Sophie Bevan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSophie Bevan

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1983 Modifica el valor a Wikidata (40/41 anys)
Somerset (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócantant d'òpera Modifica el valor a Wikidata
VeuSoprano Modifica el valor a Wikidata

InstrumentVeu Modifica el valor a Wikidata
Premis

Musicbrainz: f78e3005-7f46-4f84-922f-018519ec288b Discogs: 4095784 Allmusic: mn0001702810 Modifica el valor a Wikidata

Sophie Bevan (Somerset, 1983) és una cantant d'òpera britànica amb veu de soprano.

Vida i treball[modifica]

Sophie Bevan és la gran de vuit germans i prové d'una família musical. El seu avi, professor de música a una escola de Somerset, va tenir catorze fills i va fundar el "Bevan Family Choir", que va enregistrar i fer gires. Va començar a actuar com a solista al "Berkshire Youth Choir" als 13 anys i va estudiar amb Lillian Watson a la "Benjamin Britten International Opera School" del Royal College of Music. Com a part dels seus estudis va ser guardonada amb el "Queen Mother Rose Bowl".

La carrera del cantant va començar aviat i immediatament amb papers principals. A l'Òpera Nacional anglesa va cantar la seva primera Sophie, una sèrie d'òperes barroques, en els rols de, Despina, Yum-Yum i Léïla. A l'Òpera Nacional de Gal·les de Cardiff va assumir el paper principal a Příhody lišky Bystroušky (La guineueta astuta) de Janáček, coneguda en anglès com The Cunning Little Vixen.

El setembre de 2012, Bevan va debutar com l'ocell del bosc a Siegfried de Richard Wagner a la Royal Opera House Covent Garden de Londres i des d'aleshores ha cantat els papers de Mozart; Pamina, Ilia i Susanna en aquesta casa, així com Èdipe a l'òpera rarament interpretada Antígona de George Enescu. Va actuar com a Pamina al Teatro Real de Madrid i com a Ninetta a La gazza ladra de Rossini a l'Òpera de Frankfurt.

Sophie Bevan ha actuat a tres grans festivals europeus fins ara:

La temporada 2016/17 torna al Covent Garden com a Sophie a Der Rosenkavalier i com a Beatriz a The Exterminating Angel d'Adès (en la producció d'estrena al Festival de Salzburg 2016).

El seu repertori de concerts va des de Händel fins a James MacMillan i inclou tant cançons com obres orquestrals amb solos folk. Ha treballat amb diversos directors notables, com Edward Gardner, Daniel Harding, Philippe Herreweghe, Harry Bicket, Sir Charles Mackerras i Sir Neville Marriner. Va fer el seu debut als BBC Proms el 9 d'agost de 2012, al costat del tenor Toby Spence i el director d'orquestra Mark Elder. El concert va estar dedicat a una selecció de cançons populars d'Ivor Novello i més tard va ser emès per la BBC.[1] Va fer aparicions com a convidada -en concerts d'òpera i oratoris- al Festival Händel a "Halle an der Saale", al Festival International d'Opera Baroque de Beaune i al Festival Internacional d'Edimburg, al Festival de Lucerna, així com a Birmingham, a Tanglewood, a la "Handel and Haydn Society" de Boston i al Barbican Centre de Londres.

En l'àmbit de la cançó, canta obres seleccionades des del barroc i clàssic fins a Debussy i Max Reger fins a l'actualitat i treballa sobretot amb el pianista Sebastian Wybrew, i ocasionalment també amb Malcolm Martineau, amb qui va fer un recital de cançons al Concertgebouw d'Amsterdam i un concert de Max Reger, CD gravat.[2] El seu programa de debut al Wigmore Hall de Londres el gener de 2011 va incloure cançons de Schubert, Strauss, Mendelssohn Bartholdy, Debussy i Poulenc. Un altre concert al Wigmore Hall l'any 2014 es va centrar en cançons de la Primera Guerra Mundial.

Rols d'òpera[modifica]

Mozart
Strauss

La cantant també va interpretar papers en obres barroques poc interpretades, com ara Publio a La clemenza di Tito de Gluck, Polissena a Radamisto de Händel i Constanza a Riccardo Primo, Télaïre a Castor et Pollux de Rameau i Alinda a L'incoronazione di Dario de Vivaldi.

Discografia[modifica]

Premis[modifica]

  • 2011: Critics' Circle Music Award al talent jove excepcional[3]
  • 2012: South Bank Sky Arts Awards, The Times Breakthrough Award
  • 2013: Premi Internacional d'Òpera al millor cantant jove

Referències[modifica]

Altres fonts[modifica]

  • English National Opera
  • Garsington Opera-[2](anglès)
  • Royal Opera House Covent Garden, breu biografia de la cantant (anglès)-/https://www.roh.org.uk/about/people-pages
  • Festival de Salzburg, breu biografia del cantant-[3]
  • Askonas Holt, breu biografia de la cantant (anglès)[4]
  • Hyperion Records, breu biografia del cantant (anglès)[5]
  • Jessica Duchen-[6]/A: The Independent. 7 de gener de 2011, consultat el 25 de juliol de 2016.
  • Rupert Christiansen-[7]-A: The Telegraph. 19 d'octubre de 2011, consultat el 25 de juliol de 2016.
  • Alison Feeney-Hart:-[8]- A: BBC. 21 de desembre de 2013, consultat el 25 de juliol de 2016.

Enllaços externs[modifica]

  • Sophie Bevan a Operabase (compromisos i dates)-[9](alemany)
  • Vignette Arts, el Messies de Händel a Hampstead-[10](anglès)