veient l'esgotament en que varen acabar els seus autors, tot fa pinta que no els tornaré a enredar. Si vols fer campanya, compta amb el meu suport.

Pel que fa a les geogràfiques, no són el meu target a curt per dues raons:

a) tot i que són esotèriques, funcionen en milers d'articles.

b) Crec que hem de fer un salt en el tema mapes en la línia que s'apuntava a Tema:T085xpc3xh8cwt4h. Quan algú s'hi posi i ho converteixi en una eina fàcil d'invocar, li podrem fer un repàs a aquestes i a les que acabem de migrar, aconseguint un salt espectacular respecte a la resta de WP.

Salut !

Ferran Mir (discussiócontribucions)

Hola a tots: És fantàstic... Una bona forma d'estalviar feina: el que ja és a WD, no cal posar-ho! M'he mirat uns quants científics que tenien la infotaula científic i he vist que els registres d'autoritat surten dins de la infotaula, lo qual està molt bé, però al peu de l'article, quasi tots ells tenien la plantilla autoritat, i ara els registres d'autoritat surten dues vegadas: a la infotaula i al peu de l'article. Potser caldria eliminar aquesta plantilla de tots els articles que ja tenen l'infotaula científic.

Salut!

Amadalvarez (discussiócontribucions)
TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Un dubte: infotaules com "Museu" podrien ser fusionables amb les que ja "funcionen", com la d'organització?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@TaronjaSatsuma Has encertat de ple. Mira el meu full de ruta de transformació d'Infotaules i veuràs que el pla és incorporar els paràmetres d'activitat temàtica corresponent a la infotaula d'organització i ja estaria. Gràcies.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Gràcies a tu. A poc a poc. A vore si enguany es pot fer un taller per a fer infotaules en condicions ;)

Jey (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ara, si. Gràcies