Detector d'aigua en el combustible

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Injector de combustible per a motors dièsel. La presència d'aigua en el combustible podria espatllar-lo.

Un detector d'aigua en el combustible és un dispositiu que avisa de la presència d'aigua en el combustible dièsel abans que arribi al sistema d'injecció del motor.[1]

Descripció[modifica]

Físicament, un detector d'agua consisteix en dos elèctrodes que mesuren la resistència del líquid que hi ha entremig.[2][3]

Els detectors d'aigua acostumen a muntar-se en els filtres de combustible. En els motors dièsel aqueixos filtres tenen forma de recipient per a permetre que l'aigua, en el cas de que n'hi hagi, vagi al fons. L'aigua és més densa que el combustible i no es barreja amb el dièsel.

Principi físic[modifica]

L'aigua és més conductora que el combustible dièsel. Quan el nivel d'aigua arriba a l'alçària dels elèctrodes, la resistència baixa i l'alarma es dispara. Aquest senyal d'alarma pot anar a la centraleta del motor (ECU) o a un pilot indicador en el quadre d'instruments.

Videos[modifica]

  • Video que mostra el funcionament d'un detector d'aigua en combustible.[4]

Referències[modifica]

  1. Edward Ralbovsky. An Introduction to Compact and Automotive Diesels. Cengage Learning, agost 1996, p. 52–. ISBN 0-8273-6939-5. 
  2. «Water in Fuel Sensor». Arxivat de l'original el 2018-04-03. [Consulta: 18 novembre 2017].
  3. Gus Wright. Fundamentals Of Medium/Heavy Duty Diesel Engines. Jones & Bartlett Publishers, 18 desembre 2015, p. 446–. ISBN 978-1-284-11753-0. 
  4. Water sensor finds water in gasoline or in diesel.