Samsung Galaxy S8

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula equipament informàticSamsung Galaxy S8
Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Sèriesèrie Samsung Galaxy S Modifica el valor a Wikidata
FabricantSamsung Electronics Modifica el valor a Wikidata
EslòganUnbox Your Phone Modifica el valor a Wikidata
CriptònimProject Dream Modifica el valor a Wikidata
Llançament

29 abril 2017


12 maig 2017


25 maig 2017

8 juny 2017
Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Dimensions148,9 (alçària) × 68,1 (amplada) × 8 (gruix) mm
CPUQualcomm Snapdragon 835 (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Sistema operatiu/e/
Android Nougat
Android Pie Modifica el valor a Wikidata
Memòria64 GB Modifica el valor a Wikidata
Emmagatzematge externMicroSD Modifica el valor a Wikidata
Sensors
Bateriabateria d'ió liti Modifica el valor a Wikidata
PantallaAMOLED  (Alçada) ×  (Amplada) ×   (Llargada) cm Modifica el valor a Wikidata
Id. GSMArena8161
Lloc websamsung.com… Modifica el valor a Wikidata

El Samsung Galaxy S8 és un telèfon intel·ligent de gamma alta fabricat per Samsung Electronics. El dispositiu mòbil va ser presentat el 29 de març de 2017[1] i es va posar a la venda per primera vegada el 21 d'abril de 2017.

El Galaxy S8 i S8+ tenen un millor hardware i disseny a diferència dels seus predecessors, això inclou pantalles més grans amb una relació d'aspecte major i pantalla corba en tots dos models S8 i S8+. També té escàner d'iris, reconeixement facial i un assistent virtual anomenat Bixby.

Història[modifica]

Abans del llançament, els mitjans de comunicació havien reportat rumors i informació. Al desembre de 2016, SamMobile va dir que el Galaxy S8 no tindria un port per a auriculars 3.5mm,[2] temps després han aparegut rumors indicant el contrari.[3] El gener de 2017, The Guardian va dir que el Galaxy S8 i S8+ tindrien pantalles més grans amb el nom de Infinity Display, tindria els marcs mínims i un escàner d'iris[4] The Guardian també va dir que tindria 64 GB d'emmagatzematge, tindria suport per microSD, usaria USB-C i tindria un assistent virtual anomenat Bixby. Molt ràpid, VentureBeat va publicar fotos de tots dos dispositius, incloent l'eliminació del botó d'inici i dels botons tàctils en marc físic, on el lector d'empremtes digitals ha estat mogut en la part posterior. Evan Blass va publicar els colors del Galaxy S8 i S8+.

El Galaxy S8 i S8+ van ser presentats el 29 de març de 2017, la pre-venda va començar el 30 de març de 2017, tots dos dispositius van estar disponibles a Amèrica del Nord a partir del 21 d'abril de 2017 i al Regne Unit el 28 d'abril de 2017. Els primers dispositius reservats van ser enviats el 20 d'abril de 2017, la disponibilitat general va començar el 28 d'abril de 2017. A l'Índia, els dispositius van estar disponibles a partir del 5 de maig de 2017.

Especificacions[modifica]

Hardware

El Galaxy S8 i S8+ tenen una pantalla Super AMOLED amb resolució Quad HD (1440p 2960×1440),[5] amb una relació d'aspecte de 18.5:9 major que 16:9, que és utilitzat en la majoria dels smartphones, el Galaxy S8 té una pantalla de 5.8 polzades mentre que el S8+ té una pantalla de 6.2 polzades.[5] Tots dos dispositius tenen una pantalla amb corbes als costats, els marcs s'han reduït al seu mínim possible i es diu Infinity Display[6] el Galaxy S8 i S8+ tenen un SoC Exynos, en la variant d'Amèrica del Nord s'utilitza Qualcomm Snapdragon 835, tots dos de 10nm. Tots dos tenen 64 GB de memòria interna i es pot expandir amb microSD. El Galaxy S8 és un dels primers smartphones a tenir Bluetooth 5.

A diferència dels models anteriors, el Galaxy S8 no té botó d'inici físic ni botons tàctils en els marcs, en el seu lloc, els botons estan en la pantalla, igual que la majoria dels dispositius Android. No obstant això, el botó d'inici detecta pressió i és visible amb la pantalla apagada, com en l'Always On. El Galaxy S8 té la mateixa càmera que el Galaxy S7, la càmera de 12 MP i dual píxel. La càmera frontal ha millorat a 8 MP amb autofocus. El Galaxy S8 té sensor d'empremtes digitals i d'iris.[7] A causa que el Galaxy S8 no té botó d'inici físic, el sensor va ser mogut al costat de la càmera. El Galaxy S8 té reconeixement facial per desbloquejar el dispositiu, aquesta tecnologia ja va ser implementada en models anteriors com el Galaxy S III i el Galaxy S4, va ser eliminat en el Galaxy S5, però va tornar en el Galaxy S8.

El Galaxy S8 té una bateria de 3000 mAh i el S8+ una bateria de 3500 mAh, a causa de la retirada del Galaxy Note 7, Samsung va dir que milloraria la qualitat, les proves i el control dels seus productes.

Software

El Galaxy S8, venia anteriorment amb Android Nougat (7.0) però al llarg de la primera meitat de 2018, va començar a arribar la versió Android Oreo (8.0). El Samsung S8 ve amb la seva interfície TouchWiz i té un assistent anomenat "Bixby",[8] el qual és el reemplaçament al S Voice però més avançat, amb Bixby (Samsung), es pot controlar el dispositiu amb la veu. La càmera té reconeixement d'objectes. Bixby tindrà suport per a aplicacions de tercers. El Galaxy S8 té Samsung DeX que és el mode computadora per a pantalla externa.

Sobre el Galaxy S8[modifica]

Crítiques

Dan Seifert de The Verge va mostrar el disseny del Galaxy S8 i el va descriure com un "dispositiu per mirar-se'l amb deteniment", que va ser "refinat i polit per a una lluentor literal" i que "cap dispositiu fins aleshores que havia fet servir es veia igual". Va descriure que el hardware funciona "pràcticament perfecte", A Seifert també li va agradar el programari, va dir que "Samsung era menys conegut per polir i més per la seva malaptesa. En un canvi, el programari del Galaxy S8 m'atreveixo a dir que està bé". No obstant això, ell ha criticat l'assistent Bixby, va dir que "en el seu estat actual, no pot fer gran cosa" i també ha criticat les aplicacions duplicades. Sobre el rendiment, ell va escriure que el Galaxy S8 va ser "ràpid i respon immediatament, però virtualment és com qualsevol altre smartphone premium que es pugui comprar, i el Galaxy S8 no es nota que sigui més ràpid que el Google Píxel, LG G6 o l'iPhone 7". El periodista de The Verge Vlad Savov va sentir que el lloc del sensor d'empremtes digitals va ser "una decisió confunsa si considerem que la seva intenció va ser col·locar el lector en la pantalla, però no va ser possible realitzar la implementació en l'hora del seu llançament".[9]

Chris Velazco de Engadget va presentar de forma similar el disseny, apuntant des de l'inici que "des de la seva pantalla corba fins a l'ús de metall i el vidre, se sentien com les versions més petites i elegants del Galaxy Note 7", i també va dir que la pantalla era simplement "impressionant". Velazco va definir la interfície "subtil i elaborada en les decisions del disseny". Sobre el rendiment i la càmera, encara que notant que "la càmera de 12 MP no ha canviat molt des de l'any passat. Això no és dolent des que van ser bones càmeres per començar", Velazco va resumir la seva opinió escrivint que els dispositius "no són perfectes, però és el màxim que Samsung va poder acostar-s'hi".

Ron Amadeo d'Ars Technica ha notat que la inusual relació d'aspecte va ser el resultat dels marges negres en veure vídeos 16:9 sense fer zoom o estirar la imatge. Va complementar que creu que el Galaxy S8 seria gairebé perfecte, però va ser criticat per tenir un cristall més fràgil i que "el brillant i relliscós cristall no té un tacte tan bo com el metall, pel seu alt preu, nosaltres preferim que Samsung usi metall en la part posterior". També va criticar les opcions biomètriques per desbloquejar el Galaxy S8, va dir que "Hi ha un escàner d'iris, un lector de petjades i desbloquejament facial. El problema és que cap d'aquests són bons", també va criticar les aplicacions duplicades, va dir que "la majoria d'aquestes no poden ser eliminades i no són molt irresistibles". Ell va criticar Bixby, definint-lo com un "estrany extra" a causa que els smartphones amb Google Assistant ja estan presents.[10]

Abans del llançament oficial del Galaxy S8, els articles apuntaven que Bixby estaria disponible amb set o vuit idiomes en el llançament. Posteriorment van desmentir-ho dient que Bixby només tindria un idioma de suport en anglès en el seu llançament, encara que van confirmar que diversos idiomes estarien disponibles en els "propers mesos" a mitjan abril, The Wall Street Journal va dir que Bixby no tindria suport per a anglès americà.

Alguns dels usuaris avançats de Android van esperar que Samsung incorporés de nou el control remot universal al Galaxy S8, però aquesta funció no va ser-hi incorporada.[11]

Vendes

El Galaxy S8 i Galaxy S8+ va tenir més de 720,000 unitats prereservades en una setmana, mentre que el Galaxy S7 va tenir-ne 100.000 i el Note7 200.000. A mitjan abril del 2017, el nombre havia augmentat a un milió de prereserves.[12] El 24 d'abril del mateix any, Samsung va anunciar que les vendes del Galaxy S8 van ser "les millors vendes". Encara que no va publicar el nombre exacte de vendes, es va anunciar que el Galaxy S8 va tenir un 30% més vendes que el Galaxy S7.[13]

Problemes[modifica]

Balanç de blancs

Abans de la seva venda, s'havia detectat un to vermellós en alguns dispositius.[14] Samsung va comentar que el Galaxy S8 té una pantalla que s'adapta i optimitza el rang de color, la saturació i la nitidesa en funció de l'entorn, però també va remarcar que es poden ajustar aquestes opcions de forma manual. El 21 d'abril del 2017 Samsung va confirmar que el to vermell era un problema de programari i que ràpidament hi incorporaria un "pegat" per tal de solucionar el problema.[15] The Inventor i Infobae van dir que Samsung reemplaçaria els dispositius els quals el pegat no havia funcionat.[16]

Reiniciaments aleatoris

A finals d'abril del 2017 es va denunciar que alguns dispositius es reiniciaven per si sols però Samsung no va oferir cap solució per aquest problema.[17]

Càmera principal borrosa

S'ha presentat en múltiples dispositius certa dificultat per enfocar amb la càmera principal, problema que es pot resoldre de forma parcial donant cops lleus a la càmera, requerint el canvi de la mateixa per a una solució definitiva.

Seguretat del reconeixement facial

Posteriorment, després la presentació del dispositiu, van aparèixer vídeos mostrant que el dispositiu podia ser desbloquejant mostrant una foto de l'usuari.[18][19][20]

Seguretat de l'escàner d'iris

Al maig de 2017, Chaos Computer Club va mostrar un vídeo on es podia enganyar a l'escàner d'iris utilitzant una fotografia de l'ull i lents de contacte.[21]

Referències[modifica]

  1. Dolcourt, Jessica. «Samsung Galaxy S8 video tease doesn't reveal much» (en anglès). [Consulta: 10 desembre 2018].
  2. AndroidTeléfonos·2 years hace·3 Minutos de lectura·0·858 vistas. «Galaxy S8 también pudiera decir adiós al audio jack de 3.5mm» (en espanyol europeu), 13-09-2016. [Consulta: 10 desembre 2018].
  3. Guardia, Alberto Quero. «Parece que finalmente el Samsung Galaxy S8 sí contará con jack para auriculares» (en castellà), 13-01-2017. Arxivat de l'original el 2018-12-11. [Consulta: 10 desembre 2018].
  4. Álvarez, Raúl. «Tenemos nuevos detalles del Galaxy S8: nueva pantalla 'Infinity' sin marcos, jack 3,5 mm, y dos tamaños» (en castellà), 24-01-2017. [Consulta: 10 desembre 2018].
  5. 5,0 5,1 Muñoz, Ramón; Cano, Rosa Jiménez «Samsung Galaxy S8: una enorme pantalla curva con batería a prueba de bombas» (en castellà). El País [Madrid], 30-03-2017. ISSN: 1134-6582.
  6. «Diseño - Infinity Display | Samsung Galaxy S8 y S8+» (en espanyol europeu). [Consulta: 10 desembre 2018].
  7. «Seguridad - Escáner de iris | Samsung Galaxy S8 y S8+» (en espanyol europeu). [Consulta: 10 desembre 2018].
  8. Dolcourt, Jessica. «Galaxy S8, S8 Plus y Bixby: La gran apuesta de Samsung [fotos]» (en castellà). [Consulta: 11 desembre 2018].
  9. Garzon, Juan. «¿Por qué el Galaxy S8 tendría su lector de huellas en la parte trasera?» (en castellà). [Consulta: 11 desembre 2018].
  10. Amadeo, Ron. «Galaxy S8 review: Gorgeous new hardware, same Samsung gimmicks» (en anglès), 21-04-2017. [Consulta: 11 desembre 2018].
  11. «Does the Samsung Galaxy S8 Feature an IR Blaster?» (en anglès), 29-03-2017. [Consulta: 11 desembre 2018].
  12. «El Galaxy S8 de Samsung puede conseguir 1 millón de reservas antes de salir a la venta» (en espanyol europeu), 13-04-2017. [Consulta: 11 desembre 2018].
  13. «Samsung espera incremento en ventas de 30% con Galaxy S8» (en castellà). Arxivat de l'original el 2017-09-10. [Consulta: 11 desembre 2018].
  14. «Las pantallas de los Galaxy S8 tienen un tinte rojo, es un fallo importante?» (en castellà), 01-05-2017. [Consulta: 11 desembre 2018].
  15. Ramírez, Manuel. «Samsung lanza una actualización al Galaxy S8 y S8+ para solucionar el 'tinte rojo' de la pantalla» (en castellà), 02-05-2017. [Consulta: 11 desembre 2018].
  16. De 2017, 22 De Abril. «Samsung reemplazará los Galaxy S8 que tengan la falla de la pantalla roja» (en espanyol europeu). [Consulta: 11 desembre 2018].
  17. «Los reinicios del Samsung Galaxy S8 comienzan a ser un problema» (en espanyol europeu), 01-05-2017. [Consulta: 11 desembre 2018].
  18. Sorrentino, Mike. «You may not want to rely on Galaxy S8's Face Unlock» (en castellà). [Consulta: 11 desembre 2018].
  19. «El reconocimiento facial del Samsung Galaxy S8 es engañado con una foto» (en espanyol europeu), 01-04-2017. [Consulta: 11 desembre 2018].
  20. Lacort, Javier. «El reconocimiento facial del Galaxy S8 se desbloquea con una simple foto» (en espanyol europeu), 31-03-2017. [Consulta: 11 desembre 2018].
  21. «El Chaos Computer Club hackea el lector de iris del Galaxy S8 con una impresora láser y algo de maña». [Consulta: 11 desembre 2018].