Viquipèdia Discussió:10 anys de la Viquipèdia/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Celebrar

"Celebrar" segur que va amb ela geminada? --Catalaalatac (Parlem-ne) 12:35, 26 nov 2010 (CET)

Sinó "celebració" s'escriuria "cel·lebració" i no és així. L'ortorafia crec que és molt important. (Mira Celebracions jueves, Celebracions islàmiques...) --Catalaalatac (Parlem-ne) 12:38, 26 nov 2010 (CET)
presento excuses oportunes per aquest atac a la llengua , corregeixo. --Marc (Mani'm?) 13:05, 26 nov 2010 (CET) PD: això es un wiki, sou lliures de modificar el que considereu oportú.
El podries afegir a Cronologia de la repressió del català...xD No, és conya. --Catalaalatac (Parlem-ne) 13:25, 26 nov 2010 (CET)

festa i rècord

aquestes dues iniciatives han d'anar juntes, evidentment.--barcelona (disc.) 11:28, 27 nov 2010 (CET)

Festa d'edició simultània

Ja he indicat en una altra pàgina les meves objeccions a fer la "festa d'edició simultània", que s'acabarà convertint en una "festa d'editar la Viquipèdia encara que no tinguis ni punyetera idea de com funciona, que l'endemà ja vindran els pardillos habituals a netejar l'enorme merder que hagis deixat". Si actualment tenim 1.200 usuaris experimentats (en realitat som molts menys, però va, assumim que tots els usuaris actius són experimentats), això vol dir que aquell dia editaran la viquipèdia 8.800 persones que no coneixen ni la viquisintaxi, ni el que és contingut enciclopèdic o no, ni les polítiques de copyvio, ni el format viqui, ni res de res. I llavors qui ho netejarà, tot això?

Si s'acaba celebrant aquesta "festa", el dia 19 de març revertiré totes i cadascuna de les edicions que es facin als articles que tinc a la llista de seguiment, a menys que les hagi fet un usuari habitual. No estic per la labor de sacrificar els articles que m'he treballat a l'altar de les relacions públiques.

Vosaltres teniu ganes d'anar al darrere dels inexperts i netejar-los milers d'edicions inadequades? – Leptictidium (nasutum) 09:09, 6 gen 2011 (CET)

Ho faig cada dia, no em ve d'un dia més. Ningú neix aprenent i si a cada petita edició li dones el fulletó resum de com editar, potser més d'un acab editant i coneixent la sintaxi.--KRLS , (disc.) 09:27, 6 gen 2011 (CET)
Subscric totalment el que diu en KRLS. Netejar i polir ja ho fem cada dia (alguns!). I crec que el fet d'haver treballat molt en un article no et dona la clau per tancar-lo a pany i forrellat. --Beusson (disc.) 09:40, 6 gen 2011 (CET)
@KRLS: Cada dia has de revisar 27.000 edicions diferents com aquestes? Amb 9.000 usuaris, només que facin tres edicions cadascun ja tenim un gran merder. Hi ha maneres i maneres de buscar nous contribuïdors, deixar-los que massacrin la Viquipèdia no és la millor. Em podeu explicar per què creieu que és una bona idea per reclutar nous viquipedistes?
@Beusson: I que alguns tinguin ganes de fer "rècords" sense cap sentit, els dóna dret a obrir les portes de bat a bat a que es destrossi la feina dels altres? – Leptictidium (nasutum) 09:49, 6 gen 2011 (CET)
Jo vaig comentar que ho volia encarar d'una manera difrerent; aquesta seria que cadascú, si pogués i al seu poble, fes "conferències"/tallers explicant la teoria d'edició a la Viquipèdia. D'aquesta manera guanyaríem potencials editors, que sabrien com editar. I les edicions no serien un dia 30.000; serien un dia 10.000, l'altre 15.000 i anar fent. I anar aprenent. --Jo ++ 10:17, 6 gen 2011 (CET)

Els meus 5 cèntims:

  1. Editor actiu és qui fa alguna edició en els últims 30 dies. Per tant l'objetiu literal és que entre mitjans de febrer i mitjans de març 10.000 persones hagin contribuit. Evidentment lo previsible és que l'última empenta sigui els últims díes.
  2. Em sembla que el pla que estem dissenyant per captar aquests editors intenta garantir que, o bé ja sabran editar, o bé tindran coneixements de qualitat per aportar.
  3. Vivim en un país que funciona a batzegades. És més fàcil captar 10.000 persones per fer una gran cosa en un moment singular que captar-ne 10 cada dia durant anys i anys per fer la mateixa cosa.
  4. En comptes de donar per fet que seran maldestres i no faran més que nosa, perquè no plantegem què cal fer perquè siguin bons editors i que el màxim % s'engresqui a continuar editant?
  5. Pot ajudar oferir un editor WYSIWYG? Pot ajudar oferir una wiki auxiliar a l'estil del Viquibalear on facin proves i els continguts es trasdlladin quan estiguin repassats?...

--Gomà (disc.) 01:20, 7 gen 2011 (CET)

No estava clar si era més realista fer 10.000 edicions en un dia o 10.000 editors en un mes o dia. Crec que s'ha d'acabar de perfilar en una reunió pròxima i començar a tancar temes.--KRLS , (disc.) 02:07, 7 gen 2011 (CET)
  1. Com de realista és aquest pla de formar 10.000 persones per editar la viquipèdia a temps per la festa? No em refereixo únicament a la viquisintaxi sinó també al respecte de polítiques arrelades com ara la rellevància mínima necessària pels articles.
Fixan en el pla i veuràs que molts no són novells sinó recuperació d'editors, altres són persones que haurien de tenir coneixement més que suficients per fr-ho be tret de les habilitats per editar...
  1. Si, és més fàcil captar 10.000 persones en un dia que 10 durant anys. Ara bé, ens interessen més 10.000 articles de nanos que escriuen sobre el seu esplai o la seva escola, o cinc usuaris bons que escriguin sobre història, ciència, arts, tecnologia i lletres?
Em sembla que no t'has llegit el pla. No estem parlant de nanos d'escola.
  1. Gomà, és molt bonic dir que no hem de donar per fet que seran maldestres, però la realitat és ben diferent. Ningú no neix ensenyat i per tant ens cal "formar-los" abans que editin. Encara no he vist proves de la viabilitat de formar 10.000 persones en dos mesos i mig.
  2. Finalment, repeteixo: quin benefici obtindrem de tenir 10.000 usuaris inexperts en un dia, que no podríem obtenir de cap altra manera més sensata? – Leptictidium (nasutum) 09:33, 7 gen 2011 (CET)

Bé anant de cara a barraca. El genial Toniher ha muntat un editor WYSIWYG de proves a la web d'Amical. Podem fer que els editors nous escriguin en una wiki paral·lela i quan el contingut estigui bé ho traspassin a la Viquipèdia. Proveu-ho. De fet em sembla que pot ser útil per a tothom jo he provat de fer una taula en word i copipastejar-la i m'ha tornat el codi wiki perfecte. Podeu fer proves aquí. Heu de clicar a "Editor enriquit".--Gomà (disc.) 23:16, 9 gen 2011 (CET)

Com es fa un enllaç que apunta a un lloc diferent del que mostra el text? – Leptictidium (nasutum) 09:07, 10 gen 2011 (CET)
Escrius la frase, selecciones el bocí de text que vols que es ressalti i cliques a la vàlua de la cadena. Et surt un quadre de diàleg on escrius el títol de la pàgina. Si la pàgina està a la wiki et facilita trobar-la presentant-te les que comencen amb les lletres que vas escrivint.--Gomà (disc.) 09:52, 10 gen 2011 (CET)
Comentari per Leptictidium: no tots els que celebrarem aquesta festa d'edició col·laborant a la Viquipèdia aquell dia som usuaris inexperts, precisament, encara que habitualment treballem a d'altres llocs. I no soc l'únic que ho celebrarà... Ens veiem el cap de setmana del 19 de març, --Manuel Trujillo Berges (disc.) 18:39, 11 feb 2011 (CET)
No he dit pas que ho fossin tots. He dit que som uns 2.000 experts com a molt, per tant en caldran 8.000 d'inexperts per arribar a 10.000. – Leptictidium; what else? 12:07, 12 feb 2011 (CET)
Doncs comptant amb mi, que no col·laboro gaire en la Viquipèdia en català, ja teniu 2.001 experts y només cal reclutar 7.999 inexperts. I també s'apuntaran altres companys, així que la xifra serà inferior. A més, que no recordes que quan vas editar per primer cop també et vas deixar coses...?. Ningú no neix ensenyat, pero per aprendre a editar el primer que cal es editar, encara que la primera edición sigui defectuosa, que tots vam començar igual... --Manuel Trujillo Berges (disc.) 15:35, 14 feb 2011 (CET)

València

Hola. Posa que a València i altres ciutats es faran activitats, però no se si és perquè encara no es sap o porque no s'ha posat, però no diu ni el tipus d'activitat ni on, ni quan exactament. Per exemple, la trobada, on és? i les xerrades? Jo puc ajudar a fer qualsevol cosa a Castellò o voltants o arrimar-me a València. --Millars (disc.) 13:26, 6 gen 2011 (CET)

Per això està Viquipèdia:10 anys de la Viquipèdia/coordinació. Si es vol fer bé s'haurà de fer entre tots. S'està plantejant fer una reunió online inicialment i possiblement presencial en grups de treballs per tancar el tema. Crec que Amical ha estat gestionant el lloc a València i ja està emparaulat, però fins que no estigui tancat no es pot fer públic aquí.--KRLS , (disc.) 02:04, 7 gen 2011 (CET)

Una frase... :D

No us sembla una frase una mica rara? :D

Sopar de benvinguda amb pastis d'aniversari.. – Leptictidium (nasutum) 22:06, 7 feb 2011 (CET)
xDxDxDxD!! --Catalaalatac (Parlem-ne) 01:49, 8 feb 2011 (CET)

Wikimèdia Espanya

WM-ES no organitza "a tot arreu del territori lingüístic català", hi organitza uns actes en concret. La iniciativa d'estes activitats, tot i ser una iniciativa oberta, cal deixar clar que l'empenta és des de l'Amical, i totes les associacions, inclosa la WM castellana, són convidades a participar-hi. Millars, res d'auto-atorgaments barroers de medalles. Salut. --Joanot Martorell • Membre de WM-CAT 23:12, 17 feb 2011 (CET)

Amical tampoc organitza res a la provincia de Castelló, ni a la Franja, ho posem doncs? Si WM-ES fa perquè fa i sino fa perquè no fa. En ocasions hauré fet la guitza, però de veres que esta vegada ets tu qui no tens ni un poquet de raó. Perdona, però als actes Gus.dan ja ha possat de forma clara qui els fa. A mi Amical ni m'ha ajudat ni m'ha empentat a fer res, no vulgues posar medalles ni llevar-ne. Estem tots per el mateix. WM castellana no se el que és, pregunta-li-ho tu si és que trobes a algú d'això. --Millars (disc.) 23:16, 17 feb 2011 (CET)

Reversions

Hola. El fet és que Wikimedia Espanya organitza dos actes presentant la Viquipèdia i per tant no entenc com un administrador lleva de forma arbitraria eixa part per a posar-la com a col·laborador. No entenc eixes reversions i menys sense cap raó ni motiu i per part d'un aministrador. Espere una resposta. Per cert Martorell, que segur que ho veus, et vaig deixar uns quants missatges a la teua discusió. Espere una resposta. --Millars (disc.) 23:14, 17 feb 2011 (CET)

L'esment de la Wikimèdia castellana ja hi és, però posar-la al costat de l'Amical porta a confusions de l'empenta de tot el conjunt de les activitats. Altres associacions, com ara ACPV o Softcatalà també hi col·laboren amb actes, i encara amb més nombre d'actes. Així que l'esment de WM-ES a soles no té lloc o, al menys s'haurà de fer al costat de la resta dels col·lectius col·laboradors. Jo tampoc entenc la forma de malmetre d'un membre de WM-ES amb una actitud molt propera al d'un troll. Salut! --Joanot Martorell • Membre de WM-CAT 23:16, 17 feb 2011 (CET)
Wikimedia castellana? Gus.dan ja ha posat unes notes, no crec que qui veja la pàgina siga bobo. Per cert, has vist o no has vist els missatges? perque si els has vist i no contestes diria que ets poc resposable i educat, al menys a mi em van ensenyar a respondre a les invitacions... --Millars (disc.) 23:18, 17 feb 2011 (CET)
Amb les modificacions que acabe de fer, ara ja no hi ha cap confusió de que WM-ES no l'interessa col·laborar amb WM-CAT. Salut. --Joanot Martorell • Membre de WM-CAT 23:27, 17 feb 2011 (CET)
WM-ES no té cap problema en col·laborar amb Amical i jo menys encara, això que quede clar. I tu vols col·laborar? --Millars (disc.) 23:34, 17 feb 2011 (CET)
Ací a ningú l'interessa si a mi personalment m'interessara la teua campanya de proselitisme desvergonyida. --Joanot Martorell • Membre de WM-CAT 23:38, 17 feb 2011 (CET) 
Sí que interesa en el moment que ets el vocal d'Amical per al País Valencià. No et pregunte per cap campanya que no existeix, que efectivament m'és igual el que penses, sino sobre la possibilitat de col·laboració, o és què no m'exprese en la mateixa llengua? --Millars (disc.) 23:41, 17 feb 2011 (CET)
Això no és la pàgina d'Amical ni el lloc adient per a este tipus de missatges. Si WM-ES formalment està interessada en col·laborar amb Amical i recolzar la seua proposta de WM-CAT, té moltes altres vies disponibles al seu abast per a fer-ho comunicar a Amical. Salut. --Joanot Martorell • Membre de WM-CAT 23:54, 17 feb 2011 (CET) 
I força al canut! --Millars (disc.) 00:03, 18 feb 2011 (CET)
Rebaixeu el to els 2. Sembleu gat i gos.--KRLS , (disc.) 01:03, 18 feb 2011 (CET)

(conflicte d'edició) I enlloc de començar una guerra de reversions perquè no demaneu un mediador que no pertanyi a cap de les dues associacions? Perquè esteu fent autèntiques criaturades--Castor (disc.) 01:07, 18 feb 2011 (CET)

Volia haver-ho fet, però no hi ha forma de saber qui pertany o no a una associació determinada (almenys jo no conec la forma d'esbrinar-ho). Sí que és cert que em vaig calfar i cal mantindre's calmat, demane disculpes als altres companys. Bé, ara ja és igual. --Millars (disc.) 09:54, 18 feb 2011 (CET)
Ai, perdona'm però Wikimedia España no participa als actes; sou una associació, teniu tota una estructura amb president i tutti quanti i quan una estructura participa es fan anuncis oficials sobretot si són Chapters! Vejam on teniu un document oficial que diga "participamos (conjuntamente) al 10 aniversario de la Viquipèdia en catalán", enlloc i no el tindrem/veurem mai (albire jo...)... Mentre no siga així, al meu parer només participa 1 membre de Wikimedia España i no el Chapter que són dues coses ben diferents; no mires d'enganyar-nos, sé molt bé quina és la posició general i no ens és favorable... La solució actual, tot i que aprecie els intents d'apaivagament dels companys només desvirtua les activitats dutes a terme pels companys d'Amical, associació que ho fa gairebé tot i només apareix a peu de nota. No sé si no ho canviaré ja que em sembla molt injust per a la faena feta i futura i els esforços i energia esmerçats... Claudi/Capsot (disc.) 12:47, 18 feb 2011 (CET)

Entitats adherides

Hola, em pregunto quin és el paper de les entitats adherides i també voldria saber si es podrien afegir mes, quins requisits caldrien, com ho haurien de fer, ...--Baggio (missatges) 13:48, 18 feb 2011 (CET)

  1. A les entitats adherides els hi passem enllaços al llibre sobre la Viquipèdia, el vídeo d'edició de la Viquipèdia i el fulletó Benvinguts a la Viquipèdia. Han de difondre entre els seus membres i contactes que s'adhereixen a la celebració i passar-los aquests enllaços tot convidant-los a participar en el rècord d'edició i a assistir a les trobades. Si a més volen col·laborar més estretament amb la Viquipèdia tenim un ventall de ofertes.
  2. L'únic requisit és dir-ho. Poden enviar un correu-e a comunicacio @ wikimedia . cat
  3. Hi tant que s'en hi poden afegir més. Tot just estem començant a apuntar-ne algunes. De fet esperem que aquest últim mes serà el fort.
--Gomà (disc.) 14:46, 18 feb 2011 (CET)
Ok, doncs crec que conseguiré que s'uneixin un parell d'entitats. --Baggio (missatges) 15:01, 18 feb 2011 (CET)

VP+edu Reserva link

En Joan Simó ha dit que no podrà venir el dia 18 perquè té un altre compromís. Però deixo aquí la referència al projecte Plantes Medicinals perquè és una experiència interssant a tenir en compte. --Dvdgmz (disc.) 09:28, 25 feb 2011 (CET)

Recull

On podem posar un recull de fotos i opinions dels actes que s'han dut a terme?--Arnaugir 13:48, 17 març 2011 (CET)

2000 editors

Hui dissabte és quan volem intentar arribar als 2000 editors. Hi ha cap tipus d'organització per als frikis que serem a casa tot el dissabte o amb controlar els canvis recents i polir els articles dels nous cadascú pel nostre compte hi haurà prou? hahaha --Fajardoalacant (disc.) 02:02, 19 març 2011 (CET)

Ara que el dissabte ha passat, algú podria dir quants editors hi ha hagut? Potser s'hauria d'afegir a la pàgina, per actualitzar-la.--Hinio (disc.) 20:06, 22 març 2011 (CET)
A mi també m'agradaria saber com va acabar el temà. --Baggio (missatges) 19:47, 23 març 2011 (CET)
Ens vam quedar lluny de l'objectiu, però vam aconseguir que 458 editessin aquell dia.--KRLS , (disc.) 00:05, 24 març 2011 (CET)
Ok, gràcies. --Baggio (missatges) 00:07, 24 març 2011 (CET)
Si 20 d'eixos esdevenen companys habituals, haurà sigut tot un èxit somriure--Fajardoalacant (disc.) 00:47, 24 març 2011 (CET)
Jo en tinc un que va iniciar-se dissabte als Castellers i està fent bona feina.--KRLS , (disc.) 00:49, 24 març 2011 (CET)
458 igualment ja és un Rècord, no? --Davidpar (disc.) 00:49, 24 març 2011 (CET)
Però no és l'objectiu marcat, però no està gens malament.--KRLS , (disc.) 00:51, 24 març 2011 (CET)

Suite à la viquitrobada internacional à Perpinyá

(francès) voici quelques ressources en prolongement de nos dicussions à Perpinyá
(esperanto) jen kelkaj rimedoj sekve de niaj diskutoj en Perpinjano

--ArnoLagrange (disc.) 11:17, 21 març 2011 (CET)