Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Paucabot (discussiócontribucions)

A la majoria d'entitats, llocs i persones, tenim la web oficial al peu de l'article, però la tenim repetida, en molts de casos, amb el que posa a la infotaula.

Creis que es podria retirar d'Enllaços externs per redundant o bé que és útil perquè molta gent la hi espera trobar allà a baix?

Si es decidís fer-ho, hi hauria uns 7000 articles on ho podria fer el bot ja que usen la plantilla {{Oficial}}. La resta, els hauríem de fer manualment.

Origen de la discussió: Tema:V9176rc2q27ub9nq.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si hi ha una secció d'enllaços externs, aquesta secció hauria d'incloure el web oficial encara que sigui redundant amb la infotaula.

I com que si ho fem així molts lectors s'acostumaran a buscar el web oficial en aquesta secció, val més que també l'hi deixem quan no hi hagi cap altre enllaç.

Aleshores jo ho deixaria com està tot i la redundància.

Jarashi (discussiócontribucions)

Coincideixo amb el Pere...

Pere prlpz (discussiócontribucions)

M'he mirat alguns articles a la Viquipèdia en anglès (tampoc gaires) i els que tenen web oficial la repeteixen a la infotaula i als enllaços externs, amb una excepció de cada tipus (un només als enllaços externs i l'altre només a la infotaula).

Paucabot (discussiócontribucions)
Judesba (discussiócontribucions)

Jo estic d'acord amb en Pere i en Jarashi de deixar-la pels motius exposats. Per cert, Pere: a enwiki ho deixen tot a enllaços externs; fins i tot IMDb i tota la resta que hem estat retirant darrerament.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Em sembla que duplicar-ho tot seria massa. Entenc que el web oficial, si n'hi ha, és especial.

Judesba (discussiócontribucions)

No em referia a duplicar-ho tot, Pere, perdona. Em refereixo a que comentes que allà hi tenen el web oficial, però és que també hi tenen tota la resta. Que nosaltres ho estem simplificant, però que sí que estic d'acord a deixar-hi el web oficial (duplicat).

Paucabot (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

El web oficial no m'importa que estigui a tots dos llocs; no tinc clar si per aquells que ara no ho tinguin li hem de posar a EE amb un bot, o simplement donem per bona la doble ubicació de forma optativa.

Per la resta de codis de xarxes i plataformes, si és mostra a la infotaula, m'estalviaria posar-lo a EE.

Flamenc (discussiócontribucions)

Jo penso que la millor solució és la infotaula amb wikidata, i no continuar a posar-la amb els enllaços externs. Si la pàgina web canvia, amb wikidata ho tenim tot actualitzat. Ja he vist prou enllaços morts, no hi ha cap raó per duplicar aquesta info. És el mateix que fem amb coordenades. En limitar els apartats, sobretots aquells que només tenen una línia, augmentem la lisibilitat i la tranquil·litat tipogràfica.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Fer servir Wikidata és compatible amb tenir el web als dos llocs. Només cal que la plantilla {{Oficial}} agafi l'adreça de Wikidata si no la té en local.

Medol (discussiócontribucions)

Com a norma general, si només hi ha una web que clarament és la oficial, a mi em sembla preferible que estigui a la infotaula i que no estigui a la part inferior de l'article. No estic d'acord en duplicar la informació, facin el que facin en anglès o altres llengües. Dit això, em semblarà bé el que es decideixi.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Per mi la solució ideal és tenir una plantilla que inserti el web oficial llegint-lo de Wikidata, i posar aquesta plantilla a la secció d'enllaços externs. Similar al que fa {{IniciBio}}.

Paucabot (discussiócontribucions)

He afegit a la plantilla la importació de WD. Ara, ja hi ha 6729 articles als quals es podria llevar el paràmetre de la plantilla.

Judesba (discussiócontribucions)

No em sembla malament el que diu en @Pau Colominas. De pas, comentar que no em sembla correcta la manera com es presenta "IniciBio": només posa la localitat i la data; o sigui, que no surt ni la comarca (en el cas dels Països Catalans) ni l'estat o província (EUA, Canadà, etc), i si encara no tenim l'article de la localitat surt un petit llapis al costat. Podem fer algun canvi al respecte?

Pau Colominas (discussiócontribucions)
Judesba (discussiócontribucions)

Gràcies, Pau, però a la discussió no hi diu res del que jo comento de la localitat. :-/ Ja trasllado el meu comentari allà, de tota manera. Salut!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Mirem d'obtenir un resum. Podeu votar editant aquest missatge i posant-lo sota les opcions, sense comentaris per fer-ho curt. Si voleu explicar alguna cosa, ho poseu en una entrada diferent a aquesta.

Disculpeu el format, però això del flow fa males passades. Merci,:

Afegir l'accés a WD dins {{Oficial}}:

A favor

En contra

  • .@Medol Només posaria una web oficial al cos de l'article en cas que diferís de la importada per wikidata.
  • .

Permetre mantenir els webs que hi ha a EE, sense ampliar-los massivament ni eliminar-los:

A favor

En contra

  • @Medol Quan estiguin a WD i per tant a la infotaula penso que es poden treure.
  • .

Duplicar els webs a EE de forma sistemàtica:

A favor

En contra

Eliminar els webs a EE de forma sistemàtica:

A favor

  • .
  • .
  • .

En contra

Eliminar els webs oficials a EE redundants:

A favor

En contra

Medol (discussiócontribucions)

Jo no sé on he de votar, simplement votaria a eliminar la web oficial del cos de l'article i que només estigués a la infotaula. Tota la resta no ho entenc.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Medol 1) Vols eliminar les que actualment hi ha o, 2) simplement no posar-ne de noves ?.

En el 1er. cas, has de votar a favor d' "Eliminar els webs oficials a EE (enllaços externs) redundants".

SI la resposta és la segona (no posar-ne de noves), has de votar a favor d' "Permetre mantenir els webs que hi ha a EE, sense ampliar-los massivament ni eliminar-los"


Disculpa si no s'entenia.

Medol (discussiócontribucions)

Gràcies, no sabia que EE era enllaços externs. I la primera pregunta què vol dir? Afegir l'accés a WD dins {{Oficial}}. Potser aniria bé algun exemple de com quedaria.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

La plantilla Oficial és la que s'utilitza habitualment per posar la web als EE, però no accedeix a WD i, per tant, no recupera canvis quan la web es modifica i ningú l'actualitza manualment. La proposta feta per @Pere prlpz és que n'obtingui la info des de WD i així la informació serà coincident amb la infotaula.

Medol (discussiócontribucions)

Vaja, jo penso al contrari, que la plantilla oficial té sentit en tot cas quan difereix del que hi ha a la infotaula... ara voto doncs. gràcies

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Medol, em sembla que estàs confonen WD amb infotaula.

La discussió sencera s'ha basat en:

  • a WD ja hi són les webs i probablement millor actualitzades
  • a la Infotaula ja hi surten sempre
  • a EE hi havien webs posades manualment amb {{oficial}} que A) estaven duplicant una informació que ja es mostrava a la infotaula i B) podien dir coses contradictòries amb la infotaula.

Sobre aquests 3 punts anteriors no hi ha discussió, és una mera constatació.

La votació és per determinar: si les deixem com estan, si les traiem totes, si les dupliquem sempre i si {{oficial}} ha d'agafar WD per no contradir-se amb el que mostra la infotaula.

Ho has entès ?, doncs revisa les votacions a veure si et quadra.

Judesba (discussiócontribucions)

@Amadalvarez, a veure si ho estic entenent bé, que amb tantes opcions i tecnicismes vull tenir-ho clar:

1. Afegir l'accés a WD dins {{Oficial}} ---> vol dir que la plantilla {{Oficial}} d'"Enllaços externs" connecti amb les dades de WikiData i, per tant, s'actualitzi automàticament?

2. Permetre mantenir els webs que hi ha a EE, sense ampliar-los massivament ni eliminar-los ---> et refereixes a tots els enllaços que surten a "Enllaços externs" d'un article? Si és així, crec que això no es pot controlar.

3. Duplicar els webs a EE de forma sistemàtica ---> que tinguem el lloc oficial tant a "Enllaços externs" com a la infotaula, o parles de tots? Novament, no em semblaria viable; hi pot haver un enllaç a una entrevista o una publicació relacionada.

4. Eliminar els webs a EE de forma sistemàtica ---> estàs parlant de tots els enllaços d'"Enllaços externs"? Mateix motiu anterior.

5. Eliminar els webs oficials a EE redundants ---> eliminar-los d'"Enllaços externs" i que surtin només a la infotaula, imagino? Com les icones de cinema i xarxes que hem fet, oi?

Gràcies pels teus comentaris. M'esperaré a votar.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

@Judesba En el context d'aquesta discussió "web" es refereix al web oficial del subjecte de cada article, que ja és a Wikidata i apareix automàticament a la infotaula. La discussió és bàsicament sobre si també ha d'aparèixer a la secció d'enllaços externs.

Ningú està parlant de portar tots els enllaços externs a la infotaula (amb l'excepció de les bases de dades i xarxes socials que ja hi són i que ningú discuteix, i del web oficial, que és el tema del fil).

Judesba (discussiócontribucions)

Gràcies, Pere, perque clarament entenia diversos enllaços de cada article, i no el web oficial de tots els articles.

Judesba (discussiócontribucions)

Segueixo sense entendre dues de les preguntes:

2. Permetre mantenir els webs que hi ha a EE, sense ampliar-los massivament ni eliminar-los ---> què significa ampliar-los massivament o eliminar-los? En què es distingeix de les altres propostes?

5. Eliminar els webs oficials a EE redundants ---> què significa eliminar els redundants? En què es distingeix de les altres propostes?

Cada vegada que m'ho llegeixo ho trobo igual de confús.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Eliminar els webs oficials a EE redundants no era entre les opcions originals de la proposta. Algú la va afegir, però a la pràctica és el mateix que Eliminar els webs a EE de forma sistemàtica. Si hi ha una diferència de matís pot ser pels casos que hi hagi dues webs oficials diferents, però això són casos especials que s'haurien de discutir a banda. Potser qui va posar aquesta opció ho pot explicar millor.

Permetre mantenir els webs que hi ha a EE, sense ampliar-los massivament ni eliminar-los vol dir deixar-los com està i que cadascú faci manualment el que li sembli. Amb les altres opcions (posar el web oficial només a la infotaula o posar-lo a la infotaula i a enllaços externs) la conclusió lògica és implementar amb un bot el que es decideixi. Aquesta opció és per qui no vulgui bots remenant els enllaços als webs oficials, ni editors humans traient-los ni posant-los sistemàticament a la secció d'enllaços externs.

Paucabot (discussiócontribucions)

Aquest algú que va afegir la nova opció vaig ser jo i, evidentment, ho vaig fer perquè vaig considerar que no era el mateix cas. La interpretació que en faig jo és que eliminar els webs de manera sistemàtica vol dir eliminar-los tots i l'opció que jo vaig proposar va ser eliminar només els que ja fossin a la infotaula.

88.3.39.80 (discussiócontribucions)

Si hi ha webs oficials diferents a la infotaula i als enllaços externs normalment només una d'elles serà adient, ja sigui perquè una estigui equivocada o perquè hi hagi versions regionals o lingüístiques del web oficial, tot i que les excepcions són possibles. Aleshores jo entenc que eliminar sistemàticament els webs oficials vol dir eliminar automàticament els redundants quan es pugui i resoldre el conflicte quan els webs oficials siguin diferents.

I entenc també que eliminar-los tots vol dir eliminar-los (els que s'eliminin) després d'haver-los traslladat a Wikidata per que surtin a la infotaula, com s'ha fet amb els enllaços a les xarxes socials i a les bases de dades de cinema.

O sigui, diria que estem d'acord i que estem posant opcions redundants a la votació.

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo no donava per suposat que primer es traslladarien a Wikidata, perquè no ho deia per enlloc i, per tant, crec que no era una opció redundant. Si es detalla el que tu dius, crec que sí que estarem dient el mateix.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

L'anònim sóc jo, però amb flow no puc editar la signatura.

Yuanga (discussiócontribucions)

Per coherència amb les altres edicions que s'estan duent a terme s'haurien de treure els enllaços redundants als enllaços externs i mantenir els de wikidata (vegeu aquest cas).

Resposta a «Web oficial al peu de l'article?»