Miquel Barceló García

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Per al pintor, vegeu Miquel Barceló Artigues.

Miquel Barceló García (Mataró, 1948) és un editor, traductor i escriptor, especialitzat en el gènere de la ciència-ficció.[1] Doctor en Informàtica, dirigeix i coordina el programa de doctorat sobre sostenibilitat, tecnologia i humanisme de la UPC. Professor de la Facultat d'Informàtica de Barcelona de la UPC (FIB-UPC) des de la seva creació. Catedràtic EU del Departament d’Enginyeria de Serveis i Sistemes d’Informació de la UPC.

Com a editor, la seva carrera ha estat lligada a Ediciones B,[2] on ha dirigit la col·lecció NOVA, especialitzada en relats i novel·les de ciència-ficció. En moltes ocasions, Barceló inclou en els llibres que edita en aquesta col·lecció un article introductori. L'any 1996 l'Asociación Española de Fantasía y Ciencia Ficción li va concedir el Premio Gabriel A la labor de una vida.

Nascut a Mataró el 1948 és doctor en Informàtica, enginyer aeronàutic i diplomat en energia nuclear.[1] Actualment viu a Sant Cugat del Vallès. Dirigeix i coordina el programa de doctorat sobre sostenibilitat, tecnologia i humanisme de la Universitat Politècnica de Catalunya. També és conegut per la seva columna mensual per a la revista informàtica "Byte" o per les seves aportacions a diverses publicacions periòdiques sobre astronomia i intel·ligència artificial.[cal citació] A més del món literari, treballa com a professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, per la qual cosa no és casualitat que aquesta institució atorgui anualment el premi UPC, el més important de la ciència-ficció espanyola, premi que va ser creat mercès al seu impuls.[cal citació]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. 1,0 1,1 «Miquel Barceló (escritor)». Enciclopedia Universal. Akademic. [Consulta: 26 abril 2014].
  2. «Miquel Barceló García». Miquel Barceló García. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. [Consulta: 26 abril 2014].

Obra publicada[modifica | modifica el codi]

  • El otoño de las estrellas (Novel·la curta, 2001) amb Pedro Jorge Romero.
  • Testimoni de Narom (Novel·la curta, 1998) amb Pedro Jorge Romero. Guanyadora del desaparegut premi de Narrativa de ciència-ficció Jules Verne d'Andorra.
  • Ciencia ficción: Guía de lectura (Assaig, 1990).
  • Cuentos de ciencia ficción (Antologia, 1998) amb Pedro Jorge Romero.
  • Paradojas en la ciencia ficción II (Assaig, Equipo Sirius 2005).
  • Una història de la informàtica (Assaig, 2008).

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]