Pirates del Barret de Palla

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Pirates del Barret de Palla
Nom en japonès 麦わら海賊団
Nom en anglès Straw Hat Pirates
Nombre de tripulants 10
Vaixell Going Merry (Cap. 1-430)

Thousand Sunny (Cap. 436-???)

Localització Ennies Lobby (Anime en Català)

Thriller Bark (Anime en Japonès)

Sabaody (Manga en Japonès)

Recompensa total 700.000.050 Belis
Capità Monkey D Luffy

Els Pirates del Barret de Palla (麦わら海賊団, Mugiwara Kaizoku-dan), són els pirates protagonistes en el manga creat per Eiichiro Oda, One Piece.

Els protagonistes de One Piece formen part d'aquesta tripulació. Durant el transcurs de la història, el grup ha tingut un creixement continu. Per cada nou membre de la tripulació, s'analitza el seu passat, se soluciona el problema que l'ha seguit des del passat, i finalment s'uneix oficialment a la tripulació. Tots els Tripulants de la Tripulació del Barret de Palla, tenen algun talent en el que són perfectes a més de posseir una força sobrehumana. Cada membre de la tripulació, també tenen un somni que volen complir. I és per poder fer realitat aquest somni pel qual s'ha unit a aquesta tripulació

Història[modifica]

Creació de la Tripulació del Barret de Palla[modifica]

Inicialment, tot comença amb el somni d'en Monkey D. Luffy de formar una tripulació amb la qual arribarà a ser el nou Rei dels Pirates, títol que només va ser concedit al llegendari pirata Gol D. Roger. Després de conèixer a diverses persones i enfrontar-se amb pirates poderosos com el Capità Pirata Buggy, la tripulació (amb vaixell inclòs) no apareix fins que en Luffy, en Zoro i la Nami arriben al poble de l'Usopp i en Merry els regala el Going Merry en agraïment per haver derrotat als Pirates d'en Kuroneko.

Pirates del Barret de Palla a l'East Blue[modifica]

En el moment de la fundació de la tripulació l'Usopp se'ls afegeix a la tripulació amb el somni de ser un guerrer fort dels oceans. El següent membre que s'afegeix a la tripulació és el cuiner Sanji després que en Luffy derroti a l'Almirall Dong Krieg i a la seva tripulació. Posteriorment, la Banda del Barret de Palla va lluitar contra la tripulació de l'Arlong, per poder alliberar a la Nami del seu passat. Després van a Logue Town, la ciutat del principi i el fi, que és on en Gol D. Roger l'antic rei dels pirates que hi va néixer i morir. Allà es troben al Capità Pallasso Buggy que vol matar a en Luffy per venjar-se, però són interromputs per una tempesta causada pel seu pare, Monkey D. Dragon. L'encarregat de la Marina d'aquella ciutat el Capità Smoker es posa a perseguir a en Luffy per la seva recompensa. Al final escapen de la Marina pels pels i arriben a la muntanya inversa per entrar a la Grand Line.

Pirates del Barret de Palla vs. Baroque Works[modifica]

Poc després d'entrar en la Grand Line, els Pirates del Barret de Palla es troben amb una de les dificultats més difícils des de la seva formació. Degut a les seves recompenses, van ser perseguits per una banda de Caça-recompenses la Baroque Works, però a més a més, van accedir a ajudar a la Vivi, una princesa d'un país de la Grand Line anomenada Arabasta. El principal problema és que l'objectiu de la Banda era alhora poder conquerir aquest país pel seu benefici. Durant el temps que han d'arribar a Arabasta, coneixen a un nou membre de la Tripulació Tony Tony Chopper en l'illa de Drum. Finalment, en arribar en arribar a l'Illa d'Arabasta es veuen obligats a enfrontar-se amb els membres més poderosos de la Baroque Works. Mentre en Luffy s'enfronta amb un dels Shichibukai en Crocodile un antic pirata de gran poder. Després d'una gran batalla i de morir amb una gran explosió, van poder alliberar a Arabasta del domini ocult del Shichibukai, fent d'Arabasta un país millor i amb una nova incorporació l'aparició de la Nico Robin.

Pirates del Barret de Palla en Skypiea[modifica]

Al salvar l'illa d'Arabasta, van veure's obligats a viatjar a una Illa que es trobava al cel, però per poder arribar van haver de demanar ajuda a en Montblanc Cricket i van enfrontar-se amb els Pirates d'en Bellamy. Així van poder arribar a Skypiea, l'Illa del Cel, però per motius que no coneixen van ser perseguits com a delinqüents. Degut a això van haver d'enfrontar-se amb els Sacerdots de Skypiea i amb del Déu de l'Illa (Déu és el cap d'una illa del cel), el Déu Eneru. Gràcies a la col·laboració d'en Gan Fall, l'antic Déu de l'illa i la Conis una habitant de l'illa del cel, van poder arribar a enfrontar-se amb aquests Sacerdots, però en aquella illa alhora hi havia un Guerra Civil entre els Sacerdots i els Shandians. Però encara que inicialment, el segon grup considerava als pirates com rivals, finalment es van al·liar i en Luffy va poder derrotar el Déu Eneru.

Pirates del Barret de Palla vs. el Govern Mundial[modifica]

En tornar a la Grand Line, i després de derrotar els Pirates d'en Foxy en una Davy Back Fight van arribar a l'Illa de Water 7. En aquella illa, la Nico Robin va ser "capturada" de manera voluntària pel CP9 un grup del govern que treballa d'incògnit. Després de saber-ho van decidir enfrontar-se amb ells i per això van anar a l'illa d'Ennies Lobby, allà en Franky accepta a aliar-se amb els Pirates del Barret de Palla, ja que en Frankie va ser capturat pels plànols d'una arma que només la Robin pot entendre. En arribar a l'illa d'Ennies Lobby, o l'illa judicial era totalment controlada per l'Armada i el Govern Mundial. Allà es van veure obligats a enfrontar-se amb els Membres del CP9, lluitadors que poden controlar una habilitat anomenada Rokushiki, dotant a aquestes persones de poders sobrehumans. Després d'una llarga batalla van poder arribar a alliberar a la Nico Robin i a en Franky, qui posteriorment també es va unir a la Tripulació, però es va activar un Buster Call. Un Buster Call és un atac indiscriminat a una illa fins que aquesta és completament erradicada, i gràcies al seu vaixell Going Merry van poder sobreviure.

Pirates del Barret de Palla en Florian Triangle[modifica]

Després d'Enies Lobby i d'obtenir un nou vaixell a causa del fet que l'antic va trencar-se definitivament, el Thousand Sunny. A continuació van marxar a Florian Triangle, una zona misteriosa on els pirates mai tornen, allà van ser capturats pel Shichibukai Gecko Moria en el seu vaixell gegant Thriller Bark. Allà van haver d'enfrontar-se amb una tripulació feta de zombies. També allà van conèixer a en Brook que va accedir a col·laborar amb ells. Però en Gecko Moria va robar l'ombra d'en Luffy i va crear un zombi molt poderós. Però van poder derrotar el zombi i al Shichibukai, però en el moment de la victòria va aparèixer un nou Shichibukai en Bartholomew Kuma. Ell es va enfrontar-se amb en en Roronoa Zoro i va ser greument ferit, però va poder sobreviure i en Kuma va deixar-los viure. Després d'això van acabar sortint de Florian Triangle i van arribar a la Red Line on van conèixer a la sirena Camie.

Destrucció dels Pirates del Barret de Palla[modifica]

Amb les instruccions de la Camie van arribar a l'Archipelag Sabaody, allà van enfrontar-se amb un noble mundial fet que va fer que aparegués en escena l'almirall Kizaru. A més van conèixer a en Rayleigh Silvers el sots-capità d'en Gol D. Roger. Però els Pirates del Barret de Palla, van ser interceptats per l'almirall Kizaru, el lluitador Sentomuru, el ciborg Kuma i el Shichibukai Bartholomew Kuma. Finalment, aquest últim va utilitzar la seva habilitat per poder fer desaparèixer a tots els Pirates del Barret de Palla.

Vaixells del Pirates del Barret de Palla[modifica]

Going Merry[modifica]

Vaixells de One Piece
Nom: Going Merry
Capitanejat per: Monkey D. Luffy
Armament: 4 canons
Típus de vaixell: Caravel·la

El Going Merry (ゴーイングメリー号), és una caravel·la de ficció utilitzat pels Pirates del Barret de Palla en la sèrie de manga i anime One Piece.

Història[modifica]

Va ser donat als Pirates del Barret de Palla al començament de la història, que va servir com a company durant una gran part del viatge, des de l'East Blue fins a la primera meitat de la Grand Line.

Després d'arribar a l'Illa de Water 7, Luffy, el Capità, va decidir comprar un nou vaixell després de saber que el Going Merry estava greument danyat i sense possibilitats d'arreglar-se, degut a tenir la quilla trencada. Això porta a una baralla entre en Luffy i l'Usopp, degut als sentiments que tenen amb el vaixell. Usopp deixa la tripulació per poder estar amb el Going Merry, però no va poder-lo protegir i va ser alliberat durant l'Aqua Laguna pel CP9.

Després el Going Merry va aparèixer sobtadament en el final de la batalla d'Ennies Lobby, fet que va fer que poguessin fugir de l'illa quan estaven a punt de morir per la Buster Call. Però, després de poder fugir de tots els vaixells de l'Armada, el Going Merry es va partir en dos arribant al seu límit. Finalment, decideixen donar al Going merry un funeral víking al cremar les seves restes mentre s'enfonsava en el mar.

Va ser substituïda pel Thousand Sunny, el vaixell construït per en Franky.

Parts del Going Merry[modifica]

El Going Merry va ser dissenyat per en Merry, el majordom de la Kaya. El vaixell té un floc i un timó central. L'armament del vaixell consisteix en 4 canons, un situat en la proa, dos en la popa apuntant a babord i a estribord i l'última vista en coberta i és mòbil.

Els Going Merry té una cabina situada sota els tarongers, que era utilitzada com a rebost i com sala de reunions. En la sala de reserves és on es troba aquest canó mòbil, a més de totes les provisions. També conté un lavabo i una dutxa que utilitza un filtre per poder agafar l'aigua del mar i utilitzar-la.

L'habitació de les noies es troba en la part de la cabina on es troba un sofà, una llibreria, un armari, uns llits i unes taules. Una trampilla, connecta amb l'habitació masculina que es troba en la part inferior del vaixell i únicament conté unes hamaques, un armari i una taula.

L'àncora del vaixell es troba en la proa del vaixell i el mascaró del vaixell és un cap de xai igual que el personatge Merry.

Thousand Sunny[modifica]

Vaixells de One Piece
Nom: Thousand Sunny
Capitanejat per: Monkey D. Luffy
Armament: Canó Gaon
Típus de vaixell: Bergantí de Guerra

El Thousand Sunny' (サウザンドサニー号), tot i que en Franky el volia anomenar "Nou Battle Franky, "El Campió Lleó Lluitador"". És un bergantí de guerra de ficció utilitzat pels Pirates del Barret de Palla en la sèrie de manga i anime One Piece; des del capítol del manga 436 o el capítol 321 de l'anime fins a l'actualitat. El seu nom va ser donat per en Iceburg tot i que en Franky preferia el seu nom.

Història[modifica]

Després dels fets d'Ennies Lobby, Franky se sent obligat moralment a recompensar als Pirates del Barret de Palla per haver robat els seus 200.000.000 de belies. Amb la col·laboració d'Iceburg i els treballadors de la Galley-La Company, Franky va construir un nou vaixell amb la fusta de l'arbre d'Adam, la mateixa fusta que es va fer servir en l'Oro Jackson, el vaixell del rei dels pirates. A més de col·laborar amb els Barret de Palla, Franky va construir el seu "Vaixell dels seus Somnis" per poder complir el seu somni de construir un vaixell que podrà creuar el món. L'Iceburg en saber que en Luffy vol ser el Rei dels Pirates, per això va dissenyar com a mascaró del vaixell el cap d'un tigre com a "Rei de les Bèsties". El nom ve de la idea de l'Iceburg de què el vaixell creuarà centenars d'oceans com el sol mateix.

Franky va afirmar que l'esperit del Going Merry està en l'interior del Thousand Sunny, per això hi ha un mini-vaixell auxiliar amb un certa similitud del Going Merry.

Poc després d'inaugurar el vaixell, Monkey D. Garp va atacar el vaixell, però van poder fugir amb el Coup de Burst que va instal·lar en Frankie. Després la Tripulació va navegar pel florian Triangle i van conèixer a en Brook que es trobava en el seu vaixell i que posteriorment va ser capturat en l'interior de Thriller Bark.

Actualment, el vaixell es troba en les costes de l'Archipelag Sabaody on s'està esperant fer el procés del coating de manera que puguin arribar a l'illa Gyoyin.

Parts del Vaixell[modifica]

Construcció[modifica]

El material principal de la construcció del vaixell és una fusta quasi indestructible que prové de l'Arbre d'Adam. El mascaró és el cap d'un lleó amb un parell d'ossos en forma de creu darrere d'aquest. Acompanyant al mascaró trobem un parell de potes en cada banda que fa la funció d'àncora, semblant al vaixell del Pirates d'en Foxy.

El vaixell té dos mastelers que es troben amb dos nius tancats en els cims dels mastelers. La cabina que es troba en la part posterior del primer masteler conté els tarongers a més d'un tobogan. En la cabina que es troba en la part posterior del pal major es troba la cuina amb un jardí. En la part de popa trobem una balconada.

Facilitats[modifica]

A més de les habitacions dels homes i de les dones separades, el Thousand Sunny conté algunes habitacions de luxe com una sala de bany o una biblioteca. En un dels nius dels mastelers troba un petit gimnàs. En Franky i l'Usopp tenen una habitació habilitada per poder elaborar les seves construccions o invencions. A més que trobem una habitació dedicada com a infermeria.

La cuina conté una gran cuina i una nevera amb sistema de seguretat. A més trobem un gran menjador amb una gran taula amb un sofa i un Den Den Mushi. Unit a la cuina trobem un rebost pel menjar. Situat directament a sota de la cuina trobem una sala aquari de forma semicircular on trobem un sofà que envolta tot l'aquari gegant. Aquest aquari és alhora un estanc de peixos per poder conservar els peixos vius. Tant la cuina com la sala es troben connectats per un muntacàrregues.

Armament[modifica]

L'única arma coneguda és un petit canó que l'Usopp ha volgut mantenir com a record i el canó especial camuflat en el mascaró, "El canó Gaon", que utilitza 5 barrils de cola, tot i que en Franky avisa de què aquest atac s'ha d'utilitzar en comptades vegades. El mascaró també permet, doncs, poder fer que el vaixell es pugui moure cap enrere.

Sistema de Soldier Dock[modifica]

Un invent d'en Franky que es basa a fer rotar una roda que té 6 compartiments, que giren sobre l'eix del pal major de manera horitzontal. Cada compartiment individual té la seva pròpia porta, de manera que permet utilitzar cada element que hi ha en cada compartiment. Existeixen 5 diferents canals pel sistema Soldier Dock: 1, 2, 3, 4 i el doble 0. El canal pot ser escollit amb una roda situat en el timó del vaixell.

 • Canal 0: Conté dues gran rodes mecàniques propulsades per cola que es troben en els dos compartiments que fa que el vaixell sigui propulsat sense que ho sigui pel vent. En la seva configuració aquest canal s'anomena el Vaixell Sunny Propulsat.
 • Canal 1: Conté un Waver d'una persona amb un mascaró amb forma de cavall anomenat Shiromokuba I.
 • Canal 2: Conté un vaixell auxiliar anomenat el Mini-Merry II, que és un vaixell propulsat amb pales a motor de quatres persones
 • Canal 3: Conté un petit submarí de 3 persones anomenada el Tauró Submergible III. La profunditat màxima a la que pot arribar és de 5.000 metres.
 • Canal 4: Conté una piscina on l'Usopp i en Chopper passen el dia quan el vaixell està aturat. Tot i que en Franky afirma que hi posarà una nova arma quan tingui temps.
Coup de Burst[modifica]

Un gran canó que se situa en la popa, semblant al "Coup de Vent" d'en Franky, que pot fer que el vaixell voli durant un quilòmetre de distància consumint 3 barrils de cola. A més aquest s'ha d'utilitzar per poder estabilitzar el vaixell al disparar el canó Gaon.

Membres de la banda[modifica]

Monkey D. Luffy[modifica]

Article Principal: Monkey D. Luffy

Recompensa: 300.000.000 Belies

Monkey D. Luffy (モンキー・D・ルフィ) és el protagonista, un jove de 17 anys conegut com a Luffy, Barret de Palla. Ell és el Capità dels Pirates del Barret de Palla. Ell és un noi esbojarrat i molt innocent. Normalment, sempre té gana, especialment per la carn. Té la capacitat d'estirar-se com la goma per haver menjar una Fruita del Diable. El somni és ser el Rei dels Pirates.

Roronoa Zoro[modifica]

Article Principal: Roronoa Zoro

Recompensa: 120.000.000 Belies

Roronoa Zoro (ロロノア・ゾロ) va ser el primer a unir-se a la tripulació. Ell és un jove de 19 anys conegut com a Caça-Pirates Zoro. Ell és un espadatxí professional que utilitza tres sabres alhora per lluitar. Té una gran capacitat per poder-se desorientar en qualsevol lloc. A més li encanta poder dormir durant hores sense adonar-se de res i beure alcohol. El seu somni és convertir-se en el millor espadatxí del món.

Nami[modifica]

Article Principal: Nami

Recompensa: 16.000.000 Belies

Nami (ナミ) va ser la segona persona a unir-se a la tripulació. És una jove de 18 anys coneguda com la Gata Lladre. Té una capacitat increïble com a navegant, ja que té una gran facilitat per reconèixer i analitzar els canvis meteorològics. A més és una gran lladre de pirates. El seu somni és dibuixar un mapa complet del món.

Usopp[modifica]

Article Principal: Usopp

Recompensa: 30.000.000 Belies (Com Sogeking)

Usopp (ウソップ) va ser la tercera en unir-se a la tripulació. És un jove de 17 anys conegut pel seu alter-ego com Sogeking, el rei dels tiradors. Ell és un mentider crònic, un talentós inventor i amb un gran talent artístic. Però la seva habilitat principal és la seva gran punteria com a tirador. El seu somni és ser un guerrer valent dels oceans com el seu pare Yasopp.

Sanji[modifica]

Article Principal: Sanji

Recompensa: 77.000.000 Belies

Sanji (サンジ) va ser el quart en unir-se a la tripulació. És un jove de 19 anys conegut com el Cama Negra. És un cuiner excepcional que mai refusarà donar menjar a alguna persona. Ell està obsessionat amb les dones i sempre les va empaitant però mai donarà un cop a cap. El seu somni és poder trobar el llegendari All Blue, que conté tots els peixos del món.

Tony Tony Chopper[modifica]

Article Principal: Tony Tony Chopper

Recompensa: 50 Belies

Tony Tony Chopper (トニートニー・チョッパー) va ser el cinquè en unir-se a la tripulació. És un ren de 15 anys conegut com l'Amant del Cotó de sucre. El va menjar una fruita del diable i va obtenir capacitats humanes i per això és un gran metge. Ell és molt innocent i per això es creu tot el que li diuen. El seu somni és poder trobar un remei per totes les malalties.

Nico Robin[modifica]

Article Principal: Nico Robin

Recompensa: 80.000.000 Belies

Nico Robin (ニコ・ロビン) va ser la sisena en unir-se a la tripulació. És una dona de 28 anys coneguda com la Nena Diable. Ella va menjar una fruita del diable i pot fer còpies de parts del seu cos. Ella és extremadament intel·ligent a causa del fet que és un gran arqueologa des de molt jove. El seu somni és llegir el Rio Poneglyph, que explica la història prohibida pel govern.

Franky[modifica]

Article Principal: Franky

Recompensa: 44.000.000 Belies

Franky (フランキー) va ser el setè en unir-se a la tripulació. És un home de 34 anys conegut com el Cyborg Franky. Ell és un cyborg que funciona mitjançant cola i és un constructor excepcional. El seu cos artificial li dóna un gran poder i a més posseeix un gran nombre d'armes. El seu somni és crear un vaixell de somni i poder creuar amb ell tot el món, cosa que està fent amb el seu vaixell Thousand Sunny.

Brook[modifica]

Article Principal: Brook

Recompensa: 33.000.000 Belies

Brook (ブルック) va ser el vuitè en unir-se a la tripulació. És un esquelet vivent que té uns 88 anys aproximadament i és conegut com l'Espadatxí Xiuxiuejant. És un músic que va poder ressuscitar gràcies a una fruita del diable. Té una personalitat molt excèntrica, comminant la imatge d'un cavaller i la d'un pervertit. El seu somni és poder fer la volta al món per poder arribar a l'entrada de la Grand Line per poder-se retrobar amb la balena Laboon.

Enemics derrotats[modifica]

Manga/Anime[modifica]

 1. Pirates d'Alvida
 2. Capità Morgan
 3. Pirates d'en Buggy
 4. Pirates Kuroneko
 5. Flota de l'Almirall Don Krieg
 6. Pirates de l'Arlong
 7. Pirates d'en Wapol
 8. Baroque Works
 9. Pirates d'en Bellamy
 10. Eneru i els sacerdots de Skypiea
 11. Pirates d'en Foxy
 12. Familia Franky
 13. Més de 2000 soldats de la marina
 14. Capitans de la marina i 3 vaixells de guerra
 15. CP9

Només Anime[modifica]

 1. Pirates Ganzack
 2. Pirates d'El Drago
 3. Pirates Bessons
 4. Pirates del general Gasprade
 5. Navarone G8