Viquiprojecte Discussió:Sant Jordi 2020

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bona nit,

Pels que pugueu ser més novells en l'edició de Wikidata, he afegit instruccions a la pàgina del concurs sobre com fer-ho: "Consells sobre Wikidata". Sempre és molt recomanable que enllaceu qualsevol entrada que creeu amb aquesta base de dades compartida: això permetrà que després pugueu editar la taula lateral (infotaula) més fàcilment i quedin articles molt més reeixits. En el futur, si els articles són traduïts a d'altres llengües la infotaula sortirà sola a les altres Viquipèdies.

Si creieu que es pot explicar millor, feu-hi els retocs adients. Sort i ànims per les edicions que queden!

@Jove @Ivan bea @Davidpar @KRLS @Medol @AlbertRA @Docosong @Oersted @Arnaugir @Jey @PaliGol @AntoniBM @Ramon 3223 @Quelcom @CCBach @Kippelboy @Mercè Piqueras @Nonahg @Unapeça @Ketsia23 @Capsella01@Solde @Quercinus @1997z @Jordi G @Guixacantijoch @Esperit teatral @Dragonfly137 @Pcm

Unapeça (discussiócontribucions)

Moltes gràcies Xavier, és realment útil! Per fi els companys no ens hauran de fer la feina d'enllaçar les entrades que creem.

Resposta a «Com enllaçar articles amb Wikidata»
ReginaManresa (discussiócontribucions)

Perdoneu, però em sembla que veig un problema. En diversos articles d'aquest viquiprojecte que he vist hi ha la plantilla GEC amb el número del dic. de la lit. cat.. Però aquesta plantilla no funciona amb el número del "Diccionari de la literatura catalana"; no t'envia a l'article sinó al buscador general de la GEC. No sé què s'ha de fer, però alguna cosa s'hauria de fer (o modificar la plantilla, o crear-ne una altra) i avisar als redactors o revisar els articles creats. Gràcies

KRLS (discussiócontribucions)

Actualment, ja hi ha dos plantilles diferents: {{GEC}} i {{DLC}}. Sovint, he afegit les dues perquè a vegades tenen contingut diferenciat. L'identificador de GEC i DLC he detectat que sovint és el mateix amb la diferència que la GEC té un parell de zeros davant.

ReginaManresa (discussiócontribucions)

Doncs jo he vist diversos articles amb plantilla GEC que no redirecciona bé. Ja els aniré canviant a DLC a mida que els vegi. Gràcies per la informació

Docosong (discussiócontribucions)

Penso que seria molt millor treballar amb l'identificador DLC. També he hagut de fer una repassada a alguns articles nous

Resposta a «Plantilla GEC»
Medol (discussiócontribucions)

Els articles creats veig que desapareixen a la llista d'articles i en canvi no sumen ni trobo on consultar la llista d'articles creats. Potser simplement és que hem d'esperar unes hores o dies, però ho comento perquè no hi hagi cap problema. Salut.

Jey (discussiócontribucions)

Si, venia a comentar el mateix. En algun lloc es consultar els articles que ja s'han creat? Potser simplement mantenint la primera versió de Viquiprojecte:Sant Jordi 2020/Articles? Gràcies!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

El bot per comptar punts és a càrrec del @Toniher. Entenc que en qüestió d'hores ja mostrarà resultats i columnes dels participants, relació d'articles, octets, referències i punts totals.

Jey (discussiócontribucions)
Toniher (discussiócontribucions)

Pel que fa al Seguiment/puntuació ja està funcionant... Comproveu sobretot que compti bé! Si hi ha res que creieu que cal considerar més, ho comentem...

AlbertRA (discussiócontribucions)

@Toniher company, vols dir que va gaire a l'hora d'acord amb el sistema de puntuació?

Toniher (discussiócontribucions)

Corria cada hora al minut 56. Però com que veig que hi ha prou interès en el tema, ara ho hauria de ser cada 20 min...

AlbertRA (discussiócontribucions)

Si no és una qüestió de velocitat, ho dic perquè a mi no em dona, i els altres participants que he repassat tampoc :)

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola @AlbertRA, el problema és que alguns participants no esteu connectant els vostres articles a l'element corresponent de Wikidata que és el que defineix els articles fets i per fer, de manera que el bot no el considera com a creat segons els pendents de la llista i lògicament no els comptabilitza.

AlbertRA (discussiócontribucions)

Em pots explicar com connectar de manera ràpida els articles a WD?

Mercès per endavant.

PaliGol (discussiócontribucions)

A mi em surten tants punts perquè em deuen comptar les #REDIRECT (n'he fet molts perquè hi havia molts artistes a la llista que JA EREN a la Viquipèdia, i ho he fet amb el HT #SantJordi20). @AlbertRA, no et preocupis que jo de llibres en tinc un fotimer a casa, te'n puc regalar una pila llarga ;-)


Toniher (discussiócontribucions)

Us faig un cop d'ull a vosaltres dos... No feu trampes, eh? :), que tot s'acaba sabent...

AlbertRA (discussiócontribucions)

Tanmateix, si no ho entenc malament, les #REDIRECT no haurien de comptar perquè no arriben als més de 3000 octets d'extensió requerits.

Toniher (discussiócontribucions)

No, sens dubte, no haurien de comptar... Has trobat un bug possiblement...

PaliGol (discussiócontribucions)

Una mica trampes sí que he estat hihihi xD

AlbertRA (discussiócontribucions)

@Toniher, pot ser que el bot estigui comptabilitzant 0,5 punts per cada cop que una mateixa referència és utilitzada en un article?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Faig una breu reflexió i crec que tècnicament, @AlbertRA, és la manera correcta de puntuar. Penso que les referències no tenen valor per defecte, sinó que el seu valor rau en cada vegada en què s'empren.

Idealment cada paràgraf o fins i tot sentència d'un article hauria d'estar referenciada. Potser un article existent té 3 paràgrafs i una sola font, però un altre viquipedista considera que aquella mateixa font verifica els altres dos i la reutilitza. Ho veig una edició valuosa i que mereixeria ser puntuada.

En definitiva, soc molt partidari que en els concursos que estem desenvolupant estiguem posant molt d'èmfasi en l'ús i la precisió de la bibliografia: és una contribució de més valor afegit i que ens reforça com a eina de qualitat per tal de deixar un llegat d'articles més estables en el temps.

AlbertRA (discussiócontribucions)

Subscric el 3r paràgraf. Això no obstant, a efectes pràctics, sobrereferenciar un text amb l'ús repetit d'una mateixa referència és una manera ràpida d'adulterar la classificació.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Tens raó, però la classificació al final és allò menys important... si algú vol corrompre els seus articles i ètica viquipedista per un parell de llibres, malament anem. Fes-nos saber si veus irregularitats, es poden revisar els punts manualment a posteriori! Gràcies!

PaliGol (discussiócontribucions)
AlbertRA (discussiócontribucions)

A mi m'atribueix Espigues en flor i no l'he creat pas jo ;)

PD: Ara que ho recordo sols n'he reorganitzat els paràgraf finals, el de Referències inclòs...

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@AlbertRA; eps, fes una ullada de nou als criteris de puntuació. Enlloc posa que només s'atorguin punts per crear articles:

+1 punt per cada article creat (amb més de 3000 octets, una referència fiable i la infotaula inserida).
+0'5 punts per cada referència provinent d'una font fiable afegida correctament, emprant el botó «Cita». Els punts es concediran a partir de la segona referència.
+1 punt per cada +1.000 octets de contingut afegit als 3.000 octets mínims requerits.

Per tant, si afegeixes una referència o edites l'article et sortirà com a modificat i part de la teva llista. Una altra cosa és que l'editis i no arribis a afegir 1000 octets: llavors t'apareix a la llista d'editats però sense cap punt extra...

AlbertRA (discussiócontribucions)

El bot està puntuant les referències però no els octets, fixa't-hi: la puntuació sempre és la meitat del nombre de referències menys 0'5 punts.

@Toniher

Toniher (discussiócontribucions)

Bona vista. Ja ho he esmenat anit!

Jey (discussiócontribucions)

Hola Albert! Independentment d'això, seria interessant que fusionessis els items a Wikidata, entenc que llavors el #REDIRECT ja no és necessari. Merci!

PaliGol (discussiócontribucions)

D'acord Jey, d'ara endavant ho faré així, no se m'havia ocorregut.

AntoniBM (discussiócontribucions)

Hola, he entrat a la viquipèdia "Enric Claudi Girbal Nadal" però en el moment de linkar-ho a wikidata no m'he fixat en el número que hi havia a la taula i l'he anat a cercar a Wikidata mateix. Allà sortien dues entrades per a Enric Claudi Girbal (Q17341211 i Q85833089) i l'he linkat a la que no tocava. No sé com unificar les dues dates a Wikidata però potser caldria fer-ho. Moltes gràcies

KRLS (discussiócontribucions)
Resposta a «Articles creats»
ReginaManresa (discussiócontribucions)

He detectat alguns articles ja existents. Els he posat l'enllaç. El problema és que ara estaran duplicats a wikidata. He intentat fusionar-ne un però no me n'he sortit (o potser no és immediat?). Ja direu si posar l'enllaç a la llista era el que s'havia de fer, o si s'havia de fer una altra cosa. I si és normal això de wikidata. ReginaManresa (disc.) 00:17, 14 abr 2020 (CEST)

KRLS (discussiócontribucions)

Per fusionar elements el que has de fer és anar a les preferències > ginys > activar merge. Llavors, només és qüestió d'anar a l'element que vols fusionar i la pestanya superior t'apareixerà el botó de fusionar.

ReginaManresa (discussiócontribucions)

Sí, ho tinc activat. Em dona un error. Diu en vermell "Currently only Qid/Lid is a valid input". Que no sé què vol dir. Bé, demà serà un altre dia. Igualment, el registre dels articles que s'han enllaçat queda a l'historial de la llista i es pot fer un altre dia. ReginaManresa (disc.) 00:27, 14 abr 2020 (CEST)

Jey (discussiócontribucions)

Hola. Crec que ja els he fusionat tots. Si en tens més i no ho pots fusionar tu mateixa apunta-ho si vols aquí mateix, els canvis a l'espai principal es perden quan el bot els actualitza. Salutacions!

ReginaManresa (discussiócontribucions)

Aleshores la idea és no editar la llista i fusionar-los a wikidata? Ja ho miraré més i, si en trobo algun altre, ja intento fer-ho i avisar (tant si ho puc fusionar com si no). ReginaManresa (disc.) 09:56, 14 abr 2020 (CEST)

ReginaManresa (discussiócontribucions)

Així mirant acabo de fusionar a wikidata (ara ja ho sé fer) Lluïsa Julià Capdevila, Lluís Ponç i d’Icard, Arseni Pacheco, Cristòfor Despuig, Juan Lorenzo Palmireno, Josep Sanyes, Gouzy i Anrich, Joan Bonaventura de Gualbes i Copons. Em temo que n'hi ha uns quants i, si no es veuen a temps, hi haurà articles duplicats. Al final, edito la llista per posar-los blaus o no?

Quelcom (discussiócontribucions)

Hola ! Seguint els vostres comentaris, he fusionat uns quants elements. El dubte que em queda és si s'ha de fer amb opció per defecte (Always merge into the older entity), que és el que he fet i que conserva el nom ja existent. Sembla que no actualitza a l'instant la llista (segueix com a pendent).

KRLS (discussiócontribucions)

Useu la fusió per defecte. L'article desapareixerà quan premeu aquest enllaç: "Actualitza ara" (deixant el marge d'uns minuts perquè la base de dades es refresqui).

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

I tu que deies @KRLS que la majoria ja estaven fusionats hehe... Bé, en general això ens permetrà tirar endavant fàcilment. Tenint en compte que parlem d'uns 1500 articles, ja és difícil que si un 5% ja existissin, algú esculli aquells precisament. Ho veig una conseqüència col·lateral menor. Gràcies a tots!

Jey (discussiócontribucions)
AlbertRA (discussiócontribucions)
ReginaManresa (discussiócontribucions)

Fusionats aquests tres darrers

AlbertRA (discussiócontribucions)
ReginaManresa (discussiócontribucions)

Vals unificat a wikidata.

"el jardí abandonat" és un apartat prou extens dins de l'article de Rusiñol; si s'ha de fer un article nou per l'obra, s'hauria de reduir l'apartat i posar-hi l'enllaç cap a l'article específic.

KRLS (discussiócontribucions)

A l'article sobre Teatre de Santiago Rusiñol no és incompatible amb el "El jardí abandonat". Per mi s'hauria de fer l'article propi i intentar ampliar-lo amb més contingut més enllà del que ja hi ha a la secció (afegir la plantilla Principal). En tot cas, no escurçaria la secció perquè trencaria el fil. Llegint la font principal sembla ser que sí seria el que ja tenim.

Capsella01 (discussiócontribucions)

Fusionat a Wikidata Senyoria (novel·la) Q86240975 (el que conté identificador DLC) amb el ja preexistent a wikidata Senyoria (novel·la)(Q11948210) . Redireccionat a viqui

Resposta a «Articles ja existents»
Cap més tema anterior