Discussió:Kílian Jornet i Burgada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Hello. I don't speak Català. For you: http://www.corredordemontana.com/component/content/article/173-actualidad/3263-kilian-jornet-impone-su-ley-en-el-grand-raid-de-la-isla-reunion.html --93.176.32.93 (discussió) 00:13, 26 oct 2010 (CEST)

Thanks for your help! However, the article needs already to be updated with the Ultra SkyMarathon 2010 gold medal, as well as the Kilimanjaro record. Gràcies per l'ajuda! Tot i així, l'article encara s'ha d'actualitzar amb la medalla d'or a la Ultra SkyMarathon 2010, així com el rècord del Kilimanjaro. --Jove (disc.) 00:52, 26 oct 2010 (CEST)

Nacionalidad[modifica]

Perdona, desde cuándo es "Catalunya" una nacionalidad reconocida? Hay algún organismo oficial (UNO, OTAN, Comunidad Europea, ..) que así lo reconozca? el comentari anterior sense signar és fet per 77.191.51.47 (disc.contr.) 00:04, 19 jul 2013 (CEST)

Google Translate, please. Thanks! --Jove (disc.) 04:24, 19 jul 2013 (CEST)
Since Jove seems to have a problem and unlike any other catalan i've met he's unable to underestand spanish, i am writing in english. I took a look at his profile and noticed that he supports Catalonia's indepence; While everyone is free to think freely, the fact is that now (we never know about tomorrow) Killian's nationality is spanish. So please help to keep Wikipedia an objective source of information and keep political ideas out of Wikipedia. As I am writing this I am changing nationality to spanish. Pablo el comentari anterior sense signar és fet per 95.21.199.198 (disc.contr.) 21:23, 20 oct 2013 (CEST)
As far as you can't understand that Wikipedia project rules according to languages instead of states, it's no my duty to understand Spanish. I hope we can keep discussing in Catalan in this wikipedia. Make me a favour, check this link. Thanks: [1] --Jove (disc.) 00:00, 21 oct 2013 (CEST)
Vaaal. (But as far as you can't underestand) , es de mala educació eliminiar el meu post (opinió)... Encara que Kílian és independentista, ell el va néixer a Espanya -> segons la primera accepció de Nacionalitat, ell és espanyol. Utilitzar altra accepció en el contexto es tergiversar y NO OBJETIU. ---------------To finish up, i am deeply disappointed that you cannot do anything beyond your "duties". Discussing is good and enrichening, and it's quite sad that just because it's not in catalan you are unable to discuss. You are missing so so much. The reason why i decided to read it in catalan is because i can read it (unfortunately not yet speak it) and extra languages always open doors to new knowledge/culture. Auries de provar y no tancar-te ;) . Bona nit a tothom. el comentari anterior sense signar és fet per 95.21.199.198 (disc.contr.) 00:48, 21 oct 2013 (CEST) el comentari anterior sense signar és fet per 95.21.199.198 (disc.contr.) 00:49, 21 oct 2013 (CEST)
A l'article Nacionalitat ho trobaràs explicat. --Davidpar (disc.) 01:15, 21 oct 2013 (CEST)
Exacte: M'agradaria que Catalunya fos una nacionalitat, pero hem de ser objectius. En Kilian encara es subjecte a les obligacions d'impostos de l'hisenda espanyola, les lleis espanyoles, i te dret de vot a Espanya. Tots aquests drets defineixen la nacionalitat el comentari anterior sense signar és fet per 85.94.190.53 (disc.contr.) 23:34, 27 des 2013 (CET)

Medaller[modifica]

La taula del medaller cada cop s'està fent més llarga i, en certa manera, descompensa visualment l'article. Crec que seria una bona idea fer l'article Medaller de Kílian Jornet i incloure allà totes les seves victòries, amb l'estil d'articles com en:List of awards and nominations received by Eminem. --Davidpar (disc.) 12:58, 1 març 2014 (CET)

Eliminar o no la bandera de la nacionalitat[modifica]

Crec que eliminar la bandera catalana segons el llibre d'estil i deixar "Nacionalitat: Catalana", no soluciona res de res, fa el "problema" menys visual, però el problema persisteix. Crec que la problemàtica/discussió/presa de decisions de les "banderetes" s'hauria d'estendre a nacionalitat també. Si decidim que la nacionalitat és catalana i és rellevant de posar-ho a la infotaula, no crec la bandereta afegeixi més problema i per tant la hi podem deixar.--Xbosch (disc.) 21:42, 23 maig 2014 (CEST)

Xbosch, estic d'acord que el "problema" no queda solucionat, però també penso que tal problema és ben complex, i que si realment el volem resoldre cal que anem pas a pas. Treure banderetes allà on no afegeixen cap significat o utilitat especial (com és el cas d'aquest article) és un primer pas, i per això ho vam reflectir al Llibre d'estil. De moment és el millor acord al qual hem sabut arribar com a comunitat. Si us plau, respectem-lo i seguim aprofundint en el problema i les possibles solucions. Per cert, el tema de les objeccions a aquesta norma ha estat debatut recentment, i justament ahir parlàvem a la Taverna de la necessitat de definir criteris per a l'ús del camp de nacionalitat. Si vols participar en el debat, les teves aportacions són benvingudes. Mentrestant, t'agrairé que restauris la meva darrera edició donat que és correcta.--QuimGil (disc.) 23:49, 23 maig 2014 (CEST)
QuimGil gràcies per l'aclariment, tens raó queda molta feina per fer, les banderetes no solucionen el problema en absolut, són un parxe, són la punta de l'iceberg. Donat que l'ús o no-ús de les banderetes és una recomanació, i que originalment l'article contenia la bandereta, i el fet que no està clar com s'ha d'abordar el problema global crec que és millor que és quedi com estava abans de la teva modificació. --Xbosch (disc.) 01:37, 24 maig 2014 (CEST)
Jo també crec que és millor mantenir la bandereta, aquí i a tot arreu on sigui, perquè la visualització de les coses és important. La proba que la bandereta sí afegeix un significat és que hi ha gent molt interessada en llevar-la.--Pere Sallavinera (disc.) 09:37, 24 maig 2014 (CEST)
Xbosch, hi ha un principi bàsic de coŀlaboració a la Viquipèdia: no es pot revertir una edició que segueix el llibre d'estil, a menys que hi hagi un argument específic a un article que ho justifiqui. Els arguments favorables a la retirada de banderetes de camps d'infotaules com el de nacionalitat han estat raonats, debatuts i aprovats. Si creus que la guia d'estil s'ha de millorar, pots proposar les millores pertinents allà on toqui. Si vols encetar el debat sobre el camp de nacionalitat en sí, tocant el tema de fons, estaré encantat de participar-hi i ajudar a arribar a una conclusió. Mentrestant, si us plau no reverteixis a qui no està fent res d'incorrecte.--QuimGil (disc.) 19:12, 24 maig 2014 (CEST)
Estic completament d'acord amb el Pere Sallavinera, i sobretot en la darrera frase. Aquesta tesi ve reforçada pel fet que les que s'estan traient són les catalanes. Molts llops amb pell de xai ens han convençut de que tot i que la majoria de viquipèdies n'hi posen, posar banderes a la viquipèdia catalana no queda bé, i han aconseguit un consens. Sense anar més lluny l'espanyola i la basca ho tenen clar. Però el llibre d'estil no prohibeix posar la senyera, només no ho recomana.--Lohen11 (disc.) 19:53, 24 maig 2014 (CEST)
Sí, Lohen11, però lluitar contra QuimGil és inútil. Ha decidit una cosa, i sembla que aquesta és la cosa que s'ha d'aplicar, ni tu ni jo ni ningú més hi tenim res a fer.--Pere Sallavinera (disc.) 21:02, 24 maig 2014 (CEST)

Amb accent o sense?[modifica]

No he trobat el seu nom amb accent a cap web ni al seu blog ni als llibres que edita. En canvi, a la viquipèdia surt amb accent. És correcte? Siknus (disc.) 19:16, 9 jul 2015 (CEST)

@Siknus: Jo a tot arreu sempre l'he vist sense accent, i als registres d'autoritat també apareix sense accent. Notifico alguns dels que més controlen de tot plegat (@KRLS:, @Pere prlpz:, @Paucabot:, @Leptictidium:) per si els sembla bé reanomenar o se m'escapa alguna cosa i si d'aquí un temps prudencial no hi ha objeccions faig el canvi. --ESM (disc.) 16:55, 10 jul 2015 (CEST)
Dues coses:
  • Hauríem de seguir les referències. Si no hi ha referències que diguin Kílian amb accent no hauríem de posar-li.
  • Veient Quilià, Colman i Totnan de Würzburg, sembla que el nom en català és Quilià. Si es diu Kilian és un nom estranger (com es pot veure als interviquis de sant Quilià), i per tant el deixem en la seva grafia original. És com si algú es digués Edward, Richard o Martirio, que potser discutiríem si cal anomenar-lo Eduard, Ricard o Martiri, però no Èdward ni Ríchard ni Martírio amb accent.--Pere prlpz (disc.) 17:06, 10 jul 2015 (CEST)
Al seu web hi posa «Kilian Jornet Burgada», sense accent i sense i entre els dos cognoms. Hauríem de reanomenar a aquesta forma.—Leptictidium (digui, digui) 17:58, 10 jul 2015 (CEST)
La "i" no és potestativa, és senyal distintiva de cognom en català pels casos de confusió entre patronímics. El nom accentuat o no trobo que, al cap i la fi, és un neologisme i per tant s'ha d'accentuar. Una altra cosa és que per raons comercials no se'l posi.--Jove (disc.) 12:54, 14 jul 2015 (CEST)
@Jove: Em temo que les fonts fiables diuen exactament el contrari. Per exemple:
Així doncs, ens hem de guiar per la preferència de la persona en qüestió, que en aquest cas és sense la i. —Leptictidium (digui, digui) 13:10, 14 jul 2015 (CEST)
@Leptictidium: Tens raó, pretenia dir que a la Viquipèdia hi ha costum generalitzat de posar-lo, no? Suposo que és un formalisme, però penso que no s'ha de menystenir.--Jove (disc.) 13:16, 14 jul 2015 (CEST)
@Jove: Crec que, com que és optatiu, el més respectuós és fer servir la mateixa forma que utilitzi l'individu en qüestió (en aquest cas, sense i). Quant a l'accentuació, els noms propis d'origen estranger escapen a les normes habituals de la llengua: jo mateix, per exemple, em dic «Alistair» i no pas «Àlistair», que és com s'hauria d'escriure si ens cenyíssim a les regles d'accentuació del català.—Leptictidium (digui, digui) 13:29, 14 jul 2015 (CEST)

No va estudiar a Catalunya??[modifica]

"Amb disset anys va decidir no realitzar els seus estudis universitaris a Catalunya i optà per quedar-se a la Cerdanya". Recordo que Cerdanya és Catalunya, i que Perpinyà, també (Catalunya Nord)el comentari anterior sense signar és fet per 79.156.99.4 (disc.contr.)

rectificat rectificat (tu també haguessis pogut) Salut!.--Carles (enraonem) 19:44, 20 oct 2020 (CEST)