Anna Veiga Lluch

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 00:44, 11 set 2013 amb l'última edició de Jey (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula de personaAnna Veiga Lluch
Biografia
Naixement27 agost 1956 Modifica el valor a Wikidata (67 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Autònoma de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióprofessora d'universitat, biòloga Modifica el valor a Wikidata
OcupadorEuropean Society of Human Reproduction and Embryology (en) Tradueix (2013–2015)
European Society of Human Reproduction and Embryology (en) Tradueix (2011–2013)
European Society of Human Reproduction and Embryology (en) Tradueix (2009–2011)
Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge, directora (2005–)
Hospital Universitari Dexeus (2005–2021)
Hospital Universitari Dexeus (1982–2005)
Universitat Autònoma de Barcelona
Universitat Pompeu Fabra Modifica el valor a Wikidata
Família
ParentsEmili Lluch Oribe (avi matern) Modifica el valor a Wikidata
Premis

Anna Veiga Lluch ( Barcelona 1956 ) és una biòloga i professora universitària catalana.

Biografia

Va néixer el 1956 a la ciutat de Barcelona. Va estudiar ciències biològiques a la Universitat Autònoma de Barcelona, on es va llicenciar el 1979 i posteriorment es va doctorar l'any 1991. Interessada per la docència és membre de la càtedra d'investigació en obstetrícia i ginecologia a l'Institut Universitari Dexeus, l'any 1997 va esdevenir professoria a la Universitat Autònoma de Barcelona i actualment és professora a la Universitat Pompeu Fabra.

Recerca científica

Interessada en la reproducció assistida humana, especialment de la fecundació in vitro, l'any 1982 va esdevenir directora de la secció de biologia del servei de medicina de la reproducció a l'Institut Dexeus, càrrec que ocupà fins el 2005.

Coneixedora de la gran utilitat per la medicina de les cèl·lules mare, ha estat una de les científiques capdavanteres en iniciar el seu estudi a Espanya juntament amb Bernat Soria i Juan Carlos Izpisúa. Actualment dirigeix la investigació del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona que vol convertir aquesta institució en el màxim generador espanyol de la matèria primera necessària per obtenir des de cèl·lules mare embrionàries fins a noves cèl·lules específiques –cardíaques o neunorals- capaces de reparar un òrgan malalt.

L'any 2004 fou guardonada amb la Creu de Sant Jordi i el 2006 amb el Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica per la seva contribució a difondre i consolidar els avenços de la ciència, especialment en l'àmbit de la biomedicina, ambdós guardons concedits per la Generalitat de Catalunya. El 2013 fou galardonada amb la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya. [1]

Enllaços externs

Referències