Arrencador pneumàtic

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Cutaway D'un aire-sistema d'inici d'un General Elèctric J79 turbojet. La turbina petita (pròxim a fust groc) i epicyclic dentatge (a correcte de perforated pantalla de metall) és clarament visible.

Un aire-sistema d'inici és una font de poder utilitzat per proporcionar la rotació inicial per començar gas i dièsel gran motors de turbina.

Motors dièsel[modifica | modifica el codi]

Arrencador directe[modifica | modifica el codi]

Comparat a una gasolina (gasolina) motor, un motor de Dièsel té una compressió molt alta proporció, una característica de disseny essencial, mentre és la calor de compressió que incendia el combustible. Un engegador elèctric amb poder suficient a "crank" un motor de Dièsel gran ell ser tan gran mentre per ser impractical, per això la necessitat per un sistema alternatiu.

Quan començant el motor, va comprimir l'aire és admès a whichever el cilindre té un piston només sobre centre mort superior, forçant-lo a baix.[1] Mentre els inicis de motor per girar, l'aire-inici valve en el cilindre pròxim dins la línia obre per continuar la rotació. Després que diverses rotacions, el combustible és injectat als cilindres, el motor comença córrer i l'aire és tallat fora.

A més enllà complicar assumptes, un motor gran és normalment "bufat per damunt" primer amb zero enquadraments de combustible i els galls d'indicador obren, per provar que el motor és clar de qualsevol complexió d'aigua amunt i que tot és lliure de girar. Després que un cop exitós endavant i un cop astern, els galls d'indicador són tancats damunt tots els cilindres, i llavors el motor pot ser començat damunt combustible. La complexitat significativa és afegida al motor per utilitzar un aire-sistema d'inici, mentre el cap de cilindre ha de tenir un extra valve en cada cilindre per admetre l'aire dins per començar, més els sistemes de control requerits. Això cost i complexitat afegida limita l'ús d'aire-engegadors a molt gran i car reciprocating motors.

Motor d'engegador[modifica | modifica el codi]

Un altre mètode de que comença aire un motor de combustió intern és per utilitzar gas o aire comprimit per conduir un motor fluid a lloc d'un motor elèctric.[2] Poden soler motors d'inici de 5 a 320 litres dins mida i si més començant el poder és necessari dos o més els motors poden ser utilitzats. Els engegadors d'aquest tipus són utilitzats a lloc de motors elèctrics a causa del seu pes més lleuger i fiabilitat més alta. Poden també outlast un engegador elèctric per un factor de tres i és més fàcil de reconstruir.

Turbines de gas[modifica | modifica el codi]

Un aire-engegador en un motor de turbina típicament consistiria d'un radial inward turbina de flux, o turbina de flux axial, el qual és connectat al compressor de Pressió Alt spool a través del accessory gearbox, més l'associat canalitzant i valves. L'aire comprimit és proporcionat al sistema per bleed aire de la unitat de poder auxiliar de l'aeronau o d'un compressor d'aire va muntar damunt equipament de suport del terra.

Avantatges[modifica | modifica el codi]

Comparat a engegadors elèctrics, aire-els engegadors tenen un poder més alt-a-proporció de pes. Engegadors elèctrics i el seu wiring pot esdevenir excessivament calent si agafa més llarg que esperat per començar el motor, mentre aire-els engegadors poden ser correguts tan molt de temps com el seu subministrament d'aire dura. Engegadors de turbina són molt més senzill i és un natural cabut per motors de turbina, i així és utilitzat extensament en gran turbofan els motors van utilitzar en aeronau comercial i militar.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]