Viquiprojecte:Viquidones Wikimujeres/Exemples

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Exemples sobre el biaix sexista[modifica]

Referències gratuïtes al suposat atractiu –o falta d’atractiu- i frivolitats innecessàries[modifica]

  • Ethel Smith (organista) Era una dona atractiva amb preferència pels vestits de colors, particularment els barrets...

La Caballé no era una gran actriu dalt de l'escenari ni tenia un físic fascinant. El que tenia era una veu com poques, de timbre i color magnífics, i un gust exquisit per cantar. El que la feia extraordinària era la gran intel·ligcia per saber usar la tècnica fora del comú que havia après. La seva veu era notable per la seva puresa, pel seu control precís i per la seva potència. La seva tècnica era superba, per la matisació vocal i pels seus exquisits pianissimos.

  • Anna Maria Strada de Po, anomenada Stradina, soprano italiana del s. XVIII. S'instal·là a Londres (on, malgrat la seva portentosa veu, degut al seu poc agraciat físic, fou anomenada <The Pig>), on va romandre fins al 1737, quan Haendel, que l'havia instruït intensament convertint-la en una de les cantants més importants de l'època, trencà sobtadament el contracte que l'unia a ella. (3r paràgraf)
  • Marta Toren fou una actriu de cinema sueca. En Marta Toren predominen la sensibilitat i la passió per sobre del cervell. Les heroïnes que encarnà en la pantalla es determinen per les seves reaccions intensament femenines sense mescla de racionalisme nòrdic, com el públic havia vist en altres actrius. Una persistent malaltia, potser produïda per unes afeccions íntimes i sentimentals, va donar lloc al terrible desenllaç d'una hemorràgia cerebral que rendí el cos d'aquesta bella actriu, morta als trenta-un anys de la seva vida.

La seva situació personal[modifica]

Soltera i sens compromís, fins fa poc temps va estar compromesa amb l'actor Joey Kern, amb qui trencà el compromís a mitjans del 2011. També ha tingut relacions amb actors com Topher Grace, Joaquin Phoenix i Chris Klein. No ha estat mai nomenada a cap premi de rellevància.

Els components masculins de la famíia, a primer terme[modifica]

El 1927 es traslladà, juntament amb el seu pare i la resta de la família, a l'Alemanya de la República de Weimar, on actuà amb ells al Circ Schumann, un dels més famosos del moment. El 1945 es casà amb Albert Schumann (1915 - Cubelles, 2001), també d'una nissaga circense, amb qui formaria parella artística i destacaria com a domadora eqüestre. El 1969, amb el tancament del Circ Schumann, es retirà del món del circ i a partir de 1972, quan va morir la seva mare, reinicià les seves col·laboracions amb el seu pare durant onze anys (1972-1982). Actualment viu retirada a la població de Cubelles (Garraf), població natal del seu pare. (2n i 3r paràgrafs)

Preocupacions per la filiació paterna, que passen a ocupar la primera línia de la biografia[modifica]

Va rebre el seu primer cognom de Pau Pascual i Perellada (1838-1881), natural de Santa Coloma de Cervelló, marit difunt de la seva mare, i fou filla de Joaquima Fibla i Fibla (1848-*), natural d'Ulldecona.

Els mèrits, discretament reduïts[modifica]

Va ser la primera dona que va participar en una cursa a la història de la F1. Després vindrien Lella Lombardi, Divina Galica, Desiré Wilson i Giovanna Amati.

...aconseguint un desè lloc com a millor classificació.

Un tipus de redactat que subratlla els mèrits masculins i atenua les oportunitats que conquereixen o assoleixen les dones[modifica]

Durant aquest període, l'any 1994 conegué Roger Brint, un brillant científic (que no té article a la Viquipèdia, però), company de feina i, posteriorment, parella seva.

El 2002, Linda tornà a Seattle, on li oferiren una feina com a professora afiliada de fisiologia i bioquímica a la Universitat de Washington. Així mateix li trucaren del Centre de Recerca del Càncer Fred Hutchinson de Boston i esdevingué investigadora de l'Institut Mèdic Howard Hughes a Nova York.

Criteris d’admissibilitat dubtosos[modifica]