Vés al contingut

Usuari Discussió:Rosi Puntes

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Rosi Puntes! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint l'esperit del projecte.


Consell del dia: Si voleu revertir una pàgina, només heu de pitjar a la pestanya superior on hi diu historial, entrar a la versió anterior que volgueu recuperar, editar-la i desar-la.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salut.

--Anskar (disc.) 12:47, 27 oct 2011 (CEST)[respon]

Hola[modifica]

Hola Rosi Puntes, perdona si puc fer-me pesat, però hauries d'escriure alguna cosa a l'article i de posar correctament el títol de la fotografia que vols que encapçali la taula, mira aquí quina és la que hi vols posar. Ah, benvinguda a la viquipèdia i molt bona feina. Recorda de posar almenys una categoria a l'article i si tens algun dubte... no xiulis que no et sentiria :P, deixa'm un missatge a la meva pàgina de discussió o exposa-ho a la taverna. Salut. --Anskar (disc.) 13:15, 27 oct 2011 (CEST)[respon]

Problemes de drets d'autor: Castell d'Esparraguera[modifica]

Agraïm les teves contribucions, com a Castell d'Esparraguera, però malauradament hi ha un problema per verificar que realment és un material lliure. No podem acceptar text o imatges copiats d'algun altre lloc incompatible amb la nostra llicència d'ús. Aquest article sembla que s'ha copiat de http://castellscatalans.blogspot.com/2010/01/esparreguera.html, i per tant podria ser una violació dels drets d'autor. De forma preventiva, el contingut serà esborrat en breu.

Si creus que l'article no és una violació dels drets d'autor, o si tens un permís del titular legítim per alliberar-lo sota una llicència compatible amb la CC-BY-SA 3.0, pots seguir les següents instruccions:

  • Si tens permís de l'autor, deixa un missatge explicant-ho a Discussió:Castell d'Esparraguera i envia un correu electrònic amb la confirmació del permís a "info-ca (arrova) wikimedia (punt) org". Pots veure la pàgina d'autoritzacions per a més informació.
  • Si en la font original hi ha algun avís legal que digui que es pot utilitzar sota la llicència de Creative Commons Reconeixement i Compartir-Igual, en versió 3.0 o posterior, o bé que està en domini públic, pots deixar un missatge a Discussió:Castell d'Esparraguera amb un enllaç a aquest avís legal. Pots veure les compatibilitats amb la nostra llicència a Ajuda:Republicació/Copyleft.
  • Si ets el titular dels drets: envia un correu electrònic, des d'una adreça que es pugui identificar amb la publicació original, a info-ca(arrova)wikimedia(punt)org i amb una declaració explícita de cessió sota les llicències GFDL i CC-BY-SA, o com a mínim la segona. Deixa una nota a Discussió:Castell d'Esparraguera dient que ja l'has enviat. Pots veure Ajuda:Republicació/Autor de text.

Cal tenir en compte que és possible que el text s'hagi de modificar per a que tingui un to enciclopèdic i que s'adapti a una estructura i estil. A més, formalitzar un permís no és garantia de que sigui acceptat si no compleix amb les nostres polítiques i normes.

Esperem la teva comprensió i que segueixis col·laborant a la Viquipèdia però, si us plau, soluciona o evita aquests problemes. --Pau Cabot · Discussió 20:24, 28 nov 2011 (CET)[respon]

Castells[modifica]

Hola, he vist els teus articles sobre castells i són molt interessants. Alguns comentaris:

  • Si no hi ha imatge del castell, s'ha de deixar buit el camp de la infotaula.
  • Les coordenades les pots posar seguint el format {{Coord|1|1|1|N|1|1|1|O|display=inline,title}}
  • Si pots, intenta posar algun enllaç a altres articles de la viquipèdia, que aquesta també és la gràcia, poder anar enllaçant els conceptes més importants.
  • Per posar com a obra de referència Els Castells Catalans, hi ha la plantilla {{CastellsCatalansDalmau}}
  • He vist que els textos són una còpia del lloc web "CastellsCatalans". Perquè ho puguis posar aquí "tal qual" és necessària una autorització. Després he vist que ja vas obtenir-ne d'aquest lloc pel Castell d'Esparreguera (OTRS), per la qual cosa -si no ho tinc mal entès- només et faria falta copiar la plantilla que hi ha a la pàgina de discussió del castell d'Esparreguera a la resta de pàgines de discussió dels articles que copiïs, posant la "urlfont", la "pàginafont" i la "versió" del castell concret. De totes maneres, ho preguntaré a algú que en sap més del tema.

Endavant! --Viaranyestelat (disc.) 22:02, 19 gen 2012 (CET)[respon]

Hola Viaranyestelat,
Espero que t'arribi aquesta resposta. Moltes gràcies per les teves sugerències, estic aprenent i tots els consells son benvinguts i espero també perdoneu els errors d'una principiant. :Salutacions. Rossi
Hola, tots n'anem aprenent dia a dia entre tots i és qüestió d'anar avançant, a pesar dels errors que puguem anar fent.
  • Per fer comentaris, normalment es sol respondre a la pàgina de discussió de l'altre/a usuàri/a. D'aquesta manera, quan entri a la viquipèdia amb l'usuari li apareixerà un avís dient que té algun missatge. Això fa més complicat poder seguir les "converses" que vas tenint però té l'avantatge que saps quan t'han contestat. Va a gustos.
  • Tornant als castells: la categoria "CastellsCatalans" que vas posant no existeix i crec que hi ha categories més adients. Els castells els pots categoritzar per comarca (si existeix la categoria de la comarca corresponent) o per territori (Castells de Catalunya, per exemple), i també per estil. Pots trobar exemples a Categoria:Castells de Catalunya per comarca i Categoria:Castells de Catalunya per estil‎.
  • També hauries de començar l'article a partit del nom i fent una breu descripció. (Potser dient on es troba, quan va ser construït, l'estil, ...). Pots llegir el Viquipèdia:Llibre d'estil.
  • D'altra banda, per poder posar la categoria "Monuments històrics de ..." el castell hauria d'estar inclòs a la llista de monuments històrics de la comarca corresponent. Per Catalunya pots trobar totes les llistes per comarques aquí Categoria:Llistes de monuments de Catalunya.
  • Tal com vaig comentar, si el text que poses és del bloc de Castells Catalans, hauries de posar a la pàgina de discussió el següent:
{{CCBYSAnomés|llocfont=[[Viquipèdia:Autoritzacions/Castells Catalans|Castells Catalans]]|urlfont="adreça de la pàgina web"|pàginafont="Títol de la pàgina web amb el nom del castell"|versió="número de versió"}}
Omplint els camps "urlfont", "pàginafont" i "versió" amb el que correspongui. Pots mirar a mode d'exemple alguns dels altres castells que hagis fet on algú altre hagi posat aquesta plantilla.
Qualsevol dubte, pots preguntar, a qualsevol usuari o a la taverna. Bona feina i endavant! --Viaranyestelat (disc.) 13:10, 22 gen 2012 (CET)[respon]

Castell de Vicfred[modifica]

L'article del Castell de Vicfred ha estat marcat per possibles problemes de drets d'autor. Mira la seva pàgina de discussió, a veure si es pot aclarir l'assumpte. --V.Riullop (parlem-ne) 16:31, 21 gen 2012 (CET)[respon]

Problemes de drets d'autor: Castell de Freixe[modifica]

Agraïm les teves contribucions, com a Castell de Freixe, però malauradament hi ha un problema per verificar que realment és un material lliure. No podem acceptar text o imatges copiats d'algun altre lloc incompatible amb la nostra llicència d'ús. Aquest article sembla que s'ha copiat de http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=4315, i per tant podria ser una violació dels drets d'autor. De forma preventiva, el contingut serà esborrat en breu.

Si creus que l'article no és una violació dels drets d'autor, o si tens un permís del titular legítim per alliberar-lo sota una llicència compatible amb la CC-BY-SA 3.0, pots seguir les següents instruccions:

  • Si tens permís de l'autor, deixa un missatge explicant-ho a Discussió:Castell de Freixe i envia un correu electrònic amb la confirmació del permís a "info-ca (arrova) wikimedia (punt) org". Pots veure la pàgina d'autoritzacions per a més informació.
  • Si en la font original hi ha algun avís legal que digui que es pot utilitzar sota la llicència de Creative Commons Reconeixement i Compartir-Igual, en versió 3.0 o posterior, o bé que està en domini públic, pots deixar un missatge a Discussió:Castell de Freixe amb un enllaç a aquest avís legal. Pots veure les compatibilitats amb la nostra llicència a Ajuda:Republicació/Copyleft.
  • Si ets el titular dels drets: envia un correu electrònic, des d'una adreça que es pugui identificar amb la publicació original, a info-ca(arrova)wikimedia(punt)org i amb una declaració explícita de cessió sota les llicències GFDL i CC-BY-SA, o com a mínim la segona. Deixa una nota a Discussió:Castell de Freixe dient que ja l'has enviat. Pots veure Ajuda:Republicació/Autor de text.

Cal tenir en compte que és possible que el text s'hagi de modificar per a que tingui un to enciclopèdic i que s'adapti a una estructura i estil. A més, formalitzar un permís no és garantia de que sigui acceptat si no compleix amb les nostres polítiques i normes.

Esperem la teva comprensió i que segueixis col·laborant a la Viquipèdia però, si us plau, soluciona o evita aquests problemes. --Pau Cabot · Discussió 09:31, 22 gen 2012 (CET)[respon]

Probelemes de format[modifica]

Hola! A cada article que fas li he de fer els mateixos retocs de format. Podries solventar-los tu directament? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 14:24, 23 gen 2012 (CET)[respon]

Més castells[modifica]

Hola Rosi, vas dir que n'estaves aprenent i aniria bé que per fer-ho seguissis els consells i et fixessis en les correccions que els altres viquipedistes van fent. T'agrairia que tornessis a llegir tot el que vaig escriure i et fixessis en les correccions que ha fet en Paucabot.

  • L'article ha de començar amb el nom en negreta i una breu explicació que serveixi per veure clar de què va l'article.
  • Després ja pots posar el text que vas agafant, mirant de posar enllaços. Seria convenient que abans de desar els canvis fessis una previsualització per veure que els enllaços "apunten" on toca. (Al Castell de Lluçà has posat un enllaç a "Illa" tal qual, el que passa és que com que el concepte més utilitzat per illa és el geogràfic, quan algú cliqui sobre l'enllaç anirà a parar a un article que no és el que se suposa que hauria de ser. En aques cas, a l'article illa ja veuràs que a la part de dalt hi ha una nota que et permetria anar on tu volies el "Vescomtat d'Illa de Rosselló" i per tant al teu article hauries d'indicar que vols que hi hagi la paraula "illa" però que enllaci al vescomtat. Per fer això, ho hauries d'escriure així: [[Vescomtat d'Illa|illa]] separant enllaç i nom amb el símbol | .) En aquest mateix article tens un enllaç en vermell a la paraula "adovellades". En aquest cas és factible pensar que potser el que hi ha és un article anomenat "dovella". Com que sí que existeix, el que haurem de fer és posar [[dovella|adovellades]] (també podries posar a[[dovella]]des). Al Castell de Cabrera (Anoia) vas posar enllaços a Cardona i Foixà que anaven aparar als municipis, quan havien d'anar als llinatges (ja ho vaig canviar).
  • Continues posant la categoria "CastellsCatalans" que no existeix. Torna a llegir el que et vaig comentar de les categories.
  • A l'article del Castell de Lluçà has posat bé la categoria de Monuments històrics d'Osona. Per comprovar que és correcte només cal anar ara a la llista corresponent Llista de monuments d'Osona per veure que hi és, i en aquest cas ens trobem amb una sorpresa: hi ha una imatge per aquest castell, que la pots posar a l'article.
  • Continues sense posar l'autorització de Castells Catalans a la pàgina de discussió.
  • Quan agafis textos del lloc web CastellsCatalans (autoritzats) fixa't en les fonts que posen ells com a referència. A l'Article del Castell del Brull havies posat com a referència un dels volums de Castells Catalans de Dalmau Editors, quan a l'article del bloc diu que es va fer servir un dels volums de la col·lecció de la Catalunya Romànica de l'editorial Pòrtic. En aquest cas ja ho vaig canviar. Al Castell d'Esparreguera vas posar també com a bibliografia el llibre de Dalmau Editors, quan al blog diu que és el de Catalunya Romànica (s'hauria de canviar).

Crec que valdria la pena que per un moment deixessis de fer articles nous, que et rellegissis tot el que hem anat escrivint, et fixessis en el que se t'ha modificat, que modifiquessis tu els altres articles teus que queden per modificar, i que després continuessis fent-ne de nous. Qualsevol dubte ho pots preguntar. Ja veus que aquí intentem solucionar el que podem entre tots. Endavant ! --Viaranyestelat (disc.) 20:48, 23 gen 2012 (CET)[respon]