Baroque Works

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióBaroque Works
Dades bàsiques
Tipus entitat organització fictícia
Modifica les dades a Wikidata

La banda baroque (Baroque Works (バロック・ワークス , Barokku Wākusu?) és una organització criminal encoberta, fictícia que pertany al manga i l'anime, One Piece.

La banda baroque manté el rècord de ser els antagonistes que més temps han durat a One Piece. L'organització està composta per aproximadament 2.000 membres. Cada agent principal masculí té un nom codi (en números, del 0 fins al 13) i estan emparellats amb una agent femenina que té dies festius com noms codi (La majoria dels quals estan basats en dies festius japonesos) amb l'excepció de Mr. 2 (com que és transvestit, ell és la seva pròpia agent femenina. Moltes vegades és anomenat pel seu nom codi varonil i femení: Mr. 2 Bon Kure). Els agents del 12 al 6 són els més dèbils i es coneixen com agents Frontera (Frontier Agents). Els agents del 0 al 5 són coneguts com a Agents Oficials (Officer Agents) i tots aquests, amb l'excepció de Mr. 4 i Miss Golden Week, tenen els poders d'una Fruita del Diable,[1]convertint-los en els més poderosos dintre de l'organització. Finalment, hi ha els Unluckies, 2 agents animals que actuen com a missatgers, també castiguen a los que fallen amb la seva missió.[2]

La força és molt important a la Banda Baroque, la qual es demostra amb el nombre que se li assigna als agents, com més a prop del 0 sigui el nombre, més fort és l'agent.

Una de les curiositats de la Banda Baroque és que, tot i que son caça-recompenses, tenen una bandera pirata pròpia (una calavera amb dues a les liles i dues espases d'esgrima entrecreuades).

Membres[modifica]

Presidència[modifica]

En Mr.0 El president de la banda és el guerrer del mar Crocodile.[3]

La Miss Tot Diumenge És la Nico Robin abans d'unir-se amb la tripulació del Barret de Palla. És la vicepresidenta de la banda.

Els Agents oficials

En Mr. 1 En Mr. 1,amb el nom real de Das Bones (ダズ・ボーネス Dazu Bōnesu), va ser un famós assassí al West Blue amb una recompensa de 55 milions de belis fins que va ser reclutat per la banda baroque.[3]

Suposadament, en Zoro va matar-lo a Alabasta al tallar-li el pit però en una de les mini-històries del Manga, es trobava en bon estat en una cel·la d'Impel Down, però en tenir l'oportunitat d'escapar, va triar quedar-se enrere amb en Crocodile.

Va menjar la Supa Supa no Mi, una fruita del Diable que li permet convertir el seu cos en fulles d'acer i donar al seu cos la consistència de l'acer.

La Miss Primer de Gener La Miss Primer de gener és la parella d'en Mr. 1, va menjar la Toge Toge no Mi, una fruita del Diable que li permet transformar qualsevol part del seu cos en punxes. Va ser derrotada per Nami.

En Mr. 2 Bon Clay En Mr. 2 Bon Clay és un ballarí transvestit (a causa d'aquesta condició, ell mateix és la seva companya femenina). En el camí dels Pirates del Barret de Palla cap a Alabasta, els seus vaixells es van creuar i va ser "pescat" per en Luffy enmig d'una densa boira. Aleshores, com que en Mr. 2 encara no sabia res d'ells, es va fer el seu amic i els va mostrar el poder de la seva fruita del Diable, la Mane Mane no Mi. Quan va retornar al seu vaixell, la Nefertari vivi el va reconèixer.

Al trobar-se a Alubarna, en Mr. 2, amb la cara de l'Usopp (a qui va derrotar poc abans) va intentar enganyar la Vivi però es va delatar gràcies a un pla molt astut d'en Zoro. Va perseguir la Vivi fins a trobar-se amb en Sanji i aquest el va acabar derrotant.

Després de la batalla d'Alabasta, va ajudar als Barret de Palla a escapar de l'Armada mentre sortien d'Arabasta, i va acabar sent capturat per la Capitana Hina.

El nom de Bon Clay prové d'una festa budista (Bon Clay)

Més endavant es torna a sacrificar per salva els supervivents de la fugida de Impel Down

En Mr. 3 En Mr. 3 era un dels agents més intel·ligents de la banga baroque, la seva missió principal era assassinar els Barret de Palla a Little Garden, on es trobava establert per capturar als gegants Dorry i Brogy (recompensa: 100 milions de belis cadascun), que mantenien un duel que havia durat 100 anys. Va estar a punt de convertir en cera a la Nami, la Vivi i en Zoro en estàtues de cera gràcies a un pastís de cera creat amb el poder de la Doru Doru no Mi, però l'Usopp va desbaratar el pla calant foc al pastís i fonent la cera que els recobria. Mentrestant, en Luffy el va vèncer.[3]

Després d'aquests fets, torna a Alabasta per disculpar-se davant en Crocodile però aquest, en un estat d'ira, li resseca gairebé tot el seu cos i el llança a una piscina plena de cocodrils-banana que suposadament, el devoren. Però just abans, es tanca en una bola de cera per protegir-se.

Va aconseguir sortir del cocodril gràcies a en Sanji mentre aquest buscava la clau que obria la porta de la gàbia on es trobaven en Luffy, en Zoro, la Nami, l'Usopp i l'Smoker mentre la sala s'inundava. Com a venjança de Little Garden, va llançar la clau de la gàbia a l'aigua. Davant això, l'Usopp té la idea d'utilitzar els poders d'en Mr. 3 per fer una clau que obri la porta. Un cop oberta, en Sanji el llença a l'aigua i queda inconscient.

En una mini-història del Manga, és capturat per la Marina i tancat a Impel Down, tot i això, aconsegueix fugir, però torna a ser capturat per salvar als seus companys.

La Miss Setmana d'Or La Miss Setmana d'Or és l'acompanyant d'en Mr. 3,i en Mr. 4 és l'unic agents oficials que no han tastat fruites del Diable, a canvi Miss setmana d'or posseeix l'habilitat Trampa dels colors que canvia les emocions de les persones (i causa un atac de riure o relaxant-los fins al punt de prendre un te amb ella encara que la situació sigui desesperada, per exemple), va utilitzar aquesta tècnica per evitar que en Luffy pogués rescatar als seus companys mentre es convertien en estàtues de cera.

Després de la guerra d'Alabasta, i en descobrir que els membres de banda baroque havien estat detinguts i empresonats a Impel Down, va decidir anar a rescatar-los junt amb en Mr. 5 i Ms. Valentine (ミス・バレンタイン , Misu Barentain?).

El seu nom ve d'una sèrie de dies festius del Japó.

En Mr. 4 En Mr. 4 no ha menjat cap fruita del Diable.Tot i això, té una força sobrehumana (fins al punt d'aguantar un bat de beisbol de 4 tones).Utilitza aquest bat per redirigir les pilotes bomba que la seva mascota Lasso li envia cap als seus contrincants) i per colpejar als seus rivals amb ell.[3]

L'Usopp i en Chopper l'acaben guanyant llançant-li el martell de l'Usopp fent servir una goma gegant i les banyes d'en Chopper. Després d'això, apareix fugint d'Impel Down en una de les minihistòries del Manga amb la Miss Bon Nadal i en Lasso.

Es mou i parla molt lentament, a més, no és gaire intel·ligent, per això Miss Bon Nadal és la veritable cap de l'equip.

En Lasso En Lasso era un canó-pistola que pertanyia a en Mr. 4 fins que aquest canó va fusionar-se amb la Inu Inu no Mi, Model Gos Salsitxa, donant-li la propietat de moure's.

Escup boles de beisbol que en realitat són bombes de temps retardat. La Miss Bon Nadal

La Miss Bon Nadal és la companya d'en Mr. 4. Ha menjat una fruita del Diable model Zoan (la Mogu Mogu no Mi) que li permet transformar-se en talp.

Va enfrontar-se a l'Usopp i en Chopper en una lluita molt igualada. Al final en Chopper la va portar cap a en Mr. 4 i aquest li va donar un cop amb el seu bat de 4 tones, acabant amb ella.

Ella és tot el contrari que en Mr. 4, parla extremadament ràpid.

En Mr. 5 En Mr. 5 va menjar la fruita del Diable Bomu Bomu no Mi, aquesta habilitat li permet fer esclatar qualsevol part del seu cos, inclosos els mocs i l'alè.

La seva primera aparició va ser a Whiskey Peak, on tenia l'ordre d'assassinar l'agent que coneixia a en Crocodile (la Vivi) però en Ruffy i en Zoro intervenen i els derroten fàcilment. Es tornen a retrobar a Little Garden i allà és derrotat definitivament per l'Usopp i en Zoro.[3]

Un cop finalitzada la guerra d'Alabasta, va anar a rescatar la resta d'agents a Impel Down amb la Miss Setmana d'Or i la Miss Dia de Sant Valentí.

La Miss Dia de Sant Valentí


La Miss Dia de Sant Valentí és la companya d'en Mr. 5. Va menjar la Kilo Kilo no Mi, que li dóna l'habilitat de canviar el seu pes a voluntat (d'1 a 10.000 quilos).

Va aparèixer per primer cop a Whiskey Peak, on va ser fàcilment derrotada per en Ruffy i en Zoro. En Little Garden és derrotada per la Nami i la Vivi.

Un cop finalitzada la guerra d'Alabasta, va anar a rescatar la resta d'agents a Impel Down amb la Miss Setmana d'Or i en Mr. 5.

Els Agents Frontera

En Mr. 6 i la Miss Dia de la Mare En Mr. 6 és anomenat per primer cop per en Zoro una vegada descobreix qui són en realitat els habitants de Whiskey Peak. En Mr. 6 va fer-li una oferta a en Zoro per unir-se a la banda baroque i ell va dir que només ho faria si el feien el cap absolut de l'organització. A causa d'aquesta resposta, en Mr. 6 va intentar matar-lo, però va ser ell el que va acabar mort.

La seva companya, és la Miss Dia de la Mare (en anglès Miss Mother's Day), tot i que no se n'ha parlat mai, ni en l'anime ni en el manga.

En Mr. 7

En Mr. 7 és un tirador que té el número 7 inscrit en tota la seva roba i les celles; la seva pistola dispara bales amb forma de daus, quan aquestes xoquen amb les bales de Miss dia del pare, fan una explosió. Tenia la missió de vigilar el canó gegant de la torre del rellotge d'Alubarna sense saber que ells també moririen amb l'explosió.[3]

Va ser derrotat per la Vivi.

La Miss Dia del Pare La Miss Dia del Pare (en anglès Miss Father's Day) és una tiradora que té tota la seva roba decorada com una granota. Acompanya en Mr. 7 a les missions. Al fer xocar les seves bales amb les d'en Mr. 7 causen una gran explosió. Tenia la missió de vigilar el canó gegant de la torre del rellotge d'Alubarna sense saber que ells també moririen amb l'explosió.

Va ser finalment derrotada per la Vivi.

En Mr. 8 En Mr. 8 té com a veritable nom Igaram. És el cap de la guàrdia reial del palau d'Alabasta i cap d'en Chaka i en Pell. Junt amb la Vivi es va infiltrar a la banda baroque per descobrir qui era el cap i quins eren els seus objectius, arribant al nivell d'Agents Frontera. Al ser descoberts, va fer-se passar per la Vivi per distreure als agents mentre la veritable fugia amb els Barret de Palla.Però la Nico Robin va aparèixer i aleshores va fer esclatar el vaixell de l'igaram

Després d'aquest incident, se'l creia mort, però després dels incidents de Nanohara reapareix i es retroba amb la Vivi després de la derrota final d'en Crocodile portant un noiet que va veure com el rei Cobra es transformava en Mr. 2 Bon Kure durant els incidents de Nanohara, sent una prova vivent de què la banda baroque va provocar la conspiració.[3]

La Miss Dilluns La Miss Dilluns (en anglès Miss Monday) és l'agent emparellada amb l'Igaram. D'acord al seu aspecte, sembla una dona amb una força sobrehumana. Té un gran sentit de l'amistat. Això ho demostra en intentar guanyar temps per a la Vivi lluitant contra en Mr. 5 i Miss Dia de Sant Valentí. En Mr. 5 li va fer esclatar el braç al seu coll i la Miss Dia de Sant Valentí la va esclafar, així doncs, el més probable és que hagi mort.[1]

En Mr. 9 En Mr. 9 és l'agent emparellat amb la Miss Dimecres. Es troba amb els Barret de Palla a l'entrada de Grand Line, a l'interior de la balena gegant Raboon. Ell i la Vivi intentaven caçar-la per aconseguir menjar per al seu poble (Whiskey Peak) segons la seva versió, però la realitat era que volien la carn per als caça-recompenses de la banda baroque. Els Barret de Palla els hi van portar perquè accidentalment els hi van trencar el Log Pose.[3]

Utilitza moviments acrobàtics i un parell de bats de metall amb cadena extensible per lluitar. Va ser assassinat i llançat al riu per en Mr. 5 en intentar guanyar temps per a la Vivi i aconseguir que aquesta fugís.

La Miss Dimecres La Miss Dimecres (en anglès Miss Wednesday) és en realitat la Princesa Vivi. Va entrar a l'organització per saber qui era el seu cap i arreglar les coses a Arabasta.[1]

En Mr. 10 i la Miss Dimarts En Mr. 10 i la Miss Dimarts (en anglès Miss Tuesday) no apareixen al llarg de la història.

En Mr. 11 i la Miss Dijous En Mr. 11 va ser capturat per la Marina i posteriorment assassinat a Nanohara per uns quants milions. La seva companya, Miss Dijous (en anglès Miss Thursday) no apareix a la història.[3]

En Mr. 12 i la Miss dissabte No apareixen en la historia.

En Mr. 13 i la Miss divendres Aquesta última parella té la missió d'informar dels fracassos dels agents Oficials/Frontera. Tenen la particularitat que són animals.

Van aparèixer per primer cop a Whiskey Peak i van ser vençuts per en Sanji a Little Garden.

En Mr. 13:És una llúdria. Té una habilitat innata per fer retrats, això permet a la banda reconèixer els enemics per executar-los a la primera oportunitat que tinguin.

Utilitza unes petxines amb punxes que donen l'aspecte d'urpes per lluitar.

Miss Divendres és un voltor femella. Trasllada a en Mr. 13 d'un lloc a l'altre.

Per lluitar utilitza dues metralladores amagades sota les seves ales. En Sanji la va derrotar trencant-li el coll.

Tornen a aparèixer a la mini-historieta de la Miss Setmana d'Or, on es revela que actualment treballen per l'Armada.

Subordinats[modifica]

Els Milions Aquests subordinats treballen per als Agents Frontera. A causa del poc poder dels Agents Frontera, sovint hi ha revoltes entre caps i subordinats per ascendir.

N'hi ha 1.800.

Els Bilions Aquests subordinats treballen per als agents oficials. N'hi ha 200.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Top 10 Baroque Works Agents pt. 1 (Holidays)
  2. Vol. 13 (cap. 109–117): It's All Right!!!. gener 2007. ISBN 978-1-4215-0665-4. and 大丈夫!!! (japonès). April 2000. ISBN 978-4-08-872863-6.
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 3,6 3,7 3,8 Top 10 Baroque Works Agents pt. 2 (Numbers)

Enllaços externs[modifica]