Usuari Discussió:Lohen11/2015

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Contralts que no fan òpera

Hola Lohen. He tornat a crear la categoria:Contralts estatunidenques ja que crec que si Lady Gaga o Katy Perry són contralts (i qualcú s'ha encarregat de posar-los aquesta categoria), no és la millor solució simplement llevar-los la categoria perquè no són cantants d'òpera. Per tenir en compte aquest fet, s'hauria de canviar una mica el sistema de categories i crear categories com Categoria:Cantants d'òpera sopranos, d'aquesta manera, podrem categoritzar separadament els cantants d'òpera dels altres cantants (que crec que és el que tu vols) sense impedir la categorització dels altres. En tot cas, abans de fer més passes, en podríem parlar a Categoria Discussió:Cantants d'òpera, on el tema ja estava obert. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 17:10, 10 gen 2015 (CET)

@Paucabot: Doncs res, suposo que tu, o aquest qualcú, posarà referències per a mantenir Judy Garland, Liza Minnelli... com a contralts.--Lohen11 (disc.) 20:22, 10 gen 2015 (CET)
Sincerament, no en tenc ni idea. Però si aquestes dues no són contralts, no veig el motiu per també eliminar la categoria de les altres. Pau Cabot · Discussió 21:07, 10 gen 2015 (CET)
A Judy Garland es veu que la hi vaig posar jo la categoria. No ho diu al text i no record perquè. La hi acab de llevar. Pau Cabot · Discussió 21:12, 10 gen 2015 (CET)
A Liza Minnelli la hi va posar Kxont. També la llev, de moment. Pau Cabot · Discussió 21:16, 10 gen 2015 (CET)
@Paucabot: Les dues que queden, tret de les cantants d'òpera, no les veig cantant l'Erda de Sigfrid. Amb això vull dir que l'òpera és l'òpera i el pop, el pop. La nomenclatura de l'òpera no és aplicable al pop. Si t'hi fixes, les dues cultures més operístiques (la francesa i la italiana) no inclouen les cantants de pop en aquestes categories. Crec que les cantants de pop es poden classificar de múltiples maneres, però d'aquesta no, perquè és falsa.--Lohen11 (disc.) 21:48, 10 gen 2015 (CET)
Ok. Jo crec (i també d'altra gent i d'altres viquipèdies) que els cantants es poden classificar per gènere musical i per tipus de veu. En tot cas, en podem parlar a la discussió que t'he comentat. Si no ens posam d'acord, podem demanar més opinions. Pau Cabot · Discussió 22:27, 10 gen 2015 (CET)

Martínov

Vladímir [Ivànovitx] Martínov (Владимир Иванович Мартынов). A reveure! --Enric (discussió) 09:12, 12 gen 2015 (CET)

Plantilla: compositor cinema

Ei, Bon Any benvolgut i poc trobat amic. Com va la vida?. Ja t'hauràs adonat perquè retoco molts articles que deus tenir vigilats que estic fent una repassada a les infotaules de biografies. Ara estic a {{compositor cinema}} que té el paràmetre |taquilla= (pel·lícules més taquilleres) que la resta no tenen i volia preguntar-te si és un concepte "formal" i documentable -perquè se suposa que va canviant- o va ser una inspiració que vas tenir quan la vas crear. Ho dic perquè tant em costa posar-lo com a eliminar-ho, però si ho poso el més lògic és que serveixi per a la resta de la família (director, guionista, actor,..) i a la documentació voldria recollir quina és la font formal per a evitar debats futurs. Ja em diràs. Ah, per cert, quan em posi amb les dels músics segur que et torno a emprenyar. Salut !--amador (disc.) 09:28, 17 gen 2015 (CET)

@Amadalvarez: Ha, ha, bon any també per tu! Tens moltes capacitats, però la d'emprenyar, no. La vida? dedicat a la família, al formatge, que em dóna vida amb tots els sentits, i sempre amb un raconet per la viquipèdia. Pel que fa a aquest paràmetre, buscant una forma neutral de destacar les millor obres, vaig trobar una web que les ordenava per ordre de recaptació. El problema és que aquesta web ha desaparegut. Per tant, tal com es fa amb la resta de compositors, jo deixaria el paràmetre "obres" que a la taula surt com a "Obres destacades". Una abraçada!--Lohen11 (disc.) 09:53, 17 gen 2015 (CET)
Moltes gràcies !!. Ja veuràs quina millora suposa el canvi. Molt important: quan tornis a fer servir plantilles de biografies, copia-les de la seva documentació, no d'un article antic, perquè estic canviant tots els noms de paràmetres per que es diguin igual arreu. Una forta abraçada !. --amador (disc.) 11:29, 17 gen 2015 (CET)

Bé, torno a estar aquí. He fet una plantilla que fusiona {{Infotaula banda}}, {{Director d'orquestra}}, {{Compositor clàssic}}, {{Infotaula artista musical}} respectant les característiques que tenen i ampliant-les amb totes les dades que gestiona {{infotaula persona}}, a més d'homogeneïtzar els noms dels paràmetres. Pots veure una mostra de cada tipologia en aquesta pàgina de treball. Tinc algunes preguntes per a tu, que els coneixes millor. No domino el tema i no vull decidir sense estar més segur:

  • El joc de colors de la capçalera és una mica estrambòtic i penso que ve de l'anglesa. Els pensava canviar per una pauta més homogènia. Algun interès o raó en contra?.
@Amadalvarez: cap problema amb els colors
  • He canviat la capçalera "Fites" (que només ho tenen els compositors clàssics) per "Trajectòria" que m'encaixava millor amb els altres perfils (com una banda rock, per exemple). Veus algun problema ?
Em sembla encertat
  • Cap de les actuals contempla els guardons; els he afegit. Ara és comporten com un únic bloc similar a Fites o Obres, però podria tenir una estructura similar a la dels cineastes, si determinéssim uns quants premis molt coneguts i repetitius (és a dir que un mateix individu el pot guanyar cada any), perquè així la capçalera del premi cobra sentit.
Tampoc ho veig necessari
  • He afegit també la producció pròpia que tant val per a òperes com per a cançons punk. Et sembla raonable el titular "Obres" per a tothom ?.
Jo hi posaria "Obres destacades" o "més importants"
  • I tot el que vulguis comentar o proposar, especialment si creus que hi ha alguna dada que sempre has trobat a faltar i ara, que estem per la feina, la podem afegir amb poc esforç.
A mi m'agrada la capçalera que tenen per exemple a fr:Modèle:Infobox Musique classique (personnalité) amb una nota desdibuixada. Jo ho vaig provar barroerament. També hi afegiria una icona que identifiqués als directors d'orquestra, les cantants d'òpera... Una imatge val més que mil paraules. Però vaja, no és el més important.--Lohen11 (disc.) 21:20, 18 gen 2015 (CET)

De moment segueixo retocant-la per a que funcioni amb els articles actuals, mentre espero les teves sàvies respostes. Salut !--amador (disc.) 19:05, 18 gen 2015 (CET)

Sxedrín (o Xtxedrín)

Hola! T'he rectificat el patronímic, ja que hi deia Konstantinówitx i havia de dir-hi Konstantínovitx. Pel que fa al cognom, segons les normes proposades per l'IEC és, efectivament, Sxedrín. Jo quan faig transcripcions del rus acostumo a substituir sempre la consonant Щ per xtx, com fa gran part de les llengües amb tradició de transliterar del rus (shch en anglès, schtsch en alemany, chtch en francès, sjtsj en neerlandès, sjtj en danès/noruec/suec, štš en finès, szcz en polonès, scs en hongarès, șc en romanès, šč en la notació internacional, etc.), però no sé per quins set sous a l'IEC han pensat que en català era millor sx. Diuen que la combinació de lletres xtx és molt estranya i fa de mal llegir, però és igual d'estrany i equívoc el dígraf sx, no et sembla? Bé, digressions a part, tal com està ara escrit és correcte. --Enric (discussió) 09:25, 22 gen 2015 (CET)

Format Infotaula

He vist la conversa a can Vriullop, i com que ara estic engrescat amb les infotaules, potser et puc ajudar. Quan dius "M'agradaria fer infotaules com es:Plantilla:Ficha de obra de teatro", a que et refereixes? a l'estructura, als colors?. Miro de fer una prova si em concretes el que no et va. --amador (disc.) 21:15, 26 gen 2015 (CET)

Primera adaptació a Usuari:Vriullop/proves/Infotaula obra de teatre i una mostra a copiant i enganxant directament a Especial:Permalink/14754806. Falta acabar de traduir. Ping Amadalvarez. --V.Riullop (parlem-ne) 21:20, 26 gen 2015 (CET)
@Amadalvarez: m'agradaria fer alguna cosa semblant a les infotaules de persones que estas fent, però en composicions. Seguint el format de la plantilla espanyola que esmentes, amb colors i camps diferents segons el tipus d'obra (òpera, sarsuela, simfonia...). Gràcies @Vriullop: per haver introduït el tema tot i que t'he enganxat en fred.--Lohen11 (disc.) 21:31, 26 gen 2015 (CET)
@Vriullop:, has estat més ràpid que jo. Gran mestre !. Lohen11. Entre la nostra {{infotaula}} i la Ficha espanyola no hi ha diferències substancials llevat de que està traduïda a la seva llengua i que han estirat més l'ús de les classes per a fer les capçaleres. Per exemple si li dius que la classe és "teatre" ja et posa les icones al títol. Com que jo no sé fer això i, molt important, no sé si tothom ho sabrà mantenir en un futur, penso que la solució que he utilitzat a les infotaules biogràfiques és prou bona: colors i icones per a totes les infotaules, ubicat en una única sub-plantilla de {{infotaula persona}} que fa de pal de paller de totes. D'aquesta forma les infotaules específiques, només han d'invocar a aquesta sub-plantilla dient-li "qui són" i ja tindrà els colors i les icones per a la capçalera, assegurant així l'homogeneïtat (igual que persegueix la classe de l'espanyola o la italiana). Diga'm una infotaula d'aquestes que vols canviar i te la converteixo a {{infotaula}} i, a partir d'aquí, ja vas ajustant-li els estils. Vinga, posa'm a prova !!--amador (disc.) 22:26, 26 gen 2015 (CET)
@Amadalvarez: doncs podríem començar amb la plantilla {{òpera}} adaptant-la a la es:Plantilla:Ficha de obra de teatro. M'agrada més l'estil, com està estructurada.--Lohen11 (disc.) 22:36, 26 gen 2015 (CET)
Aquí tens una adaptació de la {{òpera}} seguint l'estructura de es:Plantilla:Ficha de obra de teatro amb alguns retocs als colors. Hi ha molts més paràmetres que a la nostra infotaula no tenim i que jo m'he limitat a traduir-les, però no sé si són lògiques o no. Una mostra del funcionament el tens aquí. Pots agafar qualsevol article amb {{òpera}} i posar-li Usuari:Amadalvarez/proves/òpera i fer un previsualitzar per veure com queda. Si vols iniciar una campanya de millora de les composicions, un cosa que he aprés barallant-me amb les biografies, és que la planificació és més important del que sembla a primera vista. Pensa tots els paràmetres que tenen entre totes les tipologies i pensa si fas una sola infotaula amb tots els paràmetres per totes i que només canvien de color amb un paràmetre; si fas una que manegui blocs de paràmetres compactes que algunes tipologies fan servir opcionalment, per exemple. Jo vaig començant pensant que havia triat una prou genèrica que em faria de "base" i cada cop que abordava la següent, descobria que m'havia deixat coses que eren generalitzables. A disposar.--amador (disc.) 00:30, 27 gen 2015 (CET)

T'he deixat una sorpresa a les proves d'òpera.--amador (disc.) 21:02, 27 gen 2015 (CET)

@Amadalvarez: Comencem a anar bé!! Ets un crac!! Ara a veure si trobo una icona específica de l'òpera.--Lohen11 (disc.) 21:09, 27 gen 2015 (CET)
Mira commons:Category:Infobox_pictograms i commons:Category:White_icons.--amador (disc.) 21:16, 27 gen 2015 (CET)
@Amadalvarez: no en veig cap d'apropiada.--Lohen11 (disc.) 21:26, 27 gen 2015 (CET)
Saps dibuixar ?fa l'ullet. Bé, també podries demanar-li als de wikiArS. --amador (disc.) 21:47, 27 gen 2015 (CET)

Bonjour,

Je ne sais pas si je peux t'écrire en français

or if I should write in english.

Je cherche ce dessin pour le mettre sur Commons, mais je ne crois pas pouvoir utiliser un dessin de tumblr à cause du copyright.

I'm looking for this drawing to upload on Commons, but I'm not sure of the copyright because I found it on tumblr.

Sais-tu où trouver ce dessin ? Do you know where I can find this drawing ?

Merci, thanks, Cédric Boissière (disc.) 16:04, 1 feb 2015 (CET) (fr:Discussion utilisateur:Cédric Boissière)

@Cédric Boissière: A mon avis, Ramon Casas ayant mort il y a plus de 80 années, la peinture est du domaine public.--Lohen11 (disc.) 16:38, 1 feb 2015 (CET)
D'accord, merci. Je vais voir avec Commons. Moltes gracies, Cédric Boissière (disc.) 16:41, 1 feb 2015 (CET)

Usuari:JordiGran/Joxe Ripiau

Hola Josep,

Has esborrat una pàgina del meu espai d'usuari. Ha sigut per error o he fet alguna cosa malament? Salut! -- Jordi Gran (missatges) 10:05, 4 feb 2015 (CET)

@JordiGran: He pensat que ja era obsoleta ja que està traspassat a l'article Joxe Ripiau. No és així?--Lohen11 (disc.) 10:09, 4 feb 2015 (CET)
@Lohen11: Sí, sí, cap problema. Aquesta i d'altres que podria treure. És només que mai (que recordi) m'havien esborrat res de l'espai d'usuari i pensava que tant hi feia si es quedava allà. Gràcies! -- Jordi Gran (missatges) 10:15, 4 feb 2015 (CET)

Esmuc:Viquiprojecte:Esmuc/Història de l'òpera

Bones Lohen, com anem? Pel que fa al tema Liceu, encara no he trobat cap persona de contacte, no m'han contestat el correu:S. t'envio aquest missatge per informar-te que amb l'ESMUC comencem això: Viquiprojecte:Esmuc/Història de l'òpera una assignatura on alumnes faran/ampliaran articles sobre història de l'òpera. Et demanaria si -un cop estigui generada la llista d'articles a fer- podries donar un cop de ma fent seguiment d'aquests articles, per tal que segueixin el teu criteri d'estil i poder respondre a dubtes ocasionals. Seguim en contacte!--Kippelboy (disc.) 11:27, 5 feb 2015 (CET)

@Kippelboy: I tant! serà un plaer.--Lohen11 (disc.) 12:05, 5 feb 2015 (CET)

Arnau/Arnald Calvet

Hola, Lohen. He vist per aquesta edició que vas moure Arnau Calvet i Peyronill a Arnald Calvet i Peyronill; quin és el motiu? El nom és Arnaldo en castellà o Arnau en català, i a la Galeria d'autors. Ruta del Modernisme de Barcelona de Mònica Maspoch —que surt com a referència a l'article— surt com Arnau. Salutacions.--Canaan (disc.) 17:37, 6 feb 2015 (CET)

@Canaan: Carai, no me'n recordo. Ara, buscant per internet el veig de les dues maneres, però potser hi apareix més com a Arnau. Si el desitges canviar una altra vegada, m'ho dius i l'elimino per tornar a redirigir.--Lohen11 (disc.) 19:42, 6 feb 2015 (CET)
Doncs crec que seria millor, també surt com Arnau a la Guia d'arquitectura moderna de Barcelona de Manuel Gausa, Marta Cervelló i Maurici Pla. Gràcies.--Canaan (disc.) 19:59, 6 feb 2015 (CET)

Gràcies per la benvinguda

Hola Lohen, gràcies per la benvinguda. Sóc nou en aquest món. Acabo de crear la pàgina "Joan Martí i Cantó", m'agradaria saber la teva opinió, i quins errors hi comès.el comentari anterior sense signar és fet per Jordi Lleonart (disc.contr.) 13:36, 16 feb 2015 (CET)el comentari anterior sense signar és fet per Jordi Lleonart (disc.contr.) 13:36, 16 feb 2015 (CET)

Diposit del Liceu

Hola Lohen,

Em sembla que ets bastant melòman, per això quan he sentit aquesta notícia a la ràdio, he pensat que t'interessaria. He entrat a l' arxiu i hi ha coses bastant sorprenents. Espero que et sigui d'utilitat. Salut! Herodotptlomeu (disc.) 20:45, 28 gen 2015 (CET)

@Herodotptlomeu: Molt interessant, no ho sabia, gràcies.--Lohen11 (disc.) 09:13, 29 gen 2015 (CET)
Bones Lohen. Avui he estat a la UAB al Departament de Musicologia (per fer seguiment d'd'aquest viquiprojecte) i m'han dit que em passaran el contacte de la persona que porta el projecte de l'arxiu del Liceu. En quant el tingui faré un correu a 3 bandes, ok? Gràcies de nou!--Kippelboy (disc.) 16:09, 9 feb 2015 (CET)
@Kippelboy: perfecte, gràcies a tu.--Lohen11 (disc.) 19:07, 9 feb 2015 (CET)
Bones, avui he enviat el correu amb còpia a tu, però no estic segur si l'adreça de mail que tenia teva encara és vigent. Si no t'arriba res avisa'm i t'ho reenvio a on calgui ok? :-)--Kippelboy (disc.) 10:02, 11 feb 2015 (CET)