Portal:Aviació/Imatge

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
La imatge

Un C-141 Starlifter deixa rastres de vapor sobre l'Antàrtida ja que es prepara per a un llançament en paracaigudes durant l'Operació Deep Freeze.

S'escull aleatòriament entre 0 i 10




Imatges[modifica]

Helicòpter de rescat suís del model Airbus Helicopters EC-145.


{{Imatge_de_aviació_de_la_setmana_0}} - discussió - modifica - historial


El fum de colors revela un vòrtex d'aire creat per l'ala d'un avió, també conegut com a deixant o solc. Aquesta turbulència pot ser especialment perillosa durant l’aterratge i l’enlairament de les fases del vol, on la proximitat d’un avió al terra fa que sigui poc probable la recuperació puntual dels problemes provocats per la turbulència.


{{Imatge_de_aviació_de_la_setmana_1}} - discussió - modifica - historial


Una il·lustració d’un hangar d'aeronaus.


{{Imatge_de_aviació_de_la_setmana_2}} - discussió - modifica - historial


Els vòrtexs d'ala són visibles des d'un F-15E Strike Eagle quan es desconnecta de la font de subministrament aeri d'un KC-10 Extender durant la guerra de l'Iraq.


{{Imatge_de_aviació_de_la_setmana_3}} - discussió - modifica - historial


Una il·lustració superposada que mostra quatre avions de fuselatge ample més grans mai fabricats, el Hughes H-4 Hercules (el "Spruce Goose", avió amb la major envergadura d’ala), l'Antonov An-225 Mriya (l'avió de mercaderies més gran), el Boeing 747-8 Intercontinental (aviat serà la versió Jumbojet més gran), i l'Airbus A380-800 (l'avió de passatgers més gran).


{{Imatge_de_aviació_de_la_setmana_4}} - discussió - modifica - historial


Un retrat de Wernher von Braun de peu davant del conjunt de motors de coet F-1 a la base de la primera etapa d'un vehicle de llançament Saturn V. Von Braun va tenir una aspiració de tota la vida per volar a la Lluna. Un pioner en el desenvolupament de coets, a la Segona Guerra Mundial von Braun va dirigir el desenvolupament alemany del coet V-2 a Peenemünde. Juntament amb el seu equip d’enginyers, es va rendir a les forces estatunidenques en les etapes de finalització de la guerra, després va ajudar a establir el programa de coets militars als Estats Units. Durant el 1958 es va traslladar al recent constituït programa de la NASA, desenvolupant el coet Saturn V que va lliurar amb èxit els primers éssers humans a la Lluna el 1969.


{{Imatge_de_aviació_de_la_setmana_5}} - discussió - modifica - historial


Un C-141 Starlifter deixa rastres de vapor sobre l'Antàrtida ja que es prepara per a un llançament en paracaigudes durant l'Operació Deep Freeze.


{{Imatge_de_aviació_de_la_setmana_6}} - discussió - modifica - historial


Planador de George Cayley, creat el 1853.


{{Imatge_de_aviació_de_la_setmana_7}} - discussió - modifica - historial


Un helicòpter de rescat de la Gendarmeria Nacional Francesa enlairant-se a les muntanyes del Massif du Sanc, França.


{{Imatge_de_aviació_de_la_setmana_8}} - discussió - modifica - historial


Un F/A-18 Hornet volant a velocitats transòniques. En aerodinàmica, la barrera del so és un límit físic que abans es pensava que parava als objectes grans entrar en supersònica. Quan una aeronau és prop de la velocitat del so, es forma de vegades un núvol insòlit. Una baixada de pressió, en aquest cas a causa de la formació d’ones de xoc, fa que les gotetes d’aigua es condensin i formin el núvol.


{{Imatge_de_aviació_de_la_setmana_9}} - discussió - modifica - historial


Els globus d'aire calent és la tecnologia de vol tripulada més antiga, que es remunta a la invenció dels germans Montgolfier a Annonay, França el 1783. Es va realitzar el primer vol tripulat a París per Pilâtre de Rozier i el Marquès d'Arlandes. També es van esmentar globus d'aire calent no tripulats en la història xinesa. Chu-ko Kung-ming (諸葛 孔明) a l'era dels Tres Regnes utilitzaven fanalets aeris per la senyalització militar.


{{Imatge_de_aviació_de_la_setmana_10}} - discussió - modifica - historial


Imatges no incloses[modifica]

  • Si voleu afegir una nova imatge, creeu la plantilla "Imatge científica de la setmana X" o X és el proper número lliure (actualment 10). Després, modifiqueu l'inici d'aquesta pàgina escrivint a la plantilla:

{{Imatge_de_aviació_de_la_setmana_{{#expr:{{#time:U}} mod X+1}}}}