Deep Impact (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaDeep Impact
Fitxa
DireccióMimi Leder
Protagonistes
Director artísticLeslie Dilley
ProduccióDavid Brown
Richard D. Zanuck
GuióBruce Joel Rubin
Michael Tolkin
MúsicaJames Horner
FotografiaDietrich Lohmann
MuntatgePaul Cichocki i David Rosenbloom
VestuariRuth Myers
ProductoraDreamWorks SKG i Paramount Pictures
DistribuïdorParamount Pictures
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1998
Durada121 min
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost75 milions de dòlars
Recaptació349.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereCiència-ficció, catàstrofes
Temaimpacte astronòmic Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióWashington DC i Nova York Modifica el valor a Wikidata

Lloc webdeep-impact.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0120647 Filmaffinity: 203964 Allocine: 17617 Rottentomatoes: m/deep_impact Letterboxd: deep-impact Mojo: deepimpact Allmovie: v162450 TCM: 333450 Metacritic: movie/deep-impact TV.com: movies/deep-impact AFI: 60804 TMDB.org: 8656 Modifica el valor a Wikidata

Deep Impact és una pel·lícula estatunidenca dirigida per Mimi Leder, estrenada el 1998.

Argument[modifica]

En Leo Biederman, de catorze anys, és membre del club d'astronomia del seu institut. Fa una foto del cel estrellat amb un telescopi seu i descobreix sense saber-ho un cometa que es dirigeix cap a la Terra. Previngut, el president dels Estats Units fa cridar un antic astronauta, l'Spurgeon Tanner, que està encarregat per dirigir una missió internacional a bord de la nau experimental Messiah. S'han de posar sobre el cometa i intentar, amb càrregues nuclears, desviar-lo de la seva trajectòria. A la Terra, el cataclisme imminent suscita les reaccions més extremes, ja que la col·lisió entre el cometa i el planeta podria significar la fi del gènere humà. Aconsegueixen atènyer el cometa però no fan més que dividir-lo en dos.

Repartiment[modifica]

Al voltant de la pel·lícula[modifica]

  • El mateix any, el 1998, va treure la pel·lícula 'Armageddon amb una història similar (un asteroide dirigint-se tot dret cap a la terra). Va caldre d'altra banda modificar una part del discurs del President (Morgan Freeman) quan deia: «Life will go hom, we will prevail. This is not Armageddon » (La vida seguirà el seu curs, superarem aquesta prova. No és l'Apocalipsi ). En la seva trama, Deep Impact' es diferencia igualment d'Armageddon. A part de l'escena final, el punt de vista intimista dels diferents protagonistes és per sobre de la part espectacular i als efectes especials. La part salvament i intervenció sobre el cometa ocupa finalment poc temps, el realitzador es concentra més en les conseqüències humanes i socials de la catàstrofe.
  • Quan Marcus Wolf (Charles Martin Smith) descobreix el cometa, està sol i menjant una pizza, com el seu personatge a Starman (1984) quan s'assabenta de l'aterratge de la nau extraterrestre.
  • Quan Marcus Wolf envia un correu electrònic a propòsit del cometa, es poden veure els missatges a la seva bústia. Un d'ells ve de "cshoemaker arizona.unv", fent referència a Carolyn i Eugene M. Shoemaker, especialistes dels cometes que han estat contractats com consellers per a la pel·lícula.
  • Després del descobriment del cometa, un dels astrònoms mor en un accident de cotxe. És una referència directa a l'accident que va costar la vida a Eugene Shoemaker el 18 de juliol de 1997 a Austràlia.
  • Un dels membres de la NASA a la pel·lícula és Gerry Griffin, que és un antic director de vols de la NASA. Va dirigir la missió Apol·lo 12 i va esdevenir llavors director del Centre Espacial Johnson a Houston.

Banda sonora original[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]