Bomba injectora

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Bomba en línia Bosch

Una Bomba inyectora "o bomba d'injecció" és un dispositiu capaç d'elevar la pressió d'un fluid, generalment present en els sistemes d'Injecció de combustible com el gasoil (Motors Dièsel) o també gasolina (Motors Otto), fins a un nivell el suficientment elevat com perquè en ser injectat en el motor quedi prou polvoritzat, condició imprescindible per a la seva inflamació espontània (fonament del cicle del Motor diésel), gràcies a l'elevada temperatura de autocombustió.

A part d'això distribueix el combustible als diferents cilindres en funció de l'ordre de funcionament dels mateixos (ex. 1-3-4-2 en els 4 cilindres). Bàsicament han existit dos tipus de bombes per motor dièsel i per motor de gasolina (aquestes últimes ja desaparegudes en aparèixer la Injecció electrònica ). Aquests dos tipus són: les bombes en línia i les bombes rotatives.

Funcionament[modifica]

Bomba rotativa Bosch per a motor turbo,s'aprecien les canonades d'alta pressió

Aquesta bomba inyectora, rep el moviment des del motor generalment a través d'un accionament com la distribució, de forma tal que gira sincronitzada amb ell, i a la meitat de revolucions en un motor de 4 temps.

La pressió es regula mitjançant un cargol i no té circuit elèctric.

Internament té un èmbol ajustat amb gran precisió (2 micres) que té dos moviments simultanis: rotatiu per distribuir, i axial per comprimir el gasoil.

La regulació de cabal de gasoil es fa mitjançant una corredissa anul·lar que obre la descàrrega de l'èmbol de pressió més o menys tarda, en funció de la posició del pedal accelerador i del règim motor en aquest moment. En obrir-se la descàrrega la pressió en l'injector cau per sota de la pressió d'obertura del moll del mateix, acabant-se la injecció.

En el cas de les bombes en línia, les més antigues cronològicament, existeix un èmbol de cabal per a cada cilindre. Els èmbols són accionats mitjançant un arbre de lleves intern de la bomba, en l'ordre d'encès del motor. En aquest cas el cabal es regula mitjançant el gir simultani dels èmbols mitjançant l'acció d'una cremallera, amb la qual cosa queda descobert el canal de descàrrega de pressió abans o després, dosant a l'injector igual que en la bomba rotativa.

Té el desavantatge pel que fa a altres tipus de bombes que és més pesada, voluminosa i que no pot girar a altes revolucions, no obstant això és la més utilitzada en els motors Dièsel d'equips pesats i camions de càrrega els motors de la qual no són molt ràpids, per la seva robustesa, vida útil i estabilitat. En el gràfic poden apreciar-se també els tubs que surten de la bomba cap als injectors.

Tots els pistons s'alimenten d'un conducte comú elaborat en el cos de la bomba, pressuritzat amb combustible per la bomba que fa circular el combustible.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • "Motores endotérmicos" - Dante Giacosa - Editorial Hoepli
  • "Manual de la técnica del automóvil" (BOSCH) ISBN 3-934584-82-9

Enllaços externs[modifica]