Usuari Discussió:Dnogue

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Dnogue! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint l'esperit del projecte.


Consell del dia: A la pàgina de càrrega hi ha valuosos consells a seguir per pujar qualsevol fitxer. Llegiu-los atentament abans de pujar-ne cap. Paga la pena fer-ho, sinó podrieu fer feina en va que portarà més treball als administradors i per finalment acabar tot eliminat.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Jordicollcosta (discussió) 20:04, 26 feb 2009 (CET)[respon]

Eixos.cat[modifica]

Bones! Perdona per respondre't tard però tenia altres coses entre mans. El cas és que, tot i que tu no ets l'autor original de l'article (el creador) en l'actualitat sí ets l'editor principal, i la resta d'informació ha estat aportada per part teva: mira sinó l'última versió just abans d'editar-hi tu. Tot i que peca d'excés d'enllaços externs i que aquests no tenen format, a més de mancar-li referències, l'article tenia menys informació i, per tant, visualment no es veia tan malament. No el salvo pas, que jo no l'havia vist fins ara: l'hagués criticat igual. El cas és que has anat afegint informació però el problema principal segueix sent que fa falta:

  1. millorar la introducció
  2. endreçar i organitzar els punts, creant seccions
  3. neutralitzar l'article per tal que no sembli propaganda de l'empresa; jo no la conec i no sé si és important o no, però sembla pura propaganda. Això és una enciclopèdia, i per això la informació ha de ser d'una altra manera que en un blog, per exemple.

Llavors: tot allò que no pugui referenciar-se i no sembli objectiu s'esborra. Fa poc em vaig trobar amb un article que parlava dels principis de l'empresa i coses així; fora, no és enciclopèdic. D'una empresa ens cal saber: de quin sector és, on es troba, quin any va ser fundada i a què es dedica; quins premis té, qui la presideix, amb qui col·labora, etc també està molt bé. Però jo ara miro l'article i em faig un embolic, ja que no veig clar què és: una associació?, una institució?, una empresa privada?, una escola?, una iniciativa empresarial?, un portal web? Per això el punt número 1. Sembla que tu coneixes el tema, així que ho faràs mil vegades millor que jo i sabràs on buscar la informació i aportar les referències, així com també explicar millor allò que no quedi clar i eliminar la informació que no sigui pertinent. No dubtis a preguntar el que sigui que no entenguis, que aquí estem per ajudar-nos i fer entre tots un projecte molt interessant.

D'altra banda, no esborris enllaços en vermell com el d'"estudis de mercat", ja que l'article no està creat encara i estaria molt bé tenir-lo; així, quan algú l'escrigui, ja hi haurà una sèrie d'articles qu ehi enllacin i no haurem de rebuscar manualment entre els més de 400.000 articles que té la Viquipèdia en català. Pensa si és important enllaçar algun concepte que encara no tingui article, és interessant. Jo ho he fet també amb els Premis Laus, que és un article que estic pendent de crear en breu (així com altres premis de Fotografia).

I, ja de pas, és convenient donar format als enllaços de les referències, perquè no es vegin simplement les URLs (que queda lleig) i poguem veure una descripció d'allò a que enllacen. Mira't com a exemple els que he arreglat a la secció "Premis" (referències 23 a 26).

Doncs això: si pots reestructurar l'article i afegir-hi una introducció més correcta és d'agrair. Afegiré la plantilla de millorar introducció i així ho podràs llegir i et servirà d'ajuda. :-) Salut! --Judesba (digues...) 17:30, 30 juny 2013 (CEST)[respon]

Bones! Això fa molta millor pinta, gràcies! Dóna'm 5 minuts que faci uns canvis (bàsicament en la introducció), i si vols segueixes. :-) Salut! --Judesba (digues...) 18:50, 30 juny 2013 (CEST)[respon]
Hola novament. Ja he arreglat el tema de la introducció, ara que em queda una mica més clar de què va. O sigui, és una plataforma o similar, no?; no seria pròpiament una empresa, entenc... Llavors la classificació com empresa no estaria ben feta... De tota manera, per si no ho he pillat bé i m'he colat: "Eixos.cat va ser creada per l'empresa Planol.info el 2011 i fa servir una plataforma digital web i web mòbil" (com ho he posat jo) o "Eixos.cat fa servir una plataforma digital web i web mòbil creada per l'empresa Planol.info el 2011"? En el segon cas ha de quedar clar quina és l'empresa i quin any va ser creada. I l'origen; per exemple: "Eixos.cat és una empresa catalana creada l'any 2007". Vaig a arreglar els enllaços externs, que molts no funcionen. Salut! --Judesba (digues...) 19:14, 30 juny 2013 (CEST)[respon]
Per cert, estàs fent molt bona feina; n'aprens ràpid i estàs obert!! Això sempre és bo. --Judesba (digues...) 19:14, 30 juny 2013 (CEST)[respon]
Hola, crec que ja està. Si poguéssis donar-li una ullada a la introducció, a veure si està bé... i així ja tanquem el tema. No sé si has llegit els meus missatges anteriors, ja que no me n'has comentat res. Bé, ja diràs quan puguis. Salutacions, --Judesba (digues...) 20:31, 30 juny 2013 (CEST)[respon]

Un parell de coses que hauries de tenir en compte:

  1. No eliminis els avisos fins que no hi hagi un consens. El de manca d'admissibilitat l'he hagut de recuperar dues vegades.
  2. L'avís no feia referència a què d'altres articles enllaçassin a aquest sinó a la seva admissibilitat. L'he recuperat perquè encara no s'ha aportat cap referència que parli de manera significativa d'aquesta web: Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat.
  3. Si estàs relacionat amb aquesta web, potser no ets la persona més indicada per redactar aquest article: Viquipèdia:Conflicte d'interessos. Pau Cabot · Discussió 07:56, 1 jul 2013 (CEST)[respon]
Bones Dnogue! He vist fa poc el teu missatge. T'anava a comentar això, però veig que el company Pau Cabot ja t'ha respost. El cas és que jo no havia fet aquests canvis, m'estava esperant a que acabéssis. L'avís no era d'orfe, sinó d'admissible, i és cert que no hauries d'esborrar-lo fins que no quedi clara la seva admissibilitat; tot i que al principi l'article era massa publicitari i no quedava clara la seva admissibilitat, a mi ara no m'ho sembla, però això no vol dir que d'altres usuaris en discrepin. Com ja et vaig comentar, trobo que estàs fent una molt bona feina perquè has après ràpid com funcionem aquí i l'estil (enllaços, etc); m'agrada veure col·laboracions així d'obertes, així que novament gràcies per les teves aportacions al projecte Viquipèdia. I el que et comenta sobre la relació amb l'empresa també és cert, encara que de vegades és justament algú de dins qui més fàcilment troba ON ha de buscar. No ho criticaré ni ho defensaré pas, jo mateixa vaig crear un article així (el primer) i després em va costar horrors "netejar-lo" i deixar-lo presentable com article enciclopèdic, i això que jo no feia publicitat! Així que millor recuperem l'avís i amb una mica de paciència ho tindrem llest; la resta d'usuaris poden opinar, mirem que diguin la seva. Ja hem eliminat les referències a la pròpia web (no admissibles) i coses similars; cal que fonts externes en parlin, d'Eixos.cat, i al meu parer això ha quedat sobradament resolt; hem eliminat l'excés d'enllaços externs (que igualment ja s'havien utilitzat com a referències) i reestructurat l'article. Em passo per a fer aquest canvi i, si us plau, comenta'm si t'ha semblat correcta la introducció. Gràcies! --Judesba (digues...) 13:14, 1 jul 2013 (CEST)[respon]
Hola novament. Un petit detall: la manera de respondre correctament per a que visualment els missatges siguin distingibles és afegint-hi un : cada vegada (mira't el codi aquí mateix), i així cada missatge queda més sangrat a la dreta respecte l'anterior. Normalment escrivim tot seguit en un sol paràgraf per tal d'evitar anar posant els dos puntets a cada línia (no queda com als imeils...) Entenc tot el que dius i em sembla molt bé; benvingut al projecte! Crec que aquí t'hi podràs trobar a gust. Respecte als deu dies: no hi ha marge de temps, però sí que pots demanar a algú altre l'opinió; què faria jo? doncs concretament demanar-li una segona lectura a en Pau Cabot, per exemple, però deixa passar un parell de setmanes. També hi ha altres usuaris que toquen temes de tecnologia, pots preguntar-ho als usuaris del portal que t'he comentat. Ànims! ;-) --Judesba (digues...) 14:16, 1 jul 2013 (CEST)[respon]
Ei! Quan t'he dit "temes de tecnologia" és perquè dins s'hi engloben moltes altres coses; està clar que no parlem de biologia, ni art ni geografia, però sí d'informàtica, etc. I puntualitzo: no diu que l'article serà esborrat, diu "En cas contrari, l'article o part no referenciada podria entrar en un procés d'esborrament o fusió amb un article més genèric"; o sigui, podria ser, només, i per a esborrar un article s'inicia un procés de proposta d'esborrament prèvia notificació als editors principals, i sovint es milloren força els articles en qüestió. Per això et dic que no et preocupis, i que pots demanar opinió a algun usuari del portal de Tecnologia, que potser t'ajuden més fàcilment (o de manera més pràctica) que jo, que no sóc del sector i que se m'escapa força. Jo estaré pendent del cas, no pateixis. :-) Salut!! --Judesba (digues...) 16:50, 1 jul 2013 (CEST)[respon]
Bones! He fet unes millores, tema imatges i infotaula d'empresa, bàsicament. Millor no esborris els paràmetres que estan buits, que sempre es poden omplir; mira't les anotacions que he deixat en la infotaula, a veure si les pots omplir. I això que no es vegi l'any doncs no sé per què, però amb la data sencera crec que sí funciona. Exemple: "fundació = Barcelona ({{Start date|1900|05|25}})" Salut! --Judesba (digues...) 12:59, 2 jul 2013 (CEST)[respon]
Ja sé què fallava: "fundada" no funciona, però "Fundada" (majúscula) sí. :-) Tonteries d'aquestes...:-/ Pública o privada sí que és necessari, he recuperat la informació. --Judesba (digues...) 13:20, 2 jul 2013 (CEST)[respon]
Crec que el problema no és entre la Judesba i jo, sinó que tu no tens referències externes per verificar això que dius i tornes a posar referències a la pròpia web. Si no hi ha fonts fiables que diguin això llevat de la pròpia web, el que s'ha de fer és eliminar aquest text.
Només tornar-te a dir que coses com aquestes demostren que potser no ets la persona més indicada per escriure un article sobre el teu projecte i que sembla clar que tens un conflicte d'interessos. Hi ha milions d'articles per fer a la Viquipèdia, no tens justament perquè fer el de la teva pàgina web ... Pau Cabot · Discussió 11:09, 7 jul 2013 (CEST)[respon]
Centrem-nos en el contingut: me sembla clarament publicitari i no admissible (encara no s'ha aportat cap font fiable que parli significativament de la web i l'editor principal), amb un més que probable conflicte d'interessos, que evidentment l'editor principal no reconeix perquè li és difícil ser objectiu amb un tema que el toca tan de prop. I sí, desconec el tema (no és estrany, tampoc no estam parlant d'amazon.com), per la qual cosa puc ser bastant més objectiu que tu, que ets el principal impulsor de la web. Pau Cabot · Discussió 18:24, 7 jul 2013 (CEST)[respon]
Ja t'he donat els arguments. Ho deix aquí, perquè veig que no ens entendrem. Un editor que fa 8 anys que edita a la Viquipèdia acusat de no ser objectiu per un altre editor que ha vengut a promocionar el seu projecte. El que hem d'aguantar les mares fadrines ... Pau Cabot · Discussió 18:38, 7 jul 2013 (CEST)[respon]
Deixa d'esborrar discussions i eliminar avisos. Pau Cabot · Discussió 19:58, 7 jul 2013 (CEST)[respon]
Darrer avís. El proper ja serà un blocatge. Pau Cabot · Discussió 20:05, 7 jul 2013 (CEST)[respon]

Web Map Service[modifica]

Hola, Em sembla perfecte, moltes gràcies! Disculpa els errors que hi vaig fer, que eren molts. --Xbosch (disc.) 17:48, 5 jul 2013 (CEST)[respon]

Infraestructura de dades espacials[modifica]

A mi em sembla correcte, ja li he donat un cop d'ull i fet uns retocs. Si prefereixes demanar-li l'opinió a algun usuari del sector de la Tecnologia potser et resulta més útil que la meva opinió, que va més en la línia de l'aspecte formal. Salut! --Judesba (digues...) 21:10, 7 jul 2013 (CEST)[respon]

Hola! Per a les subseccions fem servir el "=", afegint-ne un més a cada banda per a cada nivell; la ";" va bé quan les subseccions són curtetes. Espero haver-te pogut ajudar. Salut! --Judesba (digues...) 21:24, 7 jul 2013 (CEST)[respon]
m'he mirat l'article com em vas demanar i potser l'article sobre catalunya hauria d'anar com a secció del general Infraestructura de dades espacials, ja que per exemple quan cites exemples són en la seva major de l'esat espanyols o catalans, i ja hi ha molts articles que tracten primer el tema general i després la seva concreció a casa nostra. L'estructura general em sembla correcta--barcelona (disc.) 21:00, 9 jul 2013 (CEST)[respon]
Hola Barcelona, moltes gràcies per les observacions. Entenc que fas referència a l'article Infraestructura de Dades Espacials de Catalunya, i proposes que sigui una secció de l'article Infraestructura de dades espacials. D'entrada, et diria que em semblaria bona idea... si no fos perquè la IDEC és tota una institució en el món de les IDE (més de 200 entitats vinculades i més de 10.000 capes d'informació publicades i compartides), i per això em sembla que mereix article a part. De fet, l'article de la IDEC tinc previst ampliar-lo, ara mateix no entra en detall en un munt de coses interessants i que fan de la IDEC un referent europeu i mundial. En tot cas, prenc nota i miraré de decantar continguts, per no repetir-los, quan em posi a reescriure l'article IDEC. Salut! --Dnogue (disc.) 21:30, 9 jul 2013 (CEST)[respon]
Bon dia, sento no haverte contestat més aviat. Aquest article em sembla correcte.Lafegiria potser un punt de vista més internacional, però ja et dic que el contingut és perfecte. Espero colaborar amb tu pel tema que sigui. Fins aviat!--Manlleus (disc.) 09:57, 12 jul 2013 (CEST)[respon]
Bon dia Manlleus, moltes gràcies pels teus comentaris. Tens raó, cal ampliar l'àmbit geogràfic de l'article, i parlar de la rellevància d'altres IDEs en el món. Miraré de fer-ho en els propers dies. Salut!

--barcelona (disc.) 10:00, 12 jul 2013 (CEST)[respon]

Eixos.cat[modifica]

Hola! Els comentaris de les pàgines de discussió, a diferència del text de l'article, no es poden esborrar. És una pàgina de discussió, i la seva finalitat és discutir sobre l'article, per a fer-hi aportacions, millores, i canvis de tot tipus. Ha de ser un reflex de l'evolució de l'article, i per això tampoc no s'esborra. Mira't qualsevol article, que la majoria tenen text a les seves pàgines de discussió, ja sigui per debatre un tema o bé per a informar que es tracta d'una traducció, i és on normalment es comenten les millores que necessita un article. I et poso uns quants exemples "meus", per a que vegis que serveixen per a millorar-lo i que no és cap problema a posteriori (ningú no es malfiarà d'un article que estigui bé i sense avisos, per més que tingui infinits comentaris a la pàgina de discussió), i que fàcilment es poden consultar els canvis a l'historial: Discussió:Manifestació "Som una nació. Nosaltres decidim", Discussió:Zona Escolar Rural, Discussió:Edward Steichen, Discussió:Història de Badalona, Discussió:Visto lo visto TV, Discussió:Miquel Llobet i Solés, Discussió:Vaga de guionistes dels Estats Units de 2007-2008. I dels "no meus": Discussió:Xavier Miserachs i Ribalta, Discussió:Convent i església de la Mercè (Girona), Discussió:Woody Allen. --Judesba (digues...) 22:46, 7 jul 2013 (CEST)[respon]

No ho has entès. Els comentaris es queden allà on són, no es canvien de lloc. Qualsevol comentari sobre l'article pot anar perfectament a la pàgina de discussió d'aquest, ja que per aquest motiu es creen. L'article no està acabat, encara està en procés d'elaboració, i, a més, té l'avís d'"FVA". Un cop solucionat aquest tema l'avís ja no caldria, i això també es pot comentar a la pàgina de discussió. Per això et vaig recomenar que demanéssis ajuda a altres persones; per exemple, usuaris del Portal de Tecnologia, que estan més avessades a aquest tema i podrien ajudar-te més fàcilment que jo, que ho veig de lluny. Pots demanar que facin els comentaris a Discussió:Eixos.cat, i així es veurà l'evolució o el que sigui. Si us plau, mira't els exemples que t'he posat i entendràs què t'estic dient. Salutacions, --Judesba (digues...) 23:00, 7 jul 2013 (CEST)[respon]