Usuari Discussió:MarcRovi

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola MarcRovi! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint l'esperit del projecte.


Consell del dia: Si teniu dubtes sobre la normativa vigent no dubteu a visitar el Llibre d'estil.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Xamil (disc.) 16:21, 4 des 2012 (CET)[respon]

Manquen referències a Sant Valerià[modifica]

Hola MarcRovi,

recordeu que la Viquipèdia no és una font primària. Per això, en crear o ampliar un article, heu de citar les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat.

Us encoratgem a treballar per millorar l'article en aquest sentit. Podeu aprendre a citar les fonts aquí. Tota informació no verificable pot ser posada en dubte o eliminada. Si teniu algun dubte, podeu deixar-me un missatge a la pàgina de discussió, traslladar-lo a la La taverna o, directament, al xat.
Aquest recordatori és en motiu de l'article Sant Valerià. --Pau Cabot · Discussió 18:47, 4 des 2012 (CET)[respon]

Falten referències a l'article Ca l'Amell Gros[modifica]

Hola,company. Patrullant els canvis recents m'he trobat amb l'article Ca l'Amell Gros i estaba a punt de posar la fatídica plantilla de que falten referències, però després he vist que encara l'estaves editant ;). Només volia comentar-te que és millor tenir les referències a fonts fiables com per tenir la certesa que l'article és admissible i que per tant es mantidrà, en cas de que hi manquin és possible que estiguis fent feina en va :(.

Potser m'avanço als aconteixaments i ja que encara l'estàs editant les afegiràs després. Només t'ho volia comentar ara que veig que estàs per aquí.

Salut --Anskar (disc.) 23:02, 6 des 2012 (CET)[respon]

Amb molt de gust, home... dsprés he vist que acabes d'arribar. Serà un plaer ajudarte en el que pugui. Primer et diré com s'ha de fer per signar els comentaris que facis en qualsevol pàgina de discussió o en la d'algun ususari, com has fet a la meva. A la caixa d'edició has de veure un dibuixet d'un llàpis signant Icona per a signar. Serveix per posar la teva signatura al final del comentari. Quan estàs editant has de veure això --~~~~. Quan desis el comentari ja veuràs que surt la teva signatura i l'enllaç a la teva pàgina de discussió.

La veritat és que posar referències no és gens fàcil, però el millor és trenir-les abans de fer qualsevol article. Es posen amb les plantilles {{citar web}}, {{citar publicació}} i al final de l'article s'afegeix la plantilla {{referències}}. si edites qualsevol article ho podràs veure tu materix.

Seguim en contacte.--Anskar (disc.) 23:30, 6 des 2012 (CET)[respon]

Uh, sí, t'he dit el mateix més simplificadament a La taverna. I tingues en compte que:

Recordeu: Quan escrigueu un comentari a alguna plana de discussió, no us oblideu de signar Icona per a signar. --Carles (enraonem) 23:33, 6 des 2012 (CET)[respon]

Caram, quin tràfec. :D. En l'article que em comentes tens raó que no s'han col·locat les referències de forma adequada, però al posar la bibliografia s'entén que és d'on s'ha tret la informació per el·laborar l'article.--Anskar (disc.) 00:33, 7 des 2012 (CET)[respon]
Per començar ja n'hi ha prou, com diu l'Anskar, tot i que està millor que se sàpiga d'on ha sortit cada cosa, sobretot si, ara o quan algú altre ampliï l'article, no tot ha sortit del mateix lloc.--Pere prlpz (disc.) 01:14, 7 des 2012 (CET)[respon]
Venia a dir just el que comenta en Pere. Aprofito per felicitar-te per la feina. Salut --Anskar (disc.) 15:10, 7 des 2012 (CET)[respon]

Fotos i drets d'autor[modifica]

Vinc per una altra de les coses de la Viquipèdia que no són evidents: no pots carregar fotos sense permís de l'autor de la foto. Per pujar fotos de masies el més curt és que les facis tu mateix. Et deixo un recordatori per si et fa servei.

Recorda: No es poden copiar informacions d'altres fonts llevat que diguin explícitament que són d'ús lliure. La major part de les pàgines d'internet no diuen res al respecte, per tant, no es pot copiar text ni imatges d'aquestes pàgines. Si teniu el permís del l'autor per fer servir el text o les imatges, seguiu les instruccions de Viquipèdia:Autoritzacions.

Bona feina.--Pere prlpz (disc.) 23:41, 6 des 2012 (CET)[respon]

Encara que els drets de la foto fossin de l'Ajuntament, que és més probable que siguin del fotògraf, el que sigui d'una administració pública no vol dir que sigui de domini públic ni que sigui lliure. Estaria bé que la llei canviés per que ho fos, però de moment no ho és. A més de que no es pugui copiar res que no estigui explícitament permès, en aquest cas l'Ajuntament ho prohibeix explícitament: http://www.llicamunt.cat/ca/lnk4/avis-legal.htm (mira't l'apartat "Propietat intel·lectual de la web"). La foto carregada del web del Moianès també té restriccions incompatibles amb Commons.
Aleshores diria que amb aquesta foto no pots fer gran cosa, com no sigui anar a l'Ajuntament a demanar-los que et deixin publicar-la amb una llicència lliure. Ara bé, és molt més fàcil i molt més curt anar fins a la masia amb una càmera digital i fer-ne una foto.
Les fotos seran esborrades de Commons en una setmana. Si vols quedar bé, pots demanar-ho tu mateix, tot i que tampoc és imprescindible. Pots editar la imatge (la pàgina commons:File:CalAmell.jpg o les altres que trobaràs a commons:Special:ListFiles/MarcRovi) i posar-hi una cosa com ara {{speedy|Requested by uploader. Copyrighted image uploaded by mistake.}}.--Pere prlpz (disc.) 00:03, 7 des 2012 (CET)[respon]
No hi pateixis. Tots hem siguts nous algun dia (tot i que no n'hi ha gaires que hagin fet tanta feina com tu els primers tres dies). Demana l'ajut que et calgui.--Pere prlpz (disc.) 00:13, 7 des 2012 (CET)[respon]

Quin fiera estàs fet, nano[modifica]

Hola, company. Espero no fer-me pesat, però encara hi ha un parell de coses que estaria bé polir, ja que a l'hora de marcar un canvi com a patrullat és més fàcil veure que les coses estan correctes i només cal marcar que ja s'ha revisat. En el cas que hi hagi coses a polir, el que hauria de ser una feina rutinària es converteix en una feina ferragosa. I amb algú com tu que fa una feinada tan gran és difícil portar el treu ritme d'edició.Bah, no m'enrollo més i vaig al gra ;).

Et volia comentar com fer servir les plantilles, cosa que no és gaire fàcil, però un cop t'hi acostumes veuràs que no té cap secret. Les plantilles són codis que es troben tancats en dovle claudàtor {{plantilla}} i ajuden a fer alguna cosa repetidament i així sempre conserva el mateix format. Hi ha plantilles per un munt de coses, per fer taules, infografies... i per referències. Ara mateix has anat posat molt correctament les referències d'on treus la informació i fas servir <ref>[enllaç a la referència]</ref>, cosa que és correcta, però et faltaria saber utilitzar la plantilla corresponent, en la majoria dels casos que has refenciat seria {{citar web}}. Aquesta plantilla (com moltes altres) es fa servir de la següent manera:

  • A la pàgina corresponent de la plantilla et trobes els camps possibles per omplir. En aquest cas serien:
{{citar web
 | url = 
 | títol = 
 | consulta = 
 | cognom = 
 | nom = 
 | autorenllaç = 
 | coautors = 
 | format = 
 | llengua = 
 | obra = 
 | pàgines = 
 | lloc = 
 | editor = 
 | data =
 | arxiuurl = 
 | arxiudata = 
 | doi = 
 | citació = 
 | ref = 
}}
  • Cada un dels camps s'ha d'omplir sempre que es tinguin les dades, si no es tenen es pot deixar en blanc, tot i que és millor esborrar l'entrada. Els camps obligatoris són

| url = | títol = | consulta = En cas de fer-la servir t'adonaràs que la informació queda més comprensible que si es posa només la url, cosa que embruta considerablement. Per tant una entrada tal que [1] pots comprovar que no és entenedora. En canvi [2] Pots comprovar que deixa l'article més polit.

com a truc final et diré que si has de referenciar una sola font diverses vegades dins el text es fa servir

<ref name = patmap>{{citar web|url = http://patmapa.gencat.cat/web/guest/cerca?p_p_id=PatCatMuseusFinder_INSTANCE_Z5w1&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=2&_PatCatMuseusFinder_INSTANCE_Z5w1_struts_action=%2Fext%2Fmuseusfinder%2Fview-museus&_PatCatMuseusFinder_INSTANCE_Z5w1_doSearch=true&_PatCatMuseusFinder_INSTANCE_Z5w1_keywords=&_PatCatMuseusFinder_INSTANCE_Z5w1_advancedSearch=false&_PatCatMuseusFinder_INSTANCE_Z5w1_andOperator=true&_PatCatMuseusFinder_INSTANCE_Z5w1_textlliure=Ca+l%27oliveres&_PatCatMuseusFinder_INSTANCE_Z5w1_orderByCol=no_order&_PatCatMuseusFinder_INSTANCE_Z5w1_orderByType=no_order&_PatCatMuseusFinder_INSTANCE_Z5w1_cur=8&_PatCatMuseusFinder_INSTANCE_Z5w1_delta=1&_PatCatMuseusFinder_INSTANCE_Z5w1_viewmode=detalle|| títol = Ca l'Oliveres a Pat.mapa| consulta = 8 desembre 2012 }}</ref> 

i només afegint <ref name = patmap/> et crea una altra entrada per la mateixa font[2], pel que no caldrà repetir tota la referència.

Espero no fer-me pesat, però ja veuràs que és una eina imprescindible..... si encara vols aprendre alguna cosa més et puc ensenyar com posar les coordenades del lloc per poder trobar-la al google maps. També en podem veure al canal IRC per poder xerrar tranquilament sense embrotir massa la teva pàgina de discussió. Salut--Anskar (disc.) 17:10, 8 des 2012 (CET)[respon]

Molt bé :D, és així com es fa. He arregalt l'altra entrada, que encara estava sense la plantilla. Veig que sobretot estàs fent nous articles d'edificis de Lliçà d'Amunt. Cal saber que tots els articles també necessiten una categoria per poder ordenar-los millor. Hauràs viost que hi ha hagut alguns editors que les han afegides. Les categories es posen després de les referències i abans dels enllaços interwiki. Aquests últims són els enllaços al mateix article de les viquièdies en altres idiomes. La categoria en els articles que vas fent seria [[Categoria:Masies del Vallès Oriental]], com podràs comprovar en els articles anteriors. A dalt de tot tens la teva llista de seguiment que et marca els canvis a aquelles pàgines que tens marcades per seguir. Normalment s'afegeixen automàticament totes les pàgines que has editat, segurament encara hi tens la meva pàgina de discussió, no?. Doncs allà és on podràs veure els canvis a les teves edicions per poder comparar quines coses et falten encara per editar. Les categories és una d'elles. Salut --Anskar (disc.) 17:27, 9 des 2012 (CET)[respon]

Recordatori[modifica]

Recorda: A l'inici de l'article, escrivim de forma estandarditzada el títol del mateix article en negreta. Pots veure exemples d'això als articles televisió, Girona o gos.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Església de Sant Julià (Lliçà d'Amunt).


--Carles (enraonem) 17:12, 8 des 2012 (CET)[respon]

Recordatori[modifica]

Recorda: Cada article ha d'estar classificat almenys en una de les categories existents a la Viquipèdia. Si no fos així, costaria molt de trobar-lo entre 752.138 articles. Pots aprendre com categoritzar un article aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Can Salgot. --Okerele (disc.) 21:26, 9 des 2012 (CET)[respon]

Referències[modifica]

Hola altre cop. Per posar dues referències a una mateixa font has de posar a la primera referència que poses

<ref name="algunacosa">{{citar web
|url=omplir amb el que pertoca
|títol=omplir amb el que pertoca
|consulta=omplir amb el que pertoca}}</ref> 

a la segona referència hauràs de posar

<ref name="algunacosa"/>.

És a dir: aquí és important indicar que <ref>{{plantilla de citació}}</ref> té una característica especial ref name, és a dir: nom de referència i es fa amb així: <ref name="nom de referència">{{plantilla}}</ref>. Un cop hagis fet la primera, el segon cop que vulguis indicar la referència només caldrà posar <ref name="nom de referència"/>.

És important com estan col·locades les barres invertides i que els noms coincideixin, han de ser absolutament iguals. La barra invertida en la segona referència fíxa't que queda al final abans de > que tanca la ordre, és molt important. Ara veig que potser m'havia oblidat de posar les cometes al nom de la referència.

Espero haver servit d'ajuda. Salut --Anskar (disc.) 15:23, 10 des 2012 (CET)[respon]

Drac Petit de Granollers[modifica]

@MarcRovi: Segons el llibre d'estil de la Viquipèdia, les fonts han de ser externes a la organització per mantenir la neutralitat. Mira't VP:N, Viquipèdia:Citau les fontsgerardduenasparlem-ne 19:11, 3 jul 2014 (CEST)[respon]

Drac Petit de Granollers[modifica]

@MarcRovi: Segons el llibre d'estil de la Viquipèdia, les fonts han de ser externes a la organització per mantenir la neutralitat. Mira't VP:N, Viquipèdia:Citau les fontsgerardduenasparlem-ne 19:11, 3 jul 2014 (CEST)[respon]


Proposta d'esborrament de la pàgina «La Serpent del Tenes»[modifica]

Hola MarcRovi,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «La Serpent del Tenes», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Pau Cabot · Discussió 11:13, 29 nov 2015 (CET)[respon]


Proposta d'esborrament de la pàgina «Drac petit de Granollers»[modifica]

Hola MarcRovi,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Drac petit de Granollers», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Pau Cabot · Discussió 11:17, 29 nov 2015 (CET)[respon]