Vés al contingut

Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
758.954 articles
958 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Article del dia
L'enterrament de Crist o Tríptic de Seilern és una de les obres destacades de Robert Campin, conegut com el Mestre de Flémalle. El tríptic està plantejat com un únic paisatge on succeeixen simultàniament tres estacions del cicle de la passió separades en el temps: el davallament al panell de l'esquerra, l'enterrament com a tema central i la resurrecció al panell dret. Tot i ser una obra primerenca, Campin va crear una composició que esdevindria un referent entre els seus contemporanis, com queda reflectit en altres obres de la mateixa temàtica. - Vegeu informació sobre la imatge

L'enterrament de Crist o Tríptic de Seilern és una de les obres destacades de Robert Campin, conegut com el Mestre de Flémalle. El tríptic està plantejat com un únic paisatge on succeeixen simultàniament tres estacions del cicle de la passió separades en el temps: el davallament al panell de l'esquerra, l'enterrament com a tema central i la resurrecció al panell dret.

Tot i ser una obra primerenca, Campin va crear una composició que esdevindria un referent entre els seus contemporanis, com queda reflectit en altres obres de la mateixa temàtica.



Imatge del dia

Imatge del dia

Panoràmica de la Ciutat d'Alacant

Projecte destacat
Comença la temporada futbolística i provem de crear o de fer una millora i actualització general als articles dels principals 40 clubs de tot el domini lingüístic, tant femenins com masculins! Us hi animeu?
(Informació de la imatge)

Comença la temporada futbolística i provem de crear o de fer una millora i actualització general als articles dels principals 40 clubs de tot el domini lingüístic, tant femenins com masculins! Us hi animeu?
(Informació de la imatge)


5 de setembre

Dos mesos després de les eleccions legislatives, el president francès Emmanuel Macron designa Michel Barnier d'Els Republicans com a successor de Gabriel Attal en el càrrec de primer ministre de França.


3 de setembre

La catalana Isabel Perelló, com a nova presidenta del Consell General del Poder Judicial, es converteix en la primera dona a exercir la màxima autoritat judicial de l'Estat espanyol.


2 de setembre

Amb més de 270.000 espectadors, Casa en flames supera Alcarràs i esdevé la pel·lícula en català més vista aquesta darrera dècada a Catalunya.


30 d'agost

Neixen 52 tortugues careta a la platja de la Savinosa de Tarragona, les primeres d'aquest estiu al litoral català.



Barnier en una reunió del Partit Popular Europeu a Múnic (2023)


Tendències


Avui fa 10 anys
Mor Elsa-Marianne von Rosen, ballarina, coreògrafa i actriu sueca, popular per tota Escandinàvia (n. 1924).
Avui fa 60 anys
Neix María Fernanda Espinosa, diplomàtica i poeta equatoriana; ha estat Presidenta de l'Assemblea de l'ONU.
Avui fa 75 anys
Neix Gloria Gaynor, cantant estatunidenca de soul i disco.
Avui fa 125 anys
Neix Regino Más i Marí, innovador artista faller valencià (m. 1968).
Avui fa 130 anys
Neix Gala Dalí, dona i musa de Salvador Dalí (n. 1894).