Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Homogeneitzar les entrades dels municipis valencians

52
Benicarlando (discussiócontribucions)

A diferència de Catalunya o les Illes, on es fa una referència al municipi respecte al territori on està amb el topònim (Catalunya i en el cas de les Illes: Mallorca, Menorca o Eivissa) respecte al País Valencià trobem dos models, un on diu "municipi o localitat del País Valencià" i un altre on diu "municipi valencià/localitat valenciana", amb la qual cosa es trenca amb l'homogenització que demana el llibre d'estil respecte als municipis valencians i respecte a la resta de municipis. Cal recordar a més a més, que han anat substituint-se en alguns municipis aquesta homogenització primerenca al llarg dels anys, on la majoria de municipis valencians, com es feia a la resta, feien referència al topònim del territori on pertanyen.

Paucabot (discussiócontribucions)

No em sembla malament homeogenitzar, però per fer-ho, no veig perquè només ens hauríem de centrar només en Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Hauríem de mirar tota la casuística i no només una part. Per exemple, la cerca "és un municipi italià" dona més de 2000 articles ...

Paucabot (discussiócontribucions)
Benicarlando (discussiócontribucions)

Siga com siga el topònim crec que és més adient, el gentilici sempre porta maldecaps, direm municipi nord-coreà i municipi sud-coreà?

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo no hi veig el problema en cap d'aquestes dues denominacions que indiques.

Benicarlando (discussiócontribucions)

De veritat no trobes problema en dir "ciutat estatunidenca" o "nord-americana"? La majoria d'articles si et fixes fan referència al topònim. També la majoria de Viquipedies.

Paucabot (discussiócontribucions)

No, no hi veig cap problema.

Crec haver fet qualque consulta similar a Enric i diria que va dir que era equivalent i ja està (que em rectifiqui si no és exactament així).

Enric (discussiócontribucions)

Estatunidenc i nord-americà són equivalents, tot i que nord-americà pot fer referència, genèricament també, a tot allò relatiu a l'Amèrica del Nord (que inclou els Estats Units, sí, però també el Canadà, Grenlàndia i, segons com, Mèxic). Amb valencià passa si fa no fa el mateix, o pitjor: pot fer referència a la ciutat de València, a la província de València o al País Valencià. Per tant, per definir situacions administratives sobre a quin territori (país, estat, província, regió, comarca, illa, departament... el que sigui) pertany un municipi, o un barri, jo seria més partidari de posar el nom de l'ens territorial a què ens vulguem referir: un municipi del País Valencià, un municipi de Menorca, un municipi d'Eslovàquia, un municipi de la Segarra, un municipi de la Llombardia, un municipi de la província de Lleó, un barri de Girona... que no pas un municipi valencià, un municipi menorquí, un municipi eslovac, un municipi segarrenc, un municipi llombard, un municipi lleonès, un barri gironí... Ara, això no treu que no siguin equivalents, però quan els gentilicis són ambivalents seria millor decantar-se per aclarir el terme específic a què fan referència, és una manera més efectiva de desambiguació. Tot i que també és veritat que si digués "Sant Vicent del Raspeig és un municipi valencià" i "valencià" enllacés amb "País Valencià", la desambiguació queda clara des d'un primer moment (sempre que hi cliquem a sobre, és clar; si no, no).

Benicarlando (discussiócontribucions)

Estic d'acord amb el que dius. El terme valencià és confús perquè pot tenir tres significtas, per això pense que és millor el topònim. Però no és l'únic cas, pot passar a molts llocs del món i per això trobe més correcte el topònim ja que mirem d'unificar totes les entrades i generalitzar-ho.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Al meu parer és innecessari, a no ser que el que es vulga aconseguir amb la proposta siga tindre guerres d'edicions entre els que demanen País Valencià i els que demanaran Comunitat Valenciana.

Si l'objectiu és homogeneïtzar, a favor que es faça utilitzant el gentilici i no el nom del país (Txèquia o República Txeca?, els alemanys són "d'Alemanya federal" o alemanys només?) etc, etc...

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Per cert, amb les biografies el criteri és exactament el mateix que ací es vol eliminar: s'utilitza el gentilici i no el nom del territori.

Benicarlando (discussiócontribucions)

La guerra d'edicions la tindràs també a les localitats "alacantines" i "castellonenques" que et canviaran valencià per Comunitat Valenciana. És igual usar Txèquia o República Txeca i Alemanya no sé quin problema li veus. Respecte a les biografies són de persona i és una altra qüestió a més que no hi ha cap que en faça referència al topònim.

Túria (discussiócontribucions)

Com vaig comentar a la corresponent petició als administradors, hi ha vegades (sovint) que resulta molt més còmoda la lectura de la introducció de l'article si es refereix com a "municipi valencià", especialment quan a continuació per exemple es parla de que és "el quart més poblat del País Valencià". Les reiteracions són absurdes, i és més que evident que al dir municipi valencià es tracta d'un municipi situat al País Valencià.

D'altra banda, invocar a una possible guerra d'edicions és absurd: la majoria de guerra d'edicions que pateixen estos articles és precissament respecte el mot "País Valencià". Desenes i desenes d'edicions anònimes que durant anys hem revertit. Però és convenient que es parle de possibles guerres d'edicions, ja que precissament amb l'adjectiu "valencià" es guanya en consens (és més inclusiu respecte la denominació del territori) i en vertebració del País Valencià (Oriola és tan valenciana com Xàtiva o Benicàssim). La guerra d'edicions que es menciona respecte les províncies no pot tindre lloc simplement perquè en el Llibre d'estil està recollit que són les comarques i no les províncies les que han d'aparèixer.

Respecte la possible confusió amb la ciutat, província i país homònims: no, amb valencià no passa el mateix que amb nord-americà. El terme "valencià" fa referència a tot el País Valencià, i per a articles sobre/respecte la ciutat de València s'empra sempre "de València" i molt sovint "de la ciutat de València", però no s'empra el terme "valencià". La província de València directament no s'esmenta mai.

Per tant, no veig la possible confusió i de fet crec que és una fórmula convenient i adient per a dos coses complicades d'assolir en molts articles: facilitar la lectura i evitar guerres d'edicions.

Benicarlando (discussiócontribucions)

No cal reiterar i dir que una població és valenciana per dir després que és el quart municipi del País Valencià, com es fa a Bilbao, per exemple. A més a més, s'està centrant el tema als municipis valencians quan ja s'ha comentat que ha de ser general. En l'exemple d'abans i la majoria dels bascos, per posar un topònim semblant, diu País Basc i en la majoria de municipis de la Viquipèdia hi ha el topònim.

El tema reversions és absurd, trobarem gent que pose "Espanya", que pose la província quan ens movem amb les comarques... no s'evitarà això igualment. Ningú nega que totes les poblacions siguen valencianes, parlem d'una altra cosa, d'homogenitzar i unificar, i potser també d'evitar confusions. I el terme valencià les pot portar. Per a un lector no valencià o no familiaritzat amb la geografia, el terme usat el pot portar a una confusió "provincial". Això a banda, el més important, parlem de que els articles de municipis valencians no han de ser diferents de la immensa majoria de municipis del món.

Túria (discussiócontribucions)

No he sigut jo qui ha tret el tema de les guerres d'edicions. En molts casos, l'adjectiu "valencià" ha sigut una fórmula inclusiva per a l'apartat introductori de l'article, que com bé sabem és el que habitualment es vandalitza. Una forma inclusiva, que evita vandalisme i controvèrsia en les introduccions, i una forma clara, perquè és evident que porta implícit que pertany al País Valencià. El terme País Valencià hi apareix constantment a tot el text i a la infotaula, estem parlant solament de la primera frase de l'article.

És evident que el cas del nom del País Valencià és ben diferent al de la resta de països. I ens agrade o no, és controvertit. Per això tenim un article anomenat Denominacions del País Valencià (i un tema controvertit explicant per què utilitzem esta denominació), i no ho tenim amb denominacions del País Basc o d'EUA.

Sincerament, l'argument de la confusió no el veig. Som la Viquipèdia en català i cap lector catalanoparlant va a deixar d'entendre quelcom perquè hi posa "municipi valencià" i no "municipi del País Valencià". No pot portar a la confusió "provincial" perquè no s'hi esmenten mai les províncies. I tampoc pot portar a una confusió "local", ja que si es parla d'un "municipi valencià" no es pot entendre una referència a la ciutat de València, ja que esta mateixa ja és un municipi. En tot cas, hi hauria dos possibles confusions: que siga "valencià" de la ciutat de València o que siga "valencià" del País Valencià (). Com he dit adés, quan s'empra el terme "valencià" es fa referència a tot el País Valencià, exactament que s'empra en biografies. I per a articles sobre/respecte la ciutat de València s'empra sistemàticament "de València" i molt sovint "de la ciutat de València", però no s'empra el terme "valencià". Per tant, és ben evident la diferència.

Benicarlando (discussiócontribucions)

I on està escrit que l'ús del topònim siga exclussiu per a València i la resta de valencians no tingam dret d'usar el topònim? Els lectors que saben? A banda de que hi ha articles de llocs o persones de València que posa valencià, no és cert que s'use sempre "de València" o "de la ciutat de València"... A més a més, no es tracta d'això i esteu centralitzant-lo al País Valencià, es tracta d'unificar tots els articles de la Viquipèdia.

Túria (discussiócontribucions)

D'acord amb estandaritzar-ho i sistematitzar-ho (de fet considere que aquesta podria ser una fórmula convenient per a la resta d'articles), però és evident que en el cas del País Valencià és evident que estem tractant d'un cas especial perquè no emprem la denominació oficial (com sí fem a la resta). Com he dit adés, tenim un article anomenat Denominacions del País Valencià i un tema controvertit explicant per què utilitzem esta denominació, i en canvi no ho tenim amb denominacions del País Basc, de les Illes Canàries o d'EUA. Crec que també es tracta de buscar cert consens i una fórmula que siga com més inclusiva millor pot ajudar.

No estem parlant de canviar la forma de referir-nos al País Valencià, sinó de mantindre una forma alternativa que evita vandalisme i controvèrsia en la primera frase de la introducció. I que a més és una forma clara, perquè és evident que porta implícita la pertinença al País Valencià. El terme País Valencià ja hi apareix constantment a tot el text i a la infotaula.

Ningú no parla de drets a usar un topònim o d'altre, ni que un topònim siga exclusiu. D'altra banda, a l'enorme majoria d'articles sobre llocs de la ciutat de València posa "de la ciutat de València" o "situat a València" (a tall d'exemple: Església de Sant Agustí (València)). En qualsevol cas, per al nostre cas estem parlant de la fórmula "municipi valencià" que no pot portar a cap confusió amb la ciutat de València (no hi ha municipis dins de municipis). D'altra banda, a totes les biografies ja s'empra sistemàticament el gentilici.

Crec que en definitiva "municipi valencià" és una fórmula convenient, inclusiva i adient per facilitar la lectura de la introducció i per evitar guerres d'edicions absurdes.

Benicarlando (discussiócontribucions)

Nosaltres usem País Basc que tampoc és la denominació oficial de la Comunitat Autònoma basca que és Euskadi. No li veig el problema, tampoc el d'un suposat vandalisme que no té que perquè ser major d'aquell que posa "Espanya" o la província corresponent.

Tampoc és cert que a totes les biografies s'use el terme valencià com afirmes, com a exemple l'article de Carles Enguix. Hi ha municipis on posava País Valencià des de la seua creació i no hi ha hagut cap vandalisme i biografies on no s'usa el gentilici valencià.

Estàs insistint en centrar el tema en el cas valencià i es tracta de fer un llibre d'estil per unificar i homogenitzar. Al nostre entorn s'usa, tant Catalunya com a Mallorca, per referir-se als municipis el topònim i a molts (inmensa majoria) dels municipis del món.

La diferència amb les biografies és que pot haver personatges nascuts fóra del País Valencià, que siguen valencians perquè han nascut fóra per atzar o se'n consideren i té sentit, però les poblacions valencianes estan situades físicament i geogràfica a un territori concret i ningú les pot modificar o deixar de considerar-les valencianes. Per tant, jo trobe més adient el topònim pels municipis i el gentilici per les biografies, que és com es fa a la majoria d'articles de la Viquipèdia.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Com ha quedat el tema? Si no hi ha consens, caldria que un administrador revertira a la versió inicial.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Tot i que la participació dels administradors seria benvinguda (per ampliar la base de consens), per revertir no cal un administrador.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Caldria que hagueren actuat "d'ofici". Són ells i els "reversors ràpids" els que tenen les ferramentes per a fer-ho còmodament.

Túria (discussiócontribucions)

Sí, la llàstima són les edicions posteriors a l'edició massiva inicial. Entenc que revertir és complicat, havent d'anar molt amb compte cas a cas, i seria millor canviar la frase introductòria dels articles que foren editats.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Crec que no, si no hi ha cap dada que es creue (no ho crec), un usuari amb les ferramentes adequades ho pot fer ràpidament.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Pots preguntar als administradors, però diria que les ferramentes hi fan poca diferència. L'única que aquí pot ajudar és el botó de revertir, però senzillament estalvia un clic respecte el de desfer, que en necessita dos, i en edicions que cal mirar no és una gran diferència.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Arribo tard, però d'acord amb que homogeneitzar no vol dir fer servir sempre la mateixa expressió per dir el mateix. Entre expressions sinònimes, deixem la que hagi triat l'editor que l'hagi escrita si no és que hi ha una bona raó per canviar-la (i aquí no n'ha sortit cap). La raó d'homogeneitzar s'aplica tan poc en aquest cas com en els dels que volen homogeneitzar posant només "dacsa" o només "blat de moro" a tot arreu.

I d'acord amb que s'hauria d'haver revertit al començament. Ara hi ha el risc que s'hagin fet edicions posteriors i revertir sigui una feinada.

Túria (discussiócontribucions)

Efectivament, caldria revertir els canvis.

En qualsevol cas, també es podria fer municipi a municipi manualment, ja que després de dos mesos probablement hi haurà edicions posteriors en molts dels casos.

Benicarlando (discussiócontribucions)

No veig perquè s'han de revertir els canvis, aquests s'han normalitzat i de fet la principal raó per la qual es criticava el canvi, que era una font possible de vandalisme que portaria a canviar País Valencià per Comunitat Valenciana ha segut pràcticament nul·la. I per cert, moltes d'elles -la majoria- van ser recuperades de les les versions originals dels diferents editors al crear els articles, que van usar la fórmula "ciutat o municipi del País Valencià". Només cal comprovar-ho.

Túria (discussiócontribucions)

Senzillament, perquè vas emprendre una acció d'edició visual massiva (sense aportar-ne res als articles en qüestió) de desenes i desenes d'articles sense consultar-ho ni consensuar-ho amb ningú. Aquesta edició és de fa uns dies, per cert.

Benicarlando (discussiócontribucions)

Simplement vaig posar el que posava en els articles originals i que al llarg del temps, sense consultar-ho ni consensuant amb ningú, s'ha modificat, i que a més a més trencava amb el criteri de la resta d'articles sobre municipis valencians que no vaig tocar (per tant ja no és massiva) i amb el de la resta dels del nostre entorn, Catalunya i Illes Balears.


El vandalisme és ínfim, però és que l'edició que poses originalment dèia això precissament, jo no l'he modificada, vaig reposar el criteri inicial i portava 12 anys amb aquest vandalisme ínfim i sense cap problema.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)
TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)
TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Gràcies Pau.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

S'han tornat a fer canvis no consensuats.

Benicarlando (discussiócontribucions)

No, els canvis no consensuats els has fet tu sense cap consens.


Jo vaig fer el darrer argument que ningú va contestar i tu et vas proclamar el dret de demanar revertir-ho a una sèrie d'usuaris que no van fer-ho, òbviament perquè no hi havia consens, i finalment ho has fet tu mateix amb traïdoria i premeditació. Torne a repetir, si mireu la majoria d'articles originals aquesta és la forma que s'usava fins que poc a poc es va anar canviant, forma que era la mateixa que la dels municipis de Catalunya.

Túria (discussiócontribucions)

De nou, una nova acció d'edició visual massiva (sense aportar-ne res als articles) de desenes de municipis, sense consultar-ho ni consensuar-ho amb ningú. Com es va comentar fa uns mesos, homogeneitzar no vol dir fer servir sempre la mateixa expressió per dir el mateix.

Demane per favor la reversió de nou de les edicions massives abans que es facen edicions posteriors i torne a ser una gran feinada innecessària, gastant ganes i temps que podríem invertir en millorar els articles en qüestió.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Només per deixar-ho clar: el consens és el que diu a la pàgina corresponent. En el cas que no hi haja consens (i ací no n'hi ha), s'hi aplica el següent: En discussions sobre afegir, modificar o eliminar material en articles, la manca de consens normalment implica el manteniment de la versió de l'article tal com estava abans de la proposta o de l'edició discutida.

Per la qual cosa, procedisc a revertir a la versió anterior a les edicions discutides, tot esperant a un acord.

Benicarlando (discussiócontribucions)

L'edició massiva es produeix els dies 28, 29, 30 i 31 d'agost. sense cap consens, el meu darrer argument no té resposta i Taronja Satsuma s'autoproclama amb el dret de revertir-ho sense cap consens.

Benicarlando (discussiócontribucions)

Recordem que la majoria d'articles si mireu els historials deien País Valencià i han estat susbtituïts alguns d'ells pel gentilici que no s'usa per a cap població dels Països Catalans i que podrien portar a confusió. A tots els municipis dels Països Catalans s'usa la fórmula del territori (Catalunya, Catalunya Nord -noteu que dir "municipi català", ja portaria a confusió en situar una població situada a l'estat francès a la "Comunitat Autònoma espanyola"-, Mallorca, Menorca...

Val a dir, també, que la confusió entre el gentilici "provincial" pot portar a l'errada a un lector que desconeix el País Valencià a situar una població al sud d'aquest territori al centre, degut a la confusió del gentilici.

Tot això s'evita, seguint el criteri que s'usa a tots els municipis dels Països Catalans, s'eviten confusions i s'homogenitza el criteri que es suposa que ha de ser el mateix almenys per tots els municipis que parlen la llengua amb que s'escriu aquesta Viquipèdia.

AlbertRA (discussiócontribucions)

Pel que llegeixo a Viquipèdia:Reversors: "Les reversions (d'altres usuaris) han d'ésser fetes sobre edicions clarament vandàliques o contraproduents, com vandalisme. No s'ha d'emprar aquesta eina per a efectuar reversions d'edicions que no siguin clarament vandàliques". I no sembla ser aquest el cas.

D'altra banda, "Aquells usuaris que estiguin interessats en l'accés a aquesta eina l'hauran de fer una petició als administradors", i tampoc no ha estat ben bé el cas de Taronjasatsuma.

Tot i compartir el punt de vista de Benicarlando, sense el consens explícit de la comunitat la manera de procedir proposada per Enric i Pere prlpz és la menys conflictiva i plural. I, en resum: al meu parer hom s'ha precipitat a un despropòsit aventurat.

Una abraçada fraternal a tothom.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Insistisc: En discussions sobre afegir, modificar o eliminar material en articles, la manca de consens normalment implica el manteniment de la versió de l'article tal com estava abans de la proposta o de l'edició discutida.

Si hom no vol que es revertisquen edicions clarament vandàliques (com qualsevol edició que es fa tot i que hi haja usuaris que hagen demanat a l'usuari en qüestió que deixe de canviar redactats unilateralment), el que cal que faça és arribar a un consens.

Benicarlando (discussiócontribucions)

Recorde que per arribar a un consens caldria que digueren la seua els que no estan d'acord i des del darrer meu argument ni Túria ni TaronjaSatsuma han dit la seua, per contra Enric, Pere prlpz, AlbertRA i jo (independentment de com s'ha portat el tema) estem d'acord. Això no fan 4 vots a favor i 2 en contra?

Per altra banda, més enllà de la decisió si el que es tracta és de tornar a la versió estable, recorde que la majoria d'articles, com a exemple pose Benicarló o Xàtiva van ser modificats amb el mateix procés sense cap consens, per tant caldria tornar a "País Valencià" tots els articles que així apareixien des de la seua creació.

CarlesMartin (discussiócontribucions)

Benicarlando, diria que una qüestió que t'està impedint progressar és una certa manca de coneixement del funcionament de tot això. En primer lloc, això no és una votació, i ningú guanya o perd per quatre a dos. La gent es limita aquí a dir la seva opinió, i en qualsevol cas tampoc tinc massa clar que els usuaris que esmentes s'hagin tots posicionat clarament a favor dels teus arguments.

D'altra banda, els canvis que tu fas no són vandàlics. Al contrari, són bastant raonables en la meva opinió, i la idea de la homogeneització és bona i hi estic particularment d'acord. Si ningú hagués dit res, els canvis haguessin romàs. Però resulta que hi ha oposició: altres usuaris no estan d'acord amb els canvis, i tenen, també, arguments raonables, i això és el que fa que hagi hagut de revertir els canvis massius.

Benicarlando (discussiócontribucions)

CarlesMartin, el problema és que els usuaris que no estan d'acord són els que s'han dedicat a canviar en gran part els articles on posava "País Valencià", però clar... ho han fet massivament però a poc a poc durant anys... no tots tenim temps de passar-nos editant tot el dia ací i sembla que el passar-se més hores i el coneixement de la Viquipèdia els done a alguns via lliure per fer irregularitats que quan les fan altres no es deixen passar.

CarlesMartin (discussiócontribucions)

La intenció de @Benicarlando em sembla correcta, i la homogeneització proposada per ell també. Però aplicar-la implica canvis massius en tots els articles de municipis del País Valencià (o de municipis valencians, segons es miri), i això és el que està en discussió, ja que si hi ha oposició, com és el cas, els canvis massius no s'haurien de fer sense acord. No em sembla que es puga despreciar els arguments de @Túria i @TaronjaSatsuma. He revertit els darrers canvis de Benicarlando tal com demanen diversos usuaris en aquest tema, i arran d'una petició a VP:PA. Animo a tothom a no fer més canvis als articles en aquest sentit de moment, i a mirar d'arribar a un consens. Gràcies a tothom per la comprensió.

Benicarlando (discussiócontribucions)

@CarlesMartin però quins usuaris demanes eixes reversions? Perquè jo no ho veig... i tampoc veig perquè no s'han de canviar, per exemple, si no són de forma massiva i si és així com s'ha editat l'article des del començament amb "País Valencià" com a Benicarló o Xàtiva que ja he comentat. Fer filibusterisme tampoc és una bona acció.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

T'ho ha demanat més d'un usuari i pots llegir els seus motius. I la gent no et reverteix perquè te tinga mania o perquè vulguen un redactat o altre, ho fan "d'ofici" perquè no es pot imposar un punt de vista sense vore abans si tens consens o no.

Benicarlando (discussiócontribucions)

Et demanaria que no revertires les millores dels articles, ja t'han dit que no és cap vandalisme i tinc dret a editar articles, en concret els dos que he fet que milloren l'edició.

És curiós que has escrit ací només quan he editat, de nou sense contrargumentar quins són els teus motius per mantindre un gentilici confús i tenint en compte que la majoria d'usuaris que han participat ací no els sembla malament usar el nom del territori que és menys confús i marca un criteri únic.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

A vore, ací estem mesclant diverses coses...

Benicarlando: Quan hi ha una guerra d'edicions el que es demana és que no es modifique el paràgraf en discussió. I tant ací com ací has revertit 4 vegades a la gent que feia accions administratives. Que no passarà res perquè la Viquipèdia en Català és garantista, i no se't castigarà, però el que has fet és motiu d'expulsió. I portes prou de temps a Viquipèdia com per a saltar-te a la torera les normes. No se't reverteix perquè s'estiga a favor o en contra de res, se't reverteix per edició disruptiva. I en un entorn menys garantista ja t'haurien expulsat.

Com t'he dit alguna volta, la viquipèdia la fem voluntaris en el nostre temps lliure, per això tenim unes normes d'etiqueta.

Sobre el tema de les modificacions en sí, actualment ens trobem en un moment on ens plantegem perquè no tenim tantes visites com voldríem i perquè no tenim tantes lectures o usuaris al País Valencià. Com que açò ho fan voluntaris, la gent no té cap d'interés en discutir sobre un tema percebut com inútil com és la denominació del País Valencià. Ocorre en molts àmbits, on s'usen eufemismes com "el territori", etc.

En conseqüència, veig que els valencians estan més còmodes amb "no noms" que amb noms. Per la qual cosa, sembla que utilitzar l'adjectiu "valencià" és més atractiu que posar-se a discutir sobre si es diu "Comunitat" o "País" (debat, per cert, que actualment ocorre a Commons i que s'ha fet com ací: amb edicions unilaterals). També és més atractiu per al lectors, ja que és fa "còmode" a ulls de partidaris de Comunitat i de País (i de Regne, que algun en quedarà).

Sobre els arguments a favor esgrimitis, un, el de la uniformització, em deixa prou gelat (no m'importa gens que tots els municipis hagen de seguir el mateix criteri). L'altre, el del gentilici confús ja ha donat Túria motius pels quals no ho és gens. De fet, genera menys confusió que la discussió "Comunitat Valenciana" o "País Valencià", que genera avorriment entre molts dels usuaris a qui els afecta de prop, si no a la gran majoria. La qual cosa no vol dir que existisca gent més interessada a canviar el nom del País (per un o altre) que en crear articles nous o dedicar-se a ampliar-ne d'existents.

És el que ocorre quan Viquipèdia funciona com un sandbox. Però clar, les guerres de noms afecten el dia a dia dels que dediquen la major part del temps a afegir contingut nou, no a modificar l'existent. Per això es creen les normatives, les reversions i els bloquejos.

In a nutshell: si tan important és crear un criteri uniformitzador (cosa que per a mi no m'ho és gens), que es propose un que puga ser acceptat per la resta. Però per a mi, canviar els "no noms" per noms susceptibles de formar part del joc dels qui tenen més interés en posar-ne un o altre, no és gens atractiu. Ni crec que ens ajude en l'objectiu de guanyar lectors i editors.

Benicarlando (discussiócontribucions)

A vore, les accions administratives quan les fa una persona que és jutge i part com tu, com és el cas, ja no ho són, tu també hauries segut expulsat en una viqui menys garantista... Els dos articles en qüestió es milloren, un situa geograficament el municipi i l'altre elimina les referències provincials, això a banda de traure valencià més que posar País Valencià, perquè aquesta és una altra, el valencià redirigeix a "País Valencià", amb la qual cosa és una redirecció inútil.

Dit això, em semblen molt febles els arguments esgrimits, primer perquè aquesta viquipèdia és de tot l'àmbit lingüístic (no valenciana exclussivament) i per tant ha d'informar tant a un valencià com a un mallorquí, posem per cas. I a més a més que si vols "evitar susceptibilitats de lectors valencians" i aquesta és la qüestió doncs el més fàcil és usar les divisions i denominacions oficials, no? Comunitat Valenciana, divisions provincials... aquesta Viquipèdia no segueix l'status quo al 100%, com tampoc ho fa la d'euskera per exemple... i posats a pensar amb les molèsties que suposadament pots causar als valencians que miren poc la Viquipèdia, perquè no et poses en la pell d'algú del sud o del nord que això de "valencià" no li faça molta gràcia? Tampoc posem Pirineus Orientas i si Catalunya Nord? El que genera avorriment és cert centralisme en l'abús del terme valencià quan no toca, com és el cas de les poblacions (una altra cosa són personatges que res té a vore i ja vaig comentar que era una altra qüestió, entre altres coses perquè no els has de situar geograficament al nord o al sud).

Dit això, jo torne a dir el que s'ha comentat, sempre que no siga massiu i sobretot, que jo retorne a "País Valencià" articles que algú va reconvertir en un "valencià" que porta a confusió (per molt que ho negueu i ja ho han dit alguns més amunt) estarà legitimat el canvi, perquè és aquell i no aquest canvi el que hauria de revertir-se a allò que va escriure la persona que va fer l'article original del municipi. Després es pot buscar consens, perfecte, feu una proposta, de moment jo no l'he llegida. I aquesta deuria ser per a almenys tots els municipis de l'àmbit lingüístic, perquè ja veig per les edicions que el problema el teniu en dir País Valencià, però per contra les edicions on he posat Catalunya no teniu problema.

Túria (discussiócontribucions)

Els motius van ser exposats amb claredat fa un temps, i qualsevol usuari pot llegir en concret les argumentacions més amunt. És evident que hi ha oposició a la fórmula que proposes, per això s'ha de buscar el consens.

D'altra banda, de "gentilici confús" res. Parlar de "municipi valencià" és absolutament inequívoc. Morella és un municipi valencià, Oriola és un municipi valencià, Ademús és un municipi valencià. Porta implícit que pertany al País Valencià, de la mateixa manera que emprem a la Viquipèdia "pintor valencià", "polític valencià" i "futbolista valencià". A més, la fórmula "País Valencià" apareix a l'infotaula (apartat "Autonomia") que sovint és on els lectors dirigeixen primerament la mirada. Es tracta de buscar cert consens i una fórmula que siga com més inclusiva millor pot ajudar. Recorde: estem parlant només de la primera frase de la introducció dels articles.

Macondo (discussiócontribucions)

Jo estic més d'acord en recuperar el consens que hi havia antigament a la Viquipèdia, i tornar als criteris acadèmics que es mencionen a l'article «Viquipèdia:Temes controvertits/País Valencià». Em sembla més correcte posar clarament i des del començament el topònim País Valencià, i no amagar-lo darrere d'un «municipi [[País Valencià|valencià]]». Que això pot comportar guerres d'edicions?, és possible, però amagar el topònim: primer de tot, ens lleva rigor, som una enciclopèdia i els criteris han de ser acadèmics... El criteri no pot ser tindre por dels vàndals i amagar el conceptes pensant que així estaran més d'acord amb nosaltres i ja no vandalitzaran. Crec que els bobos que vandalitzen continuaran fent-lo, per punyeterisme. Antigament, a la major part del articles posava País Valencià; eren molt pocs els articles municipals on s'amagava el nom del territori. És cert que, darrerament i a poc a poc, s'han canviat per tal d'amagar el topònim.

Resposta a «Homogeneitzar les entrades dels municipis valencians»