Viquipèdia Discussió:Criteris d'admissibilitat

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Viquipèdia Discussió:Criteris d'admissibilitat/Arxiu 1 en data 30-06-2015.

Incoherències de criteris d'admissibilitat

3
Paucabot (discussiócontribucions)

Reobr el fil que va quedar arxivat sobre les incoherències a Viquipèdia Discussió:Criteris d'admissibilitat/Arxiu 1#Incoherències de criteris d'admissibilitat.

Ens hem anat trobant uns quants articles que serien admissibles per complir els criteris específics però que malgrat això, no compleixen els criteris generals. A més, no sempre seguim el mateix criteri quan ens topam casos així. Deix la llista aquí per anar veient la casuística i mirar de trobar-hi una solució:

Més:

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Els criteris particulars són una aproximació als criteris generals per estalviar-nos feina i perquè la cerca de fonts fiables (que gairebé mai va més enllà del que troba el Google) és incompleta. Que no donin sempre exactament el mateix resultat és normal, i que a la pràctica no donin el mateix resultat que el que troba el Google és encara més normal.

I sobre la uniformitat de criteri, no m'he mirat tota la llista però els darrers els trobo molt uniformes: amb dos llibres (literaris) o dos discos no autopublicats els considerem admissibles, i si no els tenen, no.

Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Incoherències de criteris d'admissibilitat»
Yuanga (discussiócontribucions)

Hola, quins serien els criteris d'admissibilitat per als museus? No he sapigut trobar res!

Paucabot (discussiócontribucions)

Potser es podrien assimilar als de centres educatius o als d'associacions. De totes maneres, si no hi ha criteris específics, sempre es poden usar els generals: cobertura significativa per part de fonts fiables.

Resposta a «Museus»

Una pàgina com homenatge a un professor

24
Marti margarida (discussiócontribucions)

Alumnes del professor i periodista Joan-Ramon Colomines-Companys com a regal i reconeixement pels seus 65 anys estem creant una pàgina i encara no hem acabat i no sabem qui ja ens diu que no funciona el que fem.

Podríeu esperar que acabem, almenys.

Martí

Paucabot (discussiócontribucions)

Pegau una llegida a Viquipèdia:Conflicte d'interessos. Això no és un lloc web per fer homenatges. Això és una enciclopèdia. Potser estaria bé que féssiu l'homenatge a un altre lloc, com a un blog o a una pàgina personal, on, de ben segur, ningú no us modificarà el vostre homenatge.

Marti margarida (discussiócontribucions)

No es queixem que es vulgui seguir un llibre d’estil. Ho farem, però la Viquipèdia no és teva ni d’un grupet. Les notes (les pastilles d’advertiment) que heu penjat a la pàgina son ofensives, només calia que ens us ho diguéssiu internament i ràpidament ho haguéssim canviat. Aneu de sobrat i no seràs tu qui ens diràs on hem de fer un homenatge. Hauries d’afluixar una mica i repensar-te com atens els nous. No es pot ser tant cabut o cabot.

Cordialment en Martí i la Margarida.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Justament perquè la Viquipèdia no és ni vostra, ni meva ni del Paucabot tenim unes normes consensuades a les que ens cenyim. I n'esteu incomplint unes quantes (i el llibre d'estil no n'és una). Entre elles:

Si teniu cap dubte us ajudaré encantat, però aneu-vos oblidant de fer una pàgina "com a regal". Va totalment contra el projecte.

Paucabot (discussiócontribucions)

Mare de déu ...

Marti margarida (discussiócontribucions)

Ni ho fem pels nostres interessos, ni per promocionar a ningú, Creiem que el protagonista bé val per estar a Viquipèdia i senzillament ho fem. No creiem que cauríem en aquesta polèmica. Només ens hem queixat que en comptes de dinamitar-nos en públic posant avisos, només amb un simple avis intern ho haguéssim canviat de forma immediata, com de fet ho estem fent i ho farem per ajustar-nos totalment al llibre de estil de Viquipèdia. Acceptem que es una contradicció parlar internament com fem ara i corregir-nos en públic. (Sobre l’homenatge, t’ho vàrem explicar d’una manera personal, però no estar previst res ni en públic ni tant sols dir-li al protagonista com a regal).

Seguim treballant, si ens vols ajudar ens aniria molt bé. Gràcies. Martí i Margarida

Pau Colominas (discussiócontribucions)

No, no ho esteu fent. Si us voleu cenyir a la normativa, no podeu editar aquest article.

Dit això, si necessiteu ajuda per editar articles sobre persones que no conegueu directament o sobre altres temes, resto a la vostra disposició.

Paucabot (discussiócontribucions)

Us han dit que no hauríeu d'editar aquest article. Hi ha un conflicte d'interessos molt i molt evident, i per això no sou capaços de posar distància entre vosaltres i el biografiat. Ho sabeu i el més honest que podríeu fer és reconèixer-ho i deixar d'editar l'article. Addicionalment, segons quines actituds impertinents no ajuden gens.

Marti margarida (discussiócontribucions)

Acabem de veure ara les teves notes.

Altres companys de la universitat han pujat articles d’altres professors i no ha passat res. No entenem aquesta postura tant dura. Havíem acabat ja totes les referències, el que encara no hem trobat la manera de penjar-les, perquè no en sabem.

Volem publicar l’article i voldríem saber com ho podem defensar.

Nosaltres no hi tenim res de relació amb el professor, excepte haver anat alguna classe. La nostra distancia és total perquè no solament no combreguem amb les seves idees ni tant sols les historiogràfiques que porten els seus treballs. 

Pau Colominas (discussiócontribucions)
Marti margarida (discussiócontribucions)

No coneixem el mètode de discussió interna i de defensa d’un article però ho voldríem fer.

Hem seguit tot el que ens heu dit:

1.     Hem acceptat tots els canvis de text que algú ens ha fet. Sobretot perquè era una millora.

2.     Està escrit com dèieu de forma enciclopèdica.

3.     Hem canviat el format com demanàveu.

4.     4. Hem canviat les referencies i com ens heu dit tot el bloc documental que havíem posat ha estat eliminat i com dieu hem lligat tot a les referencies i al cos del text com ens dèieu.

Nosaltres entenem que tot s’ha enriquit per les demandes que ens heu fet, si ens dèieu com fer-ho es que tot anava endavant. Ara només falta lliga les referencies , que encara no sabem fer però suposo que trobarem ajuda per part vostre.

Paucabot (discussiócontribucions)

Hi ha qualque cosa que no quadra: deis que no hi teniu cap relació però les fotos que il·lustren l'article, de moments molt diversos de la vida del biografiat, són fetes vostres, segons posa clarament a la descripció de les fotografies.

Marti margarida (discussiócontribucions)

Les fotos NO són fetes per nosaltres. Són fotografies d'arxiu de la biblioteca de la UdL, que des de despatx les pots veure i les hem tret com a impressió de pantalla. Per això la descripció interna de la fotografia. Hi ha fotografies que nosaltres erem nens.

L'altra argument:

L’argument de que nosaltres com historiadors perquè coneixem el personatge que hem fet la biografia no la podem fer, professionalment no s’aguanta. Ara discutim de la objectivitat de l’historiador?

Tens un problema personal amb nosaltres i amb el personatge. Desconeixem encara la vida del personatge a Mallorca. Aixo que et diguis Colominas ens crea interès.

I demanem que altres administradors diguem la seva i deixis de monopolitzar tu sol la decisió.

N’has fet un cas personal i d’autoritat d’administrador. Estem plenament dins de les normes de la casa. No fas cap favor a la Viquipèdia.

Això traspassa la Viquipèdia. Nosaltres volem continuar posant la biografia. Ara llegirem bé la tècnica per penjar les referències i si trobem ajuda millor.

Gràcies.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

En primer lloc, em temo que confons a dues persones (Paucabot, administrador i jo mateix, Pau Colominas). No només et puc ben assegurar que no es tracta d'un assumpte personal (aquí els únics que coneixeu el biografiat sou vosaltres). Si us genera interès que em digui Colominas, enhorabona. Podeu fer una biografia sobre mi si us ve de gust, doncs no tinc cap relació personal amb vosaltres i així no infringireu la directiva de CI.

El fet que ens acuseu de motivacions personals em demostra un cop més que no enteneu encara com funciona la Viquipèdia ni que esteu infringint la normativa de CI.

Ah, i en acabat. Si heu fet una captura de pantalla d'una imatge no lliure i us n'heu atribuït l'autoria ja no només incomplireu normatives internes del projecte sinó que podeu estar incomplint la llei de drets d'autor. Aneu amb compte.

Marti margarida (discussiócontribucions)

Final per part nostre

Sincerament hem arribat a un cul de sac. Feu el que vulgueu. Nosaltres creiem que hem aportat una peça històrica amb novetats explicatives del biografiat i del seu temps que eren inèdits i que ningú havia publicat. Volíem enriquir Viquipèdia en català. Serà una paradoxa que només sortí en anglès al wikipedia que correspongui. I ho farem perquè el personatge té gran relació amb Anglaterra.

Ens hagués agradat que ens haguéssiu ajudat a pujar les referències, algú ho ha intentat i ha canviat ordre. (Ho sentim no som informàtics i som uns sepastres en això de les referències).

No volen incordiar al biografiat, que no volem que conegui la polèmica. D’aquí uns dies li ensenyarem el text i li demanarem comentari per a cada referència  i ampliat publicarem el text en un altre lloc.

Creiem que és un enorme error el que esteu fent, a part d’injust a nosaltres i també i sobretot el de la biografia.

Una enciclopèdia no es fa amb bases funcionarials sinó intel·lectuals i nosaltres hem fet una modesta aportació.

D’aquest episodi nosaltres hem après molt i ens servirà per escriure del fenomen wiki i la universitat, que és on estem.

Finalment: US DEMANEM QUE HO DEIXEU PENJAT I ENS AJUDEU A ENRIQUIR-HO.

Però nosaltres no voldríem continuar la polèmica i molt menys molestar-vos.

Gràcies per tot.

Martí  i Margarida  UdL

Paucabot (discussiócontribucions)

I el tema de la infracció dels drets d'autor de les fotografies? S'haurien d'esborrar les imatges que heu dit que eren vostres i es veu que en realitat no ho eren?

Marti margarida (discussiócontribucions)

Hi ha 6 fotografies. Totes en tenim els drets perquè ho hem demanat pels nostres treballs a la universitat i una la varen pagar fins i tot. Tant el fotògraf Jordi V. Pou, com Manel Armengol, com Xavier Goñi ens han autoritzat els drets, en el seu moment i extensiu en feines com aquesta . Hi ha dues fotografies històriques avui en Drets Commons. Les de les portades ho hem demanat a LO CAMPUS (eren dues portades que nosaltres ho vàrem ajuntar a traves del Publisher). EN RESUM: totes les fotografies són nostres com a investigadors socials. 

Paucabot (discussiócontribucions)

No, no, no. Allà on posa autor, heu de posar la persona que va fer la foto i no posar own work i dir que l'autor és Martí Margarida com posa aquí. Heu de reconèixer l'autoria i no atorgar-vos-la. Si us ha cedit els drets, ho heu d'indicar clarament. Vegeu Viquipèdia:Autoritzacions.

Marti margarida (discussiócontribucions)

Perdona ara no sé com resoldreu. Per exemple la primera foto del biografiat és de Jordi V. Pou com artista, però és nostre en drets perquè en el seu moment la vàrem pagar aconseguint el dret exclusiu d’ús com consta a la compra.

Paucabot (discussiócontribucions)

Perdona, però em costa molt d'entendre que hagueu comprat una foto d'aquest personatge i que no el conegueu de res excepte haver anat alguna classe. Estau segurs que no el coneixeu de res?

Marti margarida (discussiócontribucions)

Continues la polèmica: Ho hem dit a moltes notes, nosaltres som periodistes i investigadors socials, publiquem a diversos llocs acadèmics i utilitzem imatges de molta gent. Mai hem dit que no el coneixem de res. El biografiat te suficient entitat perquè en temes de memòria històrica de Catalunya surt sovint i per això tenim imatges.

Havíem escrit anteriorment una nota que dèiem que volíem acabar de discutir. Però has escrit una nota molt raonable sobre les fotografies i per això te he contestat.

Ja t’hem dit, ara escrit jo en Martí, que no volem discutir més. Gràcies. Òbviament per a qualsevol cosa d’enriquiment de la nostra aportació sempre a la vostra disposició.

Paucabot (discussiócontribucions)

Bé, aclarit queda el tema. El coneixeu prou i pensau que és molt important i per això li voleu fer un homenatge, però només heu anat a alguna classe seva.

El tema de les violacions dels drets d'autor i de les autories de les fotos, l'esmenareu a les descripcions de les imatges?

Marti margarida (discussiócontribucions)

Sí, només ens hem de llegir com fer-ho, Haig de pujar de nou totes les fotografies? Perque les van pujar pel Wisar. Les que no ens va admetre, no les van posar.

Paucabot (discussiócontribucions)

Basta que modifiqueu la descripció de les fotos, mirant de ser més respectuosos amb els drets d'autor i les autories.

Resposta a «Una pàgina com homenatge a un professor»
Cristina Barbacil (discussiócontribucions)

Bon dia

m'agradaria saber com verificar si una entrada que he fet sobre Fundació Mas Albornà té el consens general. He procurat modificar el que no era correcte però malgrat tot, em falta experiència per saber-ho de cert. Espero que sigui tot ara com cal!

Resposta a «admissibilitat»
Cap més tema anterior